nokia çok sağlam bir firma * güzelde telefon üreticisi ama hepsi bu . akıllı cihazda birkaç senedir ne yapacağını şaşırdı
symbian geri kaldı attılar bir kenara sonra millet kızınca desteğe devam, sonra meego linux çekirdeğine dayandılar ki bence en akıllı hatta çok iyi cevap verebilirlerdi diğer rakiplere ama bunuda öldürdüler sırf windows ismi ile popülerleşip tekrar nokiayı göklere çıkarmak için lakin bir gerçek varki apple ile başlayan tek platform üstüne program oyun sistemi ile başa çıkamadılar androidde bu sistemi çıkarıp alternatif olunca herkes nokiadan uzaklaştı aslında symbian ve program havuzunu baştan başlatan nokia idi ama apple kadar bir programsal mühendisliğe sahip olamadıkları için şuan bu durumda kaldılar andoridede google destek çıkınca durum bu oldu . şimdi windows la belki yükselecekler belki yeni sisteme kafa tutamayacaklar çünkü apple androidlerde sistem program havuzu ve marka fazlalığı oturmuş destek daha fazla.hani diyorlarya nokia lumia ile çok satıyor ben moskovada yaşıyorum burda nokianın çok önemli bir ayağı var geçen sordum arkadaşın tanıdığı çalışıyor artık gelip sadece orta seri alıyorlarmış ve zaten bende sokakta her zaman apple ve galaxy nexus gibi cihazları görüyorum yani nokia itibarını kaybediyor o ceo nun bir haltlar yapması lazım.