"Örtünmek Allah'ın emri değil"

Sponsorlu Bağlantılar

dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
"Örtünmek Allah'ın emri değil"

Türkiye'nin ilk kadın vaizi Prof. Dr. Beyza Bilgin, Balçiçek Pamir'e konuştu: "Bin yıldır kadınlara yanlış öğretildi"

Türkiye'nin ilk kadın vaizi Prof. Dr. Beyza Bilgin, HABERTÜRK'te Balçiçek Pamir'in hazırlayıp sunduğu 'Söz Sende'ye konuk oldu. Prof. Dr. Bilgin, dinde örtünme konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu..
Hz. Muhammed döneminde yaşayan düşük olan insanlar bütün toplumu rahatsız ettikleri gibi kadınları da taciz etmişlerdir. Orada da ayet diyor ki 'dış elbiselerine dikkat etsinler, onsuz çıkmasınlar' Çünkü Peygamber araştırma yaptırıyor, 'Bunlar neden kadınları taciz ediyorlar' diye. 'Biz onları cariye sanıyoruz' diyorlar. Bunun üzerine Peygamber de 'Örtülerini alarak çıksınlar' diyor. Yani örtünme o dönemin ihtiyacına göre ortaya çıkan bir güvenlik meselesidir. Bunlar hiç göz önünde tutulmuyor ve Allah'ın emri diye yansıtılıyor. Bin yıldır Allah'ın emri dendi kadınlara. Kadınlar da kızlarına gelinlerine aynı şeyi söyledi. Allah niçin emreder. Allah'ın emri sizin aksini yapamayacağınız şeylerdir. Mesela güneşe hükmedemezsiniz. Bu sizin iradenize bağlıdır. Ve o iradeyi kullanarak gereken yerde örteceksiniz. Bana diyorlar ki; 'Sen namaz kılarken örtünüyor musun?' Cemaat içindeyken elbette örtüyorum. Ben huzuru bozmamakla mükellefim. Ama kendi evimde başım açık da kılıyorum namazımı. Çünkü, Kuran'ın namaz şartı örtünmek değildir, abdest ve kıbleye yönelmektir. Bunları söylediğim zaman tepki alıyorum. Bu da bin yıllık meseledir. O kadar içimize işlemiş ki bizim. Ama bunu kesinlikle küçümsememek lazım. Çünkü insanlar onu Allah'ın emri zannederek yapıyor. Ama diğer taraftan örtmeyen insanı da kötü kadın ilan etmemek gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: ca_sus ve ' KalendeR '

_KadirşinaS_

Üye
Evet bir kadın vaizimiz eksikti. Bu da oldu. Hadi bakalım buyrun buradan yakın. ABD iyice ılımlı islam denen, islamın iyiden iyiye yozlaştırıldığı, modeli daytmaya başladı. Hatırlarsanız bir süre önce de ABD'de bir kadın cuma namazı kıldırmıştı.

Aslında çok ciddi bir şekilde ele almış konuyu, hiç bilinmeyen yönlerini anlatmış ama yine de bu örtünmenin gereklilik olmadığına sadece bu alanda uzmanlaşmış ve ismi artık referans olmuş belli kişilerin yorumlarıyla inanabileceğim için bana pek bir şey ifade etmedi söyledikleri.

Kadının söylediklerinde sadece bir şeye katılıyorum "Bana diyorlar ki; 'Sen namaz kılarken örtünüyor musun?' Cemaat içindeyken elbette örtüyorum. Ben huzuru bozmamakla mükellefim." bu cümle. İşte bazı hazımsız insanların mahalle baskısı dediği şey bu. Kimsenin kimseye baskı yaptığı filan yok, herkes toplumda huzursuzluk çıkmaması için kendine dikkat etmek ve toplumun öz kurallarına riayet etmek zorundadır.

Bu ciddi konu için de teşekkürler dreamboys69 :oke:

hmddmr

Üye
nur suresi 31. ayetten habersiz hoca

Catty

Catty

Emekli Yönetici
O nerden biliyo bikere tövbe benim kafamın tasını attırmasın.Açıp "VEDA HUTBESiNİ" okusun

hmddmr

Üye
örtünmek farz değil ama gayrimüslimlere
İslam ile şereflenen, huzur bulan herkes
seve seve örtünür ve bundan haz alır
örtü kadını ve erkeği belli ölçülerde kapsar
ve kadını erkeğe erkeği kadınına özel yapar
toplumda ahlaki değerlerin temelini oluşturur

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Türban ve peçe kültürü Türklere özgü değildir.Kur'an örtünün der ama ağzınızı yüzünüzü bağlayın demez.Örtünme amacı karşı cinsin cinsel duygularını harekete geçirmesini engellemek içindir.Şeytana uymanın biraz daha aza indirgeme halidir yani.Bence insan saçı açık şekilde de isterse mahremiyet sergileyebilir.Nasıl mı?İnce ve transparan diye tabir edilen vücudun hatlarını o kadar da belli etmeyen kıyafet,baldırdan yukarısını göstermeyen etek giyerek olabilir.Bu arada zaten Türkler'de yazma kültürü vardır.Hani anamızın o Anadolu kokan eli hamurlu hallerine çok rast gelmişsinizdir.Eşarplarına terleyen yüzlerini silerler.
Şimdkiler iyice azıttı.Vay efendim ne kadar saçın görünürse o kadar yanarsın haaa!
Hadi ordan! Benim kız kardeşimin sevgilimin yengemin ablamın günahı,azabı iki tel saçta mı?İyi o zaman kel olsunlar mis gibi, kaygı tasa yok.
Son olarak şunu söyleleyım konu başlığına katılmıyorum.Örtünmek Allah'ın emridir.Ama türban Allah'ın emri değildir.İlla ki saçınız örtülecek denmiyor yani.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
"

Ama kendi evimde başım açık da kılıyorum namazımı. Çünkü, Kuran'ın namaz şartı örtünmek değildir, abdest ve kıbleye yönelmektir.
Fakat işin burasını doğru bulmuyorum,o kadar da olmasa gerek.

byl82

Kapalı Hesap
Sual: Dinimiz, kadının nasıl kapanacağını açıkça bildirdiğine göre bunun tartışması niçin yapılıyor? Tesettürü inkâr eden dinden çıkmaz mı?
CEVAP
Kadınların tesettürü kesin olarak açıklanmıştır. Tesettürle ilgili âyet-i kerimeleri Peygamber efendimiz açıklamış, âlimler de bizlere bildirmiştir. Bu husustaki tartışmalar kasıtlıdır.

Kur'an-ı kerimde genel olarak her şey, kısa olarak bildirilmiştir. Bunları Peygamber efendimiz açıklamış, o günden beri uygulanmıştır.

Kur'an-ı kerimde mealen, (Sakın ana-babana öf deme) buyuruluyor. (İsra 23)
Bir kimse, ana-babasına öf demese, fakat sopa ile dövse, sonra da (Ben öf demediğim için, Kur'anın emrine uydum) dese, bu kimse Kur'ana uymuş mu oluyor? Âyet-i kerimenin manası, (Ana-babanızı üzmeyin hatta onlara öf bile demeyin) demektir. (Beydavi)

Bunun için Kur'an-ı kerimdeki bir âyetin hükmünü öğrenmek için Kur'an tercümesine bakmak çok yanlış olur. Herkes Kur'an-ı kerimden hüküm çıkarabilseydi, hadis-i şerifler lüzumsuz olurdu.

Hırsızlık suçtur. Bir hakim, kanunları esas almadan, sırf Anayasaya göre bir hırsıza ceza veremez. Çünkü hırsızlığın cezası açıkça Anayasada bildirilmemiştir. Birçok hükümler kanunlarla açıklanmıştır.

Bunun gibi, dinimizin bir hükmünü öğrenmek için herkes Kur'an-ı kerime bakıp anlayamaz. Kur'an-ı kerim, hadis-i şeriflerle açıklanmıştır. Hadis-i şerifleri de anlamak büyük ilim işidir. Bunları da İslam âlimleri açıklamıştır. Onun için hiç kimseye Kur'an tercümesi okumasını tavsiye etmiyoruz. Bir okuyucu "Kur'an tercümesi, okuyarak dinsiz oldum" diye acı bir itirafta bulunmuştu.

Tıp kitabı okuyarak, yapmak ve hastaya teşhis koymak yanlıştır. Kur'an tercümesinden hüküm çıkarmak bundan daha büyük yanlıştır. Çünkü yanlış kullanan ölebilir. Fakat yanlış hüküm çıkaran imanını kaybedip, sonsuz azaba düşebilir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Kur'anı kendi görüşü ile açıklayan, doğru olsa bile, muhakkak hata etmiştir.) [Nesai]

(Kur'anı kendi görüşüne göre tefsir eden kâfir olur.) [Mekt.Rabbani]
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Mümin kadınlara söyle: [Yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, ziynetlerini [Saç ve gerdan gibi ziynet takılan yerleri] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31]
Bu âyet-i kerimeden kadınların başörtüsünü sadece yakasına örteceği, baş ve vücudunun diğer yerlerini örtmenin gerekmediği anlaşılabilir. Gözünü neden sakınacak, ırzını nasıl koruyacak, ziynetten maksat nedir? Kına, sürme boya mıdır, altın, gümüş gibi ziynetler midir? Bu hususlar açık değildir, hadis-i şerifle bildirilmiştir. Bir âyet-i kerime meali de şöyle:
(Ey Nebi, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına [dışarı çıkarken] cilbablarını [dış kıyafetlerini] giymelerini söyle! Bu, onların tanınıp, eza görmemelerine daha uygundur.) [Ahzab 59]

Bu tercümeye bakıp "Kadın, tanınıp eza edilmemesi için dış elbise giyer. Tanınıp eza edilmezse, çıplak gezebilir" diyenler çıkmıştır. Bu âyetleri Resul aleyhisselamın nasıl açıkladığına bakmalıdır.

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Kadının [yüz ve iki elinden başka] bütün bedeni avrettir.) [Mecmaul-enhür, El-mugni]

Bu hadis-i şerifte kadının tesettürü açıkça bildiriliyor. Kur'an-ı kerimin 17 yerinde Resulullaha (De ki, bana tâbi olun) buyuruluyor. Allahü teâlânın Resulüne tâbi olup Onun bildirdiği şekilde tesettüre riayet etmelidir!

Hazret-i Esma, ince elbise ile gelince, Resulullah efendimiz baldızına bakmadı. Mübarek yüzünü çevirip (Ya Esma, bir kız, namaz kılacak yaşa gelince, yüz ve elleri hariç, vücudunu erkeklere gösteremez) buyurdu. (Ebu Davud)

Hazret-i Âişe validemiz buyurdu ki:
(İlk muhacir kadınlara Allah rahmet etsin! Tesettür âyeti inince, hemen futalarını yırtıp başlarını örttüler) buyurdu. (Buhari, Nesai)

Kadın avrettir, tesettürü farzdır. Âyet-i kerimeyi kendi görüşüne göre tefsir edip bu farzı inkâr etmek küfürdür.

Bir kadın açık gezse kâfir olmaz. Fakat kapanmanın lüzumsuz olduğunu söylerse kâfir olur. Günah ile küfür farklıdır.

Sual: "Teferruat" diyerek saçları açmak uygun mu? Sokağa çıkarken peruk takabilir miyim?
CEVAP
“Teferruat” diyerek saçları açmak haramdır. Hele kapanmaya önem vermeyenin imanı gider. Sokağa çıkarken peruk takmak zaruretsiz caiz değildir. Erkekler arasında başını açmak zarureti olduğu zaman, kadının peruk kullanması caiz ve lazım olur. Zaruret, başka çare bulamamak demektir. Sadece zaruret halinde peruk takabilirsiniz.

Sual: Namaz, oruç, zekat ve hac ne zaman farz oldu? Tesettür ne zaman emredildi?
CEVAP
Beş vakit namaz, miladi 621 yılında ve hicretten bir yıl önce mirac gecesinde farz oldu. Mirac’dan önce, yalnız sabah ve ikindi namazı vardı.
Hicret, 622 de oldu.
Ramazan orucu, 624’te farz oldu.
Zekat da 624’te Ramazan ayında farz oldu.
Hac ise 631’de farz oldu.
625 ve 627 yılında kadınlara örtünme emri geldi.

Kadınların Peygamber efendimize gelerek sual sormaları, oturup dinlemeleri hicab âyeti gelmeden önce idi. Hicab âyeti gelince, kadın erkek artık bir arada oturulmadı. Kadınlar soracaklarını, ezvac-ı tahirattan sorup öğrendiler. Resulullah efendimiz ise 632’de vefat etti. Demek ki Peygamber efendimiz, tesettür âyetinden 5 yıl sonra vefat etti. Ondan önce tesettür yoktu. Önceki hayatını anlatıp, “Resulullah kadınlarla oturup konuşurdu, kadınlar açık gezerdi” demek yanlış olur.

Sual:
Usul ve füru nedir? Farzlar ve haramlar için, füruat denir mi?
CEVAP
Hanefi mezhebinin âlimleri, itikatta İmam-ı Mâtüridi’ye tabi olmuşlardır; çünkü İmam-ı Mâtüridi, usul ve füruda, İmam-ı a’zamın mezhebindedir. Usul, itikat demektir. Füru, ahkâm-ı islamiyye demektir. (Milel ve Nihal)

Açıkça bildirilen farzlara ve haramlara inanmak, mesela içkinin, kumarın, domuz etinin haram olduğuna, beş vakit namazın, orucun, zekâtın, tesettürün farz olduğuna inanmak da usuldendir, füruat değildir. Bunların farz veya haram olduklarını inkâr etmek, küfür olur.

İmam-ı Şafii hazretleri, (Usul bilgileri; kitap, sünnet ve icma-i ümmettir. Bunlara inanmak şarttır) buyurdu. (Mizan-ül-kübra)

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye

Elin İranlısının Arap'ının peçesini türbanını takmaktansa,kendi kültürünün tülbentini,yazmasını bağla.Birkaç saç görmeyle kendinden geçen azgın ve arsız erkekler var diye kadınların bu sıcakta saç kapamaları gerekmiyor.O,o saçı görünen kadına bakıp orgazm olan kişiliksiz ve cinsel sorunlar yaşayan erkeğin sorunudur.Hangi yy'dayız haberiniz var mı sizin?Çok görüyoruz başlarında türban;bir kilo boyalı seksi giyinimli dine saklanan karakterleri.Aaa saçım kapalı ben kısıtlı ve çizgisi olan bir insanım diyenleri de çok gördük.Mesele kişiliktir.Zamanında Arap Yarımadası'nın ne kadar cahil olduğu bilinir./Kızları dahi canlı canlı gömen bir toplum bir kadına sarkıntılık yapmak için yer arayacaktır./Bunun saçı acıksa bu namusuz ve iffetsiz...
İşte böyle bir topluma bir kitap iniyorsa bir nebi gönderiliyorsa o zamanın şaartlarına göre kural getırırilır.Şimdi acılmadık yerı kalmayanlar varken sadece sacı acık dıye kımse kımseye yeltenmıyor.Daha önce de belirttiğim gibi gıyınmesını bılen kadın saçı acıkken de mahremıyetını gızleyebılır. İşin bir de komık tarafı peruk olayı:)Peruk da saç değil mi?Mesele saçını göstermemek mi yoksa saç göstermemek mi?o perugu takınca yıne normal sacı olan bır kızın görüntüsüne burunuyor.Benım sınıfımda türbanl kardeslerım var.Sınıfta türbanlarını cıkardıklarında yıne de dıkkat cekmıyorlar cunkı zaten kıyafetlerı uzun ve nızamı,bu yetıyor bıle.

Ahlak kıyafette değil insanın içindedir

Lina_TR

Lina_TR

Üye
Bu zamanda her kafadan bir ses çıkıyor. Kime inanacağız kime inanmayacağız.
Bu durumda sözü söyleyen kişi şöyle incelenmeli: kime söylüyor, neden söylüyor, ne söylüyor , makamı nedir ?. Şimdi bu konuyu değerlendirelim. Ehli imana söylüyor, onların kapanmamasını amaçlıyor( imanına saldırıyor), bunları söyleyen olayları yarım yamalak araştıran güvenilmez hayatı yanlışlarla dolu bir kişilik. Peki Peygamber efendimiz ve 24bin evliya ... kapanın diyor, bunu derken amaç rızayı İlahi, Allah'ın emrini bildirmek ..., diyen kişiler peygamberler ve evliyalar... Bu durumda bu kadının söylediklerinin sinek kanadı kadar ehemmiyeti nasıl olabilir.

Lina_TR

Lina_TR

Üye

tesettür risalesi bu konudaki tüm sorulara cevap veriyor. Mutlaka okuyun.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Bence erkekler de kapansın...
Pek çok kadın da erkeğe bakıp iç geçirebiliyor.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
''Kaslara bak bee off'' gibi mi ?:ehe

Lina_TR

Lina_TR

Üye
Erkeklerde örtünsün çok saçma bi görüş. Ben hiç duymadım bi kadın zorla erkeğe tecavüz etsin, gazozuna ilaç katsın. Erkek cehennem korkusuyla bayanlara bu tip ahlaksızları yapmayacak, kadında örtünüp kendini korıyacak. Ben hiç görmedim tesettürlü bi kadına laf atılsın. Ama bunun zıttını tesettürsüz kadınlara laf atma tecavüz etme olaylarını çok gördüm.
Üsteki verdiğim linki iyice okuyunuz.(tabi Allah' a imanınız varsa yok ise işe ordan başlamak gerek)

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
EBen hiç görmedim tesettürlü bi kadına laf atılsın. Ama bunun zıttını tesettürsüz kadınlara laf atma tecavüz etme olaylarını çok gördüm.
Üsteki verdiğim linki iyice okuyunuz.(tabi Allah' a imanınız varsa yok ise işe ordan başlamak gerek)
Şimdi kadınların türban takmasının amacı kendilerine laf atılmasının engellenmesi mi? Yoksa saç görünürse haram mı?Bak güzelim,eminim ki uzun kot bir etek ve uzun kol ya da uzun kola yakın; insanın vücut hatlarını belli etmeyen kıyafetler giyinilerek de bu engellenebilir.Laf atacak adam türbanlıymış açıkmış tanır mı?Nedir bu kadar önemli bu saç konusunda,ne varmış bu saçta anlamadım gitti.
Vallahi artık bir şey diyemeyeceğim.Herkesin kendi bilirliği,takana da saygım var takmayana da.Kimse çıkıp da demesin ama''Yok saçının şu kadarı görunurse bu kadar yanacaksın!'':)Bunlara gülerim işte.
Açın bakın aşk sözleri şiirlere ille de saç ille de saç yazılır.Aşıklar için kaşın gözün saçın büyük önemi vardır ve onlar için kutsaldır.Dokunamazlar kıyamazlar bile.

Saçların...
Görür görmez dikkatimi celb etti,
İpek mi sırma mı kele saçların?
Kaşların, gözlerin beni fethetti,
Ama illasıda hele saçların.

Gözlerin muamma, saçların hece,
Her telinde ayrı ayrı bilmece,
Yorgan mesut, yastık mutlu her gece,
Uykuya veriyor çile saçların.

Herkes sana hayran hayran bakıyor,
Sandım kara yılan sırttan akıyor,
Yel estikçe burcu burcu kokuyor,
Hasım çıktı gözel güle saçların.

Sen söyle güzeli sevmez mi aşık?
Etti yüreğimi hep delik deşik,
Saçların bebektir bu sinem beşik,
Getirde sineme bele saçların.

Elde değil deli gönül seviyor,
Dilim sussa telim seni övüyor,
Yürüdükçe topuğunu dövüyor,
Verdi bana bir velvele saçların.

Arif derki yemen işi gınayım,
Sarda beni doya doya kanayım,
Yan de bana kerem gibi yanayım,
Süpürge eyle sen küle saçların.
(Yakub Kuşçu)

Berlin Boleyn

Kalbin pisse o taktığın türbana tüküriyim ...
kalbin temizsse saçını yıkadığın şampuana kurban oliyim...

altinelmas

altinelmas

Üye
ahzab suresi 59 daki ayette cilbab kelimesi resmen emrediliyor. cilbab merak eden araştırsın merak etmeyen merak etsin .kelime arapçadır ve tam karşılığı kadınların giydiği çarşaf denilen kıyafettir inanmayan araştırsın diyorum tekrar.yani bu ayette baş örtüsü falan değil resmen çarşaf emrediliyor...

--------------- Ekleme ---------------

Görür görmez dikkatimi celb etti,
İpek mi sırma mı kele saçların?
Kaşların, gözlerin beni fethetti,
Ama illasıda hele saçların.

Gözlerin muamma, saçların hece,
Her telinde ayrı ayrı bilmece,
Yorgan mesut, yastık mutlu her gece,
Uykuya veriyor çile saçların.

Herkes sana hayran hayran bakıyor,
Sandım kara yılan sırttan akıyor,
Yel estikçe burcu burcu kokuyor,
Hasım çıktı gözel güle saçların.

Sen söyle güzeli sevmez mi aşık?
Etti yüreğimi hep delik deşik,
Saçların bebektir bu sinem beşik,
Getirde sineme bele saçların.

Elde değil deli gönül seviyor,
Dilim sussa telim seni övüyor,
Yürüdükçe topuğunu dövüyor,
Verdi bana bir velvele saçların.

Arif derki yemen işi gınayım,
Sarda beni doya doya kanayım,
Yan de bana kerem gibi yanayım,
Süpürge eyle sen küle saçların.

demekki bu mısralar nefse hitab ettiğine göre daha çok saklamalı saçları .hem insan değer verdiği herşeyi saklar ve kıskanır.MUHAKKAK ALLAH HEPİMİZDEN DAHA KISKANÇTIR.KULUNA RIZASI OLMADAN (NİKAHSIZ)BAKILMASINI VE NEFSİ DUYGULAR BESLENMESİNİ İSTEMEZ.BUNDAN DA BİZİ MEN EDER. EMİN OLUN.

--------------- Ekleme ---------------

Askerde bir komutan bir şey emrediyor karşılık emredersiniz.! Yahu size ne oluyor allah ın emirlerini tartışıyorsunuz . Kul değil komutan değil amir değil emreden allah heyhaaat tek cevap var amenna ve saddakna yani işittik ve itaat ettik.türkçesi emredersin allahım.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Zamanında etek yoksa,bluz kavramı henüz ortaya çıkmamışsa,kadınların örtüneceği tek şey çarşafsa moda gelişmemiş Allah napsın bari çarşafla örtünün demiş işte.Şimdi örtünülecek o kadar şey varken çarşafa lüzum yok diye düşünüyorum.

xErKaNx

Üye
Zamanında etek yoksa,bluz kavramı henüz ortaya çıkmamışsa,kadınların örtüneceği tek şey çarşafsa moda gelişmemiş Allah napsın bari çarşafla örtünün demiş işte.Şimdi örtünülecek o kadar şey varken çarşafa lüzum yok diye düşünüyorum.

ya bu nebicim bir yorum boyle Allah ne yapsin ozaman carsaf vardi falan sen iyimisin. Allah sana bana mi soracak ne yapacagini. Allah ne emrettiyse odur. Bu bas ortusuz olur diyen , bir iki sac telini kucuk goren hemen tovbe etsinler. Kacinci yuzyil olursa olsun kiyamete kadar kuran hukumleri gecerli olacaktir. Allah birseyi helal kildiysa helal, haram kildiysa haram bileceksin. Ayrica kurani mealinden degil tefsirli mealinden okuyacaksin. Ayrica merdiven alti muftulugu yapanlarada itibar etmeyeceksim.

Üst Alt