Anlamamak N8inizi üstün göstermek için elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz.701 bu konuda N8den üstün işte nokia bunu söylerken androidçi butun nokia telefonlarına kötü diyen insanlar nokianın kullanılabilecek tek telefonu 701 derken siz hala neyin mücadelesini yapıyorsunuz?gidip 10 kb dosyalardan açarsan 100 uygulama açtın diyelim 1mb uygulama açarsan 10 uygulama açmış olursun.Ayrıca N8 çıkalı 1 yıl olmadı mı.Hala çatır çatır satılıyor.5800 çıkalı kaç yıl oldı hala herkesin elinde herkes çatır çatır alıyor.Galaxy S v.s yüzlerce örnek var.Bir telefon çok tutulmadıysa piyasada ortalama 2 3 yıl kalıyor.Aytıca ben aldığım yelefonu 1 2 yıl kullanacağımdan carla güncellemesi nokiaya devam edip etmeyeceğimi gösterecek.Tabi çoğunluğu N8 fanı olan bir forumda bunları anlatmak zor tabi.
Senin yaptığın da elinde ki telefonun fanlığı değil de nedir? saçma bir konu açılmıştı ona cevap olarak bu konu açılmış iki konu da saçma bana göre sonuçta ikisi de ayn markanın telefonları ve aralarında 1 yıl fark var donanım olarak 701 daha üstün ama işlemci mimarisi aynı normalde n8'in işlemcisi'de 1ghz arm sitesinden öğrenebilirsin batarya performansı gibi nedenlerden dolayı 680mhz'e çekilmiş yani işlemci aynı işlemci saat hızları farkı var mimari aynı, ram de biri 256 diğeri 512 ama symbian^3 lerde sanal bellek olayı var iki telefon da aynı sayıda uygulamayı aynı anda çalıştırabilir geriye gpu kalıyor o da doğrudur 701'de ki gpu daha güçlü ama 1080p video yeteneğine sahip gpu da işletim sistemi yüzünden 720p çekiyorsunuz aramızda şuan için görünen pek fark kalmadı yani.
Böyle bir konuyu tartışmak bile çok saçma geçen sene 701 diye bir telefon yoktu seneye de kim bilir kaç numaralı telefon çıkacak o zaman da o telefonun sahipleri konu açacak 701 bunu yapabilir mi diye kısır döngü tekrarlayıp duracak, N8'i olanlar için forever N8, 701'i olanlar için ise forever 701 diyelim ve bu gereksiz konuyu uzatmayalım bence.