Nokia Symbian'ın sonu yakın..

Sponsorlu Bağlantılar

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Symbian'ın sonu yakın..
Nokia'yı Nokia yapan, bir zamanların satış rekorları kıran efsane, bu yaz aylarında tamamen ölüyor! The Financial Times'ın haberine göre Nokia en sonunda bu yaz Symbian'ı tamamen kapatacak. Bu da Nokia'nın artık düşük seviyeli akıllı telefon yapmayacağı iddialarının
güçlenmesine yol açıyor. Nokia bu yılın ilk çeyreğinde 500 binden fazla Symbian telefon üretti. Windows Phone işletim sistemine sahip telefonların gelişmesi ve ilgi çekmesi biraz zaman alsa da, anlaşılan Nokia artık tamamen Windows Phone'a geçmenin zamanı geldiğini düşünüyor. Bir Nokia sözcüsü, bir Symbian telefonu geliştirmenin 22 aydan fazla süre gerektiğini, Windows Phone'da ise bu sürenin bir seneden kısa olduğunu belirterek, böylelikle Nokia'nın altta yatan kodlardan daha çok, üretim kalitesi ve içindeki yazılımlara, örneğin fotoğraf, haritalar, müzik ve diğer uygulamlara daha çok önem verebileceklerini belirtiyor. Nokia açısından doğru karar gibi görünüyor... Ama N95, E71 gibi cihazlara hayat veren Symbian'ın hatıralardan silinmeyeceği de kesin. CHİP ONLİNE

siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

by-pegasus

Üye
deliler symbianı kapattı şimdi çökme seviyesinde

asigsasi

asigsasi

Üye
nokia bu saatten sonra kaybetmeye mahkum lumia da kurtaramaz bu saatten sonra :)

achambo

achambo

Üye
lmia kurtaramasın batsın da bitsin bu eziyet

MaxipmaN

Üye
batmaz bunlar da inşallah simdiki gibi düşük seviyede kalır millet ne olduğunun farkında gidipte symbian alacak kışı sayïsı çok az tarayıcıyı duzeltsen ne olurdu batarmıydın namussuz 500 bin tane uretmış 100 liradan sattı galiba kim alır ki

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Nokia sonunda güzelim sistemi göecek demek :s

zaferozkan

zaferozkan

Üye
N95 i hala ikinci telefon olarak kullaniyorum. Yazik olmus l920 de aldim iki ayda sikilip sattim.

• Beğen
Tepkiler: noss_bar
Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
o değil de şu tarayıcı gerçekten büyük sorun..iosdaki yağ gibi tarayıcı neden bizde yok? yapması çok mu zor? işine gelmiyor adamların..bilerek düzeltmiyorlar..lumia satılsın diye..ama bilmiyorlar ki binlerce symbian kullanıcısını küstürüp onları başka markalara yöneltiyorlar..

- - - Eklendi - - -

N95 i hala ikinci telefon olarak kullaniyorum. Yazik olmus l920 de aldim iki ayda sikilip sattim.

usta ı lara i lere dikkat et yazarken aman ha :)

• Beğen
Tepkiler: noss_bar
_RYUK_

_RYUK_

Üye
s40 ta mi kapanacak ?

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
Scuderia.

Scuderia.

Üye
Wp nin nokiayı kurtaracağını hiç sanmıyorum ve almayıda düşünmüyorum :) 701 ikinci telefon olarak kalır yeni bir sisteme geçinçe hayırlısı diyelim :)

asigsasi

asigsasi

Üye
s40 telefonlar da sıkıntı yok asha olarak devam ediyor ne de olsa düz telefon dokunmatik ve ucuz :)

MaxipmaN

Üye
o değil de şu tarayıcı gerçekten büyük sorun..iosdaki yağ gibi tarayıcı neden bizde yok? yapması çok mu zor? işine gelmiyor adamların..bilerek düzeltmiyorlar..lumia satılsın diye..ama bilmiyorlar ki binlerce symbian kullanıcısını küstürüp onları başka markalara yöneltiyorlar..

- - - Eklendi - - -

usta ı lara i lere dikkat et yazarken aman ha :)

bunu kavrayacak zekaları yok ne yazık ki

dmatias

Üye
şöyle söyleyim symbian kullanan insanların çoğu nokianın yaptığı bu hareketlerden sonra nokia iosta çıkarsa androidde çıkarsa (olmayacğaını biliyorum örnek veriyorum) çoğu kişi almıycaktır nokia

ferhat burak

ferhat burak

Üye
Zamanında kendini ayağından vuran Nokia şimdilerde ise o ayağı kesip atıyor. Belki bugün için mantıklı ama zamanında yaptığı hamleler hatalıydı.

0343434

0343434

Üye
Bence de iyi oldu.Windows Phone'a tam olarak yönelirlerse çok iyi işler başarabilecek güç deneyim var Nokia'da. Biz de böylece bir devrin sonuna gelmiş olarak kapanıyoruz.Bundan sonra site bizim bölümü iyice küçültür bence.

kralberk13

kralberk13

Üye
aslında nokia sağlamlığı bakımından süper telefon ama ne yazzıkki teknoloji tarafından 0 teknoloji kullansaydı n8 e kötümü olurdu bundan sonra herkez şahsen androide geçer

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
    Konu Sahibi
bu benim son nokia telefonum olacak herhalde..bundan sonra ya iphone 4s ya da htc one x almayı düşünüyorum..stabilite herşeyden önemli benim için..bir telefonu acaba şimdi reset atacak mı..acaba tarayıcı donacak mı diye kullanmamam lazım..

MaxipmaN

Üye
bu benim son nokia telefonum olacak herhalde..bundan sonra ya iphone 4s ya da htc one x almayı düşünüyorum..stabilite herşeyden önemli benim için..bir telefonu acaba şimdi reset atacak mı..acaba tarayıcı donacak mı diye kullanmamam lazım..

herhalde mi?emin değil misin hala kaç kendini kurtar kardeşim wp falan hikaye şu an :hmmm

Üst Alt