O kupa hâlâ Beşiktaş'ta !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
O kupa hâlâ Beşiktaş'ta !
Şampiyonlar Ligi vetosu yiyen F.Bahçeliler’in topa tuttuğu TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, "Beşiktaş’ın kupayı iade etmesi UEFA tarafından iyi niyet göstergesi olarak algılandı ve cezadan bu yüzden kurtuldular" demişti. Metin Keçeli: Kupa kulübümüzde..



İsterlerse 5 dakikada veririz.UEFA’nın tavsiyesiyle Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne göndermeyen Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı karara tepkiler sürüyor. Sarı lacivertliler, şike soruşturmasında adı geçen Trabzonspor ve Beşiktaş’ın Avrupa’da yoluna devam etmesini sorgularken TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın “Beşiktaş’ın kupayı iade etmesi, UEFA nezdinde iyi niyet göstergesi olarak görüldü. F.Bahçe de aynı şeyi yapsa belki farklı şeyler olabilirdi” sözleri dikkat çekiciydi.

14 Temmuz’da kararını aldılar
Tüm Türkiye Beşiktaş Kulübü’nün 14 Temmuz’da aldığı kararla Ziraat Türkiye Kupası’nı Futbol Federasyonu’na iade ettiğini biliyor. Bugüne kadar yapılan söylemler bu yöndeydi. Hürriyet sordu;

- Beşiktaş’ın geçen sezon kazandığı kupa nerede?

Siyah beyazlı kulübün ikinci başkanı Metin Keçeli, yanıtladı:
- Kupa şu anda kulübümüzde. Koruma altında özel bir odada kilitli. Bu sözler, yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyeceğe benzer. Herkesin iade edildiğini sandığı Ziraat Türkiye Kupası, Beşiktaş Kulübü’nde çıktı.

İşte, Futbol Federasyonu ile Fenerbahçe’yi karşı karşıya getiren olayın iç yüzü...

Futbolda ‘Şike Soruşturması’ kapsamında, mahkemeye sevk edilen Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, siyah beyazlı kulübün teknik direktörü Tayfur Havutçu ve Beşiktaş Futbol Takımı’nın Güvenlik Müdürü Ahmet Ateş 14 Temmuz tarihinde, savcılığın isteği üzerine tutuklanınca siyah beyazlı yönetim kurulu Yıldırım Demirören başkanlığında toplanarak tarihi bir karar alır. O kararı kulüp başkanı Yıldırım Demirören, şu sözlerle açıklar:

Fenerbahçelileri isyan ettiren kararlar
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’a Türkiye Kupası’nı idade etmek istediğimiz söyledik. Arkadaşlarımızın suçsuz olduğuna inancımız tamdır. Bu süreç tammamlanıp arkadaşlarımız aklandığında kupamızı geri alırız.

24 Ağustos Çarşamba akşamı TFF, UEFA’nın direktifleriyle Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne göndermez. Sarı lacivertlilerin yerine Devler Ligi’ne Trabzonspor alınır, soruşturulan kulüplerden Beşiktaş ise yoluna devam edince kıyamet kopar. Bir gün sonra yani 25 Ağustos Perşembe günü, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın, Beşiktaş’ın kupayı iade etmesinin UEFA tarafından bir iyi niyet göstergesi olarak algılandığı için siyah beyazlıların UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam ettiğini söylemesi tartışmaları bu yöne kaydırır.

F.Bahçeliler’in isyanına neden olan bu olaydan sonra Hürriyet, kupanın nerede olduğunu araştırdı ve Beşiktaş Kulübü’nün en etkili isimlerinden biri olan Metin Keçeli’ye sordu.

Koruma altında, kilitli bir odada tutuyoruz
Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Metin Keçeli, olaya şu sözlerle açıklık getirdi: “Şike soruşturması sonrası başkanımız Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve yönetimine giderek Türkiye Kupası’nı sözlü olarak iade ettiğimizi belirtti. Dava sonuçlandığında suçlu bulunmamız halinde kupayı Beşiktaş Kulübü’nden Federasyon binasına götürmek 5 dakikalık bir olay. Eğer suçlu bulunursak iade ederiz. Kupa şu anda kulübümüzde. Koruma altında özel bir odada kilitli.”

14 Temmuz PERŞEMBE- Demirören: Aklanınca kupayı geri alırız
BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, 14 Temmuz’da yaptıkları yönetim kurulu toplantısından sonra açıkladı: “ TFF Başkanı Aydınlar’a Türkiye Kupası’nı iade etmek istediğimiz söyledik. Arkadaşlarımızın suçsuz olduğuna inancımız tamdır. Bu süreç tamamlanıp arkadaşlarımız aklandığında kupamızı geri alırız.”

16 Temmuz Cumartesi-Adalı: Sanki biz suçluyuz kupa niye veriliyor?
BEŞİKTAŞ Yönetimi’nin aldığı karara cezaevindeki yönetici Serdal Adalı büyük tepki gösterir. Adalı, 16 Temmuz’da, hapishaneden haber gönderir: “Sanki biz suçluyuz. Niye kupa veriliyor? Asbaşkanlık ve futbol komitesi başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Adaletin gerçekleri en kısa sürede ortaya çıkacaktır.”

25 AĞUSTOS PERŞEMBE-Aydınlar: Kupayı iadesi Beşiktaş’ı kurtardı
TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, F.Bahçe’nin tepkilerine yanıt verirken Beşiktaş örneğini gösterdi. Aydınlar, 25 Ağustos’taki açıklamasında, “Beşiktaş’ın kupayı federasyona iade etmesi UEFA nezdinde çok olumlu karşılandı. F.Bahçe de aynı şeyi yapsa belki farklı şeyler olabilirdi. UEFA bu tür şeylere büyük önem veriyor” dedi.


(HÜRRİYET)
 


India

India

Üye
küme düşmedik diye şükredeceklerine hala karıştırıyorlar.Feneri Ş.ligine almadılar diye ne bu kıskançlık?bırakın ülkemizi temsil etsinler
 
greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
ne kıskançığı kardeş,futbol gazoz kapağı ile oynanmıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt