nokia N900 maemo youtube ve yasaklı sitelere giriş yöntemi

Sponsorlu Bağlantılar

swollen

Üye
Denk gelmesiyle ilgili girdiğiniz dns adresleri kimlere ait 4.2.2... diye devam edenlerin hepsi abd'de bir telekomünikasyon şirketine aittir
ama bazı dns ler her sayfaya girebilir ;
(hızlıdan yavaşa doğru )

193.140.83.251 Ulakbim
193.255.124.8 Fırat Üni
212.216.112.112 Telekom Italy
212.216.172.62 Telecom Italy
4.2.2.1 Verizon
4.2.2.2 Verizon
4.2.2.3 Verizon
4.2.2.4 Verizon

En Düşük ping Süresi bunlarda
Telecom Italya en iyisi denebilir son günlerde avea turkcell diye düşünmeyin iki günsonra onda açan öbüründe açmayabilir.

--------------- Ekleme ---------------

verizon a ait 4.2.2.5
4.2.2.6 son sayısı 7-8 olarakda yapabilirsiniz

verizon a ait 4.2.2.5
4.2.2.6 son sayısı 7-8 olarakda yapabilirsiniz

Telekom Italy benim wi-fi'da calisti.. Digerlerinin hicbiri calismamisti.. Tesekkurler..

abiword ekran görüntüleri

Bu linkde birsey gozume carpti.. screenshot'lardan birinde battery, clock, internet connection vs olanda altta bende olmayan ikonlar var. Dual, gsm, 3g, parlaklik, kamera ve fotograf makinasi ikonlari bende yok.. bunlari acmak icin ozel islem mi yapmak gerekiyor?

akyzmn

akyzmn

Üye
    Konu Sahibi
Telekom Italy benim wi-fi'da calisti.. Digerlerinin hicbiri calismamisti.. Tesekkurler..

Bu linkde birsey gozume carpti.. screenshot'lardan birinde battery, clock, internet connection vs olanda altta bende olmayan ikonlar var. Dual, gsm, 3g, parlaklik, kamera ve fotograf makinasi ikonlari bende yok.. bunlari acmak icin ozel islem mi yapmak gerekiyor?

burdan indirebilirsin

loko34

loko34

Üye
Adım adım Flasher kullanarak Yanıp sönen Yöntemi:</SPAN>

windows tabanlı yöntem (XP ise).
  • Yandaki programı indirmelisin ilk (eg maemo_flasher-3.5_2.5.2.2.exe). ( ) ve Flasher en son sürümü (örneğin maemo_flasher-3.5_2.5.2.2.exe) yükle ekte adres
  • buradki programı çalıştırdığında c program files altında maemo klasörü açar oraya aşağıdaki firmware at
  • the latest firmware (.bin) file and save to 'c:\Program Files\maemo\flasher-3.5\' ( ) son firmware (. Bin dosyası) ve 'c: \ Program Files \ maemo \ flasher-3.5\ dosyasını at
  • Tamamen şarj edin.
  • Şarj cihazını fişten çekin ve cihazı kapatın.
  • Bilgisayarında Start + Run. Başlat + Çalıştır. kutucuğuna Cmd yaz ve Enter tuşuna bas
  • Aşağıdaki komutu çalıştır;
cd "c:\Program Files\maemo\flasher-3.5" Connect the USB cable while pressing 'u' on the N900 (The detailed procedure of connecting the N900 is here).
  • N900 ü ı kapatın
  • Fiziksel klavyede &#8220;u ' tuşuna basılı tutun
  • USB kablosunu tak &#8220;u' tuşunu bırakma basılı tut
  • PC üzerinde USB simgesini sağ üst köşesinde Maemo cihazın göründüğünde
  • &#8220;u &#8220; tuşuna basmayı bırakabilirsin
  • Aşağıdaki komutu çalıştır:
flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_1.2009.42-11_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin -f -R Bu sırada format başlar maximum 5 dakika sonra N900 yeniden başlayacaktır ve Bölgesel ayarlarla Hoşgeldiniz diyecektir :)

Herşey tamam ancak komutları veremiyorum.. Yardımcı olur musun.? Cihaz güncellerken kapandı açılmıyor..

Herşey tamam ancak uzun süredir beklemem rağmen cihaz açılmadı sebebi şarj durumu olabilir mi..? Birde komut sayfası uzun bir waiting uyarısından sonra bomboş hale geldi.İşlem başarısız oldu ancak sebebini çözemedim..

Cihaz halen uykuda..

murattiy

murattiy

Üye
İngilizcen varsa bu siteden indirip kurabilirsin

loko34

loko34

Üye
Üstad anlattığın flash yöntemiyle cihazı açtım ve cihaz üzerinden son versiyonu güncelleme yaptım..Ancak dikkatimi çeken normalde güncelleme dosyası herkeste 16.2 Mb. oluyorken benim cihazda 92.2 Mb. olarak belirdi.. Herneyse Flash sonrası cihazın telefon özelliği çalışmıyordu bende son sürümü cihaz üzerinden güncelledim şu anda çalışmada bir sorun yok ancak şimdi de telefona mesaj geldikce hafiza dolu uyarisi geliyor..Ama hafizada 29-30 gb bos yer oldugu yaziyor.. Bellek dolu uyarısını alıyorum ve bu çok can sıkmaya başladı ..

Bende ilk iki sayfadaki akayozmen arkadaşın aldığı hatayı alıyorum..Cihazın son sürümünü Falsher ile yüklediğimde cihaz kendini açıp açıp kapatıyor sabit durmuyor.. Versiyon düşürdüğümde sim kartı görmüyor dolayısıyla cihazın telefon özelliği çalışmıyor..

Bu cihazı Amerikadan aldım ve bu güncelleme yapmadan önceki sürümüm 2.2009.51-1idi.. Şimdi sitesinden hangi sürümü indirip flash ile yüklersem cihazı normal hale getirebilirm.. Ben hep Global sürümlerini ve USA sürümlerini denedimancak başaramadım..
Sırasıyla ne yapmam gerekir anlatırmısınız..?

murattiy

murattiy

Üye
En son sürüm yüklü kalsın dokunma -Düşük hafıza yada dolu hafıza uyarısı için ;
1.olarak " Program kaldır " köşesinden işine yaramayan her türlü programı kaldır.MAEMO 5 Debian/Ubuntu uyumlu bütün programları çalıştırmak için ARM cortex için derlenmesi ve optify denilen bir işlemden geçmesi gerekiyor.Şayet optify den geçmez ise sistemin kullandığı bir bölüm olan Rootfs alanı doldurmaya başlıyor.Alan bu işe yaramaz bir çok dosya ile dolduğundan sistemi kitliyor.250 mb alan 32 gb lık makinede çok düşük bir yer.Ama maemo nunda açık kaynaklı oluşu nedeniyle işe yaramayan bir çok dosya ortalarda gezinip bu optify işleminden geçmiyor.Bu kaldırma işlemi işine yaramış olmalı .ama dahada yer açılsın dersen ;

2.olarak biraz daha yer açmak için daha profosyonel işlem olan x-terminal kullanmak gerekecek.
bunun için ve ileride wifi kullanmadan kurmak isteyeceğin programlar için de " Rootfs " adlı programı indirmen, kurman gerek.İndirip kurduğunda X-Terminal i açman gerekiyor.Ardından ilk komut olarak
sudo gainroot yaz ardından enter
apt-get install pymaemo-optify yaz ardından enter
apt-get clean yine enter yap işlem bitsin çık

bu arada conky diye basit bir uygulama var onu indir orda rootfs alanını takip edebilirsin

lepadekor

lepadekor

Üye
merhaba muratty,
"documents to go" trial olduğundan süresi doldu para istiyor.
Office Viewer ise pps leri acmiyor. OpenOffice yukledim hem cok agir calisiyor hem de fontlari cok kucuk birsey gorunmuyor. Sence Doc.to go yu satin mi almali yoksa baska bir program varmi. Tesekkurler

murattiy

murattiy

Üye
KOffice denedinmi ?

loko34

loko34

Üye
En son sürüm yüklü kalsın dokunma -Düşük hafıza yada dolu hafıza uyarısı için ;
1.olarak " Program kaldır " köşesinden işine yaramayan her türlü programı kaldır.MAEMO 5 Debian/Ubuntu uyumlu bütün programları çalıştırmak için ARM cortex için derlenmesi ve optify denilen bir işlemden geçmesi gerekiyor.Şayet optify den geçmez ise sistemin kullandığı bir bölüm olan Rootfs alanı doldurmaya başlıyor.Alan bu işe yaramaz bir çok dosya ile dolduğundan sistemi kitliyor.250 mb alan 32 gb lık makinede çok düşük bir yer.Ama maemo nunda açık kaynaklı oluşu nedeniyle işe yaramayan bir çok dosya ortalarda gezinip bu optify işleminden geçmiyor.Bu kaldırma işlemi işine yaramış olmalı .ama dahada yer açılsın dersen ;

2.olarak biraz daha yer açmak için daha profosyonel işlem olan x-terminal kullanmak gerekecek.
bunun için ve ileride wifi kullanmadan kurmak isteyeceğin programlar için de " Rootfs " adlı programı indirmen, kurman gerek.İndirip kurduğunda X-Terminal i açman gerekiyor.Ardından ilk komut olarak
sudo gainroot yaz ardından enter
apt-get install pymaemo-optify yaz ardından enter
apt-get clean yine enter yap işlem bitsin çık

bu arada conky diye basit bir uygulama var onu indir orda rootfs alanını takip edebilirsin

Üstad öncelikle ilgin için teşekkürler..
Bu işlemi yapacağım yapmasına ancak cihaz kapanıp açılıyor yani bu işlemleri yapmama olanak sağlamıyor..

Kısaca Bu noktaya nasıl geldim..?

Öncelikle amaç cihazın sürümünü güncellemekti..Pc üzerinden NSU ile güncelleme yaparken işlem yarıda kaldı ve cihaz uyku moduna girip kendini açmadı..Bende Flash yöntemiyle GLOBAL versiyon olan bir önceki sürümü yükledim.Cihaz açıldı ancak bu seferde cihazın telefon modu çalışmıyordu yani sim modu kapalı idi..Daha sonra cihaz içinden Uygulamalardan cihazıgüncellemek istedim.Yanlız dikkatimi çeken normalde güncelleme dosyası herkeste 16.2 Mb. oluyorken benim cihazda 92.2 Mb. olarak belirdi.. Herneyse telefon modu açıldı ancak telefona mesaj geldikce hafiza dolu uyarisi geliyordu..Ama hafizada 29-30 gb bos yer oldugunu sistemden görüyorum..Türlü çabalara rağmen düzelmeytince ben son sürümü NSU üzerinden tekrar yüklemek istedim hani veren uyarıyı silmek adına bir nevi Hard format mantığı olarak..Tekrar aynı sürümü yükledikten sonra cihazın kendini açıp açıp kapattığını ve sabit bir ekranda durmadığını gördüm..Şimdi de ne yapacağımı bilemiyorum.. Cihaz kendiliğinden açılıyor ve kapanıyor bunu pili çıkartmayana kadar sürekli yapıyor..

Bu cihazı nasıl düzeltebilirim yardımcı olur musun..?

murattiy

murattiy

Üye
Tekrar flasher ile yükleme yapmalısın

lepadekor

lepadekor

Üye
evet, Koffice zaten OfficeViewer. Pps'leri açamıyorum, trial olan documents to go açıyordu ama süre doldu, ne yapsam??

murattiy

murattiy

Üye
İphone gibi her dosyanın paralı olduğu, sizin değil sistemin sizi yötettiği , sınırlar, keyler ,aktivasyonlar, kredi kartlarının sorulduğu ticari pazardan nefret ettiğim için maemo 5 i seçtim.9,99 dolar çok fazla para olmasada para vererek aktivasyon yapmam.PPS ne kadar gerekiyor bilmiyorum .Senin ihtiyacın büyükse 9,99 dolar küçük rakam .****** dersen yakında heryerde olur.

kygn dersen ..

ghoust

Üye
openoffice yükleyebilirsiniz... bu blogdan çok daha fazla şey öğrenebilirsiniz

akyzmn

akyzmn

Üye
    Konu Sahibi
yavas calisiyor

neasden

Üye
burda yazilan herseyi denememe ragmen tcell den youtube a giriyorum fakat evdeki wifi den olmuyor ilk aldigimda olmustu teli fakat simdi olmuyor modem airties 205 lutfen yardim

mduran1979

mduran1979

Üye
Merhaba peki wlan üzerinden nasıl yapılacak bilgi verirmisiniz
haber bekliyorum şimdidem teşekkürler

ellerine sağlık oluyor deneyin

neasden

Üye
turkcell uzerindem baglaniyorum fakat wifi den olmuyor neden acaba

akyzmn

akyzmn

Üye
    Konu Sahibi
farkli ip adresleri deneyebilirsin

neasden

Üye
burda yazili butun ip leri denedim olmuyor restartta yaptim 3g den oluyor wifiden olmuyo acaba eklenti mi yapmak lazim tel e

Üst Alt