Orijinal Samsung S3 Imei Sorununu Rootsuz Düzeltme Yardim Talebi

Sponsorlu Bağlantılar

Tecno06

Üye
    Konu Sahibi
Orijinal Samsung S3 Imei Sorununu Rootsuz Düzeltme Yardim Talebi
Merhaba arkadaşlar öncelikle herkese iyi geceler. Benim orijinal samsung S3'üme android 4.3 güncellemesini yükledim, yüklemez olaydım. İlk testlerimde telefonumun ara ara takıldığını hissettim bir gün bende böyle durdu cihaz ertesi gün bir yeri arayacağım aa bibaktım aramıyor. Meğer IMEI uçmuş 0049 gibi bir şey olmuş. Forumda yaptığım araştırmalarla IMEI'yi eski haline döndürmeyi başardım. Ancaak android 4.1.2'ye geri döndüğümde tekrar uçuyor, EFS klasörü yolu sanırım değişiyor.
Uzun lafın kısası benim yardım talebim; telefonumun yükleme sayacını nasıl sıfırlarım ve bu sıfırlamadan sonra IMEI kaybolmayacak şekilde nasıl android eski orijinal sürümüne geçerim.
Çok denedim, eski sürüme geçince IMEI uçuyor, imei uçunca root yapmak zorunda kalıyorum, root yapınca da cihazın orijinalliği bozuluyor, bu nedenle yetkili servise göndermemin önü kapanıyor. Lütfen bana yardım edin, cihazımı orijinal (kiesle güncellenebilir) hale getirmek, bunu yaparken IMEI'sini uçurmamak ve bu işleri rootsuz yapmak istiyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

tomy1925

tomy1925

Üye
yuklemeleri ne ile kies aracılıgıyla mı yapıyorsunuz? imei inizi tekrar nasıl kuruyorsunuz cwm den aldıgınız efs yedeği ile mi alıyorsunuz yoksa modem mi flash lıyorsunuz?

Tecno06

Üye
    Konu Sahibi
yuklemeleri ne ile kies aracılıgıyla mı yapıyorsunuz? imei inizi tekrar nasıl kuruyorsunuz cwm den aldıgınız efs yedeği ile mi alıyorsunuz yoksa modem mi flash lıyorsunuz?

Yüklemeleri odin ile yapıyorum. İmei yi de twrpden v4 diye bir eklenti çalıştırıyorum öyle geliyor. Kies ile rom atmayı bilmiyorum. Ayrıca efs yedeğim de var. Ancak dedigim gibi twrpden efsv2 baseband dosyasıni yükleyip v4 u seçince imei düzeliyor ancak bu yoldan düzelmesi için root gerekiyor. :(Yardım edebilecek kimse yok mu arkadaşlar?

volcano10

Üye
Bu sorun bende de war 2 haftadan beri cıldırtı denemedim romda kalmadı orjinal roma da dönülmüyor 4.3 yükledikden sonra basıma geldi

Tecno06

Üye
    Konu Sahibi
Allah belasını versin kardeşim bu 4.3'ün, işte başıma geldi yazdım buraya. Ancak eski romlara dönsen bile dediğim gibi IMEI uçuyor buyur sana root yolu gözüktü. Root yapıp mecburen bir takım işlemlerle geri getiriyorsun IMEI'yi ancak insanın içi rahat etmiyor. rootlu olduğunda bir cepbank uygulamasına dahi girmeye korkuyor insan, belli mi olur bilgi hırsızlığı hat safhada bu devirde...

caglar b

caglar b

Üye
Rootlayıp, işini hallettikten sonra unroot yapsan güvenlik bakımından sıkıntın kalmaz. Ama garantiyi bilemem :)

Tecno06

Üye
    Konu Sahibi
Güvenilir bir telefoncu bulsam octopus kutusu varsa birinin ona parasını verip orijinal imeiyi yazdırırım ama adamlar eline sağlam bir telefon almaya görsün, içinden ne çarpabilirlerse kâr olarak görüyorlar, Allah'tan korkmadan. Bir keresinde Nokia 5800'ım vardı ekranı kırıldı gittim birine verdim yarım saat sonra gel al dedi gittim abi bu değişmez dedi satıyosan 50 tlye alayım dedi kabul etmedim içini kendim açtım anakart üstünden wifi bağlantı anteni sökülmüş ve alınmış. Ölür müsün öldürür müsün?

tomy1925

tomy1925

Üye
Güvenilir bir telefoncu bulsam octopus kutusu varsa birinin ona parasını verip orijinal imeiyi yazdırırım ama adamlar eline sağlam bir telefon almaya görsün, içinden ne çarpabilirlerse kâr olarak görüyorlar, Allah'tan korkmadan. Bir keresinde Nokia 5800'ım vardı ekranı kırıldı gittim birine verdim yarım saat sonra gel al dedi gittim abi bu değişmez dedi satıyosan 50 tlye alayım dedi kabul etmedim içini kendim açtım anakart üstünden wifi bağlantı anteni sökülmüş ve alınmış. Ölür müsün öldürür müsün?
Kardeş sen unroot u hangi yöntemle yapiyorsun ogrenebilirmiyim

Tecno06

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar Tomy1925 abim sağolsun bana geniş bir bilgi verdi. Yaptıklarımı söyleyim kısaca şimdi android 4.1.2'ü yükledim yine imei 0049 oldu tabi, modeme baktım eski modem yani 4.3'ün modemi duruyor hala. 4.1.2. ve 4.2.2'nin modemlerini flashladım olmadı Ben de 4.3 rom'un tar.md5 uzantısını sadece .tar yaptım ve zip haline dönüştü içini açıp modem.bin dosyasını masaüstüne çektim. sonra modem.bin dosyasını odin ile phone kısmına gösterip telefona flashladım ve sürpriz :) oldu bu iş. modem versiyonu yüklü olan romdan farklı oldu ama en azından rootsuz oldu. Yaşasınnnn

• Beğen
Tepkiler: triyaki43 ve tomy1925
tomy1925

tomy1925

Üye
Arkadaşlar Tomy1925 abim sağolsun bana geniş bir bilgi verdi. Yaptıklarımı söyleyim kısaca şimdi android 4.1.2'ü yükledim yine imei 0049 oldu tabi, modeme baktım eski modem yani 4.3'ün modemi duruyor hala. 4.1.2. ve 4.2.2'nin modemlerini flashladım olmadı Ben de 4.3 rom'un tar.md5 uzantısını sadece .tar yaptım ve zip haline dönüştü içini açıp modem.bin dosyasını masaüstüne çektim. sonra modem.bin dosyasını odin ile phone kısmına gösterip telefona flashladım ve sürpriz :) oldu bu iş. modem versiyonu yüklü olan romdan farklı oldu ama en azından rootsuz oldu. Yaşasınnnn
Kardesim adina gerçekten çok sevindim elimden birşey geldiyse sana yardimci olabildiysem ne mutlu bana:) amacimiz zaten arkadaşlara elimizden geldiğince yardimci olmak.ugur kardeşim şuanda artik mevcut romana ait modemi flashlasan da bi sorun cikmaz diye düşünüyorum şu anlık efs klasörüne yolu düzeldi tabi eğer tekrardan 4.3 kurup ta yolu bozmazsan aman ha dik et:D mevcut romunun ve imei nin yedegini al her ihtimale karşı elinin altında bulunsun:spr iyi forumlar kardesim

triyaki43

triyaki43

Üye
Kardeşim handi 4.3 room un modem dosyasını yükledin bende rootsuz kullanmak istiyorum

Tecno06

Üye
    Konu Sahibi
kardeş ben 4.3 s3 Romunun Beta sürümünün yani ilk çıkan deneme sürümünün modem dosyasını odin ile phone bölümünden seçip Flashlıyorum o şekilde halloluyor

• Beğen
Tepkiler: triyaki43
tomy1925

tomy1925

Üye
kardeş ben 4.3 s3 Romunun Beta sürümünün yani ilk çıkan deneme sürümünün modem dosyasını odin ile phone bölümünden seçip Flashlıyorum o şekilde halloluyor
Uğur nasılsın kardeşim gorusmeyeli umarım iyisindir senin ve tüm arkadaşların yeni yılını kutlar nice mutlu senelere:spr

• Beğen
Tepkiler: hakan_0001
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Youtube'dan izlediğim kadarıyla stock rom kuruyorum. O kadar.
olur mu öyle şey unroot için supersunun içinden unroot deyip silmen ve stock recovery yüklemen gerekiyor tabi recovery roottan önce yapılıcak eğer sayaç artıysada tringle away ile sıfırlıyacaksın bu kadar stock rom yüklemene gerek yok ama stock recovery şart bu işlemlerden sonra wipe data wipe cache yap garantili ve sorunsuz olur
bu dediklerim stock romun root olması lazım sonra iş tamam

• Beğen
Tepkiler: triyaki43
triyaki43

triyaki43

Üye
Çok teşekkürler anlattığınız yöntemle sorunsuz hallettim.

Tecno06

Üye
    Konu Sahibi
Uğur nasılsın kardeşim gorusmeyeli umarım iyisindir senin ve tüm arkadaşların yeni yılını kutlar nice mutlu senelere:spr

İyiyim güzel abim Allah razı olsun, sana ve ailene de iyi seneler diliyorum. Trafikte olmazsa olmazlarımdan biri olan araç kameralarıyla ilgileniyorum bu aralar, sana da tavsiye ederim abim. Kazasız belasız mutlu günler dilerim. :)

Üst Alt