Nokia Tekrar Zarara Döndü!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Türe

Türe

Üye

O WP8 için geçerli önceki WP7-7.5 ve daha eski sürümleride işin içinde yanlız daha önceki daha berbat olan sistemleri unutmamak lazım

Şu anki satışlar Wp8 üzerinden old. göre Wp8 ' i konuşmamız gerekir zaten.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye

O WP8 için geçerli önceki WP7-7.5 ve daha eski sürümleride işin içinde yanlız daha önceki daha berbat olan sistemleri unutmamak lazım

bir de tabi wp7 ve wp 7,5'i aynı kefeye koymak kadar saçma bir durum var

üşenmeden hepsini okumanızı öneririm

WP8′in asla ve asla WP7′li cihazlara gelemeyeceği zaten aşikardır. Aralarında çok ciddi bir fark vardır, kernel değişimi.
Kernel’in değişmesinin öyle ufak ve basit sonuçları olmaz. Tümden sistemi etkiler, sistem dediğiniz şey zaten kernelin iki dudağı arasına bağlıdır.
Microsoft WP7′de kullanılan CE kernel, yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 15 yıl önce oluşturulmuş bir kerneldir. 15 yıl öncenin kernelinin, ki bu özellikle Windows Kernel olunca, günümüze ayak uyduramaması kaçınılmazdır. Ancak bazı sitelerde çıktığı gibi ayak uyduramamın sebebi donanımların hızla değişmesinden (çift çekirdek vs.) ziyade Windows Kernellerinin yapısal sorunlarıdır. Biraz Kernel’lerden anlarsanız, W8 kerneliyle Ce kerneli arasında inanılmaz farklar olmadığını göreceksiniz. Zira W8 kernelinin en önemli özelliği, daha fazla donanım ve içeriği desteklemesidir.

Peki WP7 cihazlar neden WP8 alamazlardı? Çünkü kernelin bu çapta bir değişimi, mevcut tüm uygulamalarınızın, yazılımlarınızın, ona bağlı istediğiniz performansı beklediğiniz donanımların, grafiklerin… hepsinin yeniden hazır hale getirilmesi gerekliliğiydi. Peki bu dedikleriniz, bir güncelleme ile yapılamaz mıydı? Yapılırdı! Fakat o makinalar Linux olsaydı. Windows kernelin yapısal sorunları, bu kısımı açarak buralara sığmaz, buna engel olur. O yüzden böyle büyük kernel değişikliklerinde asla güncelleme yapılamaz, Windows sistemlerde. Bunun bir sebebi olarak, WP8 uygulamalarınında, WP7.8′de çalışmayacağını örnek gösterebiliriz. Ya da yeni gelecek WP8′de bile gerçek bir multitasking göremeyeceğiniz gibi. Gerçek multitasking arkada isterseniz 10 işlem birden yaparken bile telefonla göreşebilmeniz, bkz: Nokia N9, Blackberry Playbook(kısmen)
WP7.8 tam bir aldatmacadır. WP7.8 cihazlarınız ile WP8 arayüzüne kavuşursunuz, bazı uygulamaların, kerneliniz izin verdiği ölçüde güncellemelerini alırsınız… Onlarda asla WP8 uygulamaları olamazlar!
Onun dışında tam bir bağlılık, uyum beklemeyin. Öyle olsa zaten adı WP8 olurdu.
Son olarak; genelde belirtildiği gibi S2 işlemcilerden S4′e geçişle falan alakası yok! Zira yeni gelecek WP8 kerneli düşük seviye cihazları da destekleyecek. Microsoft’un politikası zaten alt seviye telefonlara inmek, bunun için bu kernel getirildi, daha iyi derlendi. Bu söylediğimin ne anlama geldiğini en iyi, elinizdeki Lumia 900′den daha alt seviye bir çipsete sahip yeni Lumia’ların WP8 ile geldiğinde göreceksiniz. Akıllı telefonlar, mikro işlemcilerden, yazılım sayesinde en iyi performansı almak üzerine kurulurlar. Bkz, Android’in (kendisi sanal makinada çalışan gerçek bir Linux bile değildir) dört çekirdekle bile WP7.5 hızına bile erişememesi, WP8′in asla bir MeeGo hızına erişemeyeceği gibi.

• Beğen
Tepkiler: ka_za ve Esendağlı
aleranol

aleranol

Üye
kabız haklı. Eğer yazılımın azıcık ucundan anlarsaniz sessiz olmayı öğrenirsiniz. ben androide ubuntu geleceğini öğrenince ağzım kulaklarıma vardı. ama gel görki çok aşırı bir fark yok.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı ve Oğuzhan
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
kabız haklı. Eğer yazılımın azıcık ucundan anlarsaniz sessiz olmayı öğrenirsiniz. ben androide ubuntu geleceğini öğrenince ağzım kulaklarıma vardı. ama gel görki çok aşırı bir fark yok.

evet ya ben de ubuntuyu çok farklı bir şey olarak bekliyordum ama öyle değilmiş

PriZm

PriZm

Üye

Ubuntu işi fos çıktı.En azından şimdilik.

Serdar (pRime.) ile zamanında bu konuyu tartışmak için konu açmıştık.O anlık pek birşey anlamamıştım.
Sonra biraz boş zamanımda Ubuntu imajının içini açtım.Driverdan çekirdeğe kadar herşeyi inceledim.Sonuç ise hüsran oldu.Çünkü Ubuntu android üzerinde bir sanal makine gibi çalışıyordu.Dalvik VM yok ancak dalvik olan androidde göre kat kat yavaş çalışıyordu.En azından multitask tam anlamıyla mevcuttu.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı ve Oğuzhan
tapatalk

tapatalk

Üye
    Konu Sahibi
ubuntu nun bize sunulan versiyonu sistem neye benciycek diye cwm den kurulan bişey gerçeği factory images olarak nexus toolkitten kurulcak

- - - Eklendi - - -

ben ödev verdim arkadaş bunu anlamayanlar ödevini yapsın belki bir şeyler öğrenirler
yıl sonunda 1 milyar android aktif olarak piyasada olucak

- - - Eklendi - - -

o android için sistemin nasıl bişeye benziyceğini gösteren bi demo

Symbianize

Symbianize

Üye
Oğuzhan gayet güzel açıklamış bence uzatmaya bile gerek yok

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan
anisti

anisti

Üye
bekleyip göreceğiz bakalım

Muhammet DEDE

Muhammet DEDE

Üye
nokia wp altyapısını guclendırırse eger eskı guvenını kazanır dıye dusunuyorum ama nokıayı tebrık edıyorum ısın kolayına kacıp klıse bır ısletım sıstemı olan androıd e sıgınmadı. Ozgunlugu elden bırakmadı adamlar zarar etme ugruna bıle olsa. Androıd olmasa bıle samsung un plastık oyuncal telefonlarını almaktan ıyıdır.

• Beğen
Tepkiler: kamuraN021
H.TOGAN

H.TOGAN

Üye

bir de tabi wp7 ve wp 7,5'i aynı kefeye koymak kadar saçma bir durum var

üşenmeden hepsini okumanızı öneririm

WP8′in asla ve asla WP7′li cihazlara gelemeyeceği zaten aşikardır. Aralarında çok ciddi bir fark vardır, kernel değişimi.
Kernel’in değişmesinin öyle ufak ve basit sonuçları olmaz. Tümden sistemi etkiler, sistem dediğiniz şey zaten kernelin iki dudağı arasına bağlıdır.
Microsoft WP7′de kullanılan CE kernel, yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 15 yıl önce oluşturulmuş bir kerneldir. 15 yıl öncenin kernelinin, ki bu özellikle Windows Kernel olunca, günümüze ayak uyduramaması kaçınılmazdır. Ancak bazı sitelerde çıktığı gibi ayak uyduramamın sebebi donanımların hızla değişmesinden (çift çekirdek vs.) ziyade Windows Kernellerinin yapısal sorunlarıdır. Biraz Kernel’lerden anlarsanız, W8 kerneliyle Ce kerneli arasında inanılmaz farklar olmadığını göreceksiniz. Zira W8 kernelinin en önemli özelliği, daha fazla donanım ve içeriği desteklemesidir.

Peki WP7 cihazlar neden WP8 alamazlardı? Çünkü kernelin bu çapta bir değişimi, mevcut tüm uygulamalarınızın, yazılımlarınızın, ona bağlı istediğiniz performansı beklediğiniz donanımların, grafiklerin… hepsinin yeniden hazır hale getirilmesi gerekliliğiydi. Peki bu dedikleriniz, bir güncelleme ile yapılamaz mıydı? Yapılırdı! Fakat o makinalar Linux olsaydı. Windows kernelin yapısal sorunları, bu kısımı açarak buralara sığmaz, buna engel olur. O yüzden böyle büyük kernel değişikliklerinde asla güncelleme yapılamaz, Windows sistemlerde. Bunun bir sebebi olarak, WP8 uygulamalarınında, WP7.8′de çalışmayacağını örnek gösterebiliriz. Ya da yeni gelecek WP8′de bile gerçek bir multitasking göremeyeceğiniz gibi. Gerçek multitasking arkada isterseniz 10 işlem birden yaparken bile telefonla göreşebilmeniz, bkz: Nokia N9, Blackberry Playbook(kısmen)
WP7.8 tam bir aldatmacadır. WP7.8 cihazlarınız ile WP8 arayüzüne kavuşursunuz, bazı uygulamaların, kerneliniz izin verdiği ölçüde güncellemelerini alırsınız… Onlarda asla WP8 uygulamaları olamazlar!
Onun dışında tam bir bağlılık, uyum beklemeyin. Öyle olsa zaten adı WP8 olurdu.
Son olarak; genelde belirtildiği gibi S2 işlemcilerden S4′e geçişle falan alakası yok! Zira yeni gelecek WP8 kerneli düşük seviye cihazları da destekleyecek. Microsoft’un politikası zaten alt seviye telefonlara inmek, bunun için bu kernel getirildi, daha iyi derlendi. Bu söylediğimin ne anlama geldiğini en iyi, elinizdeki Lumia 900′den daha alt seviye bir çipsete sahip yeni Lumia’ların WP8 ile geldiğinde göreceksiniz. Akıllı telefonlar, mikro işlemcilerden, yazılım sayesinde en iyi performansı almak üzerine kurulurlar. Bkz, Android’in (kendisi sanal makinada çalışan gerçek bir Linux bile değildir) dört çekirdekle bile WP7.5 hızına bile erişememesi, WP8′in asla bir MeeGo hızına erişemeyeceği gibi.
Kardeşim yazın bilgi vericiydi teşekkür ederim :oke: yalnız wp8 in , 7 ve 7/5 türevleri nde çalışmaya cagi bence sadece Microsoft un satış politikası ; neden bu şekilde düşünüyorum , onuda açıklayayım: bir kaç ay once htc hd2 cihazında wp8 yuklenebildigi ortaya çıktı :evet: insan bir durup düşünüyor bu tip haberlerde acaba Microsoft milletimi kandırıyor. Yani htc hd2 gibi bir cihaza wp8 yukleniyorda ; lumia 900 gibi bir cihaza neden yüklenmiyor.....

phasan

phasan

Üye

Ben de onu diyorum. Ayrıca 2009 değil 2008 :ok2:

- - - Eklendi - - -

Tam olarak tarıhını bılmıyorum andıroid

- - - Eklendi - - -

nokia wp altyapısını guclendırırse eger eskı guvenını kazanır dıye dusunuyorum ama nokıayı tebrık edıyorum ısın kolayına kacıp klıse bır ısletım sıstemı olan androıd e sıgınmadı. Ozgunlugu elden bırakmadı adamlar zarar etme ugruna bıle olsa. Androıd olmasa bıle samsung un plastık oyuncal telefonlarını almaktan ıyıdır.

Çok guzel soyledın

- - - Eklendi - - -

Microsoft Çalışan Sayısı:::89000

Εthnic

Εthnic

Üye
nokia android'e gecmeyerek ozgun kaldi lafina cok guluyorum.. wp sadece nokia tarafindan kullanilan bir isletim sistemi degil ki.. samsung ve htc de bu isletim siatemini zaman zaman bazi modellerinde kullandilar.. nokia android'e gecmeyerek ozgun kalmaz, ancak baka kalir..

bayon

Üye
her kafadan bi ses bu ne ya :D

Lenneth

Üye
1 yıl önce çıkarttığı cihaza desteği keser, market güncellemelerini bile anca foruma açtığı başlıktan takip ettirir, en kral telefonu ısınınca sapıtmaya baslar falan filan...

Buna rağmen ölümüne savunan o kadar tip olduğunu düşünürsek Nokia hayatta batmaz ama eminim.

Eklentİndiriyor

Üye
Nokia gizli bir plan yürütüyor. Tam iflasını ilan etmesini beklerken aniden tüm dünyayı şaşırtarak symbiana dönüp dünyada rekorları alt üst edecek. Android filan kalmayacak ortada. Dünyadaki tek telefon nokia olacak.

Sanırım bazı ergenler yukarıda yazdıklarıma inanıyorlar ki hâlâ nokia diyorlar.

tapatalk

tapatalk

Üye
    Konu Sahibi
Nokia gizli bir plan yürütüyor. Tam iflasını ilan etmesini beklerken aniden tüm dünyayı şaşırtarak symbiana dönüp dünyada rekorları alt üst edecek. Android filan kalmayacak ortada. Dünyadaki tek telefon nokia olacak.

adam incici

MaxipmaN

Üye

bu yorum konuya noktayı koymş

Silinen Üye 2381601

Kapalı Hesap
Tabii ki Nokia daha iyi. Bence s40 bile androidden iyi

• Beğen
Tepkiler: kamuraN021
PriZm

PriZm

Üye
İronimi yapıyorsun yoksa Troll'lükmü?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt