Nokia'da tırpan harekatı! :(

Sponsorlu Bağlantılar

doctorrr

doctorrr

Üye
Nokiadan bişey beklemeyın bu saatten sonra.Artık apple dedin mi iphone, samsung dedin mi akıllı telefon, nokia dedin mi de 3310 gelecek aklınıza. Bosuna ıkınmayın burda cunku ıkınınca bısey degısmıyo guzel arkadasım :D Biraz mantık olda savundugun telefonu adil bi şekilde elestir. Nokianın krallıgı bitti o kadar . Ne ben konusunca ayaga kalkacak o marka ne de sen konusunca . Bısey yapacaksa eger bunu nokia kendi yapacak bizler degıl
üslubuna dikkat et :zzz:

Polymath

Polymath

Üye
FP1 ve FP2'den sonra Carla ve Donna gelecek diye resmi bir açıklama yapıldı mı? Bağlantısını verebilir misin?

Lumia serisinin tanıtımı için şu anda eğitim verilmekte İstanbul'da. Büyük bir tanıtım olacak.

Neden hırsını burada almak istediğini bilemiyorum, Nokia'nın seni desteksiz bıraktığını falan sanıyorsun ancak kimse 603'e desteği kesmiş değil. Şu anda yeni güncellemeler hazırlanıyor. FP2 gelmeden bile ara güncellemeler gelebilir. 5800 gibi bir telefona 3 yıl boyunca destek vermiş bir üretici olarak Nokia 603'e desteğini verecektir. Resmi bir açıklama yapılmadı, kendi kendine gelin güvey olma lütfen, çünkü yazdıklarının doğruluk payı sıfıra yakın, tamamen taraflı ve o elindeki telefon ile daha neler yapılabildiğini bilmeden gelmiş ateş püskürüyorsun. Onun yerine git Qt, C++ falan öğren çok destek istiyorsan. İstediğin uygulamayı sen geliştir, markete ekle.

Ne oldu? Bir afalladın, ağzın gözün birbirine karıştı. Nokia'yı kimseye ezdirmem çünkü Nokia benim
dünya görüşüm, siyasi partim, gelecekteki işim, gençlik arzum, çocukluk hayalim, en sevdiğim rüyam ve hatta gölgede 90 dereceymiş kızz diye bağıran Necla Ablamdır. Hangi rakamlarla konuşuyorsun? Ben ki Nokia için bu kadar emek, göz yaşı, alın teri, parmak kası ve beyin gücü vermiş biri olarak; şu anda Lumia 900'den daha iyi bir akıllı telefon göremiyorum ortalıkta. Neden mi? Çünkü Lumia 900 elegant, güzel, çekici, hoş, alımlı ve hızlı. Metro arayüzü sayesinde SGS3'ten bile daha hızlı hareket ettiğine bahse varım. Ki, o SGS3'teki tasarım nedir öyle. Zaten gördüğümüz üzere, Nokia Lumia 900 Amazon gibi naçizane bir online-alışveriş sitesinin gösterdiği rakamlara göre hala satışta birinci. Buna ne diyorsun anacım?

'Nokia hâlâ çift çekirdeğe geçemedi, rakipleri 4 çekirdekle uğraşıyor' gibisinden beyhude bir örnek vermek üzereysen lütfen tut kendini. Nokia Lumia 900'den daha hızlısını gördün mü? 4G LTE ağını aç, IE ile herhangi bir sayfayı göster. 4 Çekirdeğe ihtiyacın dahi olmaz.

Teşekkürler Nurhayat!

En azından senin gibi insanlara burda yalan atmıyorum. İnsanları oyalamıyorum. haberi oku ve gerçekleri o 2 gözünle iyi gör. Sen halen kullanıcıların dikkatini neyin çektiğini bilmeden cahilce konuşmalar yapmışsın. Nokia senin hayatın olmuş. Nokia şuan iflas etse nokia dersin. Rakamlar ortada. Hadi ben yalan söylüyorum habertürkte mi yalan söylüyor. Samsung Dünyanın en iyi mobil üreticisi oldu. Madem senin Nokia'an başarıylı neden bu duruma düştü. Amozonda birinci olmuş. Banane amozonda. Hey yarabbim ya güldüm ölmekten :D Sen dünya geneline bak.

Elimdeki Telefonla ne yapacağım. Uçak mı ? Transformersa mı çevireceğim ?

Ayrıca ben 4 çekirdekli S3 lumiadan hızlıdır diye yazdığım yazı var mı ? Ben göremedim. Tek çekirdekli bir telefon ilgi çekmez manasında söyledim. Anlayabildin mi bunu ? Samsung S3 ü pazarlarken haberin başına Quad Core ibaresini koyuyor anladın mı ? Nokia ne koyuyor? Quad core demek ilgi çekmek demek işe yaramasa bile Voov dedirtmektir. Yazdığım yazıyı tam okumadan saçma sapan açıklamalar yapma bir daha bana lütfen :)

Son kez Söylüyorum ben burda Androidi savunmuyorum. Symbianın daha iyi olduğunu savunanlardım. Ama Nokia'nın yanlışlarını söylüyorum sizlere. Bu yazımı anlamadan bana halen Nokiayı karalama gibi SAÇMA yazıları yazmaktan vazgeçiniz lütfen.

İphone 4 de berbat bir telefon o zaman. Cunku tek cekirdek. Bedava verseler almassiniz dimi ? Cunku tek cekirdek..

Çift çekirdek Iphone 4S

serinaga

serinaga

Üye
KAVGA etmeye gerek yok arkadaşlar. Sonuçta imparatorluklar bile ne katekullalar ile yıkıldı. Bir gün gelir apple da kapanır samsung da ... İşin doğası böyle ..

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
emreli01

emreli01

Üye

Engin kardeşim. Bunu bana 3.kez söylüyorsun. :) Bende bir başka konudada açıklama yaptım. Ben 603 aldım memnunum zaten bunu diyorum sürekli. Ayrıca Nokiacıyız. Ama eleştirmeyide doğruları kabul etmeyide biliyoruz. Halen aşırı nokiacılar Lumia serisini S3 ten, Htc One X ten üstün tutma çabaları beni deli ediyor. Lumia 900 en iyisiymiş. Bu kanıya nerden vardınız arkadaş. Tasarım olarak güzel olabilir filanda halen tek çekirdekli bir telefondan bahsediyoruz. Donanım olarak diğer markalara oranla geride kalmış bir telefondan bahsediyoruz. S3 , Htc One X , 4S in satışlarının Nokiayı katladığını halen kabullenemiyoruz. Nokia bu kafayla bu markalara yetişmesi imkansızzzz. Nokia w8 ile çift telefonlara geçiş evresi ilgi çekecekmiş. Böyle mi pazarlama olur. Koy arkadaş 4 çekirdekli telefon yap. İşe yaramasada adı var. Sen 8 çekirdekli telefon çıkar. Sükse yapsın. Ne biliyim birşeyler yapmadığı sürece o lumialarda symbiadan farkı kalmayacaktır emin olun. 808 pureviewi symbianla çıkarıyor. Var mı böyle akılsızlık. Diyeceksiniz kamera telefonu. İnsanlar kameranın yanında Oyun istiyor uygulama istiyor. Bütün özelliklerin olmasını istiyor. Anlatabildim mi ?

Ayrıca Nokia'nın lumia başarısı 10 bin kişi işten çıkarmak. :) Lumia yok satıyor ya.

:alkis

Del Rey

Del Rey

Üye
En azından senin gibi insanlara burda yalan atmıyorum. İnsanları oyalamıyorum. haberi oku ve gerçekleri o 2 gözünle iyi gör. Sen halen kullanıcıların dikkatini neyin çektiğini bilmeden cahilce konuşmalar yapmışsın. Nokia senin hayatın olmuş. Nokia şuan iflas etse nokia dersin. Rakamlar ortada. Hadi ben yalan söylüyorum habertürkte mi yalan söylüyor. Samsung Dünyanın en iyi mobil üreticisi oldu. Madem senin Nokia'an başarıylı neden bu duruma düştü. Amozonda birinci olmuş. Banane amozonda. Hey yarabbim ya güldüm ölmekten :D Sen dünya geneline bak.

Elimdeki Telefonla ne yapacağım. Uçak mı ? Transformersa mı çevireceğim ?

Ayrıca ben 4 çekirdekli S3 lumiadan hızlıdır diye yazdığım yazı var mı ? Ben göremedim. Tek çekirdekli bir telefon ilgi çekmez manasında söyledim. Anlayabildin mi bunu ? Samsung S3 ü pazarlarken haberin başına Quad Core ibaresini koyuyor anladın mı ? Nokia ne koyuyor? Quad core demek ilgi çekmek demek işe yaramasa bile Voov dedirtmektir. Yazdığım yazıyı tam okumadan saçma sapan açıklamalar yapma bir daha bana lütfen :)

Son kez Söylüyorum ben burda Androidi savunmuyorum. Symbianın daha iyi olduğunu savunanlardım. Ama Nokia'nın yanlışlarını söylüyorum sizlere. Bu yazımı anlamadan bana halen Nokiayı karalama gibi SAÇMA yazıları yazmaktan vazgeçiniz lütfen.

Çift çekirdek Iphone 4S

Dediğim gibi, bence benimle kavga etmezsen veya benim sinirime dokunmazsan iyi olur. Hangi konuda yalan söylediğimi de belirtirsen mutlu olurum. Ancak insanları oyalama gibi her türlü hakkımın olduğunu sen de biliyorsun. Sonuçta her türlü projeyi ben yürütüyorum, istersem sizi çok rahat 1 yıl daha oyalayabilir, veya sunulacak Ozone, Chayanne, FP's, Apollo gibi projeleri de bir grup geliştirici ile paylaşırım. Bu kısım seni ilgilendirmiyor, sonuçta sen de bir şeyler geliştirebilirdin, gerçi bu saatten sonra biraz zor (:

Devam edeyim, Microsoft batmadıktan sonra Nokia'nın batmayacağını söyleyeceğim. Çünkü Microsoft, Nokia'yı satın aldı, çoktan. Bunu nereden bildiğimi sorma, onu da söyleyemem ancak belirli nedenlerden ötürü söylenmiyor. Microsoft Nokia'ya Windows Phone konusunda ne kadar para yatırıyor. Nokia'nın deposunda 4.9 Milyar kalmış olsun, Microsoft batmadıktan sonra Nokia batmayacak.

Başarı konusunda, yarım saattir başımızın etini yiyen sen değil miydin? Lumia'ları kötüleyen de sendin. Başarısız diyen de sendin. Söylediklerini ne çabuk unuttun? Amazon Dünya'nın en güçlü alış-veriş merkezlerindendir, online olsa dahi. Nokia Lumia 900 burada daha fazla satılıp, beğeniliyorsa demek ki başarısı çok büyük. Amazon sana ne ise bu konularda lütfen daha fazla yorum yapma çünkü buradaki birçok insan gibi benim de bilmediğin konular konusunda yalan yanlış yorumlar yapıp sonra da bunları unutarak 'bana ne?' demenden sıkıldılar.

O telefonu mikroskop olarak kullanabilirsin, benden söylemesi.

Tek çekirdekli bir telefon ilgi çekmiyorsa neden dört çekirdekli S3'ten daha çok ilgi çekmiş Amazon gibi dev bir yerde? AT&T'de? Üstelik o rakam Lumia 900 için birkaç ülkeyle sınırlıyken, SGS3'ün global modelinden bahsediliyor, böyle bir komiklik de var. Sana neyin ilgi çekeceğini söyleyeyim: 41 MP Kamera, inanılmaz tasarım, bükülebilir kasa, 4G, telefonda X-BOX. Bunun gibi şeyler ilgi çeker. Ortalama bir kullanıcının çekirdeği önemsediğini zannetmiyorum. Zaten, şu anda 4 çekirdekli Nokia WP8 telefonlar da denenmekte, çok istiyorsan (:

PureView'in önce neden 808'e çıktığını bilmiyorsan sana artık diyecek bir şeyim yok (:

emreli01

emreli01

Üye
Dediğim gibi, bence benimle kavga etmezsen veya benim sinirime dokunmazsan iyi olur. Hangi konuda yalan söylediğimi de belirtirsen mutlu olurum. Ancak insanları oyalama gibi her türlü hakkımın olduğunu sen de biliyorsun. Sonuçta her türlü projeyi ben yürütüyorum, istersem sizi çok rahat 1 yıl daha oyalayabilir, veya sunulacak Ozone, Chayanne, FP's, Apollo gibi projeleri de bir grup geliştirici ile paylaşırım. Bu kısım seni ilgilendirmiyor, sonuçta sen de bir şeyler geliştirebilirdin, gerçi bu saatten sonra biraz zor (:

Devam edeyim, Microsoft batmadıktan sonra Nokia'nın batmayacağını söyleyeceğim. Çünkü Microsoft, Nokia'yı satın aldı, çoktan. Bunu nereden bildiğimi sorma, onu da söyleyemem ancak belirli nedenlerden ötürü söylenmiyor. Microsoft Nokia'ya Windows Phone konusunda ne kadar para yatırıyor. Nokia'nın deposunda 4.9 Milyar kalmış olsun, Microsoft batmadıktan sonra Nokia batmayacak.

Başarı konusunda, yarım saattir başımızın etini yiyen sen değil miydin? Lumia'ları kötüleyen de sendin. Başarısız diyen de sendin. Söylediklerini ne çabuk unuttun? Amazon Dünya'nın en güçlü alış-veriş merkezlerindendir, online olsa dahi. Nokia Lumia 900 burada daha fazla satılıp, beğeniliyorsa demek ki başarısı çok büyük. Amazon sana ne ise bu konularda lütfen daha fazla yorum yapma çünkü buradaki birçok insan gibi benim de bilmediğin konular konusunda yalan yanlış yorumlar yapıp sonra da bunları unutarak 'bana ne?' demenden sıkıldılar.

Tek çekirdekli bir telefon ilgi çekmiyorsa neden dört çekirdekli S3'ten daha çok ilgi çekmiş Amazon gibi dev bir yerde? AT&T'de? Üstelik o rakam Lumia 900 için birkaç ülkeyle sınırlıyken, SGS3'ün global modelinden bahsediliyor, böyle bir komiklik de var. Sana neyin ilgi çekeceğini söyleyeyim: 41 MP Kamera, inanılmaz tasarım, bükülebilir kasa, 4G, telefonda X-BOX. Bunun gibi şeyler ilgi çeker. Ortalama bir kullanıcının çekirdeği önemsediğini zannetmiyorum. Zaten, şu anda 4 çekirdekli Nokia WP8 telefonlar da denenmekte, çok istiyorsan (:

PureView'in önce neden 808'e çıktığını bilmiyorsan sana artık diyecek bir şeyim yok (:
toprağım lafı koydu :)

• Beğen
Tepkiler: doctorrr
Polymath

Polymath

Üye

Bir kaç gün önceki konuda yanlış hatırlamıyorsam prime. Senin nasıl bir İnsan olduğunu kelimelere güzel döktü açıkcası. İnsanları nasıl oyalayıp kandırdığını. Cfw yapmaktan başka hiçbir bilgin olmadığını çok güzel bir dille anlattı.

Sana tek birşey söyleyeceğim. Madem Nokia Lumia serisi ile bütün tellerden iyi ve daha çok satıyor. E be adam Bu haber neyin nesi ? Yalan mı bu haber ? Kendi adına konuş. İnsanlar sıkılmışmış. Herkesin ağızı var dili var sana mı kaldı milletin benden sıkıldığını söylemek ? :) Kendi fikirlerimi söylemekte özgürüm burda. SAygılı bir şekilde katılıyorum veya katılmıyorum dersin. Kim oluyorsunda sinirime dokunmazsan filan iyi olur diyorsun. Benım ne nokia nın işletim sistemini geliştirecek zamanım var nede başka birşey yapacak zamanım. Ama yaparsamda burda millete yalan atıp oyalamam. Bu benım karakterime sığmaz.

BAŞARILI ŞİRKET 10 BİN İŞÇİ ÇIKARIYOR. MANTIĞA BAKARMISIN?

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Del Rey

Del Rey

Üye
Bir kaç gün önceki konuda yanlış hatırlamıyorsam prime. Senin nasıl bir İnsan olduğunu kelimelere güzel döktü açıkcası. İnsanları nasıl oyalayıp kandırdığını. Cfw yapmaktan başka hiçbir bilgin olmadığını çok güzel bir dille anlattı.

Sana tek birşey söyleyeceğim. Madem Nokia Lumia serisi ile bütün tellerden iyi ve daha çok satıyor. E be adam Bu haber neyin nesi ? Yalan mı bu haber ? Kendi adına konuş. İnsanlar sıkılmışmış. Herkesin ağızı var dili var sana mı kaldı milletin benden sıkıldığını söylemek ? :) Kendi fikirlerimi söylemekte özgürüm burda. SAygılı bir şekilde katılıyorum veya katılmıyorum dersin. Kim oluyorsunda sinirime dokunmazsan filan iyi olur diyorsun. Benım ne nokia nın işletim sistemini geliştirecek zamanım var nede başka birşey yapacak zamanım. Ama yaparsamda burda millete yalan atıp oyalamam. Bu benım karakterime sığmaz.

pRime'ın projelerin içinde olmadığını, CFW yapımında yalnızca modları kopyalamayıp DLL ve EXE dosyalarının içindeki HEX'leri düzenleyebildiğimi, kendim için birçok uygulama geliştirdiğimi (mesela PassKeeper, şifreleri güvenli bir kasa gibi depoluyor ve istediğimde Random bir şifre yaratabiliyor; Wonder Expose daha önceden geliştirdiğim bir kütüphane yazılımı vs., Sound'la başlaması gereken bir uygulamam daha vardı bir müzik çalar yazılımı bunu da önceden geliştirmiştim, Sybourge Windows altında çalıştırılabilen Shell yazılımımdı oyunyapim.com satıldıktan sonra tek kopyası da gitti :(, Besteci gitar besteleri yapmaya yarıyordu (bu da oyunyapim.com satıldıktan sonra kayboldu)), bunlardan bazılarını sizlerle de paylaştığımı bazılarını ise beğenmediğim için paylaşmaya gerek duymadığımı (mesela FP2 Preview geliştirici sürümünde Midnight Theme Gray'in hem RAM'i hem de CPU'yu zorlaması nedeniyle bir daha geliştirmemk üzere durdurdum), Polarbit'in iki oyununu tekrar düzenleyip Dünya'da yapılamayını yaptığımı ve C5-03 altında çalıştırdığımı hatırlatmak isterim. (: İstersen sana hepsini nasıl yaptığımı da bir güzel anlatayım da CFW yapımının nasıl C++'ya bile uzandığını gör. :D Bir şey bilmeden, sorgulamadan laf atmaya bayılıyorsun değil mi?

Lumia serisi çıkmadan önce de böyle haberlerin olduğunu söyleyeyim. Bu çalışanların Symbian ve MeeGo platformlarında çalıştıkları üzerinde bahse girerim. Yalan olduğunu söylemedim.

İnsanlar sıkıldı tabii, neden o zaman senin görüşlerine 'karşı çıkıyorlar'?

Bir insan herhangi bir şeyi yapabilmek için gerekli vakti bulur. Burada duracağına git de geliştir hadi sistemi? Kısaca şöyle desene: Benim bu sistemi geliştirecek bilgim yok. Benimse ne yaptığımı söyleyeyim:

Symbian Türkiye ile başlıyorum, ondan öncekiler çok uzun.

Symbian Türkiye'yi kurdum.
C5-03 için 7Booter adlı bir uygulama geliştirdim.
C5-03 için 2 Polarbit oyunundaki sorunları giderdim, nereden geldi bu hırs: Polarbit geliştiricisine posta attığımda sorunları gidermeyeceklerini söylemiştiler, sinir olup ben yapmıştım.
Midnight Theme Gray'in geliştirmeye başladım.
C5-03 için daha önce aşılamayan bir engel vardı: CFW engeli. PNHT'de bir arkadaş ile kafa kafaya verdik ve CFW atma sorunu çözdük.
Geliştirici ve MGA'yı duyurup, Geliştiricilere yardım etmeye başladım.
C5-03 için Fertile Ceres'i geliştirmeye başladım, şu anda en çok kullanılan yazılımlardan biri C5-03 için.
Ozone duyuruldu ve geliştiriliyor.
Chayanne projesi altında kaynak kodu, Platform Geliştirme Kit'ini, Symbian Vakfı'ndan kalma belgeleri, DLL ve EXE açıklamalarını vs. vs. yayınladık; Symbian platformu Bootloader'ı ile uğraşıyoruz.
Bugün duyurduğum E'yi RAM olarak kullanabilme konusunu da şu anda telefonumda denemekteyim.

erdgnblt

erdgnblt

Üye
FP1 ve FP2'den sonra Carla ve Donna gelecek diye resmi bir açıklama yapıldı mı? Bağlantısını verebilir misin?

Lumia serisinin tanıtımı için şu anda eğitim verilmekte İstanbul'da. Büyük bir tanıtım olacak.

Neden hırsını burada almak istediğini bilemiyorum, Nokia'nın seni desteksiz bıraktığını falan sanıyorsun ancak kimse 603'e desteği kesmiş değil. Şu anda yeni güncellemeler hazırlanıyor. FP2 gelmeden bile ara güncellemeler gelebilir. 5800 gibi bir telefona 3 yıl boyunca destek vermiş bir üretici olarak Nokia 603'e desteğini verecektir. Resmi bir açıklama yapılmadı, kendi kendine gelin güvey olma lütfen, çünkü yazdıklarının doğruluk payı sıfıra yakın, tamamen taraflı ve o elindeki telefon ile daha neler yapılabildiğini bilmeden gelmiş ateş püskürüyorsun. Onun yerine git Qt, C++ falan öğren çok destek istiyorsan. İstediğin uygulamayı sen geliştir, markete ekle.

Ne oldu? Bir afalladın, ağzın gözün birbirine karıştı. Nokia'yı kimseye ezdirmem çünkü Nokia benim
dünya görüşüm, siyasi partim, gelecekteki işim, gençlik arzum, çocukluk hayalim, en sevdiğim rüyam ve hatta gölgede 90 dereceymiş kızz diye bağıran Necla Ablamdır. Hangi rakamlarla konuşuyorsun? Ben ki Nokia için bu kadar emek, göz yaşı, alın teri, parmak kası ve beyin gücü vermiş biri olarak; şu anda Lumia 900'den daha iyi bir akıllı telefon göremiyorum ortalıkta. Neden mi? Çünkü Lumia 900 elegant, güzel, çekici, hoş, alımlı ve hızlı. Metro arayüzü sayesinde SGS3'ten bile daha hızlı hareket ettiğine bahse varım. Ki, o SGS3'teki tasarım nedir öyle. Zaten gördüğümüz üzere, Nokia Lumia 900 Amazon gibi nacizane(!) bir online-alışveriş sitesinin gösterdiği rakamlara göre hala satışta birinci. Buna ne diyorsun anacım?

'Nokia hâlâ çift çekirdeğe geçemedi, rakipleri 4 çekirdekle uğraşıyor' gibisinden beyhude bir örnek vermek üzereysen lütfen tut kendini. Nokia Lumia 900'den daha hızlısını gördün mü? 4G LTE ağını aç, IE ile herhangi bir sayfayı göster. 4 Çekirdeğe ihtiyacın dahi olmaz.

Teşekkürler Nurhayat!

%100 Katılmakla beraber;

Nokia size düşük orta yüksek ve hiper seviyeli(808 lumia800 veee 900) telefonların hepsini birden sunuyor.
Kendi işletim sistemini ve Microsoftla anlaştığı işletim sistemini kendisi geliştiriyor Wp de üstüne bide microsoftta geliştiriyor.
Baban gidince alsın diye 101 102 gibi yeni düşük seviyeli telefonlar çıkarıyor.
Kardeşin oyalansın diye Asha serisi telefonlar çıkarıyor 5800 gibilerini çıkardı.
701 N8 Gibi orta ve yüksek telefonlar çıkarıyor kullanıyoruz.
Lumia serisi telefonlar çıkarıyor 1500 lira civarındaki telefonun 2500 liradaki telefondan daha iyi olduğunu gösteriyorki buda herkese koyuyor.

Lumia 900
3G hızı iPhone 4s in 4G hızına eşit.
4G teknolojisi ise tam bir üstün hizmet.
iE 9 gibi köklü bir tarayıcıyı barındırıyor. Safari gibi apple dan önce kimsenin bi tarafına takmadığı veya duymadığı gibi bir tarayıcı değil.
Tasarım zaten herkes kabul ediyorki Lumia 900 harika
İphone 4s de de 8 Mp var Lumia 900 dede. Ama 8Mp var 8Mp VAR. Carl Zeiss Lens VAR!

Tek olumsuz yönü var oda Sizin Kötü Eleştiri ve Reklamlarınız

Lumisland

Lumisland

Üye

BAŞARILI ŞİRKET 10 BİN İŞÇİ ÇIKARIYOR. MANTIĞA BAKARMISIN?

Sony de 10000 işçi çıkarıyor ? Arkadaşım biz de Nokia yı eleştiriyoruz kullanıcıları olarak ama sen yanlış ve kaynaksız atıyorsun. Carla fp1 in proje ismiydi millet nasıl cfw lere isim veriyor öyle. Nokia kimseye fp1 fp2 carla donna demedi bu tamamen sizin düşüncenizdi.

Polymath

Polymath

Üye
21 yaşındayım. İstediği bilgiye ulaşacak zeka ve akla sahibim. İnsanlar her konuda bilgi edinmesi veya her konuda proje üretmeleri saçma olurdu. Benimde Yazılımlarla ilgili bir merakım veya geliştirme çabası isteğim olmadı. Eğer böyle bir isteğim olsaydı emin ol ne olursa olsun öğrenirim. Okuduğum bölüm Teknik programlarla çalışmamı gerektirdiği için Symbianla uğraşmayı açıkca istemedim. Şimdiye kadarda kimsenin Cfwsini yüklemedim. Cfw yapanlarada teşekkür ettim.

İkinci olarakta eskiye dönmeye gerek yok bu bootloder kilidi hakkında açıklamalarını hepimiz hatırlıyoruz. Geçenlerde bu konu tartışıldı ama konuya açıklık dahi getirmedin. Getirseydin seni haklı bulabilirdik.

Sen okadar Nokia bağımlı kalmışsın ki Nokia ne yaparsa doğru yapar mantığında ilerliyorsun. Bizde nokia kullanıyoruz. Bizde Nokia'nın iyi yanlarını her yerde dile getiriyoruz. Daha bundan 1 2 hafta önce Android bölümündeki çıkan tartışmadaki yazılarımı git ve oku ozaman beni anlarsın.

Nokia'nın tüm bu olanlara rağman başarılı olduğunu söylemek çok saçma ve düşüncesizce. Sen her ne kadar kabul etmesende Nokia HTC, Samsung ve Apple'ın gerisine düştü. Bunun sebepleri , Nokianın satış politikaları, yazılım hakkındaki yanlışları, vs. inatla hayır düşmedi demek ise en büyük cahilliktir. Nokia'nın elinde meego gibi mükemmel bir sistemden vazgeçmeside bu gelişmeleri hızlandırdı. E Nokia ne yaptı şimdi. Microsoftun boyunduruğu altına girdi. Microsoft ne derse o olacak bundan sonra. Yani Nokia artık kendi benliğini kaybedecek ne yazıkki.

Lumia serisinin inatla çok satıyor demenide anlamıyorum. Dünyadaki rakamlar bize yanlış mı söylüyor ? Nokia 12 milyon Apple 35 milyon Samgung 42 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirmiş. Demekki lumialar halen istenilen başarıyı gerçekleştiremiyor.

Lumialar çok iyi olabilir, Hatta telefonlar arasında en iyiside olabilir ama farketmez. En iyi telefonda olsa çok satmadıktan sonra ne yapacağız?

Benim Nokia ya önerim, w8 ile çift çekirdekli işlemcilere geçeceğine, işe yaramasa bile 4 çekirdekli vs o olmadı 8 çekirdekli ( misal) yüksek donanımlı telefonlar çıkararak sükse yapması ve piyasaya hareket getirmesi. Eskiden ilklerin başını çektiği gibi şimdide çekmesi lazım. Tabi bunları yapmadan tek çekirdekli telefon modelleriyle karşımıza çıkacak. Göreceksiniz umarım yüzüm kara çıkar ama Türkiyede de istediği gibi gitmeyecek satışlar..

Sony de 10000 işçi çıkarıyor ? Arkadaşım biz de Nokia yı eleştiriyoruz kullanıcıları olarak ama sen yanlış ve kaynaksız atıyorsun. Carla fp1 in proje ismiydi millet nasıl cfw lere isim veriyor öyle. Nokia kimseye fp1 fp2 carla donna demedi bu tamamen sizin düşüncenizdi.

Nokia ile Sony i bir tutma. Sony sadece telefon üretmiyor. Nokia sadece telefon üreten bir firma aksesuarları saymazsak. Sony nin neler ürettiğini biliyorsun. Samsung okadar ürünü üretirken yanına telefon piyasasındada büyük işler yapıyor ve Dünyanın en iyi mobile şirketi durumunda şuanda.

pRime.

pRime.

Üye
hala aynı yalanları nasıl söyleyebiliyor bu çocuk anlayabilmiş değilim. bazılarının da böyle fetişleri var. insanları kandırmak. Onu yapmış bunu yapmış gören de imkansız sanacak bu işleri. Kurtuluş, kotukoylu, realceday, reisi eagles gibi cfw üstadları varken kimse senin yaptıklarını takmadı bile. tek yaptığın da cfw yapmak zaten.

ne yüzle hala burada yazabiliyorsun anlayabilmiş değilim.

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~, Cihanî Sultan, frk uzn ve 2 diğerleri
random1

random1

Üye
Nokiadan bişey beklemeyın bu saatten sonra.Artık apple dedin mi iphone, samsung dedin mi akıllı telefon, nokia dedin mi de 3310 gelecek aklınıza. Bosuna ıkınmayın burda cunku ıkınınca bısey degısmıyo guzel arkadasım :D Biraz mantık olda savundugun telefonu adil bi şekilde elestir. Nokianın krallıgı bitti o kadar . Ne ben konusunca ayaga kalkacak o marka ne de sen konusunca . Bısey yapacaksa eger bunu nokia kendi yapacak bizler degıl

kötü yanları herhalde var. senin o savunduğun markalarda kusursuz değil. ama nokia denince 3310 gelmez sadece akıla bunu bil. n8; özellikle kamerasıyla on numara bir cihaz, e7; klavyesi ve 4 inç ekranıyla 900 tl ye alınabilecek oldukça kullanışlı cihazlardan birisi, c6-01 hem ekonomik hemde kullanışlı, c7; hem görünüşü hemde özellikleriyle oldukça iyi vs... nokianın çoğu cihazı iyidir. nokia babamın oğluda değildir. ama haksızlığıda dur demek lazım.

pRime.

pRime.

Üye
yeni nokia'dan bu olur anca

- - - Eklendi - - -

"Nokia=Microsoft doll now, a zombie" demiş birisi. ne kadar da haklı.

Del Rey

Del Rey

Üye
Kendi ağzında kendi tuzağına düşüyorsun bak. Şimdi düzgün düzgün anlatıyorum. No problem, sakinim.

Geçenki konunun kapatılmasını ben istedim, Rambo_Ft ile birlikte kapattırdık. Neden mi? Çünkü biz çalışırken, ekibin içindeki bir arkadaş bize yanlış haber verdi, onu da ben ortaya çıkardım. Aynı zamanda konuya çok fazla yıldırıcı yorumda geliyordu. Bu nedenle o gruptan, başka kişilerden Chayanne ekibini kurup Geliştirici altında bir forumda gizlice projeyi geliştiriyoruz. Bize kazandırdıkları çok fazla oldu şimdiden. Bize geriye kalan Bootloader'ın sistemi çalıştırırken kullandığı dosyaları düzenlemek (ki bunu bitirdik sayılır) ve en zor iş olan C00 dosyasını yeniden paketleyebilmek. Paketleme protokolünü bilmiyoruz, bu nedenle de paketlemek zor. Bunun için PNHT ile konuşmaya başladık. Yeterince açık oldu mu?

Nokia'ya bağımlı olduğun doğrudur, ancak Nokia'yı ben de çok eleştirdim. Fazla Mesai yazılarımı okumanı tavsiye ederim. Nokia, Lumia serisi ile beklenmedik bir başarı yakaladı. Apple'ın geçebilmiş olması beni şaşırtmadı. Çünkü iPhone isim yapmış, mağazası da çok gelişmiş bir akıllı telefon. Lumia ise daha yeni çıkmış, Marketi ise yeni yeni gelişmekte olan bir sistem. Samsung'un ise akıllı telefon sayısı 50'yi geçiyordur. Bana göre Samsung için az bir rakam. Lumia serisi şu an 10-15 ülkede satışta, isimleri yeni yeni duyulmaya başlandı. Bence gayet başarılılar. Nereden mi biliyorum, çünkü diğer ülkelere satış yapabilmek için yeterli stokları yok, hemen bitiyorlar. Diğer üreticilerin 120 ülkeye satış gerçekleştirdiklerini göz önünde bulundurursak, gayet büyük bir başarı. Lumia serisi akıllı telefonlar duyurulduktan sonra Marketplace kendini ikiye katlamayı becerdi. 100.000 uygulama ve günde 300-500 uygulama ekleniyor. Her ay 10.000 ve daha fazla yeni uygulama ekleniyor.

Nokia Windows Phone 8 ile dört çekirdekli PureView'li cihazlar duyurmaya hazırlanıyor. Bir de üstüne çok zenginlerin satın alabildiği Vertu Windows Phone 8 telefonları da bekleniyor. Nokia'nın Windows 8'li tabletlerinin de satışa sunulacağını da eklersek, pazar payını yeniden kazanacağını tahmin etmek zor olmaz.

Nokia kendi benliğini kaybetmemek için Meltemi'li telefonları ve diğer tür cihazlarını tanıtmaya da hazırlanıyor. Açık kaynak geliştiricileri bu sayede yeniden toplanacak. Maemo'dan MeeGo'ya, MeeGo'dan Meltemi'ye. Bu kadar basit.

• Beğen
Tepkiler: famemonster16
doctorrr

doctorrr

Üye
hala aynı yalanları nasıl söyleyebiliyor bu çocuk anlayabilmiş değilim. bazılarının da böyle fetişleri var. insanları kandırmak. Onu yapmış bunu yapmış gören de imkansız sanacak bu işleri. Kurtuluş, kotukoylu, realceday, reisi eagles gibi cfw üstadları varken kimse senin yaptıklarını takmadı bile. tek yaptığın da cfw yapmak zaten.

Rambo_FT de var abi unutma ayrıca NomadCry ıda unutmayalım :)

acati

acati

Üye
Microsoft'la iş yapanın sonu bu ouyor hep...

random1

random1

Üye
Anlaşıldı...Bu kavga böyle sürer gider... :hmmm

Del Rey

Del Rey

Üye

Sen bunları nasıl söyleyebiliyorsun merak ediyorum. Yalnızca Fertile Ceres Feature Pack'i ürettiğimi falan mı düşünüyorsun? Şöyle bir Symbian Türkiye'nin eski yazılarına bakmanı tavsiye ederim. Keşke eskiden gezindiğim Gronia ve Oyunyapım gibi geliştirici siteleri kapatılmasaydı, birçok yazılımım da orada var. O üstadları ben de biliyorum, saygım sonsuz. Ancak şimdilik 5800 kullanıcılarının (ve diğer telefonların) beni takmasına gerek yok zaten, Fertile Ceres şimdilik C5-03 için.

Tek yaptığım CFW yapmaksa, neden şunu cümleyi kurdun ki?
Onu yapmış bunu yapmış gören de imkansız sanacak bu işleri.

Peki ya sen neden bir müzik çalar, e-kütüphane, hatta en basitinden çalışan bir C5-03 polarbit oyunu yapmıyorsun?

Ne olduğunu bilmeden konuşuyorsun ve bu benim sinirime dokunuyor.

Takipçi Satın Al

Üst Alt