Nokia N8 vs HTC Desire?

Sponsorlu Bağlantılar

ilkayyy17

ilkayyy17

Üye
bence uzun zaman aynı telefonu kullanan biriysen git en iyisini al bi tane i phone 4. pahalı deme taksitle alırsın ayrıca uzun yıllar kullanıyom dedinverdiğin paraya da değsin böylece. bende nokia kullanıyorum ama artık nokianın arayüzü çok yavanlaştı arkadaşımda n8 var kullanırken farklı tema yüklenmiş 5800 kullanıyomuşum gibi geliyor. bana sorarsan eğer görüşüm i phone 4 ve htcden yana htc yi kimse kötülemesin. n8 sevdalısı arkadaşlar da kendi malı gibi üste çıkarmaya çalşmasın ikisinin birbirini ezdiği yönleri var. ama şu da bir gerçek ki nokia geçen seneye göre bu sene zararda ve androidin de önlenemez yükselişi devam ediyor kim ne derse desin iphone 4 n8 ve htc desire aynı ayarda telefonlar sen benm dediğim gibi kıy paraya al iphone4 kullan 5 sene arkana da bakma... hemşoymuşuz bu arada :)

franzliszt

franzliszt

Üye
bence uzun zaman aynı telefonu kullanan biriysen git en iyisini al bi tane i phone 4. pahalı deme taksitle alırsın ayrıca uzun yıllar kullanıyom dedinverdiğin paraya da değsin böylece. bende nokia kullanıyorum ama artık nokianın arayüzü çok yavanlaştı arkadaşımda n8 var kullanırken farklı tema yüklenmiş 5800 kullanıyomuşum gibi geliyor. bana sorarsan eğer görüşüm i phone 4 ve htcden yana htc yi kimse kötülemesin. n8 sevdalısı arkadaşlar da kendi malı gibi üste çıkarmaya çalşmasın ikisinin birbirini ezdiği yönleri var. ama şu da bir gerçek ki nokia geçen seneye göre bu sene zararda ve androidin de önlenemez yükselişi devam ediyor kim ne derse desin iphone 4 n8 ve htc desire aynı ayarda telefonlar sen benm dediğim gibi kıy paraya al iphone4 kullan 5 sene arkana da bakma... hemşoymuşuz bu arada :)

benim gibi yapın 2000tl yi iphone 4 e vereceğinize bluetooth3.0 ,hdmi,usb otg li,.dolby digital plus,12megapixel,çizilmez aliminyum gövde ve çizilmez gorilla amoled ekranlı,720p çift mikrofondan video kaydeden küçük bir programla 20mb kayıpsız foto çeken şuan dünyada en iyi gpu(en iyi video foto işleyen yonga seti çinde 1. seçildi bencmark testlerinde yanına yaklaşamıyor galaxy s , htc hd ve iphone 4) ya sahip n8 + 320gb lık ps3 + blueray diskli istediğin bir oyun al çok olan paranın en azından bu şekilde tadına var üstünede 100-150 lira kalır bastığın paraya inanılmaz teknolojiye sahip olursun ;)

keremkerem95

Üye
    Konu Sahibi
benim gibi yapın 2000tl yi iphone 4 e vereceğinize bluetooth3.0 ,hdmi,usb otg li,.dolby digital plus,12megapixel,çizilmez aliminyum gövde ve çizilmez gorilla amoled ekranlı,720p çift mikrofondan video kaydeden küçük bir programla 20mb kayıpsız foto çeken şuan düntada en iyi gpu(en iyi video foto işleyen yonga seti çinde 1. seçildi bencmark testlerinde yanına yaklaşamıyor galaxy s , htc hd ve iphone 4) ya sahip n8 + 320gb lık ps3 + blueray diskli istediğin bir oyun al çok olan paranın en azından bu şekilde tadına var üstünede 100-150 lira kalır bastığın paraya inanılmaz teknolojiye sahip olursun ;)

katılıyorum arkadaşım...
telefonu bu aralar alabilirm aldıktan sonra şu ufak boyutlu (fotoğraftan tam verim almayı sağlayan 20 mb boyutunda çekmeye izin veren) programı senden özel mesajla istesem isim falan verebilrmsn?
şimdi teli almadan uğraşmak istemiyorum...

franzliszt

franzliszt

Üye
katılıyorum arkadaşım...
telefonu bu aralar alabilirm aldıktan sonra şu ufak boyutlu (fotoğraftan tam verim almayı sağlayan 20 mb boyutunda çekmeye izin veren) programı senden özel mesajla istesem isim falan verebilrmsn?
şimdi teli almadan uğraşmak istemiyorum...

onu symbian 3 forumunun sistem modifikasyon bölümünden seçiçeksin ayrıca o program sayesinde videonun çekim kalitesi ve ses kalitesi zaten çok güzelken referans derecesine ulaşıyor ama sildim ben orjinalde kullanıyorum bu hayli hayli yetiyor sonuçta hack gibi birşey zarar verir falan bu değerleri bile hayli hayli güzel n8 in ,tavsiyem sıkıntısız seri alırsan taş gibi cihaz çok memnun kalıcaksın.

keremkerem95

Üye
    Konu Sahibi
saol arkadaşım da sorunlu olup olmadığını nerden anlayabilirim?
belirgin özellikler varmı? alırken cihazı kontrol ediyim...

Uruloki

Uruloki

Üye
almadan önce aç bak kasıyo mu yani üç dört uygulama aç zaten telefonda ki o sıkıntı mazide kaldı ben şu anda spb mobile shell ile neler yapıyorum aklın hayalin durur sırf o gpu sayesinde çoşuyp cihaz

hayrikimi1

Üye
ya sen ne kadar değişik bir kullanıcısn bu forum sitesine daha yeni üye oldum ve bu sayfadaki yazıların hepsini okudum en dikkatimi çeken arkadaş sensin biri n8 anlatır sana onu desteklersin biri htc desireyi anlatır onu desteklersin bence git bi media markta al eline htc desire ile nokia n8 i bi karıştır burda kendini boşuna yorduğunu anlayacaksın....

silver021

silver021

Üye
karsilastirma yonunden sifir bu nokia kullanicilari bence suanda en iyi telefon dedigin htc desire ve samsung galaxy s tir. kendinizi kandirmayin gpusuyla sunuyla bunuyla. tam anlamiyla size mukemmeli yasaticak olani alin. misal wave bana bunu fazlasiyla hissettirior. elimde gorenin akli gidior. bluetooth 3.0 hdmi tv baglantisi 720p hd video cekim ve video cekimlerindeki ses kaliteside ayri bi guzel. ayrica nokianin symbian 3 u tam hayal kirikligi :d 5800 daki symbianin yandan yemisi. rezilll tek kelimeyle

Utku

Utku

Üye
N8 almaya karar vermiş daha yorum yapmaya gerek yok.

yasinacar

Üye
Karşılaştırdığın özellikleri biraz daha ayrıntılı hale getir bence N8 kesinlikle memnun kalırsın işletim sistemine kafayı takma Windows'un bile eksikleri var :))

keremkerem95

Üye
    Konu Sahibi
ya sen ne kadar değişik bir kullanıcısn bu forum sitesine daha yeni üye oldum ve bu sayfadaki yazıların hepsini okudum en dikkatimi çeken arkadaş sensin biri n8 anlatır sana onu desteklersin biri htc desireyi anlatır onu desteklersin bence git bi media markta al eline htc desire ile nokia n8 i bi karıştır burda kendini boşuna yorduğunu anlayacaksın....

arkadaşım öyle yapmamın sebebi iki telefonun da iyi gözükmesi ve seçmek için tarafsız bakma ihtiyacımdır eğer nokia hayanı biri olsam N8 'i överdim sürekli ve bu konuya gerek kalmazdı değil mi?
ikisininde iyi ve kötü yanlarını söylüyorum diğer kullanıcılarda ya bunların doğru olmadığı yada extra özelliklerin daha olduğunu bana söylüyorlar...eline alıp kontrol et dediğin noktada haklısın ancak DESIRE HD 'yi hiç bi yerde bulamadım yurtdışından getirtiyorlar internet üzerinden N8'e ise baktım...
ancak daha önce hiç bir N8'e bakmadıım için bu cihazın sorunlu olup lmadığını bilmiyorudm satıcıda "evet sorunlu" gibi birşey söylemeyeceği için bu soruları soruyorum...cevap yazmak zorunda değildin...yardım etmeğe istekli ola arkadaşlar yeteri kadar yardımcı oluyo zaten....

franzliszt

franzliszt

Üye
karsilastirma yonunden sifir bu nokia kullanicilari bence suanda en iyi telefon dedigin htc desire ve samsung galaxy s tir. kendinizi kandirmayin gpusuyla sunuyla bunuyla. tam anlamiyla size mukemmeli yasaticak olani alin. misal wave bana bunu fazlasiyla hissettirior. elimde gorenin akli gidior. bluetooth 3.0 hdmi tv baglantisi 720p hd video cekim ve video cekimlerindeki ses kaliteside ayri bi guzel. ayrica nokianin symbian 3 u tam hayal kirikligi :d 5800 daki symbianin yandan yemisi. rezilll tek kelimeyle

bol bol avut kendini gpu ne ise yarar biliyormusun sen ? istersen cektigim videolari gonderim waveinin kbps degerleri ile karsilastir arti cift mikrofon kayit n8 symbianda bildigimiz symbian degil 3kat daha hizli kendi sitesinden symbian incelemesi gorebilirsin ayrica ne dolby digital var ne hdmi var ne fm transmitter var ne zeiss lens (ki suan en buyuk lens n8 deJ , belkide en pahali satilan cihaz olmayabilir ama waveden donanim olarak cok daha iyi bir cihazdir o gpu sunu biz yazilara bakarak yazmiyoruz gozumuzle video(30kare 256aac cift mikrofon kayitJ islerken foto kaydederken(20mb lar cekiyor),muzik dinlerken verdigi performanslara bakarakda zaten goruyoruz .ayrica ramden yonede sikintisi olmayan bir cihaz swap bellekle 700mb rami var , bunlari soylerken bu cihazin fiyatina bakarak konusalim ,ayrica sen kullanmadigin bir cihaz hakkinda hayal kirikligi demissin hangi noktada hayal kirikligi yaratmis , bence rezillik bilgisizlik

clarsa

clarsa

Üye
bol bol avut kendini gpu ne ise yarar biliyormusun sen ? istersen cektigim videolari gonderim waveinin kbps degerleri ile karsilastir arti cift mikrofon kayit n8 symbianda bildigimiz symbian degil 3kat daha hizli kendi sitesinden symbian incelemesi gorebilirsin ayrica ne dolby digital var ne hdmi var ne fm transmitter var ne zeiss lens (ki suan en buyuk lens n8 deJ , belkide en pahali satilan cihaz olmayabilir ama waveden donanim olarak cok daha iyi bir cihazdir o gpu sunu biz yazilara bakarak yazmiyoruz gozumuzle video(30kare 256aac cift mikrofon kayitJ islerken foto kaydederken(20mb lar cekiyor),muzik dinlerken verdigi performanslara bakarakda zaten goruyoruz .ayrica ramden yonede sikintisi olmayan bir cihaz swap bellekle 700mb rami var , bunlari soylerken bu cihazin fiyatina bakarak konusalim ,ayrica sen kullanmadigin bir cihaz hakkinda hayal kirikligi demissin hangi noktada hayal kirikligi yaratmis , bence rezillik bilgisizlik

kesinlikle her sözüne katılıyorum n8in birtek eksiği var oda retina ekran başka eksik göremedim benha birde şimdi aklıma geldi :D 8-16-32 şeklinde modelleri olmalıydı eksikleri bunlar amoled ekran o performanstaki bir telefona göre çok kötü bence

Uruloki

Uruloki

Üye
evet o modla video değeri ortalama 11.8 mbps ve bir şey daha var 256 kbps aac seğil 288 kbps videonun sırf 2.8 mb si ses ve oda sıkışrıtılmış(%80 oranında) bir dk video 101 mb (%95 oranında sıkıştırma ile) sen bu değerleri wave ile gör sonra gel yaz

ömerbk

Üye
Arkadaslar smartphonelara ilgim oldugundan dolayı cogunu test ederim vakit buldukca htc desire ve n8i test ettim desire gerçekten hızıyla ve htc sense ile mükemmel bir android cihaz web deneyimi tartısmaya gerek yok zaten ama ısınma problemi mevcut nokia türkiye de kalıplasmıs bir telefon bunu inkar etmek yanlıs ama n8 de tam bir multimedia aracı bence karsılastırmanız yanlıs neden derseniz htc tam bir avuc içi bilgisayar nokia ise multimedya özellikleri baskın bir akıllı telefon o yüzden karsılastırmayın size ne uygunsa onu tercih edin

KaTLeDeN67

KaTLeDeN67

Üye
htc desire tabiki

Üst Alt