Notepad++ 5.9.6.2

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
soulmy2

soulmy2

Üye
    Konu Sahibi
Notepad++ 5.9.6.2

Notepad++ açık kaynak kodlu, ücretsiz, birçok programlama dilini destekleyen, Windows altında çalışan yararlı bir editördür. Windows'un klasik not defteri yerine kullanılabilecek uygun ve işlevsel yazı düzenleyicisidir.

Notepad++, tamamen C++ Win32 api ile yazılmıştır, yani Windows MFC kullanımı yoktur. Bu sayede birçok editörde olduğu gibi yavaş açılma problemi de ortadan kaldırılmıştır. GPL lisanslı bu yazılım beklediğinizden de daha hızlı çalışır.
Syntax (sözdizimi) hatası bulma, vurgulama ve renklendirme yapabilir. Desteklediği programlama dilleri: C, C++, Java, C ++ , XML, HTML, PHP, Javascript, RC kaynak kodları, Makefile, ASCII art dosyası (uzantısı .nfo, doxygen, ini olanlar), batch (çoklu komut) dosyası, ASP, VB/VBS kaynak kodları, SQL, Objective-C, CSS, Pascal, Perl, Python ve Lua.

Yazılımın Genel Özellikleri
* WYSIWYG (MS Frontpage tarzı dizayn; önizlemeli düzenleme) özelliği vardır: Eğer renkli bir çıktı yazdırmanız gerekiyorsa renklendirme yapıp renkli çıktınızı rahatlıkla alabilirsiniz.
* Çoklu dil desteği vardır. Türkçe dil desteği de mevcuttur.
* Kullanıcı tanımlamalı Syntax (sözdizim) vurgulamaları ayarlayabilirsiniz. Mesela anahtar kelimeleri, operatörleri, yorumları renklendirebilirsiniz.
* Aynı anda birden fazla belge ile çalışabilirsiniz.
* Gelişmiş arama modülü vardır. Belge içerisinde aramalarınızı kolayca yapabilirsiniz.
* Yeni sekme açma özelliği ve sürükle-bırak özelliği kullanıcıya büyük kolaylık sağlar. CTRL+N tuşuna basarak yeni bir sekme açıp herhangi bir dokümanı sürükleyerek açabilirsiniz.
* Büyütme(ctrl+), küçültme(ctrl-) özellikleri sayesinde yazıları istediğiniz büyüklüğe getirebilirsiniz.
* Parantez belirteçleri sayesinde açtığınız bir parantezi { } [ ] ( ) vb. belirginleştirir ve kapattığınız parantezi de belirginleştirerek (renklendirerek) simetrik bir kolaylık sağlar.
* Geniş bir eklenti ve tema desteği bulunmaktadır.
* API (Otomatik tamamlama) desteği mevcuttur.


<<<-- Download -->>>


<<<-- Virustotal Sonucu -->>>
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
274
Eren Değerli
Eren Değerli
Cevap
6
Görüntüleme
641
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
348
Eren Değerli
Eren Değerli
    • Beğen
Cevap
1
Görüntüleme
366
MAERKEK
Eren Değerli
Cevap
1
Görüntüleme
380
MAERKEK


Üst Alt