Nokia Symbian İşletim Sistemini Yazın Tamamen Bitiriyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Symbian İşletim Sistemini Yazın Tamamen Bitiriyor.
Hemen hemen hepimizin anısının olduğu symbian işletim sistemi malesef bu yaz sona eriyor. 2016'ya kadar destek vereceğini söyleyen Nokia destek konusunda kullanıcılarını bugüne kadar pek tatmin edememişti. Bu saatten sonra ne olacağı bilinmez ancak bu yazın bitiminde. Symbian işletim sistemine sahip cep telefonu üretimini durdurup, tamamen Windows Phone ve Asha işletim sistemlerini kullanacak.

Telefon pazarının hakimiyken akıllı telefonlarla baş edemeyen Nokia çareyi Windows Phone işletim sistemli telefonlar üretmeyle bulmuştu. GSM telefonların düşen satış rakamlarının ardından Nokia Symbian işletim sistemini sonlandırma kararı almıştı. Sybain’ın son sürümü olan Belle için geçtiğimiz yıldan beri destek verilmekteydi ancak Symbian için yolun sonu göründü. Nokia, Symbian işletim sistemli telefon üretimini ve dağıtımını bu yaz sonlandırma kararı aldı.

Yaz sonunda Symbian programımı tamamen kapatılacak ve sistem üzerinde çalışan personeli tasfiye edecek. Windows Phone işletim sistemli telefonlarla akıllı telefon pazarında mücadeleye devam edecek olan Nokia, giriş seviyesi telefon modellerinde ise Asha işletim sistemi kullanacak.

MrExpert

MrExpert

Üye
Oyüzden bazı güncellemeleri topluca verdi :hmmm

Akıncı

Akıncı

Üye
bende zaten telefonu değiştirmeyi planlıyordun:D

cyber

cyber

Üye
Nokia canın cehenneme dostum :D :D

Silinen Üye 2381601

Kapalı Hesap
Telefonu 10 kat daha fazla koruyacağım. Kırılırsa gider verdiğim para.

fk555897

fk555897

Üye
Nokia bence çok kötü bir karar almış.

Matthe

Matthe

Üye
Kendi kendini batırıyor nokia...

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Nokia bence çok kötü bir karar almış.

neden :hmmm bence doğru olanı şimdiden satmıyor zaten. Eylül ayın sonuna doğru bitirse zaten yine piyasada bulunur bir şekilde. Yani 2014'ü bulur tahminen.

LimePie

LimePie

Üye
nerden aldım bu nokiayı ya o gün başka bişi olsaydıda paramı biriktirseydim :(

Penci Hoca

Penci Hoca

Üye
Birisi gider diğeri gelir! Artık symbian bitti :D

TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
şuan symbian telefonla yazıyorum yazarken üzüldüm valla neyse olacağı vardı oldu wpde iyi

MaxipmaN

Üye
giren girdi artık onumuze bakalım

..maHsun..

Üye
merak etmesin bende en geç 1 ay sonra Symbian dan ayrılıyorum ve bi daha Nokia almayı hiç düşünmüyorum androide geçerse belki

caglar b

caglar b

Üye
bootloaderi aç ,ne halin varsa gör nokia

• Beğen
Tepkiler: H.TOGAN
H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
2016 ya kadar destek verilecek diyorlardı ; ne oldu da şimdi kesiyorlar işletim sistemi desteğini. Lan nokia bir dediğin diğerini tutmuyor! Ne diyelim ; hayırlısı olsun. ....

KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
2016 Yazıda Kaldı Akılda Değil O Yüzden Bitiriyorlar Bitmesi Benide Üzdü Napalım Alcam Artık Bir Galaxy S4 :(

messevim

messevim

Üye
kendi düşen ağlamaz sayın nokia.

SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
symbian'da herkesin bir anısı vardır üzüldüm şimdi:hih:

IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
C6-01 imm :( Nokia wpyi tutturamayacak