Nokia N70 İncelenmesi

Sponsorlu Bağlantılar

BOSCH

BOSCH

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N70 İncelenmesi
Öncelikle şunu belirtmek isterim;
amaç paylaşmak. Dolayısıyla N70 eski bir telefon inceleme yapmana gerek yoktu
demek yanlış olur. Çünkü N70 i tanımayan ve almak isteyenlere yardımcı olmak amacı ile
vaktimi harcayarak bu incelemeyi yazıyorum. Bende N70 hakkında bilgim yoktu
maxicepte N70 hakkında ayrıntılı bir inceleme görmedim, başka forumlardan inceledim.

<span style="font-size:14pt;line-height:100%"><span style="color:#CC33CC">Nokia N70'e İlk Bakış</span></span>

Telefon görünüş itabariyle ve ele oturuş itibariyle gayet başarılı.
Tuşları küçük yapılandırılmış olsada gayet kullanışlı bir tuş takımına sahip (elbetteki parmağı büyük olanlar tuşlara basarken zorlanabilirler, alırken mutlaka tuşlara basarak kontrol edilmeli)
Ele aldığımda telefonun gerçekten ağır olduğunu hissediyorum (belki daha önce kullandığım telefonlar hafif olduğu için N70 bana aşırı ağır geliyor olabilir)
Telefonda joistik olmaması bence artı bir özellik. Joistik yerine konumlandırılan tuş mekanizması oldukça başarılı.
Telefonun arka kamera koruma kapağı kızaklı bir yapıya sahip. Kaydırarak açıp kapatmak hem zevkli hemde kolay. Ama sağlam bir mekanizma gibi gözüksede laşka olma ihtimalide yüksek.
Kamera tuşu biraz içe gömük yapılmış ve boyutuda aşırı derecede küçük. halbuki telefonun tuş takımının sağına kasanın yanına konumlandırılmış olmasına rağmen boyu biraz daha büyük olabilirdi.
Basmakta zorlanılan bir diğer tuş ise telefonun tepesinde bulunan açma-kapama tuşu. Bu tuşta hem içe gömük hemde küçük olduğu için parmaklarımızı zorluyor.
MMC kart yeri deklanşör tuşunun yanına konumlandırılmış. Kullanımı gayet basit ve kolay.
Işık sensörü ve 3G görüşme yapabilmek için konan 2. kamera telefonun görüntüsüne hava katan etkenler arasında yer alıyor.

<span style="font-size:14pt;line-height:100%"><span style="color:#CC33CC">Nokia N70'in Menüsü</span></span>

İlk defa symbianlı bir telefon kullandığım için telefonun açılış hızı hakkında kesin bir şey diyemeyeceğim. Sadece yavaş diyebilirim ama symbianlı telefonlar için açılmanın yavaş olması normal bir durum olabilir.
Cihaz açıldığında arka plan resmi üzerinde etkin bekleme modu (eğer aktiv edilmişse) özelliğinin olması bence mükemmel. Bu özellik sayesinde unutmamamız gerekenleri her an ekranda görmek mümkün.
Menü hızı yavaş. Ama bu yavaşlığın yeni olan 5.060 olan versiyonu ile düzeltildiği söyleniyor.
No tuşu sadece rehber hariç diğer uygulamaların tamamen sonlanmasına neden oluyor. Rehberden çıkmak için çıkış görevi gören sağ üst tuşa basmak gerekiyor.
Bir uygulamadan çıkmadan ana ekrana dönmek için menü tuşuna basmak yeterli oluyor. Bu durumda no tuşu asıl görevi olan uygulamayı kapatmayı sağlıyor.
Ekran koruyucu olarak saat kullanıldığında çok küçük ama maxicepte bulacağınız ekran koruyucu ile kocaman bir dijital saat görünümlü ekran koruyucu sağlayabilirsiniz.

<span style="font-size:14pt;line-height:100%"><span style="color:#CC33CC">Nokia N70'in Fotoğraf ve Videosu</span></span>

Bence fotoğraf video kalitesi mükemmel. (zaten foto ve video için 3250 den vazgeçip N70 aldım ve hata etmediğimide çektiği foto ve videolardan görebiliyoruz)
Resim ve videoya geçmeden önce şunları belirtmek isterim;
sürüm hatası olduğu söylenen bir durum var ve bu hata versiyon 5.060 ile düzeltildiği söyleniyor.
Video çekiminde görüntü takılarak çekim yapıyor. Bazen bu takılma izlerkende gözlenirken, bazende herhangi bir takılma izlerken gözlenmiyor.
Video ve fotoları hem açık yayınlayarak hemde hemen paylaşa yükleyerek yayınlıyorum ki orjinal boyutunuda görebilme imkanınız olsun.
video ve fotolarda zoom özelliğini kullandım ama hangisinde zoom var ve kaç x zoom yapıldı bilmiyorum. çünkü zoom yaparken kaç x zoom yapıldığını telefon bize yazmıyor, sadece zoom yapıyor. Ama zoomda gayet başarılı aşırıya kaçmadıkça
3G görüşme yapabilen 2. kamera ile 640x480 formatında fotoğraf çekmenizde mümkün ayrıca 3 gp formatında video çekebiliyorsunuz.

<span style="color:#FF6666">Açık ortamda (hava güneşli saat 17 sularında)</span>:

<span style="color:#FF6666">Kapalı ortamda (evin içinde saat 17:30 sularında)</span>

<span style="color:#FF6666">Orjinal hallerini indirmek için:</span>

<span style="font-size:14pt;line-height:100%">Not: Zifiri karanlıkta ve gece çekimleri 2. sayfada 28 nolu mesajda start almıştır.</span>

<span style="color:#FF6666">Video: (hava güneşli saat 17 sularında)</span>

<span style="font-size:14pt;line-height:100%"><span style="color:#CC33CC">Nokia N70'in Müziği</span></span>

Hopalöründen verdiği ses başarı ortalamasında malesef orta düzeyde kaldı.
Çağrı geldiğinde çok da yüksek bir ses çıkış gücü yok.
Arkadaşın K700i si ile karşılaştırdık hemen hemen aynı çıktı.
MP3 çaları da başarı ortalamasında malesef normal düzeyde kaldı.
Eğer alternatif bir mp3 çalar uygulaması (power mp3 yükleyebilirsiniz, dosyalar bölümünde mevcut) yüklemezseniz sorunlu bir mp3 çalarınız olur.
Standart mp3 çalarında müzik dinlerken çağrı geldiğinde yada mesaj geldiğinde müziğiniz çağrı bitse bile devam etmiyor. Bu kötü bir durum ama power mp3 gibi uygulama kullanarak bu sorun düzeliyor.
MP3 dinlerken parça değişiminde veya parça başında ufak bir cızırtı sesi insanı deli ediyor. Şahsen ben sinir oluyorum.
Standart mp3 çalıcıda ekolayzır yok ama alternatif mp3 uygulaması (power mp3 gibi ...) ile ekolayzır mümkün hale geliyor.
Radyo çekim gücüde oldukça başarılı. Hareket halinde bile oldukça keyifli bir radyo dinleyebilirsiniz.

<span style="font-size:14pt;line-height:100%"><span style="color:#CC33CC">Nokia N70 Sonuç</span></span>

<span style="color:#3333FF">Fotoğraf bakımından oldukça başarılı.</span>
10 üzerinden 9,5 veriyorum.
<span style="color:#3333FF">Video bakımından da oldukça başarılı</span>
10 üzerinden 9 veriyorum.
<span style="color:#3333FF">Müzik dinleme bakımından</span>
standart mp3 çalıcıya 10 üzerinden 3 veriyorum
alternatif mp3 çalıcıya 10 üzerinden 5 veriyorum
<span style="color:#3333FF">Kulaklık</span>
kullanım olarak 10 üzerinden 7 veriyorum (arabada telefonun mp3 ünü dinleyebilmemizi sağlayan orjinal nokia stereo kulaklık aparatı yok)
<span style="color:#3333FF">Pil performansı bakımından</span>
10 üzerinden 8 veriyorum
<span style="color:#3333FF">Menü hızı bakımından</span>
10 üzerinden 6 veriyorum
<span style="color:#3333FF">Tuş takımı ve tuşların tamamı bakımından</span>
10 üzerinden 9,5 veriyorum

Genel olarak
10 üzerinden 7 vermiş oldum (ortalamayı aldım)

Şimdilik bu kadar ... <span style="color:#FF99FF">V.I.P</span>

e.m.r.e.c.i.x

e.m.r.e.c.i.x

Üye
Mükemmel bir cihaz yazın alacam inşallah&#33;&#33;&#33;&#33;

Shadowman07

Shadowman07

Üye
inceleme için teşekkürler..

Gokhan43

Gokhan43

Üye
Teşekkürler dostum

CooL'n'Quiet

Üye
inceleme için teşekkürler bi kac sorum olacağdı :)

1-symbianın hangi sürümü? (7.0 veysa 8.0 gibin)
2-oyun ve uygulamaların uyumluluğu nasıl
3-telin dahili hafızası nekadar ve yanında hafıza kartı geliomu geliosa kaclık?

OrodrethElanessé

OrodrethElanessé

Üye
<div class='quotetop'>(SysteMechaniC &#064; May 12 2006, 11&#58;22 PM) [post=333399]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
inceleme için teşekkürler bi kac sorum olacağdı

[/b][/quote]

1. Symbian 8.1
2. Oyun ve uygulama uyumluluğu iyi sis ve java birçok oyun yükledim hepsi gayet güzel çalıştı uygulamalar da uyumlu (yüklediklerim fexplorer sözlük vs vs)
3. Dahili hafızası bazı yerlerde 35 yazıyor yanlış 23mb civarı olması gerek. Hafıza kartı ise 64 lük weriliyor..

BOSCH

BOSCH

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(OrodrethElanessé &#064; May 13 2006, 12&#58;06 AM) [post=333418]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'>(SysteMechaniC &#064; May 12 2006, 11&#58;22 PM) [post=333399]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
inceleme için teşekkürler bi kac sorum olacağdı

[/b][/quote]

1. Symbian 8.1
2. Oyun ve uygulama uyumluluğu iyi sis ve java birçok oyun yükledim hepsi gayet güzel çalıştı uygulamalar da uyumlu (yüklediklerim fexplorer sözlük vs vs)
3. Dahili hafızası bazı yerlerde 35 yazıyor yanlış 23mb civarı olması gerek. Hafıza kartı ise 64 lük weriliyor..
[/b][/quote]
arkadaş gayet güzel yanıtlamış
dahilisi 22 MB

hafıza kartındaki office uygulamaları 20 küsür MB yer kaplıyor
silemiyorum çünkü dosya yöneticisinden baktım bulamadım
nerede bu uygulamalar
silsem aynısını başka nereden bulabilirim ?

OrodrethElanessé

OrodrethElanessé

Üye
Dosyaları silmek için uygulama yöneticisini kullanman gerek. Uygulamalar ise nokia nın sitesinde bulabilirsin. Aşağıda link werdim:

Burdan baskı,store,smartphone,entertaintment kısımlarından download yapabilirsin.

Not: Bu arada ben uygulamaları telefon hafızasına atmak istediğim için;

1.Bu uygulamaları indirip pc suite ile telefona attım.
2.Dosya yöneticisini açıp yükledim.
3.Telefona yüklemeyi seçtim yüklenirken.
4.Yükleme yaparken versiyon şu şunla değişsin mi diye soruyor evet dersen hafıza kartından kendisi siliyor.

Silinen Üye 153

Silinen Üye 153

Kapalı Hesap
Sağol,inceleme yapıcam yapıcam diyordun,yapmışsın tşk..

BOSCH

BOSCH

Üye
    Konu Sahibi
N70 de mp3 değilde .aac dinlemek istiyorum
mp3 daha fazla yer kaplıyormuş
peki mp3 ü .aac ye nasıl dönüştüreceğim
ve mp3 mü iyi .aac mi ?

CooL'n'Quiet

Üye
sitede arial audio converter var cep için pc programların da olabilir bi ara :)

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Mp3 tabii ki daha iyi. AAC formatına çevirmek yerine, telefona atacağın Mp3&#39;leri Track CD haline getirip, &#39;Audiograbber&#39; programı yardımıyla tekrar bilgisayara aktardığın zaman Mp3&#39;ün boyutu %40&#39;lık bir azalma gösteriyor. Örnek olarak 3 Mb.&#39;lık bir şarkı bu yöntemle 1.80 küsür MB&#39;ye iniyor..

BOSCH

BOSCH

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(SysteMechaniC &#064; May 13 2006, 10&#58;49 PM) [post=333866]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
sitede arial audio converter var cep için pc programların da olabilir bi ara
[/b][/quote]
buldum indirdim
ama .aac yi göremedim
acaba başka bir isimi mi var ?

<div class='quotetop'>(ChavRash &#064; May 13 2006, 10&#58;50 PM) [post=333867]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Mp3 tabii ki daha iyi. AAC formatına çevirmek yerine, telefona atacağın Mp3&#39;leri Track CD haline getirip, &#39;Audiograbber&#39; programı yardımıyla tekrar bilgisayara aktardığın zaman Mp3&#39;ün boyutu %40&#39;lık bir azalma gösteriyor. Örnek olarak 3 Mb.&#39;lık bir şarkı bu yöntemle 1.80 küsür MB&#39;ye iniyor..
[/b][/quote]
biraz daha açıklarmısın
müziklerim pc de
nasıl tekrar pc ye atacağım
kafam karıştı ?

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Bilgisayardaki telefona atmak istediğin müzikleri Track CD haline yazdıracaksın ( Mp3 CD&#39;si değil ). Biliyorsun ki Track CD&#39;lerin içindeki müzikler bilgisayara direk yüklenmiyor. Ama sen &#39;Audiograbber&#39; programının yardımıyla CD&#39;nin içindeki müzikleri bilgisayara aktaracaksın. Aktarma yapılırken Mp3&#39;lerin boyutları %40&#39;lık bir azalma gösteriyor. Kalitede düşüklük olmuyor ya da benim telefonum mono ses çıkışlı olduğundan ben farkedemedim.

BOSCH

BOSCH

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(ChavRash &#064; May 13 2006, 11&#58;42 PM) [post=333901]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Bilgisayardaki telefona atmak istediğin müzikleri Track CD haline yazdıracaksın ( Mp3 CD&#39;si değil ). Biliyorsun ki Track CD&#39;lerin içindeki müzikler bilgisayara direk yüklenmiyor. Ama sen &#39;Audiograbber&#39; programının yardımıyla CD&#39;nin içindeki müzikleri bilgisayara aktaracaksın. Aktarma yapılırken Mp3&#39;lerin boyutları %40&#39;lık bir azalma gösteriyor. Kalitede düşüklük olmuyor ya da benim telefonum mono ses çıkışlı olduğundan ben farkedemedim.
[/b][/quote]
uzun ve yorucu gibi geldi bana
neyse yinede teşekkürler
yazılıp-silinebilen cd alınca denerim

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Bir CD&#39;deki parçaları bilgisayara atmak yaklaşık 20 Dk. sürüyor.

OrodrethElanessé

OrodrethElanessé

Üye
<div class='quotetop'>(V.I.P &#064; May 13 2006, 10&#58;46 PM) [post=333865]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
ve mp3 mü iyi .aac mi ?
[/b][/quote]

Nokia PC Suite in son versiyonunu yükle müzik aktar kısmına gir müzikleri gönderi seçince göndermeden önce boyutu küçültülsün mü diye soruyor evet dersen aac formatına çevirip atıyor..

phoenixex

Üye
itunesla Cd den direk acc formatına çavirebilirsin.

Windows Media Playerda başka birşeye gerek duymadan CD tracklarını mp3 e çevirir.

Yine PC suite içindeki media playera bu işi yapabilir.

..::MAFIA::..

..::MAFIA::..

Üye
aac güzel ama stereo kulaklıkla dinliyosan mp3 ile aac nin farkini anlarsın kalite düşüyo çevirici olarak imtoo yu tavsiye ederim himde aac yerini m4a daha ii bence link ise al

BOSCH

BOSCH

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(OrodrethElanessé &#064; May 14 2006, 01&#58;51 AM) [post=333967]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'>(V.I.P &#064; May 13 2006, 10&#58;46 PM) [post=333865]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
ve mp3 mü iyi .aac mi ?
[/b][/quote]

Nokia PC Suite in son versiyonunu yükle müzik aktar kısmına gir müzikleri gönderi seçince göndermeden önce boyutu küçültülsün mü diye soruyor evet dersen aac formatına çevirip atıyor..
[/b][/quote]
Nokia nın sitesinden 6.8 i indiriyorum
eskisinde bahsettiğin özellik yok

Takipçi Satın Al

Üst Alt