Nokia, N8 modelinin çift çekirdekli işlemciye sahip yeni bir varyasyonu üzerinde çalışıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
61semih

61semih

Üye
    Konu Sahibi
Nokia, N8 modelinin çift çekirdekli işlemciye sahip yeni bir varyasyonu üzerinde çalışıyor

[/URL] Uploaded with [/IMG]

Gartner'ın yayınladığı pazar araştırmasına göre, ilk çeyrek pazar payı %25.1 ile son 14 yılın en düşük seviyesine gerileyen Nokia, güncel ürün gamındaki en popüler ve en iddialı modellerinden N8'in yeni bir varyasyonu üzerinde çalışıyor. Kasa kalitesi ve tasarımı beğeni kazanan ancak sunduğu genel kullanım deneyimi açısından aynı segmentteki diğer rakiplerine karşı çeşitli eleştrilere maruz kalan N8'in yeni varyasyonu için Finlandiya merkezli telefon üreticisinin sessizliği devam ediyor.

Gelen bilgilere göre yeni modelde, yüksek çalışma frekansına sahip çift çekirdekli işlemci kullanılacak. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda bir Nokia yöneticisi, yılın ikinci yarısı için donanım anlamında daha rekabetçi Symbian telefonların olacağını ifade etmişti. N8 ile benzer şekilde 12 Megapiksel çözünürlüğünde kameraya (oto-fokus?) ve AMOLED ekrana yer verileceği belirtilen telefonda yazılım platformunu ise ilk defa X7 modeliyle lanse edilen Anna güncellemeli Symbian^3 platformunun oluşturması bekleniyor.

Yeni modelde kullanılacak işlemcinin detayları şu an için bilinmese de üretici tarafında en güçlü adaylar olarak Qualcomm ve Texas Instruments öne çıkıyor. Qualcomm çift çekirdekli işlemci isteyen üreticilere 1.2GHz'de çalışan Snapdragon platformunu sağlarken, Texas Instruments cephesinde ise çift çekirdekli OMAP4 platformu temin edilebiliyor. Ne zaman çıkacağı henüz belli olmayan telefon, sahip olacağı donanım özellikleri itibariyle tüm zamanların en güçlü Nokia çözümü olacak gibi görünüyor. (alıntıdır) (d.nım haber)

nonamex

Üye
Nokia çift çekirdek verir, kameraya af koymaz tam olur :ehe:kop:

Uruloki

Uruloki

Üye
bence N9 da kullanacak omap4 ü ki bayağı almış toplu olarak ama belle sürümü bu N8(ki N8-01 olur bu) ile gelirse ve böyle bir güç sunarsa ayrıca ekimde filan gelirse güzel olur

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Büyük ihtimal bahsi geçen N8-01 modeli olcak. Gelsin bakalım, bekliyoruz.

61semih

61semih

Üye
    Konu Sahibi
niye boyle bır seye gereksınım duymuslarkı n8 ın suankı ıslemcısı yetmıyormu cıhaza

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Benim arkadaşta gördüğüm kadarıyla yetiyor. Kasma donma takılma olayını görmedim. Ama neticede Android işletim sistemini 525 mhz'de de çalıştıran telefon var. 1.2 ghz dual core işlemciyle çalıştıran telefon da var.

eaagent

eaagent

Üye
şimdi oldu...

pasha14

pasha14

Üye
Nokia'dan beklenen gelişmeler yavaş yavaş geliyor...

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
acaba nasıl bir performans gösterecek bu telefon?

nidforspid

nidforspid

Üye
işlemci önemli değil gpu önemli gpu önemli diyen n8 kullanan at gözlüğü takmış arkadaşlar bu haber size kapak olmuştur umarım,demekki neymiş nokia isteyince yapabiliyormuş demi???şimdi hepiniz anlamışssınız boş yere işlemci avutkatlığı yaptığınızı

• Beğen
Tepkiler: 61semih
dufy85

dufy85

Üye
kullanıma göre işlemci yetebilir yada yetmeyebilir.

nokia bunu daha önceden düşünüp ona göre davranması gerekiyordu.şimdi n8 alanlara haksızlık gibi bişey olcak bu.
bence nokia ileri görüşlülüğünü iyice yitirdi.

:::burak:::

Üye
bu haber yalan bence

_ardaa

_ardaa

Üye
zaten çok önceden beklenen birşey bu orta segment olarak n8-00 çıktı üst segment olarak wp7'li n8-01 çıkacak diye söylentiler vardı.

Üye
<br />
<br />

neden? Nokia öyle bie telefon çıkartamaz mı?

çıkartırmı çıkartamazmı bilmiyorumda hiçbiryerde maxicepten başka hiçbir yerde görmedim bu haberi ,nokia maxicebe telgrafmı çekti?

dufy85

dufy85

Üye
çıkartırmı çıkartamazmı bilmiyorumda hiçbiryerde maxicepten başka hiçbir yerde görmedim bu haberi ,nokia maxicebe telgrafmı çekti?

he ya nokianın ceo da burda takılıyormuş :D

pardon konuyu dağıtmak istemezdim ama yazmadan duramadım :)

byilmazZ

byilmazZ

Üye
nokia eskisi gibi asla olamaz, android ler yukseliste, artik symbian eskidi. Symbian gelistirilmezse nokia nin isi zor

Starsley

Hayırlısı..

61semih

61semih

Üye
    Konu Sahibi
haber donanımhaber.com dan alıntıdır arkadaşlar.merak ettıgım şey fiyatı ne olur acaba e suandakı n8 ın pıyasa fıyatına bakarsak bu cıkacam olanın 1700 tl felan etmesı lazım yanı galaxy s2 ıle kafa kafaya olması lazım bu sonucla yıne çuvallar bence

pRime.

pRime.

Üye
yine n8 gibi tanıtım fiyatıyla ucuza satarlar sonra fiyatı artar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt