OnePlus kullanan 40 bin kişinin kart bilgileri çalındı!

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
OnePlus kullanan 40 bin kişinin kart bilgileri çalındı!

Hayatımızda tartışmasız bir şekilde her birimizin akıllı telefon bağımlılığının başladığından söz edebiliriz. Hal böyle olunca en önemli bilgiler, en gizli sohbetler ve hatta nerdeyse cebimizdeki paranın tutarı da bu cihazlar içerisinde depolanmaya başlanıldı.

Bunun farkına varan kötü niyetli kişilerde gözlerini akıllı telefonların üzerine çevirirken, son dönemlerde akıllı telefon pazarını alt üst eden OnePlus'un geliştirdiği modellerde bu kişilerin hedefinde yer aldı. Şirketin oneplus.net isimli internet sitesinde yer alan bir yazılım içerisine yüklenen kötü niyetli bir yazılımla birlikte 40 bin kişinin kredi kartı bilgilerinin sızdırıldığı açıklandı.

Firma tarafından tespit edilir edilmez kaldırılan bu yazılım tüm alınan önlemlere karşını OnePlus markalı cihazlarda yer almayı başarırken durumdan Kasım 2017 ile 11 Ocak 2018 tarihleri arasında oneplus.net üzerinden ödeme bilgilerini paylaşarak işlem gerçekleştiren tüm kullanıcıların etkilendiği belirtildi.

Durumdan etkilenen ve etkilenmiş olması muhtemel gözüken tüm kullanıcıların uyarıldığını açıklayan OnePlus firması, sunucuların ise karantinaya alındığını ve sistemlerin sağlamlaştırıldığını açıkladı. "Böyle bir olay yaşandığı için ne kadar özür dilesek azdır." diyen OnePlus yöneticileri, durumun şirketin satışlarını olumsuz olarak etkilememesi için ne yapacağı ise merak konusu.
 

technogamer2345

Üye
@Buğra
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.


Üst Alt