Nokia Lumia 920 Sorunları - Sürü Psikolojisi

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Lumia 920 Sorunları - Sürü Psikolojisi
Forumda arızalı Lumia 920 diye şikayet konusu açan tüm arkadaşlara sesleniyorum.
Umarım bir şekilde paranızı geri alır ve o parayla gidip kendinize iPhone yada Galaxy S3 edinirsiniz.
Böylece Nokia'dan ve WP sisteminden kurtulmuş olursunuz.
Siz de rahatlarsınız biz de...
Sizin arıza/şikayet konularınızı artık Android yada iOS forumlarında takip ederiz.
Haa doğru ya Samsung ve iPhone hiç şikayet konusu olmuyor, onlarda hiç kusurlu telefon çıkmıyor(!)
Google'da bu firmaların adını arıza/sorun/şikayet kelimeleriyle aratınca hiçbir şey bulamıyorsunuz(!)
Ne güzel işte yeni cihazınızla mutlu mesut olursunuz.
Verdiğiniz paranın hakkını alırsınız kusursuz telefonunuzla.
Şu an olduğu gibi pişman olmazsınız "çöpe" verdiğiniz para için.

İşin enteresan yanı, sorunu olmayan yüzbinlerce kişi parasını çöpe attığının farkına niye varamadı acaba bugüne kadar.

...

Değerli arkadaşlar,
Sistemde yaşadığınız yazılımsal sorunlar, yapamadığınız işler yada bulamadığınız özelliklerle ilgili burada bütün kullanıcılar elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor.
Ama son günlerde bu sorunlardan ziyade; şurası açık, burası tozlu, orası eğri, burası büğrü, bu firma hep böyle yapıyor, teknik servis hep şöyle vb gibisinden sanki herkesin cihazının durumunu, herkesin halini biliyormuş gibi yada verdiği parayla firmayı tümden satın almış gibi şikayet konuları açılıyor. "Bazıları" abartıdan geçilmiyor, bazılarında haklılık payı var. Her ne şekilde olursa olsun, bu tip fiziksel sorunlara forumdan yapılabilecek pek fazla birşey yok. Firma yada servis gereken prosedürü uygulayacaktır. Ki bunda bile standart yok, firma ve teknik servis hizmetinden hoşnutsuz olan kadar çok memnun olanlar da var. Öyle ki o firma yıllardır Türkiye'de en iyi firmalardan biri ödülünü alıyor. Hal böyle olunca genellemek ne kadar doğru?

Bir diğer ilginç konu ise, telefonu aldığından beri hiçbir şikayeti olmadan kullananlar bile açılan konulardan sonra "aaa benim telefonumun da şurası eğriymiş hakkaten, şurası açıkmış, şurası çizikmiş, aynı sorun bende de varmış" diye yakınıp konu açmaya, sayıp saydırmaya başladılar. Artık bu iş iyice sürü psikolojisine döndü. O güne kadar sorunsuz kullanırken ve gereken bütün işini görürken, bir anda telefon defolu oluverdi, ilginç!

Benim düşüncelerim bu şekilde kusura bakmayın.

Saygılarımla...

bulutsuzgece

• Beğen
Tepkiler: cello-can, YasirTaHazal, NUD ve 5 diğerleri

krstnck

krstnck

Üye
Mükemmel bir yazı olmuş tebrik ederim..Bende çok sıkıldım aynı kişilerin sürekli konu açıp arıza bildirmesinden ben o kişilerin telefondan daha çok arıza olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: cello-can
dedereis123

dedereis123

Üye
Valla laflarin cogunu bana dedigini biliyorum ancak , ben cihazi kullanmadigimi bu yuzden icerigi nasil bir yorum yapmadim , cop kelimesini arizali sekilde gerilen verilen cihazlar icin dedim anlasilmasi ne kadar zor oldu bilmiyorum , bazi arkadaslar evet batarya sesini sorunu yapmislae ben birsey diyemem , bendede geliyordu sorun etmedim ancak sonrada ekranin yarisi acik olunca ve donup reset atinca mecbur olarak sesimi cikardim . Ben kvk ile turkiye olarak sikayetdeyim nokianinda destek hattindan . Ben cihazi kullanamadan verdigim icin bilmiyorum nasil urun ancak zevkli farkli ben para iadesi degil sadece saglam sorunsuz,cihaz istiyorum . Eger kvk bana bunu saglamiyorsa iste o cihaz coptur

- - - Eklendi - - -

Mükemmel bir yazı olmuş tebrik ederim..Bende çok sıkıldım aynı kişilerin sürekli konu açıp arıza bildirmesinden ben o kişilerin telefondan daha çok arıza olduğunu düşünüyorum.

Insallah cihazinda bir sorun yasamazsinda

• Beğen
Tepkiler: enterneoll
awdil

awdil

Üye
İnsanlari kendinizce sürü addedip,ahirin de bu piskolojik mantaliteye ram eylemeden önce,kişilerin sorunlarındaki haklılık payını tahkik ve anlamayı salık veririm size sayın,bulutsuzgece...

Zira bir kullanıcı firma tarafından ayıplı olarak kabul edilmeyen,defolu mala avuç ile para veriyor...Bırakın da insanlar sorunlarını dile getirsinler.Nitekim biz tüketiciler bu kadar firma fanatizmi fevri kelamlar tasavvur ederken,alakalı firmanın ve servisin lakayt davranmasına şaşırmamak gerek.

Lumia kusursuz değildir,iyi yönleri kadar,üretim hatalarını da münazara etmek gerekiyor...

Ve insanları "arızalı" olarak fişleyen arkadaşı kaale bile almıyorum...

• Beğen
Tepkiler: dookie85 ve pRime.
gkcll

gkcll

Üye
eyvallah usta valla güzel yazı olmuş
bu kusurlar hızlı talep ten de olabilir
Birde diğer firmaları çok iyi sanıyor lar htc rezalet samsung saygısız ve berbat serisi var
Google de bi aratın bakalım samsung galaxy s3 e şikayet yağıyor diye çok mu iyi bakın

dedereis123

dedereis123

Üye
Bakin bu benim asil anlatmak istedigim konu
www.maxicep.com/windows-phone-genel-destek/nokia-745364.html#post5672158

o kasa yamuk fln diyenleri bilmem nasil bir inceleme ile buldularsa :D benim sorunum belli degisim o kadar para isteyen yok

- - - Eklendi - - -

İnsanlari kendinizce sürü addedip,ahirin de bu piskolojik mantaliteye ram eylemeden önce,kişilerin sorunlarındaki haklılık payını tahkik ve anlamayı salık veririm size sayın,bulutsuzgece...

Zira bir kullanıcı firma tarafından ayıplı olarak kabul edilmeyen,defolu mala avuç ile para veriyor...Bırakın da insanlar sorunlarını dile getirsinler.Nitekim biz tüketiciler bu kadar firma fanatizmi fevri kelamlar tasavvur ederken,alakalı firmanın ve servisin lakayt davranmasına şaşırmamak gerek.

Lumia kusursuz değildir,iyi yönleri kadar,üretim hatalarını da münazara etmek gerekiyor...

kesinlikle umarim o arizali diyeb arkadas hic bir urunde bir sorunla karsilasmazda sonra arizalanmasin kendiside , yazilimsal sorunlari sorun yapmak dogru degil ancak fiziksel olaylarida olan urunleri dile getirmek lazim

krstnck

krstnck

Üye

Almıyo olabilirsin hakkındır,bende çoğu kişiyi almıyorum mesela dediğin laftan dolayı seni..Sence bir sorunu 2 gün içinde 7 8 defa konu açıp bildirmek bağırıp çağırmak ufak tefek şeyler için normal mi ? Bence değil elektronik üründür bu bozulur bozuk çıkar her şey olur marka konu değil benim lafım basit arızaları kafasında kendisinde büyük arıza çıkaranlara ve üstüne alınanlara.

- - - Eklendi - - -

Bakin bu benim asil anlatmak istedigim konu
www.maxicep.com/windows-phone-genel-destek/nokia-745364.html#post5672158

o kasa yamuk fln diyenleri bilmem nasil bir inceleme ile buldularsa :D benim sorunum belli degisim o kadar para isteyen yok

- - - Eklendi - - -

kesinlikle umarim o arizali diyeb arkadas hic bir urunde bir sorunla karsilasmazda sonra arizalanmasin kendiside , yazilimsal sorunlari sorun yapmak dogru degil ancak fiziksel olaylarida olan urunleri dile getirmek lazim

Dediğin doğru getirilir dile getirilmez değil getirilmesi de gereklidir..Ama aynı arızayı üst üste konular açıp sürekli sitem sürekli farklı şekilde açılan konular bence normal değil.Herkeste sorun çıkabilir fazla büyütüp çığırtkanlık yapmadan en kısa yola başvurmak bence önemli olan budur.Hem kendisini yiyip bitiren hem sürekli soru sorup konu kirliğiği yapan arkadaş çok fazla.

• Beğen
Tepkiler: YasirTaHazal ve n000k
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar burası "şikayet var" forumu değil.
Burada genel haberleri, bilgileri ve yardımcı olunabilecek sorunları paylaşmaya çalışıyoruz.
Hikayenin özeti bu.
Awdil kardeşim umarım şimdi anlatabilmişimdir.

Sistemde çözemediği bir sorun, bulamadığı bir ayar ya da sorunun cevabı konusunda kime sırtımızı dönmüşüz burda?
Elinden geldiğince herkes paylaşmaya ve yardımcı olmaya çalışıyor.
Sanki insanlara yardımcı olmak istenmiyor gibi bir hava estirmişsin cevabında.
Yazdıklarım benim kendi kişisel görüşümdür.
Aynı fikirde olmak zorunda değil elbette kimse.
Ben bu tip yakınma ve şikayet konularını hoş bulmuyorum sadece.
Yukarıda da belirttiğim gibi, yardımcı olunabilecek soru ve sorunlara zaten elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Lakin son zamanlarda açılan konular iyice forumu iyice "şikayet var"a çevirdi.

• Beğen
Tepkiler: YasirTaHazal, n000k ve krstnck
ecel54

ecel54

Üye
:alkis

dedereis123

dedereis123

Üye
Almıyo olabilirsin hakkındır,bende çoğu kişiyi almıyorum mesela dediğin laftan dolayı seni..Sence bir sorunu 2 gün içinde 7 8 defa konu açıp bildirmek bağırıp çağırmak ufak tefek şeyler için normal mi ? Bence değil elektronik üründür bu bozulur bozuk çıkar her şey olur marka konu değil benim lafım basit arızaları kafasında kendisinde büyük arıza çıkaranlara ve üstüne alınanlara.

- - - Eklendi - - -

Dediğin doğru getirilir dile getirilmez değil getirilmesi de gereklidir..Ama aynı arızayı üst üste konular açıp sürekli sitem sürekli farklı şekilde açılan konular bence normal değil.Herkeste sorun çıkabilir fazla büyütüp çığırtkanlık yapmadan en kısa yola başvurmak bence önemli olan budur.Hem kendisini yiyip bitiren hem sürekli soru sorup konu kirliğiği yapan arkadaş çok fazla.

bu laflari kime ilettigini dile getirirsen daha iyo olur

krstnck

krstnck

Üye
bu laflari kime ilettigini dile getirirsen daha iyo olur
Alıtnı yapmışım işte üstüne alınanlara iletiyorum gereksiz şeyleri çok büyütmeyin.Neyse konuyu kirletmeye gerek yok daha fazla inşallah sağlam cihaz gelir mutlu olursun ama pek takma.:oke:

dedereis123

dedereis123

Üye
Alıtnı yapmışım işte üstüne alınanlara iletiyorum gereksiz şeyleri çok büyütmeyin.Neyse konuyu kirletmeye gerek yok daha fazla inşallah sağlam cihaz gelir mutlu olursun ama pek takma.:oke:

Bencede tabi senin icin gerekli sorun ne oda onemli , eger bir cihazin yarisi aciksa benim icin buyul bir sorundur hele 1650tl verince

nanotex

nanotex

Üye
Lumia kullanıcıları birbirine girdi :D

dedereis123

dedereis123

Üye
ne gircez be :D bazi seyleri anlatabilsek sorun yok

n000k

n000k

Üye
Forumda arızalı Lumia 920 diye şikayet konusu açan tüm arkadaşlara sesleniyorum.
Umarım bir şekilde paranızı geri alır ve o parayla gidip kendinize iPhone yada Galaxy S3 edinirsiniz.
Böylece Nokia'dan ve WP sisteminden kurtulmuş olursunuz.
Siz de rahatlarsınız biz de...
Sizin arıza/şikayet konularınızı artık Android yada iOS forumlarında takip ederiz.
Haa doğru ya Samsung ve iPhone hiç şikayet konusu olmuyor, onlarda hiç kusurlu telefon çıkmıyor(!)
Google'da bu firmaların adını arıza/sorun/şikayet kelimeleriyle aratınca hiçbir şey bulamıyorsunuz(!)
Ne güzel işte yeni cihazınızla mutlu mesut olursunuz.
Verdiğiniz paranın hakkını alırsınız kusursuz telefonunuzla.
Şu an olduğu gibi pişman olmazsınız "çöpe" verdiğiniz para için.

İşin enteresan yanı, sorunu olmayan yüzbinlerce kişi parasını çöpe attığının farkına niye varamadı acaba bugüne kadar.

...

Değerli arkadaşlar,
Sistemde yaşadığınız yazılımsal sorunlar, yapamadığınız işler yada bulamadığınız özelliklerle ilgili burada bütün kullanıcılar elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor.
Ama son günlerde bu sorunlardan ziyade; şurası açık, burası tozlu, orası eğri, burası büğrü, bu firma hep böyle yapıyor, teknik servis hep şöyle vb gibisinden sanki herkesin cihazının durumunu, herkesin halini biliyormuş gibi yada verdiği parayla firmayı tümden satın almış gibi şikayet konuları açılıyor. "Bazıları" abartıdan geçilmiyor, bazılarında haklılık payı var. Her ne şekilde olursa olsun, bu tip fiziksel sorunlara forumdan yapılabilecek pek fazla birşey yok. Firma yada servis gereken prosedürü uygulayacaktır. Ki bunda bile standart yok, firma ve teknik servis hizmetinden hoşnutsuz olan kadar çok memnun olanlar da var. Öyle ki o firma yıllardır Türkiye'de en iyi firmalardan biri ödülünü alıyor. Hal böyle olunca genellemek ne kadar doğru?

Bir diğer ilginç konu ise, telefonu aldığından beri hiçbir şikayeti olmadan kullananlar bile açılan konulardan sonra "aaa benim telefonumun da şurası eğriymiş hakkaten, şurası açıkmış, şurası çizikmiş, aynı sorun bende de varmış" diye yakınıp konu açmaya, sayıp saydırmaya başladılar. Artık bu iş iyice sürü psikolojisine döndü. O güne kadar sorunsuz kullanırken ve gereken bütün işini görürken, bir anda telefon defolu oluverdi, ilginç!

Benim düşüncelerim bu şekilde kusura bakmayın.

Saygılarımla...

bulutsuzgece
çok teşekkür ederim benim düşüncelerimde aynı şekilde.. her zaman diyorum.. pişman olduysan aldığına yenisini isteceğine paranı iste git başka tel al!!! sözüm kafasına çok takıp pişman olanlara..

- - - Eklendi - - -

çok doğru söylemişsin..

TeAmo42

TeAmo42

Üye
Burada genel haberleri, bilgileri ve yardımcı olunabilecek sorunları paylaşmaya çalışıyoruz.
Hikayenin özeti bu.

Sistemde çözemediği bir sorun, bulamadığı bir ayar ya da sorunun cevabı konusunda kime sırtımızı dönmüşüz burda?
Yukarıda da belirttiğim gibi, yardımcı olunabilecek soru ve sorunlara zaten elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Burası şikayet var forumu değil doğru fakat birçok kullanıcı cihaz seçimi yaparken bu siteden yardım alıyor hangi cihaz daha fazla tutuluyor,hangisi daha sağlam,hangisi arıza vermiyor. O yüzden şikayet forumu olmasında sakınca görmüyorum ben.

• Beğen
Tepkiler: pRime.
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Konu tartışmaya dönüşmesin.
Sadece son günlerde gördüğüm bir durumdan duyduğum rahatsızlığı dile getirdim.
İsim vermek istemedim.
Bundan sonra bu tür konular açılırken iki kere düşünülürse daha iyi olur diye düşünüyorum.
Şikayetlerden normal konular konuşulamaz oldu son bir haftadır.
Haber ve bilgi paylaşımları, yazılımsal soru ve sorunlar ile bunlara çözüm arayışları güme gidiyor bu tür konular yüzünden.

Umarım cihazları kusurlu olan arkadaşlar, bir şekilde çözüm bulurlar.

- - - Eklendi - - -

Burası şikayet var forumu değil doğru fakat birçok kullanıcı cihaz seçimi yaparken bu siteden yardım alıyor hangi cihaz daha fazla tutuluyor,hangisi daha sağlam,hangisi arıza vermiyor. O yüzden şikayet forumu olmasında sakınca görmüyorum ben.

Hakkında hiç şikayet olmayan bir telefon gösterir misiniz bana?
Her marka/cihazda sorunlu ürünler çıkabilir.
O bir yana herkesi memnun etmek de mümkün değil.
Çıkan sorunları genellemek hoş bir şey değil.
Bu tür defo şikayetlerinin iletilebileceği mercii yada siteler mevcut.

• Beğen
Tepkiler: n000k
awdil

awdil

Üye
Hikayenin özeti bu.

Merhaba,

Kusura bakmayın ama hocam,ben 2006 dan beri bu forumu takip ederim,ilk defa böyle tutarsız bir söylem ile karşılaşıyorum.Diğer kategorilere bir gözatın isterseniz benzer içerikte yüzlerce konu göreceksiniz,aynı tutum neden o kategoriler de gösterilmemiş?

Hem burada kimse sizin şahsınıza,yardım etmiyor gibi bir sav ortaya atmadı.Ben sizin ne kadar yardımsever olduğunuzu bizzat müşahade eden biriyim,bu mevzu için de ayrıca teşekkür ederim.

Fakat insanlar bu bölüm de tahayyül üzere konu açmıyordur eminim.Takdir edersiniz ki,kişiler çözüm bulmamış ve üreticinin sırt çevirdiği kunuları,burada bir refans olması hasebi ile üyeler ile paylaşıyor.Bence bu gayet normal.

Çendan belki bir nebze empati yapmış olsak,bu tür durumlar karşısın da,aynı tepkiyi verebileceğimizi idrak etmemiz uzun sürmezdi...

• Beğen
TeAmo42

TeAmo42

Üye
İsim vermek istemedim.
Bundan sonra bu tür konular açılırken iki kere düşünülürse daha iyi olur diye düşünüyorum.
Haber ve bilgi paylaşımları, yazılımsal soru ve sorunlar ile bunlara çözüm arayışları güme gidiyor bu tür konular yüzünden.

- - - Eklendi - - -

Hakkında şikayet olmayan ürün gösteremem.Ama hakkında çok şikayet olan veya hakkında çok az şikayet olan ürün gösterebilirim.Buda onu üreten firmanın kalitesine bağlıdır.Benim Galaxy S3'ümde aldığımdan 2 gün sonra arıza verdi bende burada konu açıp sitemimi dile getirdim.Teknik servisde sorun yapıldı ama galaxy s3 alacak kullanıcılar bu konuları okuyup o cihazı tekrar düşünürler ne var ki bunda?

dedereis123

dedereis123

Üye
İsim vermek istemedim.

- - - Eklendi - - -

dogru 1 haftaya kadar lumia 920 tek hatasiz telefon olarak gosteriliyordu ama artik bazi hatalari oldugu ortaya cikmis durumda

• Beğen

Üst Alt