Haber OnePlus One Donanım ve Fiyatı Kesinleşti !

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
OnePlus One Donanım ve Fiyatı Kesinleşti !

27.08.2014

Konuyu uzunca bir süre takip edip bıraktık ki dönüş yaparken aklımda telefonu almak vardı.Ve Oppo'dan sonra Opo'ya da sonunda kavuştum.Bu kadar bilgiye ve dökümanlara fazlasıyla güvendim.Şu an için telefondan aldığım hazda bunu doğrular nitelikde.
Teknolojinin Türkiye ayağı fiyat yanıyla canımızı yakmaya devam ederken,Global yanı ise hem iyi ürün hemde hesaplı geliyor.
Oneplus One gördüğünüz an almaktan bir an bile tereddüt etmeyin.Çin sürümü yada Global sürümü bu şekilde ayrıştırabilir ancak Oppo'da olduğu gibi göze batan bir fark yok.Avrupa'da davetiye usülü satılan (telefonun arkasında Cyanogen yazan)Global sürümde daha çok şikayetlere rast gelmek mümkün.Kısaca Oppo ve Cyanogen ekibi gerek Oppo Find 7'de gerekse de Oneplus One'de egoistlere tokat niteliğinde telefon çıkarmışlar.Premium kalite ve uygun fiyat herkezin değerlendirmesi gerek.

Fiyat soracaklar için Oneplus One'i (64 GB) Türkiye'den aldım ve bana maliyeti 1.200 Tl oldu.
Oppo Find 7'yi yurt dışından gümrükten geçirerek aldım fiyat hemen hemen 1.500 denk geldi.
2 telefon arasında seçim yapmak gerekirse ilk önceliğim Oppo Find 7'dir.
Hoparlör ve kamera performansı bir adım önde.Ön tasarım birbirine benziyor olsada Oppo Find 7'de ki alt led ışığı bariz bir fark yaratıyor.Arka kasa Oneplus One'de çok kaygan ve her an düşebilir hissiyatı yaşatıyor.Find 7'de ise tırtıklı bir görünüm ve ele yapışan bir algı oluşturmakta.Donanım olarak birbirlerinden pek farkı yok.Ancak ColorOs ile Cyanogen mod arasında seçim yapmak gerekiyor.ColorOs kendinde bir çok özelliştirmeye barındırıyor.En iyi arayüzlerden bir tanesi.Ancak bunun ram olarak yüklenmesi ve telefonun Oneplus One'ye göre yavaş kaldığınıda belirtelim.Cyanogen mod ise bir çok özelleştirmeden feragat edip telefonu olabildiğince hızlı olmasına dayalı bir arayüz.Bu çok kafaya takılcak birşey değil ki telefon alacaklar için bir seçenek sunuyor.Sadelikten yana olanlar için, bir diğeri ise görsellik ve farklılık.Son olarak dokunmatik hassasiyeti ise Oppo'ya göre daha seri.Cebinizde dahi her an açılabilir :)

















Konuya hızlı bir giriş yapmak gerekirse.Arkadaşlar Oppo telefonları birçoğumuz tanıma fırsatı bulduk.Ve arzulayan bir çok insana da şahit oldum.Türkiye'ye geldiği vakit Samsung ve Sony gibi büyük markalara göz dağı verecek nitelikde donanım ve kaliteye sahip telefonları mevcut.Ve ulaştığımız bilgiye göre Oppo şu anda ülkeleri tanıyor ve belirlediği ülkelere temsilci atıyor.Ülkeler arasında Türkiye'de mevcut.Şu anda amaçladıkları ülke sayısı yanlış hatırlamıyorsam 16'ydı.Yani diyebiliriz ki bir kaç seneye Türkiye'ye giriş yapması mümkün.


Oneplus'un Oppo ile ilgisi ise Oppo firmasında ayrılan çalışanların kurmuş olması.Yani kalitenin el değiştirmediği başka bir firmaya geçiş yapıyoruz.1 yıl önce Oppo ile işbirliğine imza atan, Android cihazlar için yazılım geliştiren Cyanogen ekibini de arkasına alarak ayakları üzerinde durmayı amaçlıyor.Ve çok yakında tanıtılacak Oneplus One özellik ve fiyat yanıyla şimdiden dikkatleri üzerlerine çekmiş durumda.

Ayrıca işlemci,batarya, gibi donanım yanıyla ilk belirtiler Htc One benzeri bir telefon olacağı yönündeydi.Son gelen bilgilere göre bu konuda baya cesur davranmışlar.Yani Amiralliğe oynamak niyetindeler.Şimdi OnePlus One'i değişimleriyle yeniden tanıyalım.

* Çinli Oppo firmasından ayrıldıktan sonra kendi şirketlerini kuran OnePlus, dünyanın en iyi akıllı telefonu olduğunu iddia ettiği ürünü OnePlus One donanımsal özellikleri ile karşımızda. CyanogenMod ile gerçekleştirilen ortaklık anlaşması sonucunda CyanogenMod 11S ROM’una sahip akıllı telefon, Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle gelecek.

* OnePlus One, Qualcomm Snapdragon 801 işlemci ile üretilerek, performans açısından benzer segmentteki rakiplerinin önüne geçebilecek. Görünüşe göre OnePlus One ilk önce Qualcomm Snapdragon 800 ile üretim bandına girecekmiş ancak son anda verilen bir kararla birlikte 801’de karar kılınmış. 2.5GHz saat hızındaki işlemci en iyi performansı sunmak için akıllı telefon bünyesine katılıyor. Snapdragon 801 SoC (system on chip) pazardaki en güçlü SoC olma iddiasını taşıyor.

* Bu arada OnePlus One’ın grafik işlemcisi de 450MHz’den 578MHz değerindeki bir versiyon ile değiştirilmiş. Bu da görsel içeriğin çok daha hızlı yükselmesi anlamına geliyor. 3GB RAM’li akıllı telefon 5.5 inç boyutlarında 1080p ekrana (Japan Display tarafından üretime sokuluyor), 13MP arka yüz kamerası ve 5MP ön kameraya sahip. 3.100 mAh bataryaya ise 16GB 64GB depolama seçeneği eşlik edecek. OnePlus One adlı iddialı telefonun 23 Nisan tarihinde resmi olarak detaylandırılması bekleniyor.

Pek çok büyük markanın önde gelen akıllı telefonları ile yarışması beklenen OnePlus One, 3GB RAM ile birlikte rakiplerinin korkulu rüyası olma yolunda. Durumun diğer şirketler için ne kadar ciddi olacağı ise birkaç hafta içerisinde belli olacak.


Bizim buradaki amacımız Oppo stratejisi güden Oneplus firmasının belirlediği 16 ülke içerisine girebilmemiz.Ki bunun içinde yoğun bir baskıya ihtiyaç var.Şu anda 8 ülke belirlenmiş durumda.Ama 6 ülke nüfus yanıyla Türkiye'nin yarısına denk geliyor hemen hemen.5 milyonluk nüfusu sahip bir ülkeye açılmaları ise büyük paya sahip, kullanıcılardan gelen tepkilerin eseri.Türkiye'de olmaması için geçerli bir neden yok.Kalan 8 ülkeden biri olmak için bizimde destek çıkmamız gerekli.


OnePlus One'da 2.5 GHz'lik Snapdragon 801 işlemci, 3 GB RAM, 5.5 inç Full HD ekran, 3100 mAh batarya, 13 mp arka kamera,5 mp ön kamera, 16/64 GB depolama alanı ve 2 yıl boyunca CyanogenMod desteği bulunuyor. Tüm bu özelliklere karşın yetkililere göre telefonun fiyatı ise 350 euro altında olacak.


Detaylar ;





OnePlus One'in kesinleşmiş özellikleri


5.5 "JDI 1080p ekran
Snapdragon 801 (MSM8974AC - 2.5 GHz dört çekirdek)
3100 + mAh batarya (çıkarılamaz)
Sony Exmor IMX214 6-Lens 13MP kamera
5MP ön kamera
3GB RAM
16GB & 64GB hafıza seçeneği
Stereo hoparlörler
StyleSwap kapaklar - birden fazla malzeme/doku
Tek-SIM kartı
Küresel LTE desteğine sahip
Sadece GSM
2 yıl CyanogenMod (yazılım desteği)



Telefonun Çin Fiyatı
16 gb 1,999.00 Yuan : 320 $
64 Gb 2,299.00 Yuan : 368 $


Diğer Fiyatlar





Telefona ait görüntüler





Unboxing (Telefonun tanıtım amaçlı kutu açılımı)

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Telefon Arayüz Görüntüleri




Çekilen Fotoğraflar ve Rakipleriyle Kıyaslama









Diğer Markalara Kıyasen Fiyat Karşılaştırmaları

Sony Z2 ve OnePlus One


Samsung S5 ve OnePlus One


Ne yazık ki ilk seride Türkiye yer almıyacak.Son açıklanan ülkelerle Liste tamamlandı.

 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Dexter Morgan


Burak Altun

Burak Altun

Üye
Gerçekten tebrik ederim çok güzel yapmışlar. Özelliklerine göre fiyatı resmen "Beni al" diyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: mehsevim ve Dede
KayraBey

KayraBey

Üye
Gelir inşaAllah. Servis kim tarafından sağlanır acaba?
 
  • Beğen
Tepkiler: mehsevim ve Burak Altun
hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Elite kasası değilmi bu ve fiyat aynı ise GM varken gerek varmı hocam 3gb ram 900 tl ye elimize geçemeyeceği kesin.
 
fk555897

fk555897

Üye
Özellikler çok güzel.
 
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Elite kasası değilmi bu ve fiyat aynı ise GM varken gerek varmı hocam 3gb ram 900 tl ye elimize geçemeyeceği kesin.

Bahsettiklerimle senin söylemlerin arasında uçurum var.Kusura bakmada baya baya saptırmışsın olayı.Daha ortada telefonun kendisi yok.Sır gibi saklanmış durumda.

Metin Abi şu anda kesin bir sonuç yok.Haftaya geriye kalan 8 ülkeyi açıklayacaklar.Şimdilik donanımda ki arkadaşlarla beraber bastırıyoruz.Açıkcası yeni bir oluşum ve yeni bir firma.Avrupa'dan bir izinle tüm bölgeye açılabiliyor ,tek bir noktadan telefonları yollamaları mümkün.Maliyet açısından baktığımızda ufak ülkeler ön planda ki Türkiye bu nedenle kaybediyor.Verginin ağ babası nihayetinde.Yalnız gözüme çarpan bir olay daha var.Firma tamamıyla Oppo çalışanlarıyla oluşmuş ki Oppo'nun bir dalı olma ihtimalide var.İzledikleri strateji çağrışım yapıyor.Oppo'da öncesinde 16 ülke belirledi ve Avrupa'da tek bir satış noktası var yanlış hatırlamıyorsam. Oneplus'da bu seyirde işliyor.Tabi en önemli unsur Oppo'da Türkçe dil seçeneği mevcut.Türkiye temsilcisi Şenol Bey bu konuda baya uğraş verdi.Oneplus One'de Türkçe dil seçeneği mevcut olduğu yönünde bir haberde var.
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak Altun ve Dede
KayraBey

KayraBey

Üye
Nedense bu tip telefonlara ilgim artıyor. Markalara soğudum...
 
  • Beğen
Tepkiler: mehsevim
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Nedense bu tip telefonlara ilgim artıyor. Markalara soğudum...

İlginin artması normal Metin abi.İnsan normal şartlarda kıyasladığında bu markaların cazip yönleri oldukca fazla.Ki en önemlisi azim.Sony,Samsung gibi devlerin işledikleri yol benzerlikden öteye gidemiyor.Kim bana rakip olacak havası bir yana fiyatıda istedikleri doğrultuda çıtaya yerleştiriyorlar.Misal olarak Oppo'nun kulladığı lens Sony'e ait ve yakaladıkları başarı ise Sony'e tokat niteliğinde.Yine Oneplus One'in kullandığı lens Sony'e ait ve Note 3,Lg G2,Htc One gibi telefonlara meydan okuyor.Tasarım diyo aldanıyoruz ama Lenovo Viber Z'in kullandığı malzemeyi Samsung'mu,Sony'mi kullanıyor.Yani diyebiliriz ki Amiralliğe oynayan modeller arasında Lenovo K910 ve Oppo Find 7'nin eksiğinden ziyade fazlası var.Oneplus One'de bu yolda ilerliyor.Telefon adına kesin birşey söylemek açıkcası zor.Şu anda tasarım ve genel görünüme sahip değiliz.Ama kaymağı Oppo'dan aldığından dolayı bir kalite hissiyatı bekleniyor.Fiyat ise Türkiye bazında orta segmentin biraz üstü.Bu durum Lenovo ve Oppo içinde geçerli.Sen ben derken bu ilginin meyvesi 3-4 yılda adım gibi eminim Türkiye'ye yansıyacak.Türkiye pazarına Çin'li firmaların hakim olacağını gönül rahatlıyla söyleyebiliriz.

Yeni ülkeler duyuruldu.Listede geriye açıklanmayan sadece 5 ülke kaldı.
Portekiz ve İtalya.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Dede
AndroidTR20

AndroidTR20

Üye
burda satılırsa ve 1500 bandından fiyatları olursa hemen alırım
 
  • Beğen
Tepkiler: Dede
KayraBey

KayraBey

Üye
Ha gayret Türkiye...
 
hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Zümrüdü hocam inşallah bu cihaz gelir ve iyi performans iyi fiyatla tr ye ulaşır . Çünkü gerçekten vergiler rekabeti yeniyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak Altun
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Zümrüdü hocam inşallah bu cihaz gelir ve iyi performans iyi fiyatla tr ye ulaşır . Çünkü gerçekten vergiler rekabeti yeniyor.



Şu anda liste tamamlandı.Türkiye ilk seride yer almıyacak.Şayet sona kalan Kanada değilde Türkiye olmasını umuyorduk.Türk yatırımcıların girişimde bulunmaya başladığı yönünde baya haberler dönüyor.Meyve veren ağaç taşlanmaz bu doğrultuda mantık yürütürsek olması muhtemel.Aleyhimize yansıyacak olan bu kez fiyatın ortalaması muhakkah değişecektir.Oneplus firmasının gelmesi fiyat olarak 1.200 Tl -1.300 Tl bandını göreceğimiz yönündeydi.Şayet güdümlü Türk firmaların getirmesi durumunda bunun 1.500 Tl ve üzerine çıkması haz almıyacağımız nokta olacak.Buna razı gelende olacaktır , ters tepende ama görünen telefonun yapabildikleri ortada.1.000 Tl cebimize kalacaksa değerlendirilmeli diye düşünüyorum.Şimdilik gelişmeleri takip edeceğiz.
 
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Çok beğeniyorum cihazlarını.
İnşallah ülkemize de gelir.
 
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
İnşallah gelir hep koltukta aynı firmaları görmek yerine degisiklik olsun. :)
 
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
OnePlus'dan son gelen açıklamalara göre 3-4 ülke daha listeye dahil edilecek.Şu anda sır gibi saklanıyor.Android 4.4 CyanogenMOD 11S tabanlı işletim sistemi ile arayüzler yansıdı fakat kesinlik henüz sağlanamadı.
Telefonun Antutu Test Sonuçları

OnePlus One / 38179
Htc One (M8) /
37009
Samsun Galaxy S5 /
36018
LG G2 / 35444
Sony Xperia Z2 /
34986
Samsung Galaxy Note 3 / 31109


Telefona Ait Görüntüler








Farklı Renklerde Oldukca Çeşitli Arka Kapaklar
 
Son düzenleme:
Burak Altun

Burak Altun

Üye
Helal olsun.Sanmıyorum ama umarım bize de uygun fiyatla gelir de rekabet olur.
 
KayraBey

KayraBey

Üye
Abi bu çok iyi cihaz gerçekten...
 
0MG90

0MG90

Üye
Geleceğini sanmam.
 
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Herkezin merakla beklediği telefon OnePlus One, biraz sonra tanıtımı yapılacak.Dileyen arkadaşlar buradan izleyebilirler.
Site şu an için yoğunlukdan dolayı çökmüştür.Kore'de tanıtımı yapılıyor fakat bizim arzuladığımız o değil.Şimdilik bekliyoruz.

Telefonun Çin Fiyatı
16 gb 1,999.00 Yuan : 320 $
64 Gb 2,299.00 Yuan : 368 $

Diğer Fiyatlar





Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız



 
Son düzenleme:
KayraBey

KayraBey

Üye
Fiyatlara bak çok iyi
 


Üst Alt