Tavsiye Galaxy S3 Imei Değiştirilmiş Cihazlarda Güncelleme Sonrası Şebeke Problemi [çözüm]

Sponsorlu Bağlantılar

marist

marist

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy S3 Imei Değiştirilmiş Cihazlarda Güncelleme Sonrası Şebeke Problemi [çözüm]
Lütfen dikkatlice okuyun sorumluluk size aittir.


Eğer elinizde imei numarası değiştirilmiş bir i9300 Galaxy S3 modeli varsa bu cihazlarda herhangi bir şekilde firmware yada custom rom yüklemesi yaptığınız taktirde şebekeni gelmez. imei değiştirme işlemi sırasında cihazın efs yapısı değiştirildiği için güncelleme yapıldığı taktirde bu değiştirilmiş sistem bozuluyor ve şebekeniz gelmiyor. eski imei numarasına geri dönmek, geri döndükten sonra pasaporta kaydettirmek gibi işlemler kesin çözüm olmuyor. kısacası eğer bir kez değiştirildiyse artık geri dönüşünüz bulunmuyor.
şayet elinizde böyle bir telefon olduğunu anlarsanız aldığınız yere geri götürerek iade ediniz ve bu tip sorunlara hiç bulaşmayınız. yapmanız gereken *#06# yaparak çıkan imei numarasını kasanın üzerindeki ile karşılaştırın. aynı değilse aşağıdaki linkten sorgulatıp hangi model yazdığına bakın. farklı ise değiştirilmiştir.
[/URL]​



Ülkemizde İmei değiştirmek ve bu telefonları kullanmak, almak, satmak suçtur.. Bu yüzden her ne kadar telefonlarınızın imei numarası değişmiş olsada orjinal imeisine döndürüp vergisini ödeyip pasaporta işlettirin ki ileride başınıza gelebilecek belalardan uzak kalmış olun.


Şayet iş işten geçmiş ve iade imkanınız yok ise şebeke gittikten sonra yüklenecek ve şebekenizi geri getirecek aşağıdaki yama dosyasını yükleyebilirsiniz. bu yama hemen hemen tüm orjinal firmware(4.0.x ve 4.1.x) sürümleri ve custom romlar ile sorunsuz çalışmaktadır. yama birçok kişi tarafından birçok sürüm ve romda denenmiştir. şebekeniz ile ilgili olmayan diğer tüm sorunlarınız için forumun farklı yerlerindeki konuları kullanınız. yani bu yamanın hiçbir yan etkisi yoktur telefonunuza.Yamayı şebekeniz gittikten sonra imei numaranızın silinmediği koşullarda yüklemelisiniz. imei numaranız silindiyse(null yada 0000... yazıyorsa) işe yaramaz, şebekeniz gitmediyse yani sağlamsa etkisi olmaz, efs yedeğiniz bu tip bir durumda şebekenizi geri getirmez.

Online patch üzerinden Version 06 dağıtılmıştır MG ile biten romlarda ve android 4.3 de kullanabilirsiniz.
Ofline patch



Online ota update patch



Patch Linki



Konunun herhangi bir tarifi yok malum telefonun sadece rootlu olması yeterli söz verdiğim gibi Tek bir TIK ile bu işlem yapılıyor proğram açılışta Root varmı busybox varmı model uygunmu ve internet varmı şeklinde kontrollerini gerçekleştiriyor eğer internetiniz varsa Program mobil internet yada wi-fi interneti algılarsa direkt olarak sizi online patch uygulama sayfasına yönlendiriyor eğer değilse uyarı gelip istediğiniz takdirde ofline patch yapabilirsiniz.Ofline nedir benim apk içerisine yerleştirdiğim modlu modem dosyasını alıp sisteme yazıp otomatik tüm işlemleri yapana kadar iptal seçeneği eklemedim yani işlemler tamamen bitene kadar bataryanız bitmedikce telefonu rehin alıyoruz toplam 30 sn kadar daha sonra patchleme işlemleri bitince telefon otomatik reset atar ve şebekeniz gelmiş olur istediğiniz romda kullanabilirsiniz romu kuracaksınız apk'mı kuracaksınız sadece çalıştırıp bırakacaksınız gerisini o halledicek bu arada butonlara basınca 1 sn gecikme verdim sakın ha sakın bir butona 2 defa tıklamayın TEK TIK Tıklarsanızda açıkcası birşey olmaz. İşlemlerde oluşabilecek sorunlar tamamen size aittir ben hiç bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum çünkü yanlış birşey yaparsınız diye yazdım bu apk'yı yanlış tıklama gibi birşey söz konusu olamaz heralde dimi

APK 9 mb'tır içerisinde SIII ve note II offline patchlerini eklediğimden dolayı kapasitesi büyüktür.

BusyBox yüklü değil hatası alan arkadaşlar;




üstteki linkten marketten indirsinler.Advanced seçeneği ile install yapsınlar. /system/bin kısmını /system/xbin olarak değiştirin kurarken ilk ana ekranda.


NOT : Alıntıdır.
 


Üst Alt