Nokia N8 vs HTC Desire?

Sponsorlu Bağlantılar

Emre-45

Emre-45

Üye
cok güzel yazmıssın hocam :oke:

arkadaslar nedir bu nokia sevdası anlamıs deilim babanızın sirketi galiba nokia ? herkez diyor nokia olsun tastan olsun amacınız nedir anlamıyorum ki ? artık sunu kafanıza soksanız iyi edersiniz nokia diye bise kalmadı sadece sizin gibi nokia kolikler sayesinde ayakta suan nokia !!

artık zaman değişti tamam eskidenb iyiydi symbian ama artık yeni cıkan oyun - uygulama vs.vs. seylere artık ram yetmiyor telefon cok kasıyor takılıyor program oyun güzel hic yok :bann:

birde sunu söyleyeyim bende iphone4 var abimde n8 karsılastırmak resmen deli durumuna düşürür insanı habire diyorsunuz n8 de 12 mp .carl zeiss falan filan eminmisin 12 mp olduguna benim iphone 5 mp kamerası ile n8 ile hic bi farkı yok hatta bence daha canlı bile cekiyor :bye2:

kısacası Nokia nokia diyen arkadasları dinleme pişman olursun...alacaksan iphone 3gs - 4 yada htc modelleri..bence samsung galays 's bulasma samsung sonucta...:off:

Arkadasımız guzelce karsılastırmasını da yaptı iphone ile .. sonuna kadar katılıyorum

Utku™;3112069' Alıntı:
Ama karizmada n8 farkını atıyor

En son o kaldı değil mi kardesim :) o göreceli bir kavramdır. bana gore n8 çok tipsizdir sana göre en güzel telefondur. En son söyliceğin bu muydu :) ben güzel bi soru daha beklerdim açıkcası :hmmm

Emre-45

Emre-45

Üye
Utku™;3112103' Alıntı:
htc Desire hd nin htc desire den farkı ne olacak

--------------- Ekleme ---------------

http://www.maxicep.com/cep-telefonlari-genel/dunyanin-en-iyi-20-cep-telefonu-366984.html
bu konuda neden nokia n8 483 oy almışta htc desire neden 140 oy almış bu kadar iyiyse

Çünkü herkes senın gıbı bılgısız. Bu bilgileri bilmiyor..

HTC Desire vs Htc Desire HD al karsılastırmam

HTC Des. HD4.3", 480x800, 217ppi, AMOLEDHTC Desire3.7", 480x800, 252ppi, AMOLED
HTC Des. HD1GHz QSD 8255, 768MB RAM, Adreno 205
HTC Desire1GHz QSD 8250, 576MB RAM, AMD Z430
HTC Des. HD8MP, dual LED flash, 720p video capture
HTC Desire5MP, LED flash, 720p video capture

Utku

Utku

Üye
:hmmm

Emre-45

Emre-45

Üye
Utku™;3112132' Alıntı:
Herşey böyle arkadasım..Kulaktan dolma bilgilerle değil verilere dayanarak karar ver..:oke:

Utku

Utku

Üye
Peki Htc desire alacağım büyük ihtimalle :hmmm

Emre-45

Emre-45

Üye
Utku™;3112146' Alıntı:
Peki Htc desire alacağım büyük ihtimalle :hmmm
Bir sorun olursa ben burdayım özel mesaj atarsan cevaplarım kardesim..

keremkerem95

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar sizde kendi arnızda çelişkiye düşüyonsunuz yani hani anlayamıyorum hangisi iyi kötü öyle yerlerden yakalıyosunuzki olayı :D hepsi cazip geliyo
IPHONE ALMAK ISTEMIYORUM DEDiĞİM GİBİ...
başka modeller söyleyince siz çok yavan gelyio açıkçası mesela wave araştırdığım iyi teller arasında öneren olmadı ve ne biliyim yabancı geliyo işte.. =)
şu iki telefon arasında kaldım wave'de baktım hoşuma gitmedi...
HTC Desire'yi de çok kararsız gkaldım yani anlayacağınız
HTC Desire - Galaxy S - N8
hala kararsızım..büyük ihtimal N8 olucak ama diğerleri dediğim gibi cazip.. bi sonuca varamadım yazdıklarınızdan açıkçası
birde nokia RAM konusunda symbian ^3 'ün o kadar ramla kasmadan çalışabileceğini ve çok uygualama açıldığında hız kaybı olacağını düşünmüyüorum
Android ve IOS için gereken ram miktarından daha aza ihtiyaç duyar N8 bence(!)

Utku

Utku

Üye
bende n8 almayı düşünüyordum vazgeçtim çünkü android e çok kaliteli oyunlar çıkıyor

silver021

silver021

Üye
Arkadaşlar sizde kendi arnızda çelişkiye düşüyonsunuz yani hani anlayamıyorum hangisi iyi kötü öyle yerlerden yakalıyosunuzki olayı :D hepsi cazip geliyo
IPHONE ALMAK ISTEMIYORUM DEDiĞİM GİBİ...
başka modeller söyleyince siz çok yavan gelyio açıkçası mesela wave araştırdığım iyi teller arasında öneren olmadı ve ne biliyim yabancı geliyo işte.. =)
şu iki telefon arasında kaldım wave'de baktım hoşuma gitmedi...
HTC Desire'yi de çok kararsız gkaldım yani anlayacağınız
HTC Desire - Galaxy S - N8
hala kararsızım..büyük ihtimal N8 olucak ama diğerleri dediğim gibi cazip.. bi sonuca varamadım yazdıklarınızdan açıkçası
birde nokia RAM konusunda symbian ^3 'ün o kadar ramla kasmadan çalışabileceğini ve çok uygualama açıldığında hız kaybı olacağını düşünmüyüorum
Android ve IOS için gereken ram miktarından daha aza ihtiyaç duyar N8 bence(!)

HTC desire donanım olarak ve sistemsel olarak en üstün. Bir laptobun işini fazlasıyla görür.
sen o zaman düşünmekle kal nokiada.. 2 yıl sonra pelt tuşları kopmuş ağzı yüzü yamulmuş bir milyarlık telefonu at çöpe gitsin. nokiadır bu sonuçta. bundan ibaret hepsi. N95ede zamanında 1 milyar verdik çöpe gitti. :)

efeersoz

Üye
HTC gher trlu alr bende bi modeli var 416 mb ram var müthiş 6 aydır kullanıyorum

keremkerem95

Üye
    Konu Sahibi
Aslında HTC Desire HD 'yi de beklemek istiyo gönlüm türkiye'de ne zaman satışa sunulr?

Utku

Utku

Üye
ikisinide bugün denedim n8 daha iyi gibi geldi bende ikisi arasında kaç gündür düşünüyorum benim son kararım n8 :D

keremkerem95

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim öyle değişsin ama ben Htc Desire HD'den bahsediyorum
yani Sadece desire değil...
bilmiyorum yinede karar senin ama özellikleri falan daha iyi gibi geldi

franzliszt

franzliszt

Üye
Anlatayım kardesim..

Htc desire de işlemci hızı 1 ghz dir.. N8 de ise 680 mhz.. arada 320 mhz fark var. HTC farkını atar.

Htc desire de ram 576 mb dır. n8 de ise 256 mb ram vardır. HTC farkını tekrar atar.

İşletim sistemlerinde ise htc android kullanır n8 ise symbian. android de symbiana farkını atar. dolayısıyla htc burda da n8 e farkını atar..

Ayrıca söyle birsey soylıyeyım . Android in uygulama ve oyunlarının cok olması cıkıs tarihi ile alakalı değildir. Sadece bu işletim sistemını kullanan telefonların cok olmasıyla alakalıdır.

Yeterince neden saydım sanırım. hala sorun varsa sorabilirsin :islik:bye2:

arkadaş senin dünyadan haberin yok şuraya bak bilgilen;
bunun dışında biraz cpu dan bahsedelim demişsinki 1gh ama neden ?? 1 gh çünkü işletim sistemi android daha fazla güce gereksinim duyuyor symbian ise kodlanması yüzünden az mhz ile aynı güce erişiyor örneğin n8in arm destekli işlemcisinin asıl gücü 800mhz dir ama bu 680mhz çekilmiştir çünkü bu hız yeterde artar nedenmi ? çünkü n8de şuan en güçlü mobil işlemci bulunmaktadır yani gpu yongası , gpu 3d oyunlardaki performans hd video performansı(buna renkleri işlemesinden tutda 30fps değerleri falan filan herşeyi aslında bu yonga seti işliyor iş bunda bitiyor müzik çalarda buna dahil , samsung galaxy s wave n900 iphone serileri gibi çok güçlü cihazlarda cortex a-8 işlemci kullanılmış ama gpu yongaları power sgx denen bir çip,, bunun gücü 200mhz ve ram siz n8 de ise kullanılan gpu yongası ise broadcom tarafından yapılmış 300mhz ve 32mb kendilğinden ram e sahip bu yüzden ısınma yüklenme fazla olmuyor bu yüzden işlemcinin hızı bu oranda n8 de,, bu sayede bataryadan tasarruf sağlıyor ve n8 in oyun ve video işleme performansına yetişemiyor şuan cihazlar ilginç ama doğru,bencmark ın sitesinden en doğru verileri görebilirsiniz.yani n8 deki broadcom bcm2727 modeli çinde dslr makinalardan tutunda tüm portatif güç gerektiren cihazlarda kullanılıyor en önemli, özelliği ise düşük enerji ile çok yüksek işleme gücüdür , çinde bu sene en iyi mobil işlemci seçilmiştir bakınız;broadcomun sitesinden, bu yukarıda verdiğim linkde gpu ların kaç triangle çizdikleride verilmiştir . bunları neden anlatıyorum içi boş sandığınız n8 aslında üstüne çok düşünülen bir model , öyleki bir yazılımla 20mblık fotolar çekiyor 30fps 720p video kaydedebiliyor ve ses oranları 256aac formatında stereo mikrofondan böyle bir oranda kaydeden bir cep telefonu daha üretilmedi bu yüzden n8 ciddidir. ve unutmamalıdırki 8 serisi nokianın kamera serisidir işlemci ram olarak bakacak olursak n900(1.2gh hız ,1gb ram,32gb hafıza),n9(190milyon triangle çizebilen bir cihaz ki ps2 nin 3d si kadar bir güç oluyor bu) a bakmak gerekir.nokiada n97 den sonra işler değişti.

Starsley

Adam bilgi istiyo siz telefon ismi söylüyosunuz bence n8 nedenmi 12mp ama ayriyeten donatılmış xenon flaş carl zeiss lens ve optik yüz tanıma ve gülücük algılama video desen HD zaten hem usb hem HDMI bağlantılı artı 16gb dahili 32gb harici hafıza blututh 3.0 en hızlısı daha neler neler ve pc gibi televizyona bağlayıp kullanabiliyosun

--------------- Ekleme ---------------

Ayrıyeten arkadaş çok güzel anlatmış n8 i bravo

Utku

Utku

Üye
bunun dışında biraz cpu dan bahsedelim demişsinki 1gh ama neden ?? 1 gh çünkü işletim sistemi android daha fazla güce gereksinim duyuyor symbian ise kodlanması yüzünden az mhz ile aynı güce erişiyor örneğin n8in arm destekli işlemcisinin asıl gücü 800mhz dir ama bu 680mhz çekilmiştir çünkü bu hız yeterde artar nedenmi ? çünkü n8de şuan en güçlü mobil işlemci bulunmaktadır yani gpu yongası , gpu 3d oyunlardaki performans hd video performansı(buna renkleri işlemesinden tutda 30fps değerleri falan filan herşeyi aslında bu yonga seti işliyor iş bunda bitiyor müzik çalarda buna dahil , samsung galaxy s wave n900 iphone serileri gibi çok güçlü cihazlarda cortex a-8 işlemci kullanılmış ama gpu yongaları power sgx denen bir çip,, bunun gücü 200mhz ve ram siz n8 de ise kullanılan gpu yongası ise broadcom tarafından yapılmış 300mhz ve 32mb kendilğinden ram e sahip bu yüzden ısınma yüklenme fazla olmuyor bu yüzden işlemcinin hızı bu oranda n8 de,, bu sayede bataryadan tasarruf sağlıyor ve n8 in oyun ve video işleme performansına yetişemiyor şuan cihazlar ilginç ama doğru,bencmark ın sitesinden en doğru verileri görebilirsiniz.yani n8 deki broadcom bcm2727 modeli çinde dslr makinalardan tutunda tüm portatif güç gerektiren cihazlarda kullanılıyor en önemli, özelliği ise düşük enerji ile çok yüksek işleme gücüdür , çinde bu sene en iyi mobil işlemci seçilmiştir bakınız;broadcomun sitesinden, bu yukarıda verdiğim linkde gpu ların kaç triangle çizdikleride verilmiştir . bunları neden anlatıyorum içi boş sandığınız n8 aslında üstüne çok düşünülen bir model , öyleki bir yazılımla 20mblık fotolar çekiyor 30fps 720p video kaydedebiliyor ve ses oranları 256aac formatında stereo mikrofondan böyle bir oranda kaydeden bir cep telefonu daha üretilmedi bu yüzden n8 ciddidir. ve unutmamalıdırki 8 serisi nokianın kamera serisidir işlemci ram olarak bakacak olursak n900(1.2gh hız ,1gb ram,32gb hafıza),n9(190milyon triangle çizebilen bir cihaz ki ps2 nin 3d si kadar bir güç oluyor bu) a bakmak gerekir.nokiada n97 den sonra işler değişti.
saolasın n8 forever emre arkadaşımız yüzünden 1-2 gün htc foreverı olmuştum :ehe

Emre-45

Emre-45

Üye
Peki öyle diyorsunuz hep ama şunlara bakın : Bunlar gerçek görüntüler, yazı değil..

Şimdi ne diyorsunuz ? :)

rapman

rapman

Üye
Peki öyle diyorsunuz hep ama şunlara bakın : Bunlar gerçek görüntüler, yazı değil..

Şimdi ne diyorsunuz ? :)

Symbian'ın kendi web tarayıcısı berbattır, bunu herkes kabul eder.Fakat bu telefonun teknik özelliklerinden kaynaklanmaz.Sen burada web tarayıcılarını karşılaştırmışsın.Telefonları değil.Şimdi bende bir video paylaşarak,N8'de de hızlı bir internet deneyimi yaşanılabileceğini gözler önüne serip, durumu dengeliyorum :

Emre-45

Emre-45

Üye
Symbian'ın kendi web tarayıcısı berbattır, bunu herkes kabul eder.Fakat bu telefonun teknik özelliklerinden kaynaklanmaz.Sen burada web tarayıcılarını karşılaştırmışsın.Telefonları değil.Şimdi bende bir video paylaşarak,N8'de de hızlı bir internet deneyimi yaşanılabileceğini gözler önüne serip, durumu dengeliyorum :
Opera multitouch desteklemez.Multitouchsuz da hiçbir anlamı kalmaz.
Ki bunlar akıllı telefonlar. En önemli özellikleri internetleri..Sen kendin söylüyorsun n8 in tarayıcısı berbat. ve sonradan yuklenen opera da multitouch desteklemez.

Üst Alt