Organ bağışı yapacaktım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

furkan5800

furkan5800

Üye
sat gitsn banada ıphone al

besim.farhan

besim.farhan

Üye
Arkadaslar ben kan bagisi yaparken dedim birde kagit doldirim ben olunce organlarimida alsinlar eve geldim once anneme diyim dedim o dedi o kagidi doldurursan sen olecek gibi olursan doktorlar seni yasatmak icin ugrasmiyorlarmis hemen organlari almak icin oldu diyip fisini cekiyorlarmis dogrumudur bu. sakin gulmeyin annem. biraz cahil olabilir ama turkiye gibi biryerde dogruluk payi olabilirde

olurmu ya arkadaşım kanun var yasa var. Organ bağışı ile ilgili kanun ve yönetmelik(ki yönetmelik noktası virgülüne kadar ilgilenir)
de yüzlerce şey sayıyor.. Bir kere ölüm konusunda doktorla ilgilenmemek diye birşey yapamazlar çünkü doktorlar organ bağışladığını nerden bilecek ani bir durumda.. Bu 1. 2. Ise nakil yapacak ve seni tedavi edecek doktorların bir birinden haberi olması imkansız. 3. Senin annem sen vefat edince oğlumun organlarını vermek istemiyorum derse(bir kaç özel durum hariç) alamazlar.. Burda paylaşman bile çok komik.. Çünkü orda seni tedavi edenler kasap değil yeminli doktorlar ayrıca senin ölümünü 8-9 kişilik bir kurul onaylayacak, beyin ölümün gerçekleşmedikçe senin kılına dokunamazlar.. Burası türkiye evet ama yasa var kanun var... Sana birşey demiyorum lakin şunu yap.. Gir google'ye organ nakli ilgili kanun yaz çıkar al onu oku.. Benim dediklerin sadece bir iki maddesi..

- - - Eklendi - - -

:) yorumlar da çok komikmis bir ikisi hariç...
Yorumlarda şunlari gördüm şaka olsun diye söylenmiş ama türkiye'de kan satışına kanunlar izin veriyor ama organlar için asla böyle birşey söz konusu değil kesinlikle yasak.
Bide fiş çekme olayı.. Ona tıpta ötenazi deniyor ve aile izin vermedikce birşey yapılamaz. Yaparlarsa yapan kişiler kasıtlı adam öldürmekten yargılanır ayrıca yapan doktora yüzlerce milyarlık davalar açılabilir.. Bu işler ordan rahat görünüyor da çok ayrıntılı.. O yüzden yeni birkaç sigorta çeşidi de çıktı.. Hekim sigortası, yönetici sigortası gibi..

serinaga

serinaga

Üye
Walla arkadaşlar bu memlekette yasalar dört dörtlük çalışmadığı sürece, keyfe keder yasa çıkarıldığı sürece, hatta yasa uygulanmayıp kağıt üzerinde kaldığı sürece hiç bir şeye güven olmaz, işte bu açık ve eksiklikten yararlanan FIRSATÇI aşağılıklar nedeniyle GÜVEN kalmıyor insanda. Tek sığınabildiğimiz ve söylenip durduğumuz söz "Hayırlısı ..." diyebiliyoruz :bilmm

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
Bide fiş çekme olayı.. Ona tıpta ötenazi deniyor ve aile izin vermedikce birşey yapılamaz. Yaparlarsa yapan kişiler kasıtlı adam öldürmekten yargılanır ayrıca yapan doktora yüzlerce milyarlık davalar açılabilir.. Bu işler ordan rahat görünüyor da çok ayrıntılı.. O yüzden yeni birkaç sigorta çeşidi de çıktı.. Hekim sigortası, yönetici sigortası gibi..
hacı fişi çaktırmadan çekiyormuş :D ama ben üzerime düşeni yapayımda nolursa olsun

marist

marist

Üye
Yaw organLar Sana Lazımken bağışlamak çok mantıksız. Sen daha yaşıyorSun. Çok acilse o zaman başka.

abdurrahmanz

abdurrahmanz

Üye
kesin sunu organlarıni almamiz lazım

o kadar da kolay değildir.:):D

besim.farhan

besim.farhan

Üye
hacı fişi çaktırmadan çekiyormuş :D ama ben üzerime düşeni yapayımda nolursa olsun

ya Allah aşkına.. Siz hastaneyi kasap ile karıştırıyorsunuz. Adam 12yıl okuyacak üzerine 6yıl tıp okuyacak onun da üzerine 5yıl uzmanlık okuyacak it gibi çalışacak sonra gelip senin hasta halinle ilgilenmeyip ölmemi sağlayacak.. TÜRKIYE'DE YASA FALAN IŞLEMEZ DIYEN ARKADAŞLARA DA DIYORUM.. Siz HAYATI YASALARI DEVLETI CEZALARI ÇOK HAYALI ŞEYLER OLARAK DÜŞÜNÜYORSUNUZ OYSA GERÇEK ÖYLE DEĞIL.. Vallah adamın anasını ağlatirlar.... neyse ya sen bilirsin :p ama korkun olmasın senin ölümünü mahkeme tutanağı ile belirleyip on kişilik bir heyet incelemedikçe sana birşey yapamazlar. Anayasa'nin yanılmıyorsam 17.maddesinde diyor hiç kimsenin vücut bütünlüğü belli şartlar olmadıkça bozulamaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt