Nokia, telefonlarına Android sistem getiriyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Nokia, telefonlarına Android sistem getiriyor...
Dailymobile'nin bir kaynağına göre gelecek cuma (11.02.2011) de Nokia, telefonlara android sistem getirmeye başlayacakmış... Ne kadar doğurdur bilmem ama Bilginize...

Kubde

Üye
2011'in son çeyreğinde bir değişim olacağı biliniyor ama bu pr1.1 ile bir ilgisi olamaz herhalde.

IKHULAKU

Üye
haber sadece android kullanıcılarını bir kaç gün sevindirmek için yayınlanmış. nokia sahibi sayılan açık kaynak kodlu symbian ve meego gibi işletim sistemlerini bir tarafa atıp başka bir açık kaynak kodlu işletim sistemine geçerse hem android işletim sisteminin daha iyi olduğunu kabul etmiş sayılır hem de bu kabulden sonra çizilecek karizmasını bir daha düzeltemez. haberin doğrusu nokia'nın Windows Phone 7 işletim sistemine sahip telefonlar yapmak için microsoft ile işbirliği yapmış olduğu. bu sayede nokia hem kaybettiği pazar payından bir kısmını kazanacak hem de microsoft android karşısında ilgisiz kalarak piyasada fiyasko olarak nitelenen wp7 işletim sistemini çok daha fazla kitleye satarak istediği yere gelebilecek. haber için :

pRime.

Üye
Yalan haber, inanmayın. Symbian ve Meego ortada dururken Androide pat diye geçilmez. Bunlara bir sürü yatırım yapılıyor, onlar çöpe gider. Bunu da Nokia göze alamaz.

Utku

Üye
Nokia symmbian ve meego dan en az 3 yıl vazgeçmez

zaten nokia android kullanmayacağını duyurmuştu

Starsley

Arkadaşın dediği gibi nokia nın android e geçmesi androidi en iyisi olarak kabul etmesi demek buda imkansız ben nokianın ne olursa olsun androide geçiceğini sanmıyorum

ibo_Star

Üye
zaten nokia android kullanmayacağını duyurmuştu
Bence gecemez.
Samsung un Hala Niye Çıkarttığını Anlayamadığım Bada gibi Nokia nın Maemo-meego su var.
Ne gerek var.Oldu olacak her marka bir yazılım çıkartsın Lg Leego Motorola mogo
Android Bir markanın Değil
*Lg Optimus Serisi
*Samsung Galaxy Serisi
*Motorola Mile Stone Serisi Aklıma Şimdi Gelenler
Ayrıca Android Sadece Bir telefon yazılımı Değil.
Android internet Tabletler var
Hem ucuz Dandik hemde 512 Ram 1ghz Cortex A8 Güçlü Yazılımlı Android 2.2 li
-Android mp4 Çalarlar var Archos 28-Archos 32 ve daha fazlası
-Android netbook larda çalışır.Live cd de çalışır.
Kısacası isterseniz iphone 3 tede Çalışır.
Windows Mobile ile gelen Htc HD2 dede çalıştırıldı.

Android Guncellenebilmesi.
Pek çok şeyin Ücretsiz Olması.
Flash Desteği olduğu için iyi.

Bugun Nokia N8 Alan biri 900TL ye Symbian 3 aldı Hız 680Mhz Hem Hızlı değil
hemde ilerde Güncelleme Şansı Olurmu Symbian 4 kesin değil

Ama suan 800TL Fiyata Acer Liquid E alsanız Android 2.1 Yazılım 768 Mhz işlemci.
Bir baktınız Heryerde Android 2.2 Var Hemen Güncelleme Hazır.512 Ram 512 Rom

Nokia N8 in Ram 256Mb Bilmeyenlere

mavrick

Üye
hayırdır n8ciler symbiandan bıktımı ne heralde umut arıyolar

--------------- Ekleme ---------------

hakikaten n8 androide geçemezki cihaz adam yok adam gibi,ayrıca arkadaş haberi çürütmüş resmen iyi yorum

ibo_Star

Üye
hayırdır n8ciler symbiandan bıktımı ne heralde umut arıyolar

hakikaten n8 androide geçemezki cihaz adam yok adam gibi,ayrıca arkadaş haberi çürütmüş resmen iyi yorum

valla Bildiklerim her gün Araştırıp Yabancı forum ve Telefon Sitelerinden.
Marka Model Fanatiği değilim.
Nokia Adi Beşpara Etmez demiyorum ama Symbian la Bu işler devam etmez veya artık Değişim başlasın.
Sony Ericsson un Symbian lı modeli var turkiyede Olmayan adamlar 720mhz işlemci koymuşlar.
Nokia N8 de hala 700 Mhz geçemedi Bi Umut Symbian 4 te 800mhz Kullanır

Starsley

İbo star sen her halde symbiant 3 ün 800 mhz bi işlemci hızı yapıp bunu fazla bulup 680 mhz düşürdüğünü bilmiyosun herhalde şimdi sana saçma gelebilir ama gerçek bu çünkü olay sayıda deil işlevinde 680 mhz zaten yeterli olduğu için 800 mhz gerek duymadı S^3 bunu symbian ın resmi sitesine girerek görebilirsin tabi eng bilmen lazım

en çok onların telefonu var vede herkezi tatmin ediyorki demekki var bunun reklamla alakası yok her reklamı olan şeyi gidip alıyormusunuz millet memnun kalıyorki alıyor. nokia ya teknoloji özürlü gibi bakan arkadaşlar n900 e baksın yada çok merak eden n8in incelemelerine bakar özellikle 800mhz destekli işlemcisinin zaten eskiye nispeten 3 kat daha hızlı olan yeni kodlanmış symbian 3 için gereksiz görülüp 680 e düşürülmesini bilmeden yada içindekibroadcom firmasının ürettiği bcm2727 gpu yongasının şuan dünyadaki en iyi yongalardan birisi olduğunu bilmeden (çinde en iyi mobil işlemci seçildi gerek galaxy s gerek wave yada şuan power sgx yongaları kullanan cihazlardan çok daha yüksek performansla video çeken 20mb lara yakın kayıpsız foto çeken bir cihaza giydirmeden önce biraz öğreniniz yapımında çizilmez gorilla glass ekran aliminyum gövde ve pahalı cpu soğutucuları(çok sağlam metal) sayesinde ısınmayan ve yapım aşamasında telefonda kullanılan malzeme fiyatının iphone4 le aynı olmasına rağmen halen 1000tl den satılması hdmi,fm transmitter ,bluetooth 3.0,xenon,dolby digital plus (5.1 ki bu samsung lardaki sanal 5.1 le alakası yok tamamen lisanslı),zeiss 12 megapixel,genel yazılım desteği,garanti yedek parça olayları,3g hızını katıp düşünürsünüz artık ondan sonra anlarsınız neden nokia ölmez dirilirde piyasaya yeni vurgun için hazırlanır bakınız n9 firmanın diğer firmalara hediyesi olacak 190milyon triangle artık bu güce yetişirler.millet n900le dvd çalar çalıştırıyorlar ps3 kırıyorlar , tüm işletim sistemlerini yüklüyorlar ,n8 le kapak çekimleri yapılıyor hd diziler çekiliyor, öyle kendi cihazınızı övmeden bir sorun bizim firma ne yenilik getirmiş bu piyasaya . . tek ciddi rakibi apple iphone serisidir , samsungun dış işliğide işi bitiriyor yazık oluyor o 45nmlik cpu lara(teknolojisi çok iyi gerçekten galaxy s mesela ama o plastik gövdeler adamı bitirir neymiş hafif olsun diyeymiş ya bırak ağır olsun sağlam ölmez olsun) , htc ye haksızlık yapmayalım çok güzel modeller çıkıyor ama android cpu nun düşmanı gerçek gücü engelliyor eğer güzel işletim sistemi yapsalar gpu yu sağlam koysalar off off müthiş olur. millet bedava diye androide geçiyor birde çok uygulama var ama android kullanmış birisi olarak cihazda log lar oluşturuyor menü girişlerinde ve mesaj, uzun mesaj yazımında daha iyisini beklemeli kullanıcı.. neyse sözüm şudur nokia telefon piyasasının lideridir, her alana üretir giriş,orta ve üst segment olarak bu yüzden lider zaten BU YAZI ALINTIDIR. Burda 680 mhz yeterli olup daha çok işlemcı hızının nedn yapılmadığı ve bir çok şex anlatılmıştır.

ibo_Star

Üye
kopyala yapistirmakla alinti yapsam Androidle ilgili sayfalarca tutar.nokia dunyanin bir numarasi degil bunu gercek hayatta ispati var.facebook ta 52 bayan farkli ulle kitalardan genelde sonyericsson w serisi yada samsung star.fabrikadayim 300 isci gordugum her uc kisiden sadece birinde var yani samsung Lg zorladi nokia yuzde 46 tidan 40 a geriliyor.dahada geriler

Starsley

Sen öyle san arkadaşım nokia şimdi olduğu gibi yine gelecekte lider tabi yanında ki işletim sistemide

ibo_Star

Üye
Gecen sene Amerika Califoroia daki arkadasim 230 dolara pantech almisti.3g wifi dokunmatik yok iphone 3gs fiyatina orda.amerikada motorola droid (milestone) satis rekoru kirdi.asyada samsung galaxy yeni modeller.korede Lg optimus serisi tutuluyor.turkiyede nokia populer ama 2.el sitelerde en cok nokia satilmak isteniyor.yani sana gore 10 sene nokia birinci bence koltugu kaptirmak uzere

Starsley

Bende sana şu istatisliği verim 2009 ve 2010 en çok satış yapan Nokia geçmiş yıllarda olduğu gibi yüzde olarak nokia % 60 ı zorlamış samsung % 20 htc en son iphone sondan 3. Zaten bu zaman meselesi ilerde belli olur kimin lider olacağı

omerynd

Üye
konu biraz sapmış arkadaşlar ama bende fikrimi söyleyeyim. nokia kesinlikle android kullanma gibi birşeY yapmaz bu onun sonu olur. Androidin üstünlüğünü kabul ederse htc den ne farkı kalır. Işletim sistemini google dan al sadece donanım üret ve bunu satmaya çalış. Hayır. Nokia kendi oluşturduğu ve yılların işletim sistemini kullanarak daha da modifiye ederek yenilenmeye çalışıyor. Belki ovi mağaza da uygulama sayısı diğer mağazalara göre aZ ama mağaza da yayınlanmayan binlerce uyumlu kullandığımiz uygulamalar oyunlar temalar var. Burada yılların tecrübesi söz konusu ve nokia bunu bir kenara bırakıp da yeni yetme bir işletim sistemine geçeck hali yok. Biraz daha kaliteli ürün üretmesi gerekiyor. Tasarıma ve donanıma da gereken önem verildiği takdirde çok büyük işler başarır nokia. Samsungu samimiyetsiz buluyorum çünkü desteği ürünü satana kadar. Sattıktan sonra bekle ki destek versin güncelleme çıkarsın. Ölme eşeğim ölme. Oldu olacak bütün işletim sistemlerinden cihaz üretsin nokia ne olacak ki. Blackberry de üretsin belki blackberry yi geçer. Neyse son sözüm biraz sabır...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...