Rıza Soylu
Üye
-
Konu Sahibi
-
Bana da öyle geliyor. Bir de ali kemal abinin görüşünü alayım. Bence Nokia tekrar 41 mp lik seri çıkartır. Bir de benim 920 kaça gider resimlerini koyacağım az sonra.920 Henüz çok güncel bir model.Alacağınız yeni bir lumia size 920'den çok farklı bir performans sunmayacağı için bence en az 1 yıl daha bekleyin yeni modeller için.
bence değiştirme garantisi bitene kadar kullan bide şimdiki lımiaları alma hep bırborınr benziyor özellikleri lumia 1520 gelene kadar bence kullanmaya devam et.1-Nokia Lumia 920'ye sahibim, cihazım garantiye gitti, ve arka kasası değiştirilmiş olarak bana yollandı yani cihazımda hiçbir çizik yok. Ekranı da çizik değil sıfır gibi. Şimdi bu fırsatı bilerek bunu satmayı düşünüyorum. Yanında 4 tane kap ve 2 ekran jelatini vereceğim.Sizce kaça satabilirim?
2-Bunu sattıktan sonra beklemeyi düşünüyorum yeni lumia modelleri için. Belki diğer yılın Nokia World etkinliğine kadar bekleyebilirim.Size şu sorum olacak Nokia 4 çekirdekli 2gb ram veya üstü,41mp kameralı, 5 inç bir cihaz çıkartır mı? Bekleme nedenim şu güncelleme olarak şuan ki cihazlar içimde bir kuşku bırakıyor. Seneye olacak etkinlikteki cihazlar elbette daha fazla güncelleme alacak.Güncelleme de önemli değil fakat şu uygulamalarda bazılarında ram sıkıntısı var 512 mb ramliler için şimdi acaba bu sıkıntıya ileride 1020-920-925 gibi cihazlar düşer mi diye bir korkum var. veya işte 4 çekirdekli işlemcinin bir güncellemeyi alıp ta 920-1020'nin alamaması gibi. EYER bu sıkıntılar olmaz sa hemen 1020 alabilirim çok beğeniyorum. Ama bekle derseniz bekleyedebilirim. Ali Kemal abi senin de bir görüşünü almayı çok isterim sen ne dersin bu konu hakkında?
Biraz uzun oldu ama okuyup cevaplayan herkese teşekkürler.
Baya iyi açıklamışsın teşekkürler Ali Kemal abi. Dediğiniz gibi yapacağım belki diğer senenin Nokia World'ünü beklerim ama şubattan önce wp8.1 olmayan telefonlara yönelmeyeceğim.bu saatten sonra lumia 920 satılıp da alınacak telefon mutlaka lumia 1520 ve ona denk donanımda bir telefon olmalı.
41MP kameralı yeni bir cihaz kısa donemde çıkacağını düşünmüyorum. Önümüzdeki Nokia World etkinliğinde tanıtılacak cihazı Elop bile bilmiyordur. Bence Şubat ayının sonundan önce kesin karar vermeyin. Çünkü Windows Phone 8.1'le çıkacak cihazlarda çok fazla extra özellik olacak.
Bu arada bence 41MP kameraya da takılmayın. Lumia 1520'deki 20MP pureview kamera da hafife alınacak gibi değil.
Ali Kemal Abi son olarak bir şey sormak istiyorum. Şimdi 920 yi satmayı düşündüm 900tl ye anca zor bile satarım. Sonra atıyorum 5inç olan 4 çekirdekli 2gb ram li bir telefon çıktı geldi türkiye ye 2000tl den satışa çıktı. Benim bu durumda bunun üstüne 1000tl daha koymam gerek ki alabileyim. Şimdi 920 1 sene sonra çıkacak olan güncellemeleri alacaksa(sistemin eksiklikleri kapatılacaksa) ve çıkacacak oyunları oynatacaksa(grafik işlemcisi yetecekse) satma fikri bana uygun gelmiyor ve üstüne üstlük 1000tl eklemek. 920 ye wp8.1 wp9(zorunlu değil) özelliklerin tamamı gelecekse benim açımdan sıkıntı yok. Ben çünkü bu cihazı en az 1.5 sene daha kullanırım. Sen ne dersin sat mı dersin kullan mı dersin ? Diğer arkadaşlarda görüşlerini iletebilirler.bu saatten sonra lumia 920 satılıp da alınacak telefon mutlaka lumia 1520 ve ona denk donanımda bir telefon olmalı.
41MP kameralı yeni bir cihaz kısa donemde çıkacağını düşünmüyorum. Önümüzdeki Nokia World etkinliğinde tanıtılacak cihazı Elop bile bilmiyordur. Bence Şubat ayının sonundan önce kesin karar vermeyin. Çünkü Windows Phone 8.1'le çıkacak cihazlarda çok fazla extra özellik olacak.
Bu arada bence 41MP kameraya da takılmayın. Lumia 1520'deki 20MP pureview kamera da hafife alınacak gibi değil.
tüm güncellemeri alır almasınada bana kırpılabilir gibi geliyor misal extra kolon hala bi muamma ana güncellemeleri eksiksiz alır eminim ama bu tarz ufak detaylar eksik olabilir ama bunun içinde satmaya değermi o ayrı ben sırf ekranı için 1520 almayı düşünüyorum performans olarak 920 ayet yeterliBaya iyi açıklamışsın teşekkürler Ali Kemal abi. Dediğiniz gibi yapacağım belki diğer senenin Nokia World'ünü beklerim ama şubattan önce wp8.1 olmayan telefonlara yönelmeyeceğim.
Ali Kemal Abi son olarak bir şey sormak istiyorum. Şimdi 920 yi satmayı düşündüm 900tl ye anca zor bile satarım. Sonra atıyorum 5inç olan 4 çekirdekli 2gb ram li bir telefon çıktı geldi türkiye ye 2000tl den satışa çıktı. Benim bu durumda bunun üstüne 1000tl daha koymam gerek ki alabileyim. Şimdi 920 1 sene sonra çıkacak olan güncellemeleri alacaksa(sistemin eksiklikleri kapatılacaksa) ve çıkacacak oyunları oynatacaksa(grafik işlemcisi yetecekse) satma fikri bana uygun gelmiyor ve üstüne üstlük 1000tl eklemek. 920 ye wp8.1 wp9(zorunlu değil) özelliklerin tamamı gelecekse benim açımdan sıkıntı yok. Ben çünkü bu cihazı en az 1.5 sene daha kullanırım. Sen ne dersin sat mı dersin kullan mı dersin ? Diğer arkadaşlarda görüşlerini iletebilirler.
Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız ? Başka görüş açıklayacak yok mu bekliyorum görüşlerinizi. Ali Kemal abide cevap verdi mi iş tamamdır.tüm güncellemeri alır almasınada bana kırpılabilir gibi geliyor misal extra kolon hala bi muamma ana güncellemeleri eksiksiz alır eminim ama bu tarz ufak detaylar eksik olabilir ama bunun içinde satmaya değermi o ayrı ben sırf ekranı için 1520 almayı düşünüyorum performans olarak 920 ayet yeterli
ben 920 yi değiştirecem 1520 için ama siz 920 nin tasarım kamere ekran ses gibi özelliklerinden bi şikayetiniz varsa öyle değiştirin güncelleme için değiştirmenize bence gerek yok 1520 çıkmamış olsaydı ben sadece şekli için 925 almayı planlıyodum ama 1520 gönlüme taht kurduSiz benim yerimde olsanız ne yaparsınız ? Başka görüş açıklayacak yok mu bekliyorum görüşlerinizi. Ali Kemal abide cevap verdi mi iş tamamdır.
macro çekimde tamam net çeker bide uzak mesafe çek bakalım s3 mini ile 1020 nin kamerasının karşılaştırıldığınada tanık olacakmışız meğerLumia 1020 tamamen saçmalık ve bi rekabet telefonu gibi bir şey. Napacaksın 41 mp kamerayı tutupta duvar boyu poster çıkartmayacağımıza göre bu devirde 8 mp bile insanın işini görüyor. En basitinden size 5mp samsung s3 mini kamerasının becerdiği fotoğraf kalitesini gösteriyim ona bakın. Yani 41 mp falan aldatmaca. Alacaksanız 925 alın diyrcegim oda 920 nin aynısı aynı işlemci var. O yüzden sen satma telefonunu. İllaki alacagım diyorsanda bekle biraz. Buda s3 mini ile çektiğim fotoğraf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?