Yok yok kesinlikle başka tartışılacak bir şey yok![]()
Gelinliğin beyaz olması düşüncesi bana saçma gelmiyor, ama kuşak saçma. Soruyu sorarken size de saçma gelen ya da gerekli bulduğunuz var mı diye sordum.Gerdeğin ertesinde çarşaf kontrolü de örf ve adetlere giriyor ancak herkes bunu uygulamiyor elbette.
Saçma gelenler tabiki var ancak kırmızı kurdele olayı bence mantıklı.Her erkek evleneceği kızın saf ve temiz olmasını bekler
bence önemlidir Türk öf ve adetleri.Unutmamalı unutturmamalıyız.
bende bana saçma gelen adetler olduğunu söyledim zaten
ama şu kuşak olayı saçma gelmiyor,evleneceğin kişi umarım böyle aşırı takan biri olurda sende takmak zorunda kalırsın![]()
Yok o konuda ikna olacağımı sanmıyorum
Şöyle konuşarak beni deli etme
Ne ki bu ? Birilerine bir şey kanıtlama amacı. Sırf toplum laf etmesin diye, aman ederse etsin ne diye bunu zorunlu görüyor ki millet ? Yok,yok istemiyorum ben 
Yok o konuda ikna olacağımı sanmıyorum
Şöyle konuşarak beni deli etme
Ne ki bu ? Birilerine bir şey kanıtlama amacı. Sırf toplum laf etmesin diye, aman ederse etsin ne diye bunu zorunlu görüyor ki millet ? Yok,yok istemiyorum ben
![]()

Jinekolog sevgili anlar![]()

Arkadaşım, bakireliği kırmızı kurdaleden anlıyorsun sen sanırım![]()

gelinlik beyaz saf ve temizliğin simgesi,üzerine siyah kurdele garip olmaz mı?
dediğim gibi kırmızı kurdele bakireliği temsil ediyor,ha her takan bakire mi elbette hayır.Böyle gelmiş böyle gider mantığı
----------Eklendi @ 21:58:59 ---------- Yazıldı @ 21:56:38 ----------
Not: Bu adetle ilgili sözlükleri araştırdım da gerçekten komik entryler var.
"ey mahalleli bakın daha paket açılmadı,kurdelesi üzerinde" demek suretiyle kızın cinsel hayatının garantili bir deneyimsizlik içinde olduğunun herkese duyurulması için yapılan dikkat çekici eylem. tabi kültürel yada geleneksel birşeyler de olabilir yapana saygı gerekir.
bu gelenek uyarınca; gelin m.l olduğu ve damata hediye edildiği için bu hediyenin bir de paketi olmalıdır. ayrıca bu orjinal paket, "m.l"ın el değmemiş olduğunu yani imalattan direk size arz olduğunu belirtir. zira bu paketi açtığınızda "m.l" bozuk çıkarsa siz onu aynen iade edersiniz. satıcı tarafından bu "m.l" imha edilir size derhal yenisi ve son modeli(daha genci) takdim edilir.