Arkadaslar ben kan bagisi yaparken dedim birde kagit doldirim ben olunce organlarimida alsinlar eve geldim once anneme diyim dedim o dedi o kagidi doldurursan sen olecek gibi olursan doktorlar seni yasatmak icin ugrasmiyorlarmis hemen organlari almak icin oldu diyip fisini cekiyorlarmis dogrumudur bu. sakin gulmeyin annem. biraz cahil olabilir ama turkiye gibi biryerde dogruluk payi olabilirde
olurmu ya arkadaşım kanun var yasa var. Organ bağışı ile ilgili kanun ve yönetmelik(ki yönetmelik noktası virgülüne kadar ilgilenir)
de yüzlerce şey sayıyor.. Bir kere ölüm konusunda doktorla ilgilenmemek diye birşey yapamazlar çünkü doktorlar organ bağışladığını nerden bilecek ani bir durumda.. Bu 1. 2. Ise nakil yapacak ve seni tedavi edecek doktorların bir birinden haberi olması imkansız. 3. Senin annem sen vefat edince oğlumun organlarını vermek istemiyorum derse(bir kaç özel durum hariç) alamazlar.. Burda paylaşman bile çok komik.. Çünkü orda seni tedavi edenler kasap değil yeminli doktorlar ayrıca senin ölümünü 8-9 kişilik bir kurul onaylayacak, beyin ölümün gerçekleşmedikçe senin kılına dokunamazlar.. Burası türkiye evet ama yasa var kanun var... Sana birşey demiyorum lakin şunu yap.. Gir google'ye organ nakli ilgili kanun yaz çıkar al onu oku.. Benim dediklerin sadece bir iki maddesi..
- - - Eklendi - - -

yorumlar da çok komikmis bir ikisi hariç...
Yorumlarda şunlari gördüm şaka olsun diye söylenmiş ama türkiye'de kan satışına kanunlar izin veriyor ama organlar için asla böyle birşey söz konusu değil kesinlikle yasak.
Bide fiş çekme olayı.. Ona tıpta ötenazi deniyor ve aile izin vermedikce birşey yapılamaz. Yaparlarsa yapan kişiler kasıtlı adam öldürmekten yargılanır ayrıca yapan doktora yüzlerce milyarlık davalar açılabilir.. Bu işler ordan rahat görünüyor da çok ayrıntılı.. O yüzden yeni birkaç sigorta çeşidi de çıktı.. Hekim sigortası, yönetici sigortası gibi..