Nokia Tablet Geliyor Mu?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Tablet Geliyor Mu?
Bir dönem cep telefonu denildiğinde akıllara gelen ilk firma olan Nokia, geçtiğimiz yıl büyük bir değişim sürecine girdi. Bu değişim sürecinde, Nokia’ya altın çağını yaşatan Finli CEO Olli-Pekka Kallusvuo ve daha birçok yönetici istifa ettiler. Nokia dünyanın en çok telefon satan firması olmasına rağmen, ileri seviye akıllı telefonlarda bir türlü yakalanamayan başarı nedeniyle şirkette Finlandiyalı egemenliği sona erdi.

Pazarın rekabet şartlarına uygun akıllı telefonlar geliştirmek isteyen Nokia, Microsoft’un üst düzey yöneticisi Stephen Elop’u yeni CEO’su ilan etti. Yazılım tabanlı bir geçmişi olan Elop, Eylül 2010’da başladığı göreviyle Nokia’nın yol haritasını baştan aşağı değiştirdi.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft’ta birlikte çalıştığı Steve Ballmer ile görüşen Stephen Elop, Nokia ile Microsoft’un işbirliği yaptığını duyurdu. Anlaşmaya göre Nokia, yeni nesil akıllı telefonlarında, Windows Phone 7’yi tercih edecek. Nokia, pazar standartlarını yakalamak için birçok hamle yaparken, tablet pazarına girmemesi düşünelemezdi.

N8’in ardından Nokia’nın tablet çalışmalarına başlayacağı sır değildi. Hele Calvin Klein bile tablet yapmışken, Nokia’nın bu pazara girmemesi abes olurdu doğrusu. Bugünden itibaren firmanın tablet çalışmaları hızlanacak çünkü Nokia’nın ABD Patent ve Marka Ofisi’ne yaptığı tablet patenti başvurusu bugün onaylandı. Ancak bu patent başvurusunun mayıs 2010’da yapıldığını göz önünde bulundurursak, bu tabletin MeeGo’lu olma ihtimali büyük.

Ancak Nokia MeeGo’ya pek güvenmiyor olacak ki, bir patent başvurusu daha yaptı. Patent başvurusu yapılan cihaz, Nokia N8 gibi estetik bir tasarıma sahip. Hatta bu tablet için N8’in daha büyük versiyonu diyebiliriz. ABD’li teknoloji portalı Electronista ele geçirdiği resimlerin Nokia’nın patentini aldığı N8’e benzer tablete ait olduğunu iddia ediyor.

Cihazın –iddia edilen- teknik özelliklerine de bir göz atalım. Scroll olarak aramızda N8 tablet diye adlandırdığımız cihazın 9 ya da 10 inç ekrana sahip olacağı söyleniyor. Ayrıca N8’deki tüm bağlantı yuvalarının bu cihazda da yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu gelişmelerin ardından akıllara gelen soru ise Nokia’nın hangi tableti pazara sunacağı. Windows Phone 7 anlaşmasıyla MeeGo’yu bir kenara atan Nokia, Intel’e sırt çevirmişti. Acaba Nokia tablet konusunda da MeeGo’yu yüz üstü bırakacak mı?..

Özellikle yeşil yazdığım yere dikkat edin... 9-10" ; biraz büyük değil mi ?

Kaynak:

--------------- Ekleme ---------------

OO kimsenin umrunda deel :D

• Beğen
Tepkiler: webplayer

mc_mfi

Üye
kardeşim alınma ama bu duyulalı çok oldu ama genede çoğu kişi bilmiyodur. he arkadaşlar bu arada ben alien dalvik varya onlara ben s^3 için olan versiyonu için ilk denemleri yapabilirm size yardım çı olabilirim die onlarda daha s^3 versiyonu mevcut deil ama gelişririldiği zaman size haber veririz dedi ve teşekkürlerini ekledi yani içeriği böle bilgilendirmiş oluyum dedim

Uruloki

Uruloki

Üye
valla orçun yemişim tabletini meego lu bir telefon yapsalar yeter ya bu arada meego 1.2 telefonlar için olanı çıktı tablet olanı için ise zaten vardı arayüzü manyak bu arada

webplayer

webplayer

Üye
Apple, Samsung tablet sektöründe ilerlerken, Nokia neden dursun ki :) Resimleri de düşse internete güzel olurdu, ancak çıksa da almayacağım için çok da önemli değil benim için.
Haber için sağol Orçun, beğendim.
Dipnot: Facebook'a döndü burası da mesajları falan beğeniyoruz, yakında birbirimizin avatarlarını falan da beğenmeye başlarız :D

Uruloki

Uruloki

Üye
resimleri engatget de var ve evet katılıyorum teşekkür butonu kalkmış ve teşekkür sayısı yerine beğenme sayısı gelmiş bence olmaz bu sistem biriniz konu açında site hakkındaya şikayet edelim asalım keselim zuhahahaha

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt