Ortalama 100 TL Civarı Bütçeyle Hangi Kablosuz Modem Satın Alınmalı ?

Sponsorlu Bağlantılar

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Ortalama 100 TL Civarı Bütçeyle Hangi Kablosuz Modem Satın Alınmalı ?
İhtiyaçlar ;

Kablosuz Bağlanacaklar : x4 Leptop(en az 2 tanesi gün boyu açık),x1 masaüstü pc(sadece geceleri açık-torrent (geceleri H.A.A.R.P'e dönüşüyor:ehe),x4 Akıllı Telefon(1 ta si sabah-akşam evdeyken açık kalacak),1-2 tane misafir cihaz

kabl u bağlanacaklar : x2 masaüstü pc(ne şekilde nasıl çalıştıkları bilinmiyor-komşuların pcleri)

Mesafe İstenilen Kapsama ;

15-20 Metre Mesafeden 1982 Yılında yapılmış ESKİ bir binanın içindeki 4-5 tane kalın duvar ve aradaki eşyaların içinden geçip hiçbir şekilde kopma yaşamamak istiyorum bu duvarlardan birisi kat arası yani modem 1 üst katta konumlandırılmış durumda...

Şu Anda Kullandığım Modem ;

Air-Ties RT-206v2 125Mbps TTnet'in dağıttığı kablosuz modem,bu modem 3.duvardan sonra sapıtmaya başlıyor ve 4.duvardan sonra sinyal tamamen kopuyor :(

şu anda kullandığım modemin bütün özellikleri :

aklımda bu modem ama forumda kullananlar kronik sorunları olan bir model olduğundan bahsetmiş ancak kimisi de çok memnun olduğunu söylemiş:allalla:

Aklımdaki Modem :

Hadi Arkadaşlar Tavsiyelerinizi Bekliyorum,Ürünü Alabilmek İçin Şu Anda 30 TL Para Ayırdım(öğrenciyim,haftadan haftaya harçlık alıyorum) tahminimce 3 hafta sonra falan 100 TL civarı param olur yani 3 hafta boyunca tavsiyelerinizi bekleyebilirim...

birde şu anda kullandığım modem ara sıra kopuyor bazen internet komple gidiyor kapat-aç yapmadıktan sonra düzelmiyor ve 8Megabit internetimi 3 bilemedin 4 Megabit olarak görebiliyorum en fazla :zzz:

Anlık Sonuç :

bu s rım modemden kaynaklanıyor :hmmm yeni aldığım modemde de aynı şekilde düşük internet hızıyla karşılaşır mıyım ? eski evde UyduNet'in 3 Megabitlik tarifesini kullanıyordum emin olun bundan daha az kopma v.s yaşıyordum

Neyse Gelsin Yorumlar :D

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Kopma ve bağlantı sorunu hat nedeniyle olsa gerek. Modem arayüzünden hat degerlerini bi yazabilir misin.
Onun dışında. O kadar cihaz için, 300mbit wifi li bir cihaz almalısın.. 4 duvardan sonra sinyal çok zayıflar. Çevredeki diğer elektronik aletlerin yaydığı enerji alanlarıda etkiliyor..
Tp link ürünleri iyidir alınabilir. Öneride bulunurum...

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Kopma ve bağlantı sorunu hat nedeniyle olsa gerek. Modem arayüzünden hat degerlerini bi yazabilir misin.
Onun dışında. O kadar cihaz için, 300mbit wifi li bir cihaz almalısın.. 4 duvardan sonra sinyal çok zayıflar. Çevredeki diğer elektronik aletlerin yaydığı enerji alanlarıda etkiliyor..
Tp link ürünleri iyidir alınabilir. Öneride bulunurum...

bu nasıldır abi peki ? aklımda bu var :evet: 300 Mpbs :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Adsl hat değerlerini sormuştum ama?

Şöyle söyleyeyim. Eğer elinde kullanabileceğin bir modem varsa. Bu çok dandik olsada olur.,
Tplink router almanı öneriyrum çünkü. Yazdığın aletin donanımı hem adsl hem ethernet hem wifi gibi birçok işte çalışacak.
Ayrıca bir sürü cihaz bağlanacak sürekli aktif olacak, o kadar iş yapması fazla yüklenme olur bir süre sonra aksaklıklar yaşanabilir.

Yine aynı donanım üzerinde 4 port 300mbit router almak daha iyi olacak görüşündeyim.
Esnek montaj imkanıda cabası tabiki. (PoE) Şöyleki wifinin en azından 50cm lik yakınında herhangi bir engel olmaması iyi olur.
Sıfır veya 2. El fark etmez ama hangi alet olursa olsun 5 duvarı stabil olarak aşamaz.. High power cihazlar hariç tabi
Bridge olarak wa730re alıp güçlendirme yapılabilir.

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Adsl hat değerlerini sormuştum ama?

Şöyle söyleyeyim. Eğer elinde kullanabileceğin bir modem varsa. Bu çok dandik olsada olur.,
Tplink router almanı öneriyrum çünkü. Yazdığın aletin donanımı hem adsl hem ethernet hem wifi gibi birçok işte çalışacak.
Ayrıca bir sürü cihaz bağlanacak sürekli aktif olacak, o kadar iş yapması fazla yüklenme olur bir süre sonra aksaklıklar yaşanabilir.

Yine aynı donanım üzerinde 4 port 300mbit router almak daha iyi olacak görüşündeyim.
Esnek montaj imkanıda cabası tabiki. (PoE) Şöyleki wifinin en azından 50cm lik yakınında herhangi bir engel olmaması iyi olur.
Sıfır veya 2. El fark etmez ama hangi alet olursa olsun 5 duvarı stabil olarak aşamaz.. High power cihazlar hariç tabi
Bridge olarak wa730re alıp güçlendirme yapılabilir.

çok özür diliyorum Hasan abi dikkatimden kaçmış buyur ;

ADSL hat değerleri olarak neyi kastettiğini anlayamadım,çünkü modemlerden neredeyse hiç anlamam abi :evet: o yüzden modemde görünen bütün işe yarar değerleri omuzladım getirdim :)

- - - Eklendi - - -

modem olarak abi elimde Motorola SVG 1501 Surfboard var,bu modem ;

ama ben bu modemi mutfakta konumlandırmıştım çünkü en iyi sinyali içerideki odadan o şekilde almıştım :evet: ama sağolsun bizim tesisatçı termosifon'un bağlantı yerlerini iyi sıkmamış ve su kaçırmış ve bende bu ihtimali düşünememiştim ve malesef adaptörün üzerine su dökülmüş sana bahsetmiştim hatırlarsan :evet: ve şu anda modemin adaptörü çalışmıyor piyasada aynı adaptörden de yok bütün elektronikçileri gezdim bir tanesi voltajı falan ayarlanabilen var oda 50 TL dedi :evet: bende modemin o kadar değerli olmadığını düşündüm ve yanılmamışım da :evet:

o yüzden yeni birşeyler şart :evet:

- - - Eklendi - - -

ben bu modemi mutfağa yani 2.duvarın tam dibine koymuştum ve içeride sinyalin iletilmesi gereken odada 3 diş wi-fi sinyali almıştım :evet:

router'ları kablosuz olarak kullanabilir miyim yani evin içinden kablo geçmeyecek şekilde :evet:

ama modemi de değiştirmem gerektiğini düşünüyorum abi çünkü paylaştığım modemin aynısının mavi renkte router'ı var oda 80-90 TL yani aynı hesap :)

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
şimdi alacağın cihazları aynı marka yaparsan hiç bir sorun yaşamazsın..
mesela 1 adet iş görür modem alsan. WR842ND 300mbitlik. router ile wifi olarak yayın yaparsın..
çekmeyen oda içinde WA701ND kablosuz bridge kurarsın. süper olur...
modem 10 tl.
842nd 80 tl.
701nd de 55 tl.

bende WA701nd alıcam ama önce elimdeki WA500g yi satmam lazım.

• Beğen
Tepkiler: avcitalip
avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
şimdi alacağın cihazları aynı marka yaparsan hiç bir sorun yaşamazsın..
mesela 1 adet iş görür modem alsan. WR842ND 300mbitlik. router ile wifi olarak yayın yaparsın..
çekmeyen oda içinde WA701ND kablosuz bridge kurarsın. süper olur...
modem 10 tl.
842nd 80 tl.
701nd de 55 tl.

bende WA701nd alıcam ama önce elimdeki WA500g yi satmam lazım.

abi öyle de pahalı oluyor ama:hmmm

şu anda kullandığım modem barındırmıyor :evet:

sadece b ve g var n de sanırım mesafe biraz daha artıyormuş,bu benim dediğim modem iş görmez mi yani abi ?

ben mümkün olduğunca uyguna kapatmaya çalışıyorum :evet:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
11n standartı o kadarda geniş bir kapsama alanına sahip değil. Bu birnevi pazarlama stratejisi göz boyama..
Önemli olan cihazın gücü ve stabilitesi

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
11n standartı o kadarda geniş bir kapsama alanına sahip değil. Bu birnevi pazarlama stratejisi göz boyama..
Önemli olan cihazın gücü ve stabilitesi

abi yani router falan almadan halletme şansım hiç yok mu ? :(

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Elindeki modemin gücü yettiği kadar kullanmak zorundasın o zaman :)

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Elindeki modemin gücü yettiği kadar kullanmak zorundasın o zaman :)

içeriden çekse eyvallah :) ya abi

- - - Eklendi - - -

Airties router alayım diyeceğim ama oda uymuyor çünkü modem 125Mpbs :ah

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

nasıl yani anlamadım ? :) 125 Mbit modeme 300 Mbit Router mi al diyorsun ? :hmmm
şöyle yapacaksın..
internet 125mbitlik modemde olacak zaten..
alacağın 300mbitlik airties routeri kablo ile modeme bağlayacaksın.. oradan hem modem hemde router olarak wifi kullanabilirsin...

wifi isimlerinide şöyle yaparsın mesela..

xxxxxx-1 xxxxx-2 gibi......

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi

şöyle yapacaksın..
internet 125mbitlik modemde olacak zaten..
alacağın 300mbitlik airties routeri kablo ile modeme bağlayacaksın.. oradan hem modem hemde router olarak wifi kullanabilirsin...

wifi isimlerinide şöyle yaparsın mesela..

xxxxxx-1 xxxxx-2 gibi......

ama evin içinde kablo dolaştırma gibi bir ihtmalim yok çünkü modem komşunun evinde duruyor :evet: kendi evim olsa eyvallah ta :(

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

ama evin içinde kablo dolaştırma gibi bir ihtmalim yok çünkü modem komşunun evinde duruyor :evet: kendi evim olsa eyvallah ta :(
fark etmez kablosuzda airtiesler MESH teknolojisi ile bağlanabilir...
ama biraz stabilliği bozulabilir... bu durumda MESH destekli airties router lazım... tabi modemdede MESH şart.

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
abi :ohannes:diyeceksin biliyorum ama bu access point çok kafama takılıyor :evet:

15KM açık alanda yayın yapıyormuş ama normal bir access point gibi her yöne yapıyor mu bilmiyorum eğer yapıyorsa aklıma yatmadı değil yani :)

hem okuldan da girerim :ehe biraz daha tuzlu ama olsun biriktiririm 1-2 hafta da ha geç alırım :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
abi :ohannes:diyeceksin biliyorum ama bu access point çok kafama takılıyor :evet:

15KM açık alanda yayın yapıyormuş ama normal bir access point gibi her yöne yapıyor mu bilmiyorum eğer yapıyorsa aklıma yatmadı değil yani :)

hem okuldan da girerim :ehe biraz daha tuzlu ama olsun biriktiririm 1-2 hafta da ha geç alırım :)

İyi hoşta sen kullanamazsın onu :ehe:
O alet 5ghz wifi.. Normal wifiler 2.4ghz de çalışıyor... Onu kullanmak için iki tarafında 5 ghz olması şart

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi

İyi hoşta sen kullanamazsın onu :ehe:
O alet 5ghz wifi.. Normal wifiler 2.4ghz de çalışıyor... Onu kullanmak için iki tarafında 5 ghz olması şart

2.4GHZ olanı da var ben 5GHZ olan daha iyidir diye düşündüm :ehe

ama bunda da 54 Mbps sorunu var 54 Mbps yeterli olur mu acaba ? :hmmm

• IEEE 802.11b/g, maksimum 54Mbps'ye kadar kablosuz hız desteği
  • Dış ortamdaki hava koşullarına karşı 4000V yıldırım ve 15KV ESD koruması
  • 12dBi çift kutuplu dahili anten ile 15km'ye kadar kablosuz bağlantı imkanı
  • Sinyal mesafesini ve link hızını arttıran yüksek çıkış gücü
  • Esnek ve bağımsız bağlantılar için Pasif POE desteği

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

2.4GHZ olanı da var ben 5GHZ olan daha iyidir diye düşündüm :ehe

ama bunda da 54 Mbps sorunu var 54 Mbps yeterli olur mu acaba ? :hmmm

• IEEE 802.11b/g, maksimum 54Mbps'ye kadar kablosuz hız desteği
  • Dış ortamdaki hava koşullarına karşı 4000V yıldırım ve 15KV ESD koruması
  • 12dBi çift kutuplu dahili anten ile 15km'ye kadar kablosuz bağlantı imkanı
  • Sinyal mesafesini ve link hızını arttıran yüksek çıkış gücü
  • Esnek ve bağımsız bağlantılar için Pasif POE desteği
bunlar dış mekan cihazları ev içinde fazlasıyla zararı olan cihazlar.. yüksek güç değerlerine sahip..

54mbit olması birşey değiştirmiyor aslında çünkü... çekim gücü olarak.. çokçok iyi bir sinyal alamadıktan sonra 54mbitin üzerine çıkamazsın..zaten..

ev içinde 300mbit alabilmek içinde cihazlar arası 2-3 metre mesafe lazım.. yani 300mbit hızı unut sen. teorik hız o..
çoklu kullanıcı açısından yarar sağlar... şöyle izah edeyim...

54mbitlik routere 10 kişi bağlanırsa kullanıcı başı 5mbit max veri transferi yakalanır. hepsi birden kullanımdayken.
ancak 300mbitlik routerde 10 kullanıcı 30mbit max veri transveri alabilir.

bu link verdiğin cihazlar ile uzak mesafeler arası tek bağlantı iletişimi sağlamak için kullanılıyor. ve göründüğü gibi küçük aletlerde değil.
biraz büyükçe bir cihaz. şu şekilde..

Üst Alt