aleranol
Üye
Bunların hepsini o + 1000 mAh mi yapıyorsun?
Evet. Kullanmasını bilirsen ne aldığını bilirsen yapabilirsin. Herşey kağıt üstünde olsaydı htc ine ın 1050ms lik sunspider süresini not2 ile ocsuz 1000ms ile gecemezdim.
Bunların hepsini o + 1000 mAh mi yapıyorsun?
Okulda 4 tane s3 1 adet ion 1 tane de bugün nit2 alan arkadasim var. Tamamını yanyana inceledim. Emin ol forumdaki yazılım geliştirmeyen bilgili kişilerden biriyim. Ben sana diyorum ki nit2ile s3 arasında 1000tllik fark var. Eğer ihtiyacın olan not2dekilerse ki ihtiyacın yoksa bile kullanırsın 2400tlde olsa not2 almalısın. Zenginlikle alakası yok. Arkadaşımın bütçesi maz 1500du zorladı not 2 aldı. Bir arkadaşım da max 350 diyordu 500tlye lg aldı.
Bilip bilmeden gelmiş romun ne olduğunu bilmeden yazıyor. Hadei BİZ 3LÜye ders ver öğret bana ne neymiş?
- - - Eklendi - - -
Ram olayina gelirsen s3te max 800mb ram varken ben yogn kullaninda 800 görüyorum. Arkadaşlarımın s3 lerini kastirabiliyorum.
kardeş şöyle birşey dene.O zaman mantıklı düşünmediğini anlayacaksın.Kendin söylüyorsun 4 arkadaşımın s3 ü var not2 bugün alındı diye. yeni alınan telefonla bir önceki modelin eskisini sırf yenisini iyi göstermek için karşılaştırdiysan yazıklar olsun sana. Hem herkes burada bana 1 gb ile 2 gb arasinda bir fark yok dedigim icin ayaklanmis. Ben ciddi bir fark olmadigini şunlara dayanarak söylüyorum: Note 2 ve s3 ü yan yana karsilastirdim. Doğal olarak note2 daha hızlı açtı. Buna itiraz yok zaten. Ama ram 2 katına çıktı diye note 2 uygulamalardan ayarlara hiçbir şeyi s3 ten iki kat hızlı acmadi. Youtube daki videolarda da görülüyor zaten bu. Not2 daha hızlı ama 2 katı değil. Yoksa biz burada niçin iphone 5 i de konusmuyoruz? Halbuki o s3 ten de not 2 den de daha hızlı ( ram i bir Gb üstüne basa basa söylüyorum. ) Burada size kazandırdığı her 3 tiklamada bir saniye filan. Telefonlarla bilgisayarları birbirine karıştırmayın. Telefonlarda asıl hız farkını yapan işlemci (Ghz) dır. Pc lerde ise asıl hız farkını yapan ram dir. Ha bu son lafimdan sonra kimsenin kafasında "Sen tamamen haksizsin!" Algısı olusmasin. Ram de etkili ama her yönüyle ciddi bir fark ( somut olarak 2, 3, 4 kat hızlı Uygulama vb. açmak gibi) olmadan para vermenin anlamsız olduğunu söylemeye çalisiyorum nsanlara. Yoksa bu ikisi yakın fiyatlarda olsa note2 ne ala, telefonumu zarardan satar onu alırım.
Ram yoğunluğuna gelince S3 ün rami max 800 mb falan degil. Ya arkadasin telefonu defolu ya da yanlis bakmissin. S3 ün ram i bildiğin 1GB. Ama bunu s3 kullanıcısı olarak söylüyorum: Dediğin gibi bazen 800mb kullanımı buluyor benimki de ancak yogun kullanımda diye gostermiyor. S3 ram i 900 mb ta bile olsa donmuyor, kasmıyor, yavaslamiyor bile. Burada 2GB ram e hiç ihtiyaç yokken niçin para verelim? Zaten o nedenle RAM olayina bu kadar takılıyorum.
Evet. Kullanmasını bilirsen ne aldığını bilirsen yapabilirsin. Herşey kağıt üstünde olsaydı htc ine ın 1050ms lik sunspider süresini not2 ile ocsuz 1000ms ile gecemezdim.
Bilader sen o 900 mb ram ı s3 de nasıl gördün ? Ya bizim s3 lerde bir hata var yada seninkinde! S3 1 gb ram e sahip ancak bunun 168 mb tını grafik arabirimi kullanıyor geri kalan 832 mb ram bize kalıyor. Eger o cihazda 900 mb filan ram goruyorsan bir ekran görüntüsü bekliyorum senden .Kendin söylüyorsun 4 arkadaşımın s3 ü var not2 bugün alındı diye. yeni alınan telefonla bir önceki modelin eskisini sırf yenisini iyi göstermek için karşılaştırdiysan yazıklar olsun sana. Hem herkes burada bana 1 gb ile 2 gb arasinda bir fark yok dedigim icin ayaklanmis. Ben ciddi bir fark olmadigini şunlara dayanarak söylüyorum: Note 2 ve s3 ü yan yana karsilastirdim. Doğal olarak note2 daha hızlı açtı. Buna itiraz yok zaten. Ama ram 2 katına çıktı diye note 2 uygulamalardan ayarlara hiçbir şeyi s3 ten iki kat hızlı acmadi. Youtube daki videolarda da görülüyor zaten bu. Not2 daha hızlı ama 2 katı değil. Yoksa biz burada niçin iphone 5 i de konusmuyoruz? Halbuki o s3 ten de not 2 den de daha hızlı ( ram i bir Gb üstüne basa basa söylüyorum. ) Burada size kazandırdığı her 3 tiklamada bir saniye filan. Telefonlarla bilgisayarları birbirine karıştırmayın. Telefonlarda asıl hız farkını yapan işlemci (Ghz) dır. Pc lerde ise asıl hız farkını yapan ram dir. Ha bu son lafimdan sonra kimsenin kafasında "Sen tamamen haksizsin!" Algısı olusmasin. Ram de etkili ama her yönüyle ciddi bir fark ( somut olarak 2, 3, 4 kat hızlı Uygulama vb. açmak gibi) olmadan para vermenin anlamsız olduğunu söylemeye çalisiyorum nsanlara. Yoksa bu ikisi yakın fiyatlarda olsa note2 ne ala, telefonumu zarardan satar onu alırım.
Ram yoğunluğuna gelince S3 ün rami max 800 mb falan degil. Ya arkadasin telefonu defolu ya da yanlis bakmissin. S3 ün ram i bildiğin 1GB. Ama bunu s3 kullanıcısı olarak söylüyorum: Dediğin gibi bazen 800mb kullanımı buluyor benimki de ancak yogun kullanımda diye gostermiyor. S3 ram i 900 mb ta bile olsa donmuyor, kasmıyor, yavaslamiyor bile. Burada 2GB ram e hiç ihtiyaç yokken niçin para verelim? Zaten o nedenle RAM olayina bu kadar takılıyorum.
kimsede burda s3 u kotuledigimi zannetmesin ; aksine mükemmel bir telefon ama note 2 bambaşka bir şey be kardeşim.....Bilader sen o 900 mb ram ı s3 de nasıl gördün ? Ya bizim s3 lerde bir hata var yada seninkinde! S3 1 gb ram e sahip ancak bunun 168 mb tını grafik arabirimi kullanıyor geri kalan 832 mb ram bize kalıyor. Eger o cihazda 900 mb filan ram goruyorsan bir ekran görüntüsü bekliyorum senden .
Bu arada benim tercihimde note 2 den yana . Kimse büyük muyuk demesin , n8 telefonumun yanına birde s3 aldım başlarda çok büyük geldi bana 4.8 inc ekran ama simdi tek elle bile rahat kullanıyorum. Her zamanda şunu derim ; keşke note 2 ile s3 aynı anda piyasaya surulseydi , o zaman s3 alacagıma note 2 alırdımkimsede burda s3 u kotuledigimi zannetmesin ; aksine mükemmel bir telefon ama note 2 bambaşka bir şey be kardeşim.....

Valla bende donanım haberin yalancısıyım
geri kalanını grafik arabirimi kullandığını bilmiyordum,paylaşımlı GPU gibi çalışıyor yani ama fabrikada max paylaşılacak alan bölünmüş gibi![]()

Mesela? Bildiklerinizi anlatırsanız benim gibi bilmeyen arkadaşlarada yardımcı olursunuz maksimum performans minimum enerji sarfiyatı hakkında önerilerinizi bekliyoruz.
Sayenizde birşey öğrendim Sağol.Bilader sen o 900 mb ram ı s3 de nasıl gördün ? Ya bizim s3 lerde bir hata var yada seninkinde! S3 1 gb ram e sahip ancak bunun 168 mb tını grafik arabirimi kullanıyor geri kalan 832 mb ram bize kalıyor. Eger o cihazda 900 mb filan ram goruyorsan bir ekran görüntüsü bekliyorum senden .
Bu arada benim tercihimde note 2 den yana . Kimse büyük muyuk demesin , n8 telefonumun yanına birde s3 aldım çok büyük geldi bana 4.8 inc ekran ama simdi tek elle bile rahat kullanıyorum. Her zamanda şunu derim ; keşke note 2 ile s3 aynı anda piyasaya surulseydi , o zaman s3 alacagıma note 2 alırdımkimsede burda s3 u kotuledigimi zannetmesin ; aksine mükemmel bir telefon ama note 2 bambaşka bir şey be kardeşim.....
1.ekran parlaklığı asla max olmasın. Uygun seviyeyi seç gözünü yormayan.
2.islemci hızı ile oynama mutlaka sorun çıkartır.
3.3g herzaman açık kalmasın. Kullanicagin zaman aç. Eğer sık kullanıyorsan sorun yok.
4.data gerektiren oyunlardan kaçın 1 saate % 25 civarı sarj yerler.
5.telefonunun yazılım ve donanım dengesi önemli. Eğer dirma üzerine durarak yaptıysa iyidir.
6. Benim fazla yanım pil ve performans konusunda şu ki omega romda batarya ve performans hissedilir derece daha iyi.
- - - Eklendi - - -
Sayenizde birşey öğrendim Sağol.

kardeş şöyle birşey dene.O zaman mantıklı düşünmediğini anlayacaksın.
Note 2 ve S3'de 10 tane uygulama aç.
+ olarak Note2.4 ghz u.c olsun.
Ardından üstüne tarayıcıda 20 sekme aç.bakalım hangisi daha hızlı olacak.
işlemci fazla önemli değil.Önemli olan RAM.Fazla bilgin yoksa ısrar etme bence.
Kesinlike siddetle Note 2 diyorum.
@Zen17 sen burda o kadar kisiye karsi durabilecegini mi saniyorsun? Sen 900 mb RAM'i hangi SIII te gordun Allah askina? Bir SIII kullanicisi olaeak soyluyorum Note2 nin SIII ten cok fazla arti yonu var. Ilk olarak Ram ve islemci hizi kendini one cikartiyor. Her bakimdan Note2 SIII e gore cok daha iyi bir telefon. Ve aradaki fiyat farki cok az. Bu iki telefon arasinda 400 TL den daha fazla fark var inan bana!
Note 2 icin cok buyuk diyenler var. 3 gun elinize alin kullanin inanin bana kucuk bile gelecektir. Benim ellerim kucuktur ablamin elleri benimkilerden daha da kucuktur. Ondada SIII var ve bana gecenlerde sunu soyledi: Ben Note2 ye cok buyuk diyordum ama SIII e alisinca Note2 hic buyuk gelmedi. Aynen bunh dedi. Ve haklida. Note2 abartilacak kadar buyuk degil!
Bana belki madem Note2 istiyordun neden SIII aldin diyeceksin. Normalde bir kampanya ile yurtdisindan Note2 gelecekti ama bir AVM de SIII kampanyasi gorunce almak zorunda kaldim. Bu firsati kaciramazdim cunku C5-03 ten bikmistim. 2 ay daha bekleyemezdim. Memnun muyum? Evet. Ama hâlâ Note2 yi tercih ederim.

400Her şeyi bi kenara bıraksam da şunu derim: Birkaçıniz hariç hepiniz çok ön yargilisiniz! Herkesin kafasında bir note2 aşkı var. Ve bu kadar lafın üstüne ne demek istediğimi hâlâ anlayamayanlar çok. Ha neyden bahsettiğimi kavrayıp da mantıklı bir şekilde itiraz edenler var. Ancak çoğunuz boş konuşuyorsunuz. Belki söyle ne demek istedigimi anlatabilirim:
Hurma ya da bal yiyecegiz ve çoğunluk hurma diyor. Ama ben de mantıklı olarak şunu söylüyorum "Arkadaşlar hurma baldan daha sağlıklı kabul ediyorum. Ancak hurmanın çekirdeği var. İkiside birbirinden sağlıklı zaten gelin bal yiyelim. "
Note2 nin özellik bakımından S3 e göre üstün oluşunu, hurmanin baldan sağlıklı oluşuna; note2 nin S3 e olan 400tl fiyat farkını, hurmanın çekirdeğine ancak balın olmayışına ve S3 dururken note2 ye boş para vermeyi de, bal dururken hurmanin çekirdeğine boşu boşuna katlanmaya benzettiğim bu benzetmede hala ne demek istediğimi anlamiyorsaniz size YUH diyorum!
=1gb ram+0.7"+gerçek pixel dizilimi+spen+0.2ghz+1000mah pil