Nokia lumia920 talebine yetişemiyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Nokia lumia920 talebine yetişemiyor

Finlandiyalı cep telefonu devi Nokia’nın wp8 işletim sistemli amiral gemisi Lumia 920, geçtiğimiz hafta satışa sunulduğu bütün ülkelerde tükendi. ABD, Almanya, Avustralya ve Ortadoğu’daki operatörler, stoklarının tükendiğini belirten birer acıklama yayınladı.

Nokia Lumia 920, 2012 yılının son çeyreğine çok hızlı girdi. Windows phone8 işletim sistemi kullanan akıllı telefon, geçtiğimiz hafta Pazartesi günü piyasaya sürüldüğü tüm ülkelerde tüketicilerin çok büyük ilgisiyle karşılaştı. ABD, Almanya, Avustralya ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki operatörler, stoklarının ilk haftada tükendiğini belirtti.

Ünlü teknoloji sitesi WMPowersuser, Lumia 920 almak isteyenlerin bir haftanın sonunda hangi mağazaya giderse gitsin eli boş döndüğünü belirtirken, online perakende devi Amazon’un Almanya’daki sitesi stokların tükendiğini belirtti. Almanya’nın bir diğer büyük online perakende sitesi GetGoods da ellerinde hiç Lumia 920 kalmadığını, talebin çok yüksek olduğunu ifade etti.

BİR TEK ALMANYA DEĞİL
Avustralya’nın en büyük telekomünikasyon şirketlerinden Telstra, bir haftadan kısa bir süre içinde Lumia 920 için yapılan tüm ön siparişlerin tükendiğini açıkladı.

SmartCompany sitesi, Telstra’nın deniz aşırı talebin çok fazla olmasından dolayı, Avustralya’daki talebi karşılayacak ek nakliyatı yapmakta zorlandığını belirtmişti.

Almanya ve Avustralya’nın yanı sıra, Lumia 920, iPhone’un evi ABD’de çok büyük ilgi gördü. ABD’nin en büyük cep telefonu operatörlerinden AT&T, ilk hafta içinde tüm stokların tükendiğini duyurdu. Aynı durum, BAE’deyaşanırken, Dubai’deki akıllı telefon satıcılarının elindeki tüm Lumia 920’ler birkaç gün içinde satıldı.

AT&T, iki yıl sözleşmeli olarak Lumia 920’yi 99 dolardan satışa sunmuştu. Lumia 820’nin iki yıllık sözleşmeli fiyatı ise 49 dolar. Piyasaya sürülmeden önce fiyatının 150 dolar olacağı öne sürülen Lumia 920, böylece tüketicilere de sürpriz yapmış oldu.

saruman_me

saruman_me

Üye
bakalım türkiyedeki satışlar nasıl olucak..

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Hay maşallah :eller:

PriZm

PriZm

Üye
Hakkatende Hay Maşallah.

aleranol

aleranol

Üye
Çok normal

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Böyle cihaz yapsın, canımı yesin nokia.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Türkiye'deki durumu şoyle acikliyayim. Lumia920 cihazinin Türkiye'de satiş onceligi Turkcell'e ait. Turkcell stoklarinda yeterli miktarda olan renkler nokiashoplarda satişa cikabiliyor. Turkcell'de sari ve kirmizi renk kalmadigi icin nokiashoplarda sadece siyah ve beyaz renk bulabilirsiniz. Turkcell'de bir ara sadece beyaz renk kalmişti diger icin tukendi uyarisi vardi ama şu anda duruma bakmadim. Bu durumun stoklarin azligindan mi yoksa talebin aşiri oluşundan mi kaynaklandigini satiş rakamlari geldiginde anlayabiliriz.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Türkiye'deki durumu şoyle acikliyayim. Lumia920 cihazinin Türkiye'de satiş onceligi Turkcell'e ait. Turkcell stoklarinda yeterli miktarda olan renkler nokiashoplarda satişa cikabiliyor. Turkcell'de sari ve kirmizi renk kalmadigi icin nokiashoplarda sadece siyah ve beyaz renk bulabilirsiniz. Turkcell'de bir ara sadece beyaz renk kalmişti diger icin tukendi uyarisi vardi ama şu anda duruma bakmadim. Bu durumun stoklarin azligindan mi yoksa talebin aşiri oluşundan mi kaynaklandigini satiş rakamlari geldiginde anlayabiliriz.
Bilgi için sağol abi, hayırlısı olsun. Benim renk griydi ama malüm neyse şimdilik siyahı almayı düşünüyorum inşallah.

Black-killing

Black-killing

Üye
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
phasan

phasan

Üye
Bakalim turkiyede nolacak

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Alanlara ve alacaklara hayırlı olsun güle güle kullanın.

Haber için :tşk:

• Beğen
Tepkiler: warriorname
mystiery_

mystiery_

Üye
bana kalirsa stoklarin azligindan tukendi.

asigsasi

asigsasi

Üye
inşallah cihazın hakkını vermiştir nokia yine kısıtlamalar yapmamıştır

- - - Eklendi - - -

bana kalirsa stoklarin azligindan tukendi.

aynen bana da öyle geliyor ondan sonra bak kapış kapış oldu deyip piyasayı yokluyor

boyabatlı

boyabatlı

Üye
Baksanıza fiyat 99 dolar burda olsa bende alırım

MertcaN9

MertcaN9

Üye
efsanenin büyük dönüşü... tuşlu telefon döneminin tek lideri nokia efsane sağlam cihazların sahibi olan firma akıllı telefonda da bu büyük başarıyı göstermesi için demekki lumia 920 şartmış. akıllarda hep soru işareti bırakıyordu bu microsft ortaklığı hatta symbian bölümünde ki herkes nokianın artık bittiğini ölüm anlaşmasını imzladığını söylüyordu işte bu da durumun tam tersi olduğunun kanıtı.

• Beğen
Tepkiler: warriorname
warriorname

warriorname

Üye
Tükenir tabi :D

CasuS_87

CasuS_87

Üye
böyle olacağı belliydi :)

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
İnşallah zamanla fiyatı da düşer daha fazla satılır.

MaxipmaN

Üye
bi cacık olacak mı görecez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...