Nokia'nın kardeşi Android'imi seçecek ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Nokia'nın kardeşi Android'imi seçecek ?
Nokia’nın kısa bir süre önce sattığı lüks telefon markası Vertu’nun satış süreci tamamlandı.
İddialara göre firma Nokia’dan kurtulur kurtulmaz Android’e geçmeye karar verdi. Nokia dünya çapında en üst seviyeden en alt seviyeye kadar cep telefonu sektörünün lideriyken Vertu markasıyla lüks segmente de hitap ediyordu. Fakat zaman içinde yenilikleri hayata geçirmekte zorlanan firma liderliğini kaybetti ve halen pahalı telefonları satmakta zorlanıyor. Durum böyle olunca Vertu firması da zora girmiş durumda.
Hem çok karlı olmayışı hem de Nokia’nın nakit ihtiyacı Vertu’nun satışını oldukça mantıklı hale getiriyor. Haziran ayında Nokia, EQT adlı firma ile Vertu için anlaşmaya vardığını açıkladı ve devir süreci başladı. Finlandiyalı firma bugün bu sürecin resmi olarak tamamlandığını duyurdu.
İki firma arasındaki anlaşmanın maddi detayları halen bilinmiyor fakat Vertu’nun 200 milyon dolar civarında bir fiyatla satıldığı tahmin ediliyor. Satış sonrası Nokia, Vertu’da %10 paya sahip olurken 1000 kadar çalışanını Vertu’ya verdi. EQT ise yeni firmaya Nokia’nın eski başkan yardımcılarından Anssi Vanjoki’yi CEO olarak atadı. Vanjoki, Stephen Elop’un Nokia CEO’su olmasının ardından şirketten ayrılmıştı.
İddialara göre Vanjoki, Vertu ile farklı bir yol haritası çizmeye hazırlanıyor. Şimdiye kadar tüm modellerinde Nokia’nın geliştirdiği Symbian işletim sistemi kullanan firma, iddialara göre Android’e geçmeyi düşünüyor. Nokia, Symbian yerine Windows Phone’u seçmiş olsa da Vanjoki’nin Nokia’nın yolunu izmeyeceği söyleniyor. Nitekim Nokia’nın tecrübeli yöneticilerinden biri olan isim, Stephen Elop ile de görüş ayrılıklarına düşmüştü.
Vertu hakkındaki iddialar henüz doğrulanmış değil. Fakat firma Android’e geçse bile telefonlarının ucuzlaması pek mümkün görünmüyor.
 


aleranol

aleranol

Üye
son satır hariç hiçbirşey değişmemiş dostum aynısından bitanedaha vardı bu haberden.
 
MoonLife01

MoonLife01

Üye
Sonucta haber degişmiş kimse telif icin ugraşmicak demekki.
 
aleranol

aleranol

Üye
Sonucta haber degişmiş kimse telif icin ugraşmicak demekki.

bu kadar düşük açıklama olamaz. Son satırı değiştir koy. Arkadaşın bulduğu yerde aynısını yazmış sadece sonu farklı. Eğer anladıysan 2side aynı.
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar konuyu mynette gördüm cep telefonları genel bölümüne baktım konu yok başka bölüme açılmışsa bilemem ben görmedim bu konu bu bölümün konusu olması lazım belki bu bölümüde açılmış olabilir kimse bilerek açılan konuyu açmaz ben hiç açmam ama insanız gözden kaçabilir sizde burda tartışmak yerine yöneticiye bildirirsiniz konu çöpe taşınır olur biter buna kızacak gücenecek değilim daha önce açılan bir konuyu açmıştım farkettim kendim şikayet ettim yöneticiye kapatması için neyi tartışıyorsunuz anlamadım cümleyi falanda ben değiştirmedim mynetten olduğu gibi kopyaladım girin mynette kendiniz bakın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt