Obackup Ile Sistem Yedekleme [resimli Açıklama ]

Sponsorlu Bağlantılar

dadashomer89

dadashomer89

Üye
    Konu Sahibi
Obackup Ile Sistem Yedekleme [resimli Açıklama ]

Googleplay linki

Alternatif link

Yeni bir rom denemesi yapacaksınız ve siteminizin yedegini olduğu gibi almak istiyorsunuz [Windowsta Acronish true image vaya Ghost misali ] bu yedekleme programı belirlediğiniz aralıklarla sisteminizin yedeğini alıp sizin belirttiğiniz konuma kaydediyor ve istediğiniz zaman sisteminizi o yedekten başlatabiliyorsunuz. Önemli olan bu yedeklemeyi sistem çalışır haldeyken yapması.
Uygulama rootlu cihazlarda çalışır ve superuser izni ister.
Gelelim Programın kullanımına

sol taraftan setting kısmına giriyoruz
---->ilk olarak ne aralıkla yedekleme yapması lazım onu belirliyoruz
yani Shedule back up kısmı burda ben saat 2 ye ayarladım.Saati seçtikten sonra schedule a basıyoruz.
---->Back up retention policy te tıklatıp tik işareti koyup tamam diyoruz.
---->Back Up type ile yedeğin nasıl alınacağını seçiyoruz ben CWM big size seçtim. Cwm den geri yükleme için.
---->Back Up location bölümünden alınan yedeğin nereye kaydedileceğini belirleyin. Ben sd kart seçtim, yedek tahminen 2 gb ın üzerinde boyuta ulaşıyor.
----> Advanced option işaretini kaldırıyoruz.
---->Upload back up ile isterseneiz bulut hesabınıza örneğin dropbox a yedeğinizi upload edebilirsiniz.
----> Zip back up kısmı işaretli olacak ki yeterince sıkıştırılma yapılsın yoksa daha fazla yer kaplayabilir.

Bunlar genel ayarlar.
Siz istediğiniz zaman da back up yapabilirsiniz bunun için soldaki menüde back up ta tıklayıp. sonrada gelen ekranda üst tarafta sihirli değnek işareti var ona tıkladığınızda back up işlemi başlar.

Sıra geri yükleme işleminde bunun için tlfna CWM yüklü olması lazım çünkü program nandroid back up alıyor.
--->Cihazımızı recovery moda (ses artırma + kapama + home tuşu) alıp menüden back up and restore u seçiyoruz.
--->sonra advanced restore from external sdkart (yedeğinizin sd kartta olduğunu kabul ediyorum)
--->sonra yedeğinizin bulunduğu klasörde sırasıyla
restote boot
restore systm
restore data
restore cache
işlemlerini yapıp anamenüden reboot system now a tıklıyorsunuz.

Sistem yedeklediğiniz yerden başlar ve sizde rahatlığın keyfini çıkarın ..

Üst Alt