okullarda kılık kıyafet ?

Sponsorlu Bağlantılar

Sizce ne olmalı?

• evet bence de serbest olmalı

Kullanılan: 14 51.9%
  • hayır serbest olmamalı

Kullanılan: 13 48.1%

• Kullanılan toplam oy
    27
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HaqperesT

HaqperesT

Üye
fakirligi zenginligi kucukken ogrenmeyen cocuk iyiligi de, yardımı da, hayatıda ogrenmez. Bırakın yalanla cocuk ogretmeyi; maskelerin arkasına saklayıp disiplini mi ogretiyorsunuz. Tek tip robot monoton bir insan yerine. saygılı gerçekçi karakterli yardım sever insan yetiştirin yav. ögretmen ve ögrenciye disiplin adına askerlik yaptırmak zulumden başka bir şey degildir.

turaniaCCC

turaniaCCC

Üye
Kılık - kıyafetin serbest olmasına karşıyım. Takım elbise olmalı. Ama renkleri zevkli kişilerce seçilmesi koşuluyla tabii. Zira ben lacivert pantolon - civciv sarısı gömlek - lacivert kravat - sarı lacivert kazak ve üzerinde ince yeşil-kırmızı çizgileri de olan gri, kareli bir ceketle dolaştım 7 sene!.. Tamam Fenerbahçeliyim, iyi güzel ama o gri ceket neydi yahu :s

Takım elbisenin ötesinde saç ve sakal traşına ise çok dikkat edilmeli okul yönetimince ve bu kural etkin bir şekilde uygulanarak kurala uymayanlar disipline sevk edilmeli, ısrar etmeleri halinde okuldan uzaklaştırılmalılar, hatta atılmalılar.

Eğitim ile öğretim farklı kavramlardır. Üniversitede öğretim yapılır. Bu nedenle oldukça özgür bir ortamdır. Ben istersem derse girmem, istersem yarısında girerim, istersem saçlarımı yere kadar uzatırım istersem tırnaklarım çapa gibi dolaşırım, giderim bahçede sigaramı içerim hatta bira sokar bahçede alem yaparım, kız arkadaşımla derste bile öpüşürüm; zaten festival yapılır bahçede bazen, konser olur vs...

Ama üniversite öncesi, kişilerin eğitim süreci ön plandadır. "Kıyafet değil ben okuyorum" mantığı öğretim temelli üniversite ortamında geçerlidir, ilkolul-ortaokul-lise döneminde geçerli değildir.
Okul kişilerin gelişim çağlarında onlara hayatları boyunca içinde olacakları disipline alıştıran bir yerdir. Ağaç yaşken eğiliyor. O çocuk saçını-sakalını kesmeye daha lisede alışmazsa hayatı boyunca alışamaz. İş hayatında yaşayacağı zorluğu tahmin bile edemezsiniz.
Üniversite öncesi okulda tırnağınıza da karışırlar saçınıza da. Liseye sakalla gelen öğrenciyi ben müdür olsam 1 dakika tutmam. Ne yazık ki şu anki müdürler çok gevşek davranıyorlar. Bizim zamanımızda bir öğrencinin çıkıp da sakalıma kimse karışamaz demesi "düşünülemezdi" bile. Keşke olmasa demek başka kimse karışamaz demek başka... Atarsın karışamaz diyen 2-3 adamı okuldan bak bakalım nasıl kesiliyor o sakallar saçlar. Asiliğin, başkaldırının, isyanın moda yapıldığı, özendirildiği, "matah" edildiği bir nesil pompalanıyor. Çok yazık...

doğru söze ne denir. Eline sağlık. kızların etek boyu ve dar kıyafet olayını çözseler bu saçmalıklarla uğraşacaklarina.

---------- Eklendi @ 02:14:00 ---------- Yazıldı @ 02:10:33 ----------

fakirligi zenginligi kucukken ogrenmeyen cocuk iyiligi de, yardımı da, hayatıda ogrenmez. Bırakın yalanla cocuk ogretmeyi; maskelerin arkasına saklayıp disiplini mi ogretiyorsunuz. Tek tip robot monoton bir insan yerine. saygılı gerçekçi karakterli yardım sever insan yetiştirin yav. ögretmen ve ögrenciye disiplin adına askerlik yaptırmak zulumden başka bir şey degildir.

bu konuya bile daracık bi siyasi penceren bakmışsin ya helal olsun.

juristokrat

juristokrat

Üye
serbest olmamalı.ben lisedeyken yaptılar bizim lisede haftada birgün kıyafet serbest uygulaması yapıldı.ortaya bir ton karışıklık çıktı.makyajsız gelen kız yoktu neredeyse.e haliyle erkekler de o kıza hava atayım suna bunu yapayım derken onlarda iyice coştular.bir arkadaş üzerinde f..ck you yazan şort mu kapri mi neyse onla geldi okula.daha neler daha neler.3 hafta falan dayandı okul yönetimi.zaten biz çok severiz milletçe vur deyince öldürmeyle, iyilikleri suistimal etmeyi.bize gerekmez öyle rahatlıklar.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Üniversitede kıyafetler serbest, kimsenin cıvıttığı yok :hmmm Çocuk çağındakiler cıvıtıyorsa ayrı mesele.

HaqperesT

HaqperesT

Üye
doğru söze ne denir. Eline sağlık. kızların etek boyu ve dar kıyafet olayını çözseler bu saçmalıklarla uğraşacaklarina.

---------- Eklendi @ 02:14:00 ---------- Yazıldı @ 02:10:33 ----------

bu konuya bile daracık bi siyasi penceren bakmışsin ya helal olsun.

hayır bilakis ögrenci sivildir ve devletin kulları degildir
asıl üniforma giydirmek siyasidir
yavaş yavaş kole olmaya alıştırılıyorlar o kadar
ogretmenin sıkıcı bogucu rahatsız eden o robot elbiserinden nefret ediyorum.
insanların hiç geregi yokken kendilerine eziyet çektirmelerinin adını sen koy.
medeni insanlar elbiseleriyle hem kendileri rahat etmeliler hemde aşırı elbiselerle başkalarını rahatsız etmemeliler

0yLesineBiri

0yLesineBiri

Üye
kesinlikle serbest olmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt