MehmetMusa
Üye
Nokia N8 vs Samsung Galaxy S
Sizce N8'imi satıp Samsung Galaxy S alırsam pişman olur muyum ? Pek pişman olacağım gibi gelmiyor ama bu sefer iyice araştırmadan telefon almayacağım.
Arkadaşlar öncelikle hepinizin bayramı mübarek olsun.
Gelelim konuya, Nokia N8 telefonumu mart ayında pek araştırmadan almıştım. Nokia'nın kalitesine güveniyordum. Telefonun kamera performansından memnun kalsamda kullanılan Symbian işletim sistemi pek beni mutlu etmedi.
Öncelikle Symbian işletim sisteminin performansı zayıf, telefon genellikle yavaş çalışıyor bu da beni memnun etmiyor. Bir telefoncuya verip güncelleme yüklettim fakat hala telefonun performansından memnun değilim, tek gördüğüm ikonların değiştiği bir de web tarayıcıya geri tuşu eklemişler o kadar. İnternet performansı yine düşük, adam gibi bir sosyal ağ entegrasyonu yok..Nokia'nın Ovi Market'i zaten ayrı bir rezalet. Kaliteli uygulama ve oyun denen bir şey yok.
Aynı zamanda değer verdiğim bir arkadaşım Android İşletim Sistemli Samsung Galaxy S aldı benle birlikte. Bir onun telefonuna bakıyorum, o kadar iyi düşünülmüş ki.. Facebook'tan bildirim gelince anında telefonun üzerinde gözüküyor. Bizim sosyal uygulamamızın bildirim özelliği bile yok.. Arayüz'ü harika, istediği gibi kişiselleştirebiliyor , Android mağazasında ki uygulamalara hayran kalıyorum. Ayrıca internette yağ gibi kayıyor telefon, ben ise öyle bakakalıyorum. Telefonda takılma'nın t'si , yavaşlığın y'si yok.
Yılların Nokia'sının yaptığı işletim sistemine bakıyorum, kesinlikle yakıştıramıyorum. 6600 gibi devrinin ötesinde telefonlar çıkartan bir firmanın şimdi geri kalması olacak şey değil.. 3 yıl önce Samsung'un java tabanlı sistemleriyle alay eder dururdum, şimdi o Samsung Nokia'yı solluyor. Çünkü Samsung'un şimdi kullandığı sistem harika. O kadar iyi düşünülmüş ki yapılamayacak şey yok.
Bende Nokia N8'imi satıp Samsung Galaxy S almayı düşünüyorum, sizin de fikirlerinizi almak istiyorum değerli arkadaşlar.
Başka önerisi olanlar varsa 1300 liraya kadar tavsiye alabilirim.
Teşekkürler.

arkadaşım sana kafanı kaldırıp çevrene bakmanı tavsiye ediyorum