deforze
Üye
-
Konu Sahibi
-
Ya bende anlayamadım gitti bir haber çıkıyor lumia avrupada en çok satılan telefon diye bir haber çıkıyor nokia zararda hangisi doğru hangisi yanlış hala anlayamadım gitti
nokia nın iflas etmesinden bahsetmeden önce çok iyi araştırma yapmak gerek. Nokia sadece appledan milyonlarca dolar patent ücreti alıyor ürettigi her cihaz başına. Ayrıca 930milyon dolar olarak açıklanan zararı oluşturan etkenleri sadece telefon satışlarına baglamak yanlış olur. Öncelikle nokia bütün merkezlerindeki elektronik agını degiştirmek için sadece siemens e 780milyon dolar ödedi. Ve lumia900 tanıtımları için 100milyon dolardan fazla yatırım yaptı. Ve o lumia900 şu anda abd de yok satıyor bazı piyasa araştırma şirketlerinin raporlarına göre de 1milyona yaklaşmış durumda lumia900 satışları. Dikkatinizi çekerim sadece at&t kanalıyla abd için bu rakam. Ve at&t bu satış trendinin haziran sonuna kadar sürebilecegini açıkladı. Amerika daki yogun talebe stoklar yetmedigi için ingiltere lansmanı 27nisandan 14mayısa ertelenerek ingiltere stokları abdye sevkedildi. Dikkatinizi çekerim akıllı telefonun en büyük ikinci pazarından bahsediyoruz. Daha 900gsm abonesi olan ve yıllık 250milyon akıllı telefon satılan çin de satışa çıkmadı bu cihaz. Ben sizlere bir tahminde bulunayım sizler de bir kenara not edin;yıl sonuna kadar lumia satışları 10milyon barajını aşar.
açıklanan ilk çeyrek bilançosunda nokianın 1milyar dolara yakın zarar ettigi bildirildi fakat lumia900 satışları ilk çeyrek bilançosuna dahil degil bu yüzden bir yanlış anlama oluyor
iyide nokia vertuyu niye satıyo peki bence şirketin zorda olduğunun bir göstergesi bu
iyide nokia vertuyu niye satıyo peki bence şirketin zorda olduğunun bir göstergesi bu
2011 in son çeyreği ve 2012 in ilk çeyreğini zararla kapatan nokiada kan kaybı sürüyor.microsoftla anlaştıktan sonra 250 milyon $ yardım paketi almasına rağmen nokia şirketi bir türlü yükselişe geçemedi piyasaya ayak uyduramaması ve elindeki symbian işletim sistemini gelişterememesinden dolayı şirket gün geçtikçe iflasa yaklaşıyor.
Koskoca Nokia'nın düştüğü hallere bak.Zamanında Android'e geçmezsen, sırf içinde Angry Birds oyunu var diye telefon reklamı yaparsan olacağı budur işte.
cok haklisin alisveris merkezlerinde 603 un reklamni gordukce gulesim geliyor
Benim de 603 alasım geliyor
Ya bende anlayamadım gitti bir haber çıkıyor lumia avrupada en çok satılan telefon diye bir haber çıkıyor nokia zararda hangisi doğru hangisi yanlış hala anlayamadım gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?