Nokia N8 Ses Tuşu Problemi!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Donma ve Ses Tuşu Sorunu İçin Telefonu Servise Vermelimiyim?

• Kullanılan toplam oy
    11
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N8 Ses Tuşu Problemi!!!
N8'imi alalı 2 hafta falan oluyor. silikon kılıf aldım onunla kullandım ama gördüm ki silikon kılıf accayip toz çekiyor ve 3 gün önceden beri kılıfsız kullanıyorum fakat lanet olası bir şey farkettim telefonda. Ses tuşu çıtırdıyor yani ses açma yada kısmaya basıp bıraktığımda bir yere takılıyor ve çıt diye bir ses çıkararak normal haline dönüyor yani basıp bıraktığımda bir kerede normal pozisyonuna dönemiyor bir yere takılıp sonra düzeliyor. Bu çıtırtı benim sinirimi bozdu yani 5800 kullanıyordum onun bile ses tuşları daha kaliteli bunun yanında. Silikon kılıf varken bunu farketmedim. Belkide silikon kılıf tuşlara basınç uygulayıp normal kalitesini bozmuşta olabilir bilemiyorum ama bu sorunum var yani. Acaba sizlerdede böyle ses tuşundan çıtırtı sesleri geliyormu yoksa sesi açıp kıstığınızda ses falan duymuyormusunuz?

Ve arada sırada reset atıyor kendine radyo dinliyorum mesela çıkış yapınca donup kalıyor. Bunu herhangi bir uygulamada yapabiliyor. Her zaman olmuyor mesela radyodan 10 çıkışın 1-2 tanesine denk geliyor diğer uygulamalarda aynı şekilde bu sorun her gün 2-3 defa olabiliyor. Bazen sadece donuyor kendim kapayıp açıyorum bazende kendisi reset atıyor.

Şimdi sizden şu konuda yardım istiyorum. Benim product code'm 059D576 yeni çıkan 13.16 güncellemesini farklı bir türkçe product code variantıyla yapsam bu donma olayı çözülürmü?

1) Çözülmesse bu telefon hatalı seriden anlamına mı gelir? O zaman hem donma hem ses tuşu sorunu için servise vermelimiyim? Servis bunu tamir mi eder yenisiylemi değiştirir?
2)Çözülürse eğer sadece şu ses tuşunun sorunu için servise telefonu vermeliyim.

hotboy_ist

Üye
bende aldığımda farketmedim ama sonradan farkettim bendede ses açma tuşunda bi takılma var. Sanki tam monte edememişler gibi

Uruloki

Uruloki

Üye
valla radyo eski sürüm olduğu için yapıyor onu ama program kilitlenmesi ara sıra tabi olucak bende de oluyor ona kalırsa ama aşırı bir yükleniyorum tele ondan ama şu ana kadar kendi kendine 4 kere reset attı ki ben nerdeyse 5 aydır kullanıyorum aynı zamanda sen bu sorun için versem servise yazılım atıp geri vercekler ki daha önce symbian kullanmadıysan bunlara alış bu bir iki olaral benim ses tuşlarında hiç sorun yok zaten ön sipariş olan cihazlarda nedense sorun çıkmadı genel olarak

GrafiXer

GrafiXer

Üye
tahminimce o sorun değil metal tasarım olduğundan kaynaklanıyor bendede aynı tık sesi var ;)

mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
evet bu sesler normal ama takılmasını bilemem

borasezer

borasezer

Üye
ses tuşlarında bendeki teldede var hafif dokununca hiç yaylanmıyor ama basınca iki katmanmış gibi oluyo bırakınca gene sertleşiyo tuş ben 1.5 aydır kullanıyorum hiç resetlendiğini görmedim ama radyo dinlerken dondu bende kulaklıığı çıkarıp menü tüşüna basıp çıktım sonra menü tuşuna basılı tutup açık programlardan radyoyu kapadım sonrada hiç radyoya girmedim bidaha

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
allah allah bu işler ne acayip dayımın n8indede var ama bende yok ustelik ben mahalle telefoncusundan aldım datım nokia shoptan aldı benim telde hiç ama hiç sorun yok

yilan53

Üye
evet aynı durum bendede var çiift tık sanki

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Farkettim ki tuş dediğiniz gibi iki katman gibi bişey. Tam ortadan dibine kadar bastırıp bırakınca sanki - + ikiside yerine oturuyor ve ses açıp kıstığımda o çıt sesini duymuyorum ama aradan biraz zaman geçsin ses tuşları yine o en dıştaki katmana dönüyor ve yine çıtlamaya başlıyor. denerseniz görürsünüz. yani aslında bu bir sorun tuşların hep o alttaki katmanda kalması lazım ses yapmaması için. Neden iki katmanlı anlamadım :S
Belki zamanla düzelir diye umuyorum. donma sorunlarınında yeni firmwarelerle gideceğini umuyorum.
Bide ekranın sol dikey tarafında bir karartıdan bahsediliyor bunuda anladım ki tüm n8lerde var kıyasladım. Ama bazılarında biraz falza var o yüzden bu karartı bu bir sorun değil sadece AMOLED ekran olmasıyla alakalı bişey renk kalitesi için gerekli dikkat ederseniz şöyle beyaz yada gri bir tonda bakarsanız ekranın tamamından hafif bulutumsu çizgiler geçiyor. Bunu şöyle düşünün 1080p - 720p filmler neden bu kadar kaliteli çünkü video bitrateleri çok yüksek bunuda sağlayan küçük kum tanecikleri gibi görünen pikselvari şeylerdir. Amoled ekranda bu mantıkla çalıştığı için o çizgiler normal
bunun haricinde pek bi sorunum yok gibi :)

BASKANCIHAN

BASKANCIHAN

Üye
dostum ben kontrol ettim şimdi tuşu öyle bir problem yok bilgine donma vs...olaylarına gelince versiyonu sağlam bir kvk genpa nokia shop netcell gibi bir yerde attırırsan memnun kalırsın bizzat denedim onayladım geçmiş olsun...iyi forumlar kullanımlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt