Örf ve Adetleri Nasıl Buluyorsunuz ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
bence önemlidir Türk öf ve adetleri.Unutmamalı unutturmamalıyız.

'Lorelai

'Lorelai

Üye
    Konu Sahibi

Yok yok kesinlikle başka tartışılacak bir şey yok:perde:

Bak bugün yolda aklma geldi yazmak için sabırsızlandım :ehe Gelinliğin beyaz olması düşüncesi bana saçma gelmiyor, ama kuşak saçma. Soruyu sorarken size de saçma gelen ya da gerekli bulduğunuz var mı diye sordum.

----------Eklendi @ 17:23:02 ---------- Yazıldı @ 17:19:51 ----------

Gerdeğin ertesinde çarşaf kontrolü de örf ve adetlere giriyor ancak herkes bunu uygulamiyor elbette.

Saçma gelenler tabiki var ancak kırmızı kurdele olayı bence mantıklı.Her erkek evleneceği kızın saf ve temiz olmasını bekler

O olaya hiç girmiyorum zaten :ehe
Ya kızın saf olduğunu anlamak için onu takmasına gerek yok. İyi o zaman kız her türlü pisliği yapsın, sonra taksın o kuşağı, bu kız temiz. Takmayınca kötü kız oldu. Saçmalık, sadece saçmalık.

----------Eklendi @ 17:25:41 ---------- Yazıldı @ 17:23:02 ----------

bence önemlidir Türk öf ve adetleri.Unutmamalı unutturmamalıyız.

Bak arkadaşım, ben tamamen kaldır yok et demiyorum . Sorarken de gerekli ya da gereksiz bulduğunuz var mı dedim. Mesela düğün ,nikah,nişan saçma gelmezken bana, kına o kadar anlamsız geliyor ki . Ben bunu söylüyorum.

greenmile

greenmile

Üye
adet bu o zaman sen evlenme de o da evrensel adet gibi birşey sonuçta :D

'Lorelai

'Lorelai

Üye
    Konu Sahibi
Yok ben anlatamıyorum. Evlenmeyi bir adet olarak görmüyorum ben. Neden dersen yaşamın belli döneminde gerçekleşen olaylarından biri. Ki adet olarak görsem bile, evlenmeyi gereksiz bulmuyorum. Tekrar ve tekrar söylüyorum, saçma bulduğum da var bulmadığım da var. Bu adet saçma geliyor. Hepsi saçma geliyor demiyorum. Umarım bu sefer anlatabilmişimdir.

greenmile

greenmile

Üye
tamam o zaman kırmızı kurdeleyi takmazsın sen :D

'Lorelai

'Lorelai

Üye
    Konu Sahibi
Takmayacağım zaten :D Eğer biri de konuşursa bu konu hakkımda , günahımı almış olur yani :ehe İşime gelir :D

greenmile

greenmile

Üye
bende bana saçma gelen adetler olduğunu söyledim zaten

ama şu kuşak olayı saçma gelmiyor,evleneceğin kişi umarım böyle aşırı takan biri olurda sende takmak zorunda kalırsın:D

'Lorelai

'Lorelai

Üye
    Konu Sahibi
bende bana saçma gelen adetler olduğunu söyledim zaten

ama şu kuşak olayı saçma gelmiyor,evleneceğin kişi umarım böyle aşırı takan biri olurda sende takmak zorunda kalırsın:D

:ehe Yok o konuda ikna olacağımı sanmıyorum :D Şöyle konuşarak beni deli etme :d: Ne ki bu ? Birilerine bir şey kanıtlama amacı. Sırf toplum laf etmesin diye, aman ederse etsin ne diye bunu zorunlu görüyor ki millet ? Yok,yok istemiyorum ben :D

greenmile

greenmile

Üye

:ehe Yok o konuda ikna olacağımı sanmıyorum :D Şöyle konuşarak beni deli etme :d: Ne ki bu ? Birilerine bir şey kanıtlama amacı. Sırf toplum laf etmesin diye, aman ederse etsin ne diye bunu zorunlu görüyor ki millet ? Yok,yok istemiyorum ben :D

evleneceğin erkek için bakirelik önemli olacak mı olmayacak mı bence buna göre konuşmak gerek :D

toplum bir yerde eşin oluyor :ehe

'Lorelai

'Lorelai

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşım, bakireliği kırmızı kurdaleden anlıyorsun sen sanırım :ehe

Revengeful

Emekli Yönetici
Jinekolog sevgili anlar :ehe

greenmile

greenmile

Üye
Arkadaşım, bakireliği kırmızı kurdaleden anlıyorsun sen sanırım :ehe

kardeşim kırmızı kurdeleden anladığım falan yok göstermelik olduğunu anlayacak yaştasın zaten ancak adet denen şeyde böyle birşey zaten.Hem orada esas takılma sebebini söyledim kırmızı kurdelenin sana yoksa tak veya takma banane .Saçma konusuna gelince saçmalar elbette var ancak nasıl kına gecesi vs şeyler bayanlar için önemliyse buda önemlidir diye düşünüyorum.Bu arada bu zamana kadar hiçbir bayanın kırmızı kurdeleden rahatsızlık duyduğuna da şahit olmamıştım.

'Lorelai

'Lorelai

Üye
    Konu Sahibi
Birisi takabilir, neden takıyor demem. Rahatsızlık duymak değil, nasıl desem mesela ; siyah bir kurdale olsa ve damatla uyumlu olmak açısından takılsa çok daha iyi.

HaqperesT

HaqperesT

Üye
kırmızı kurdela güzel ya.. Ne istiyonuz kurdeladan anlamadım ki. Bekaret de önemli simgesi de. Simgesine karşı olmak aslında aslına da karşı olmaktan kaynaklanıyor.

• Beğen
Tepkiler: ' KalendeR '
greenmile

greenmile

Üye
gelinlik beyaz saf ve temizliğin simgesi,üzerine siyah kurdele garip olmaz mı?:ehe

dediğim gibi kırmızı kurdele bakireliği temsil ediyor,ha her takan bakire mi elbette hayır.Böyle gelmiş böyle gider mantığı

----------Eklendi @ 21:58:59 ---------- Yazıldı @ 21:56:38 ----------

Not: Bu adetle ilgili sözlükleri araştırdım da gerçekten komik entryler var.

"ey mahalleli bakın daha paket açılmadı,kurdelesi üzerinde" demek suretiyle kızın cinsel hayatının garantili bir deneyimsizlik içinde olduğunun herkese duyurulması için yapılan dikkat çekici eylem. tabi kültürel yada geleneksel birşeyler de olabilir yapana saygı gerekir.

bu gelenek uyarınca; gelin m.l olduğu ve damata hediye edildiği için bu hediyenin bir de paketi olmalıdır. ayrıca bu orjinal paket, "m.l"ın el değmemiş olduğunu yani imalattan direk size arz olduğunu belirtir. zira bu paketi açtığınızda "m.l" bozuk çıkarsa siz onu aynen iade edersiniz. satıcı tarafından bu "m.l" imha edilir size derhal yenisi ve son modeli(daha genci) takdim edilir.

• Beğen
Tepkiler: vapur dumanı
'Lorelai

'Lorelai

Üye
    Konu Sahibi
:d: Komik ve uzak durmak için yeterli sebepler :ehe

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Örf ve Adetlerimizi genel anlamıyla, mantıklı görmekteyim :)

vapur dumanı

vapur dumanı

Üye
gelinlik beyaz saf ve temizliğin simgesi,üzerine siyah kurdele garip olmaz mı?:ehe

dediğim gibi kırmızı kurdele bakireliği temsil ediyor,ha her takan bakire mi elbette hayır.Böyle gelmiş böyle gider mantığı

----------Eklendi @ 21:58:59 ---------- Yazıldı @ 21:56:38 ----------

Not: Bu adetle ilgili sözlükleri araştırdım da gerçekten komik entryler var.

"ey mahalleli bakın daha paket açılmadı,kurdelesi üzerinde" demek suretiyle kızın cinsel hayatının garantili bir deneyimsizlik içinde olduğunun herkese duyurulması için yapılan dikkat çekici eylem. tabi kültürel yada geleneksel birşeyler de olabilir yapana saygı gerekir.

bu gelenek uyarınca; gelin m.l olduğu ve damata hediye edildiği için bu hediyenin bir de paketi olmalıdır. ayrıca bu orjinal paket, "m.l"ın el değmemiş olduğunu yani imalattan direk size arz olduğunu belirtir. zira bu paketi açtığınızda "m.l" bozuk çıkarsa siz onu aynen iade edersiniz. satıcı tarafından bu "m.l" imha edilir size derhal yenisi ve son modeli(daha genci) takdim edilir.

katılmamak eldemi :D

arslansem

arslansem

Üye
Bazıları mantıksız olsa da olmazsa olmazları da var elbet.Bence olmalı ve nesiller boyu aktarılmalı.Türk milletinin benliği böyle korunur ancak.Millet olma öğelerindendir örf ve adetler

• Beğen
Tepkiler: ' KalendeR '
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt