Haber OnePlus, Dash Charge İle Devam Dedi, OnePlus 5T Kablosuz Şarj İçermeyecek

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
OnePlus, Dash Charge İle Devam Dedi, OnePlus 5T Kablosuz Şarj İçermeyecek
Oneplus, yeni akıllı telefonu OnePlus 5T hakkında bilgiler vermeye devam ediyor. OnePlus 5T de Dash Charge hızlı şarj teknolojisine sahip olacak ve kablosuz şarj desteği sunmayacak.


Kablosuz şarj son yıllarda, ister Qi ister PMA standardında olsun, Samsung, LG ve hatta Apple gibi şirketlerin amiral gemisi telefonları için kabul ettiği daha popüler bir standart özellik haline geldi. Ancak, OnePlus'ın bir sonraki raki amiral gemisi OnePlus 5T de kablosuz şarj teknolojisine geçiş yapmayacak ve Dash Charge hızlı şarj teknolojisini sunmaya devam edecek.

OnePlus CEO'su Pete Lau, bir forum mesajında , akıllı telefonlarında kablosuz şarj özelliği sunmaya başlamayı düşündüklerini ancak bunun aksine karar verdiklerini söyledi. Buna sebep olarak ise Dash Charge teknolojisinin doğrudan 20 watt'lık enerji verdiğini, ancak kablosuz şarj yaptıklarının teorik olarak 15 watt'lık enerji verdiklerini, aynı yastıkta birden fazla cihazın şarj edilmesi durumunda ise bu gücün de bölünmesini gösteriyor.

OnePlus'ın kablosuz şarj desteğini kullanmamasınun ikinci nedeni olarak ise kullanım kolaylığı sunmak gösteriliyor. Dash Charge İle ihtiyacınız olan tek şey bir kablo ve duvar adaptörü ancak kablosuz şarj işlemi için, özelliği destekleyen tüm yastıkları, kasaları, masaları ve lambaları hesaba katmanız gerektiğinden, OnePlus tarafından kısıtlamalar olduğu savunuluyor. Başka bir deyişle telefonunuzu şarj etmek için basit olmayan çözümlerle uğraşmak zorunda kalma fikri, Çin merkezli hoşuna gitmiyor.

Bu arada şirket kablosuz şarj teknolojisi konusunda kapıyı kapatmıyor ve "doğru zamanda" kablosuz şarj teknolojisini de akıllı telefonlarında sunacaklarını belirtiyor. Ancak o zamana kadar, Dash Charge teknolojisi ile yoluna devam etmeyi planlıyor. "Never Settle" sloganını kullanmaya devam eden bir şirket için ilginç bir karar, ancak kablosuz şarjın kişilerin gerçekten önemsediği bir özellik olup olmadığı konusunda tartışmalar da devam ediyor.

OnePlus 5T, 16 Kasım tarihinde resmi olarak duyurulacak ve 31 Kasım tarihinde satışa sunulacak.
 
Son düzenleme:


Üst Alt