Nokia Lumia 920 Pro Camera Vs Normal Kamera :)

Sponsorlu Bağlantılar

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Pro cam çok güzel gerçekten

4MaGuS

4MaGuS

Üye
ya arakadaşlar anladıgım kadarıyla deniyen olmamış şidmi söyliyeceğimi bakın şimdi etraf çok karanlık ve yakın çekim yapmıyorsanız pro kamera fazla iyi çekmiyor belki ben 4s almadıgım için öyle olabilir ancak deneme yapıcagım siz birde normal kamerada gece moduna alıp denerseniz farkı o zmana görürsünüz yani ayarlarla uğraşmak istemeyen kişiler için gece moduna alıp çok güzel resimlerde çekebilirler deniyen varsa resimler paylaşırsa kıyaslarız bende en yakın zamanda resim çekip paylaşacagım

q0nzalez

q0nzalez

Üye
    Konu Sahibi
ya arakadaşlar anladıgım kadarıyla deniyen olmamış şidmi söyliyeceğimi bakın şimdi etraf çok karanlık ve yakın çekim yapmıyorsanız pro kamera fazla iyi çekmiyor belki ben 4s almadıgım için öyle olabilir ancak deneme yapıcagım siz birde normal kamerada gece moduna alıp denerseniz farkı o zmana görürsünüz yani ayarlarla uğraşmak istemeyen kişiler için gece moduna alıp çok güzel resimlerde çekebilirler deniyen varsa resimler paylaşırsa kıyaslarız bende en yakın zamanda resim çekip paylaşacagım

belki istediğini gibi olmamıştır ama ProCam ve Normali yine karşılaştırdım ışık bu sefer çok gibi
Pro Cam
Enstantane Hızı : 4s
ISO : 100
Beyaz dengesi : oto
Flas : Kapalı

Normal
Mod : Gece Modu

Bence yine pro cam önde renk bakımından bile ve isoyu ayarladığım için pro daha canlı duruyo ve noktasız duruyo. ve normal kamera odaklamada sorun yaratıyo yakın çekim olduğu için. ama pro elle ayarlandığı için yakında olsa ayarlanabiliyor

4MaGuS

4MaGuS

Üye
belki istediğini gibi olmamıştır ama ProCam ve Normali yine karşılaştırdım ışık bu sefer çok gibi
Pro Cam
ISO : 100
Beyaz dengesi : oto

Normal
Mod : Gece Modu

Bence yine pro cam önde renk bakımından bile ve isoyu ayarladığım için pro daha canlı duruyo ve noktasız duruyo. ve normal kamera odaklamada sorun yaratıyo yakın çekim olduğu için. ama pro elle ayarlandığı için yakında olsa ayarlanabiliyor

ben aslında sadece pro camera ile uğraşmak istemeyen kişiler oluyor onlar için bir öneri sundum tabiki pro camera daha üstün olması lazım birde bunu gece çekim yaparak denesek daha iyi olurdu onuda paylaşırız tekrar

metrix355

metrix355

Üye
Procam gerçekten de çok iyi denklanşör hızı ile de çok güzel fotoğraflar yakalanabiliniyor.Su damlalarını çok rahat yakalıyabiliyorsunuz.Elime geçen ilk fırsatta çektiğim fotoğrafları paylaşacağım.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Bu enstantane hızı tam olarak ne ile yarıyor

metrix355

metrix355

Üye
Enstantane değeri var denklanşör hızından bahsediyorsun sanırım denklanşörun açılıp kapanma hızı o en yüksekte 4saniye açık kalır ve içeri giren herşeyi kaydeder ışık yolları yada ışıkla boyama gibi teknikler yapılır.Yuksek hız yaparsan aniden kapanıp açılır su damlası vb hareketli nesneleri durdurmak için idealdir.yuksek hız fazla ışık gerektirir,düşük hızda az ışık gerektirir.

q0nzalez

q0nzalez

Üye
    Konu Sahibi
ben aslında sadece pro camera ile uğraşmak istemeyen kişiler oluyor onlar için bir öneri sundum tabiki pro camera daha üstün olması lazım birde bunu gece çekim yaparak denesek daha iyi olurdu onuda paylaşırız tekrar

şimdi çektim bu resimi odada sokak lambasından ışık vuruyo.

ProCam
ISO:3200
Beyaz Dengesi : Oto
Focus : Manuel

Normal
Mod : Gece
ISO : 3200
Enstantane Hızı : 2s
Beyaz Dengesi : Oto
Focus : Oto

Enstantane hakkında extradan bişeyde ben söliyim. Enstantane hızını ne kadar fazla ayarlarsan metrixin dediği gibi denklaşör geç kapanır. ama karanlık ortamlarda denklaşör ne kadar açık kalrsa o kadar aydınlık olur fotoğraf. açık kaldığı sürecede bütün ışığı içine alır. pro cam bize 4saniye veriyo mesela iso ile falan bu kadar aydınlık oluyo. normal bi dslr istediğin kadar denklaşrü açık tutabilir ve az ışık olan yerlerde bile isoyu düşürüp sadece enstantaneyi uzatıp gündüz gibi net resimler alabilirsin tabi makineyi sallamamak şartıyla oda çok zor böyle resimlerde o yüzden dslr için bi tripod lazım öle fotoğraflar çekiceksen :)

Normal kamera ile bütün ayarları sıfırlanıp çektiğim fotoğraf buda
Herşey Sıfır ayarlarında
Odaklama Işığı: Açık
Mod : Oto

• Beğen
Tepkiler: metrix355
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Enstantane değeri var denklanşör hızından bahsediyorsun sanırım denklanşörun açılıp kapanma hızı o en yüksekte 4saniye açık kalır ve içeri giren herşeyi kaydeder ışık yolları yada ışıkla boyama gibi teknikler yapılır.Yuksek hız yaparsan aniden kapanıp açılır su damlası vb hareketli nesneleri durdurmak için idealdir.yuksek hız fazla ışık gerektirir,düşük hızda az ışık gerektirir.

Evet ondan bahsediyorum tam olarak öğrenmek istiyorum google dan iyice bir araştırım şunu
birde hareketli su gibi nesleleri resim yollaya bilen arkadaşlar varsa bakim

4MaGuS

4MaGuS

Üye
benden bir deneme ancak pro kamerada çekim yaptığımda bir ayar yapmadım etraf ful karanlık gözükmüyor hiç sizce nasıl
ilki normal kamera gece çekimi
ikincisi pro kamera hiç ayarlamadan
üçüncüsü normal kamera oto ayarlar

respection123

Üye
benden bir deneme ancak pro kamerada çekim yaptığımda bir ayar yapmadım etraf ful karanlık gözükmüyor hiç sizce nasıl
ilki normal kamera gece çekimi
ikincisi pro kamera hiç ayarlamadan
üçüncüsü normal kamera oto ayarlar

Pro Camera Farkı Ortada.Fakat Şöyle bişe var Pro Cam İlk Çektiğinde Dahada Net Çekiyor Sonradan hafif düşüş oluyor :hmmm

4MaGuS

4MaGuS

Üye

Pro Camera Farkı Ortada.Fakat Şöyle bişe var Pro Cam İlk Çektiğinde Dahada Net Çekiyor Sonradan hafif düşüş oluyor :hmmm
banada öyle geldi ama sonraki denemeler de bulunduğun yer önemli anlı yerde durup beş defa resim çekip denedim aşagı yukarı aynı çekiyor

q0nzalez

q0nzalez

Üye
    Konu Sahibi
o bence normalde de öyle ama bana göre pro cam de dahada azaltılmış normal kamerada odakladığın gibi çekmiyordu zaten bi yumuşama oluyodu resimde çektikten sonra ama pro camera bunda da normalden daha iyi bence

4MaGuS

4MaGuS

Üye
o bence normalde de öyle ama bana göre pro cam de dahada azaltılmış normal kamerada odakladığın gibi çekmiyordu zaten bi yumuşama oluyodu resimde çektikten sonra ama pro camera bunda da normalden daha iyi bence
pro kamera her türlü iyide o kesin ayarlama yapmadan bile güzel çekiyor daha iyi çekmek için ayarlama yapmak lazım tabiki

q0nzalez

q0nzalez

Üye
    Konu Sahibi
nokianın yapması lazm ya resimi bence çok yumuşatıyo belki yumuşatmasa biraz pixel pixel olcak ama bence yumuşayıncada yakınlaşmaya gelmiyo yakınlaşınca resim çok bozuk oluyo

4MaGuS

4MaGuS

Üye
nokianın yapması lazm ya resimi bence çok yumuşatıyo belki yumuşatmasa biraz pixel pixel olcak ama bence yumuşayıncada yakınlaşmaya gelmiyo yakınlaşınca resim çok bozuk oluyo
yumuşatma derken biraz açık olması falanmı tam olarak nasıl bir şeyden bahsediyorsun konstarkmı çeksin ?

q0nzalez

q0nzalez

Üye
    Konu Sahibi
yok mesela resim ilk odakladığı andaki gibi keskin hatlara sahip olmuyo. odakladığın anda netleşiyo çekince o netlik gidiyo anlatabildim mi bu sefer :D

4MaGuS

4MaGuS

Üye
yok mesela resim ilk odakladığı andaki gibi keskin hatlara sahip olmuyo. odakladığın anda netleşiyo çekince o netlik gidiyo anlatabildim mi bu sefer :D
he öyle olsa çok daha iyi olurda pro camera da hemen hemen yakın gibi

q0nzalez

q0nzalez

Üye
    Konu Sahibi
aynen öle çok bi fark yok normal kamerayla pro arasnda o konuda

Takipçi Satın Al

Üst Alt