Okullarda "şiddeti önleme planı" iş yoğunluğu kurbanı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Okullarda "şiddeti önleme planı" iş yoğunluğu kurbanı
Milli Eğitim Bakanlığı, “Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması Strateji ve Eylem Planı'nı (2006-2011)” hayata geçirmesine karşın, söz konusu planda karışıklık çıktığını bildirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül tarafından gönderilen genelgede, Milli Eğitim Bakanlığı, “Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması Strateji ve Eylem Planı'nı (2006-2011)” oluşturulduğu anımsatıldı. Çocukların ve gençlerin şiddet eylemlerinden ve zararlı maddelerden korunması amacıyla, İl Eğitim ve Gençlik Komisyonu'nun kurulduğu belirtilen genelgede, ayrıca Bakanlık merkez birimleri arasında eş güdümü ve merkezi eylem planım hazırlayacak; özel kurum ve kuruluşlar, görsel ve yazılı medya ile iş birliği ve eşgüdümü sağlayacak bir ‘Üst Kurul'un oluşturulduğu kaydedildi.

-“İÇERİK VE RAPORLAR BENZER”-

Söz konusu üst kurulun İl Eğitim ve Gençlik Komisyonu ile İl ve İlçe Yürütme Kurulları tarafından hazırlanan çalışmaların izlenmesi olduğu ifade edilen genelgede, “Ancak, üst kurul tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmelerde İl Eğitim ve Gençlik Komisyonu ile İl ve İlçe Yürütme Kurulları tarafından hazırlanan eylem planlan ve raporların hem içeriğinin hem de komisyonların iş ve sorumluluklarının benzediği dikkati çekmiştir. Bu sebeple gereksiz kırtasiye, iş yoğunluğu ve karışıklığı ortadan kaldıracağı düşünülerek İl Eğitim ve Gençlik Komisyonu'nun lağvedilmesi, tüm faaliyetlerinin İl ve İlçe Yürütme Kurulu tarafından yapılması uygun görülmektedir” denildi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt