Nokia N8 Ve Samsung Galaxy S Karşılaştırması.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CorbyW

CorbyW

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N8 Ve Samsung Galaxy S Karşılaştırması.
Öncelikle herkeze merhaba arkadaşlar. En çok karşılaştırılan iki telefonu karşılaştırdım. Size puan konusunda objektif olacağıma söz vermeliyim öncelikle. Bir hatam olursa söyleyin.

Şimdi,puanlama onluk sistem üzerinden yapılacak. Telefonlar Her katagoride karşılaştırılıp, katagori başına bir puan alacaktır. Toplam puan en kullanışlı telefonu belirleyecektir. Hazırsak başlayalım.

İlk Konu ; Genel Özellikler.
Bu bölümde bu iki telefon için sadece batarya konusunu esas alacağız.Nokia Li-Po tipi batarya kullanırken Samsung Li-Ion tipi batarya kullanmış. İki telefon arasında işlemci farkı olmasına karşın Samsung telefonun konuşma ve bekleme süresi Nokia'ya oranla daha fazla. Aynı şekilde mAh olarak Samsung bir adım önde başlıyor karşılaştırmaya. Genel özellikler bölümünde Nokia'nın Sar değerinede değinmek istiyorum. Nokia Sar değeri 1.0 iken Samsung'ta bu oran 0.2 olarak kaydageçmiş. Bu kullanıcı insiyatifine bağlı bir konu olduğu için puan değerlendirmesine girmiyor. Sonuç olarak Genel özellikler bölümünde Samsung batarya ile öne geçtiği için bir puan alıyor.

İkinci Bölüm; Donanım Özellikleri.
Alt konu; İşlemci.
Nokia N8 telefonunda Arm 11 iişlemci kullanmış. Samsung ise Arm cortex A8 kullanmış. Samsung kalite bakımından Nokia'dan daha üst model bir işlemci kullandığı için. Alt konudan 0.20 puan alıyor.
Alt Konu;İşlemci Hızı.
Nokia İşelemci hızı olarak 680 mhz'i uygun görmüş. Bu hernekadar işletim sistemi için yeterli görülsede daha hızlı olması iyi olur gibi. Samsung ise 1 Ghz'lik bir hız uygun görmüş. Bu işletim sistemi için yeterli. Budurumda iki telefonda kendi işletim sistemlerinde hızları yeterli göründüğü için, 0.20 puan alıyorlar.

Alt Konu; Ram Miktarı
Nokia 256 mb ram kullanırken Samsunh 512 mb ram kullanmış. Bu durumda her iki telefonun seriliğine bakmak gerekir. İki telefonda ram konusunda çok seriler. Kendi işletim sistemlerinin getirdiği uygulamaları rahat bir biçimde kullanıyorlar. Buda iki telefonun birden 0.20 puan almasını sağlıyor.

Alt Konu; Rom
Rom konusuna gelecek olursak burda Samsung bir tık öne çıkıyor. 2 gb rom tercihi ile Samsung 0.20 puan alıyor.

Alt Konu; Ekran Kartı.
Nokia Bradcom BCM2727 ekran kartı ile öne geçiyor. BCM2727 Samsung'un kullandığı modelden daha üstün olduğu için Nokia burdan 0.20 puan alıyor.

Üçüncü Bölüm; Ekran.
Samsung bu bölümde açık ara önde. Gerek ekran boyutu, gerek ekranda kullanılan teknoloji, gerekse pixel kalitesi bakımından. Samsung burdan 1 puan alıyor.

Dördüncü konudan önce bir puan durumuna bakalım.
Nokia : 0.60
Samsung : 2.60
Durum hiç belli olmaz. Devam edelim. :)

Dördüncü Bölüm; Hafıza Özellikleri.
Nokia ile Samsung bu konuda aynı gidiyorlardı taki Samsung Harici hafıza kartı özelleğini ekleyinceye kadar. Samsung burdan 1 puan alıyor.

Beşinci Bölüm; İnternet.
Nokia gerek Wap gerek Adobe versiyonu gerek ise Hcsdcd özelliği ilen öne geçiyor Samsung'tan. Nokia burdanda bir puan alarak Samsung'la eşitleniyor.

Altıncı Konu; Multimedya.
Nokia ile Samsung'un multimedya özellikleri aynı. Fakat Nokia'da DLNA yokken, Samsung'ta da HDMI yok. Bu durumda her iki markanın telefonu 0.50 puan alıyor.

Yedinci Bölüm; Kamera.
Bu konu da Samsung'a pek laf düşmüyor açıkçası. Nokia 12 Mpx kamerası ile 1 puan alıyor.

Sekizinci Bölüm; Yazılım.
İşletim sistemi en can alıcı konu. Aslında her ne kadar kişinin insiyatfine bağlı olsada Android burda arayüz bakımından öne geçiyor ve bir puan alıyor.

Puan durumu;
Nokia : 3.10
Samsung : 5.10
Samsung basit özelliklerle öne geçiyor. HALA KARAR VEREMEDİYSENİZ GELİN İNSİYATİFE BAĞLI KARŞILAŞTIRMAYA BAKIN.

(İnsiyatif)Dokuzuncu Bölüm; Tasarım.
Samsung burda geride kalıyor işte. Sürekli aynı tip ve sınırlı seçenekteki renkle puan almayı haketmiyor. Nokia ise yapısı ve çekiciliğiyle bir puan alıyor.

(İnsiyatif)Onuncu bölüm; Aksesuar.
Kutudan çıkan aksesuar bakımından Nokia Samsung'tan önde. Buda Nokia için bir puan demek oluyor.

Bu durumda Nokia N8 tasarım konusunda, Samsung Donanım bakımından birinci çıkıyor.

ASIL SONUÇ; Her iki telefonda özellik bakımından kendine yeterli. Ama tasarıma önem verirseniz Nokia N8 sizin için idealdir.

İnceleme CorbyW tarafından yapılmıştır.

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
eee noldu puan aynı olsa nolcak galaxy sadece işlemci ekranda önde daha ne var diğer alanların hepsinde n8 önde n8 galaxy s den iyi galaxy s 2 den iyi demiyorum ama galaxy s den iyi

----------Eklendi @ 19:52:23 ---------- Yazıldı @ 19:51:06 ----------

galaxy s 2 iyi diyenlere katılıyorum ama galaxy s iyi diyenler susar inş

CorbyW

CorbyW

Üye
    Konu Sahibi
Ben de onu yazdım zaten. Özellik bakımından iki telefonda kendine yetiyor. Ama diğer özellikleri katarsak N8 önde.

enaa_881

enaa_881

Üye
kardeş tasarım kişiden kişiye değişir banada N8 çok çirkin geliyo
sar değeri niye değerlendirmeye girmesinki sonuçta oda bi özellik sayılır
ozaman tasarımıda sokma o da kişiden kişiye değişir kardeş yanlış anlama da n8 galxy s den daha iyi int mi giriyo yapma Allah'ını seversen
kardeş bunu yanlış anlama ama N8 in S i geçebileceği tek özellik kameradır

CorbyW

CorbyW

Üye
    Konu Sahibi
Ama bak. insiyatif dedim son iki bölüme. Buda kişiden kişiye iki telefonun birbirini geçebileceğini söylüyor.

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
n8 in görünümü de benim hoşuma gidiyor ama işletim sistemi :(

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
belleden beklentilerimi var

fnldstntn

Üye
1. si samsungun grafik kartı daha kaliteli PowerVR SGX 540 şu an piyasadaki en iyi 3. mobil grafik kartı...(1.iphone 4s 2.Galaxy s2)
2. samsung da harici hafıza kartı desteği var
3. samsung internet konusunda kesinlikle nokiadan üstün flash player 11 desteği var...
ve samsung un ram i 340 mb

CorbyW

CorbyW

Üye
    Konu Sahibi
1. si samsungun grafik kartı daha kaliteli PowerVR SGX 540 şu an piyasadaki en iyi 3. mobil grafik kartı...(1.iphone 4s 2.Galaxy s2)
2. samsung da harici hafıza kartı desteği var
3. samsung internet konusunda kesinlikle nokiadan üstün flash player 11 desteği var...
ve samsung un ram i 340 mb
/COLOR]

Nokia'nın grafik kartının daha iyi olduğu açıklandı. Fakat Nokia bunu kullanmıyor. İkincisi evet ikisindede var harici kart desteği ama Nokia burda sınırı kalırdığı için öne geçiyori Samsung'ta sınır 2 gb. Nokia Galaxy gibi Lite versiyonu kullanmıyor. Wap desteği var. Hcsdcd desteği var.

fnldstntn

Üye
Ve telefonları uzun süre kullanmadan hangisinin daha iyi olduğunu anlayamazsınız ben ikisinide uzun süre kullandım ve galaxy s le n8 arasında dünyalar kadar fark var n8 in sadece kamerası daha iyi...

• Beğen
Tepkiler: enaa_881
CorbyW

CorbyW

Üye
    Konu Sahibi
Ve telefonları uzun süre kullanmadan hangisinin daha iyi olduğunu anlayamazsınız ben ikisinide uzun süre kullandım ve galaxy s le n8 arasında dünyalar kadar fark var n8 in sadece kamerası daha iyi...
Zaten karar sizin. Son iki konu dediğim gibi insiyatife bağlı. Budurumda puanları aynı oluyor. Tericihe bağlı olarak satın alınabilşr telefonlar ikiside.

fnldstntn

Üye
Nokia'nın grafik kartının daha iyi olduğu açıklandı. Fakat Nokia bunu kullanmıyor. İkincisi evet ikisindede var harici kart desteği ama Nokia burda sınırı kalırdığı için öne geçiyori Samsung'ta sınır 2 gb. Nokia Galaxy gibi Lite versiyonu kullanmıyor. Wap desteği var. Hcsdcd desteği var.

Samsungda harici kar sınırı falan yok ben şu anda 4 gb lık hafıza kartı kullanıyorum ve gayette iyi ve sorunsuz çalığıyor...ve lite versiyonla ne demek istediğini pek anlamadım...

CorbyW

CorbyW

Üye
    Konu Sahibi

Samsungda harici kar sınırı falan yok ben şu anda 4 gb lık hafıza kartı kullanıyorum ve gayette iyi ve sorunsuz çalığıyor...ve lite versiyonla ne demek istediğini pek anlamadım...

Harici kart ayrı birşey. O senin dediğin kartı zaten Samsung 32 gb kadar destekliyor. Lite versiyon sınırlı versiyon demek. Bazı özelliklerin asıl versiyondan çıkartıralak oluşturulan versiyon.

fnldstntn

Üye
Lite nin ne demek olduğunu biliyorum neyin lite olduğunu anlamadım ce samsungda neneyin 2 gb sınırlı olduğunuda anlamadım şu an 2 tür galaxy s var 8 gb ve 16 gb lik versiyonlar...

CorbyW

CorbyW

Üye
    Konu Sahibi
Lite nin ne demek olduğunu biliyorum neyin lite olduğunu anlamadım ce samsungda neneyin 2 gb sınırlı olduğunuda anlamadım şu an 2 tür galaxy s var 8 gb ve 16 gb lik versiyonlar...

Puan durumları değişti. Harici kart konusunda yanlışlık olmuş. :)

stainless steel

stainless steel

Üye
samsungda internet var nokiada kamera

Ahmet_Selim

Ahmet_Selim

Üye
güzel karşılaştırma :tşk:

pRime.

pRime.

Üye

Broadcom bcm2727 sgx 540'tan daha güçlüdür VE en iyi grafik kartı şu anda broadcom bcm2763'tür. Bunu powervr sgx 543 mp2 (iphone 4s) ve adreno 220 (htc sensation) takip eder. Mali 400 zayıf bir gpu bunların yanında.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici

Broadcom bcm2727 sgx 540'tan daha güçlüdür VE en iyi grafik kartı şu anda broadcom bcm2763'tür. Bunu powervr sgx 543 mp2 (iphone 4s) ve adreno 220 (htc sensation) takip eder. Mali 400 zayıf bir gpu bunların yanında.

Kaynak verirmisin? Çünkü daha en basiti Gangstar oyununu bile symbianda göremedikte. Ki ayrıca en iyi ekran kartı olsa ne yazar. İşlemci kötü olduktan sonra...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt