nokia N900 maemo youtube ve yasaklı sitelere giriş yöntemi

Sponsorlu Bağlantılar

murattiy

murattiy

Üye
o zaman tek yolu var doğubank 3.kat merdiven çıkışındaki dükkan kurumsal bir yerdir korkmadan gidebilirsin sen ordayken 20 dakikada düzeltirler Tanıdğım biri değil reklam yapmıyorum

--------------- Ekleme ---------------

imei no fiziksel olarak cihazın arkasında var senin problem daha detaylı .imei bir yere gitmez merak etme

akyzmn

akyzmn

Üye
    Konu Sahibi
yeni versiyonu flasher ile yukledim/ duzelti/ ilgin icin tsk/ eski versiyonda imei kayboluyor/

EK====== eski ile yeni arasindaki fark=== yeni versiyonda sarj tuketimi daha fazla/

lepadekor

lepadekor

Üye
Merhaba,
N900 ile ilgili yazılarınızı okudum.
Ben de bu cihazı istiyordum ve aldım. Siz benden tecrübeli ve de epey bilgilisiniz.
Müsadenizle bir iki sorum olacak size;
Yazı tiplerinin boyutunu ayarlayamadım.
Settings'de Font Size diye bir özellik bulamadım. Özellikle telefon defterinde harf ve sayılar çok küçük.
Bunu büyütmenin bir yolu vardır her halde.
Bir diğer halledemediğim konu ise Portraid Modu.
Telefon ve Web durumunda cihazı çevirdiğimde otomatik olarak yatay ve dikey konuma geçiyor ama Masaüstü görünümü ve birçok diğer programlar sadece yatay konumda çalışıyor.
Youtube'da bu işi başaranları izledim ama yapamadım;
http://www.youtube.com/watch?v=ipek-5WzvXk
Şimdiden teşekkürler.
LePa

murattiy

murattiy

Üye
slm benim bildiğim yeni versiyonun varsa sadece internet tarayıcı sayfanı dikey modda açabilirsin İnternet arama sayfasını açtığında Ctrl + Shift + O tuşlarına bir arada bas fiziksel klavyeyi kapa dikey moduna getir telefonu dikey moda döner.Diğerlerinin uygulanması şimdilik programayla ilerliyor.Hazır programı yok yakında gelecek .Font ayarlarıda şuan için değiştiremessin ama oda uzun sürmez .kısaca amatör lig için hazır programlar geldiğinde yapılabilir olacak .Yoksa yapılamayacak şey yok linux ta

illegal_sair

illegal_sair

Üye
bu cihazı nerden kaca nasıl aldınız bi bilgilendırın ınsanları arkadas sormus cvp vermemıssınız almayı dusunuyoz bızde...

murattiy

murattiy

Üye
Doğubankta her telefoncuda var 1.100-TL kayıtsız 100-TL kayıtlı ayrıca her n900 incelemesinde adı geçti

sen break ile Portrait modundan bahsetmişsin onun daha iyisini yaparsın ;ekranda kırık kısmınıda göstermessin o da sorun değil . Ama break ile yaptığın uygulama sorunlu olur ekran üzerindekiler yarım çıkar .Ben bunu deneyeceğim dersen ;Yapman gereken ilk olarak break uygulamasını indirmen (Applications dan indirebilirsin ) daha sonra telefon arama uygulamasına dikey konumdayken geçmen yeterli olacak .Sonra kesin bu uygulamadan nasıl kurtulacağını soracağından şimdiden söyleyeyim telefonu kapat /Aç kurtuldun geçmiş olsun.
Ayrıca Wiki.Maemo.org üzerindeki işlemlere güvenebilirsin

lepadekor

lepadekor

Üye
slm benim bildiğim yeni versiyonun varsa sadece internet tarayıcı sayfanı dikey modda açabilirsin İnternet arama sayfasını açtığında Ctrl + Shift + O tuşlarına bir arada bas fiziksel klavyeyi kapa dikey moduna getir telefonu dikey moda döner.Diğerlerinin uygulanması şimdilik programayla ilerliyor.Hazır programı yok yakında gelecek .Font ayarlarıda şuan için değiştiremessin ama oda uzun sürmez .kısaca amatör lig için hazır programlar geldiğinde yapılabilir olacak .Yoksa yapılamayacak şey yok linux ta
Teşekürler Murattiy.
1)-" Dikey Mod" için program bekliyeceğiz demek. "Break" diye bir program duymuştum ama sonra bulamadım.
2)-Settingsler N95'den sonrapek fakir geldi, belki Maemo.org dışında hazırda programlar vardır ne dersin? Zil sesini "artan" şeklinde bile ayarlayamadım. :ağlarım:
3)-N95'de Garmin GPS kullanıyordum, çok çok iyiydi, buna muadil bildiğin bir program var mı?
4)-Office-Word-Excell programları da "trial" veya "activation number" soruyor, açık kaynaklı office programları yok mu? Tiff'leri de açamıyor
5)- Uçuş modunda "off mode", N95'de wifi bağlantısı yapabiliyordum, N900'de bağlanmaya kalkınca Off Mode'den çıkalımmı diye soruyor, bunu engellemenin yolu var mı?
İşte böyle Murattiy, bilgili olduğunu fark ettiğim için başını biraz ağrıttım.
Daha çook sorum var ne yazık ki.:islik
Umarım sıkılmadan cevap yazarsın. Yabancı dilim pek iyi olmadığından nette de araştıramıyorum.
Şimdiden teşekkürler.
LePa :bye2:

murattiy

murattiy

Üye
1.Soruna yukarıda cevap verdim .Nasıl bulacağım dersen demekki depoların(Repository) uygulamaların eksik bunu nasıl yükleyeceğini akayozmen açıkladı ordan bak .Depolaro kur Sonra Aplplicationu tekrar update et download kısmına gel " All " kısmından name diyerek alfabetik dizdir.B kısmında break ı bulabilirsin.sonrasında yukarıdaki açıklamaları takip et.Ama inan istemessin saçma oluyor.
2.N900 de A sınıf GPS i var sorun çıkarmadı desem
3.Gerek duymadım , bakmadım
4.Office-Word programlarında trial de numara sormaz .Yalnız 3 satırlık yerlere isim ve mail adresi gibi uydurmasyon bilgiler atarak 30 gün deneme sürümünü kullanabilirsin.30 gün sonra bir daha buraları doldurarak devam edebilirsin .Ama sürekli deneme sürmüyle ilerlemek istemiyorsan " Office Viewer" adında bir program var onuda 1. maddedeki gibi ap. üzerinden indirip kurabalirsin.

lepadekor

lepadekor

Üye
teşekkürler,:oke:
...belki ilerde birkaç şey daha sorabilirim,
sağolasın.
LePa

akyzmn

akyzmn

Üye
    Konu Sahibi
. .

abiword var/ pc dek' word 'le neredeyse ayni/ dosyalari pdf formatinda dahi farkli kaydedebiliyor/

lepadekor

lepadekor

Üye
powerpoint pps dosyalarını açamadım ben ?

murattiy

murattiy

Üye
office viewer açıp ordan dosyayı bulman gerek fakat her pps dosyası düzgün görüntülenmez

matt01

Üye

kardeşim Ctrl + Shift + O yapınca dikey mod oluyor peki bunu klavye kısayolu olmadan nerden açıp kapatıyoruz ?

kardeşim Ctrl + Shift + O yapınca dikey mod oluyor peki bunu klavye kısayolu olmadan nerden açıp kapatıyoruz ?

bir ön araştırma yaptım ve sorumun cevabını buldum burdan paylaşayım dedim burda klavye kısa yollarını detaylı bir şekilde anlatmışlar Ctrl + Shift + O ise daha beta aşamasında olup , web browser dikey moda açma kapama bu tuşlama ile oluyormuş ;)

akyzmn

akyzmn

Üye
    Konu Sahibi
abiword ekran görüntüleri

wuper

Üye
acaba turkcell 3g ile deneyen oldu mu ben bütün dns ayarlarını denedim ama olmadı

Sartorius

Üye
wireless la baglanırken de aynı yolu kullanma sansımız var mı denedim ama basarılı bir sonuc elde edemedim
Primary DNS : 208.67.222.222
Secondary DNS : 208.67.220.220 bu dns leri kullanıyorum
ip yi otomotik almasını sectim yoksa nete baglanmıyordu
malesef hala yasaklı diyor acaba yanlıs yaptıgım bi yer mi var ya da kontrol etmem gerekn baska bi yer ?

emesut

emesut

Üye
Ben youtube girmek için N96 ımda google tarafından sağlanan dns adreslerini kullanıyorum..
Primary DNS : 8.8.8.8
Secondary DNS: 8.8.4.4

Bilgisayarımda da aynı adresleri kullanıyorum ve şimdiye kadar bir problem yaşamadım.

akyzmn

akyzmn

Üye
    Konu Sahibi
Denendımı / yapan varmı

.

4.2.2.1
4.2.2.2 adresleri aveada calisiyor. turkcellde calismiyor.

yasakli siteler icin IP adresleri sebekeden sebekeye fark ediyor.

.

4.2.2.1

.

4.2.2.1

gitarro

Üye
wiellesten bağlananlar ıkı sunucuyada 4.2.2.4 yaparak denesınler ben yaptım gırıyor catır catır valla :D

murattiy

murattiy

Üye
Denk gelmesiyle ilgili girdiğiniz dns adresleri kimlere ait 4.2.2... diye devam edenlerin hepsi abd'de bir telekomünikasyon şirketine aittir
ama bazı dns ler her sayfaya girebilir ;
(hızlıdan yavaşa doğru )

193.140.83.251 Ulakbim
193.255.124.8 Fırat Üni
212.216.112.112 Telekom Italy
212.216.172.62 Telecom Italy
4.2.2.1 Verizon
4.2.2.2 Verizon
4.2.2.3 Verizon
4.2.2.4 Verizon

En Düşük ping Süresi bunlarda
Telecom Italya en iyisi denebilir son günlerde avea turkcell diye düşünmeyin iki günsonra onda açan öbüründe açmayabilir.

verizon a ait 4.2.2.5
4.2.2.6 son sayısı 7-8 olarakda yapabilirsiniz

verizon a ait 4.2.2.5
4.2.2.6 son sayısı 7-8 olarakda yapabilirsiniz

Üst Alt