Nokia Lumia 520 nasıl?

Sponsorlu Bağlantılar

Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Lumia 520 nasıl?
Nokia Lumia 520 hoşuma gitti .ne dersiniz kullananlar yorum yapabilir mi ?

kursat99

kursat99

Üye
Birkaç gündür kullanıyorum. Öncelikle şunu söylemeliyim; Telefonun fiyatı, sunduğu özelliklere göre çok iyi. Yani bu özellikler nasıl 600 TL ye sığmış sende şaşıracaksın. 600 TL ye Samsung'un, HTC'nin, Symbian Nokia ları görüyoruz. Ama bu onlar gibi değil. Tam bir f/p telefonu. Tasarımı harika. Eline alınca hissedeceksin çok güzel oturuyo. Hatta ilk zamanlarda tuşlara basarken telefon elimden kayıp düşücek gibi oluyodu. Ben sarısını aldım. Telefon ortamda 'ben burdayım' diyor. Yakından bakınca zaten kalite görünüyor.
Donanımı 720 ve 620 ile aynı. Mağazadaki kendisine uygun bütün oyunları çok rahat oynuyor. Oyunlarda ısınma yapıyor ama o genel bir sorun.
Ekrana gelirsek; fiyatına göre iyi bir ekranı var. Ama diğer Lumia larla -özellikle 920 ile- kıyaslama. Bütün Lumia ların ortak çekindikler resimlerinde de görüldüğü gibi diğerlerine göre biraz soluk. Ama genel olarak baktığında -özellikle fiyatındaki telefonlara göre- çok iyi bir ekranı var. Dokunmatikte hiçbir sorun yaşamadım. Kapasitif tuşlarda aynı şekilde sorunsuz. Ekranı 4 inç olduğu için büyük ve sorunsuz bir şekilde yazı yazılabiliyor.
Sağ taraftaki tuşlarda güzel ama ilk kullandığımda biraz zayıf gibi gelmişti ama sonradan alıştım. Kamera tuşu diğerlerinden biraz daha sert ama sorun falan çıkarmıyo.
Sisteme gelirsek... Tek kelimeyle yağ gibi akıyor. Şu ana kadar ne bir takılma ne bir kasılma falan hiçbir şey görmedim. L920,820... nasılsa buda aynen öyle.
Kamera, mükemmel. Hatta gündüz çektiğin resimlerde "bu 5 megapixel mi?" diye sorabilirsin. Ama gece çekimleri çokta iyi değil. Flaş bulunmadığı için biraz sorun oluyor. Video çekimi ise 720P olduğu için gerçekten çok güzel. Odak ta mükemmel.
En başta aklıma bunlar geldi. Başka soruların varsa yanıtlayabilirim...

• Beğen
Tepkiler: Nokiafanboy, _asabiii_ ve serdar.isiktas
Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
    Konu Sahibi
uygulama sıkıntısı var mı hala?

kursat99

kursat99

Üye
WP de biraz var ama eski ye göre daha az. Lumia 520 de 512 MB RAM olduğu için bazı oyunlar çalışmıyor. Ama ortalama seviyede oyun oynuyorsan WP de seni idare eder 520 de.
İstenilen oyun ve uygulamalar: Temple Run 2, Subway Surfers, Instagram, Youtube...
Güncellenilmesinin istenildiği uygulamalar: Whatsapp, Viber, Facebook, Twitter...

Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
    Konu Sahibi
subway gelse fena olmaz ama özentilikten çok kendine özgün uygulamalar yapsalar daha iyi olabilirdi .facebook nasıl?

kursat99

kursat99

Üye
Mağazada bir sürü Facebook istemcisi var. Bir tane Microsoft'un geliştirdiği var. Hala Beta sürümünde. Kullanmadım ama yorumlar çokta olumlu değil. Tasarımı mükemmel ama bildirimler geç geliyormuş falan... Böyle sorunlardan bahsediliyor.
Ha bu arada bak az önce bi arkadaşımız Zombie HQ oyununun konusunu açtı. Hemen girdim ama 1 GB RAM istiyor. Yani ara ara böyle şeylerle karşılaşman olağan.

fk555897

fk555897

Üye
Lumia 520 gerçekten çok güzel bir telefon. Fiyatı zaten çok iyi.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Şahsen ikinci el Lumia 620 al derim o fiyata. Lumia 520 gündüz gözüyle ekranı okumak zor oluyor. Bilen göz ve pusula eksikliği de cabası.

kursat99

kursat99

Üye
Aynen. 520 deki eksiklikler; Kamera Flaşı, NFC, Ön kamera, Pusula.

Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
    Konu Sahibi
520 nin tasarımı 620 ye göre daha iyi bence :/

• Beğen
Tepkiler: serdar.isiktas

darkwaters

Üye
Ben de 520 yi 2 gün önce bi mağazada kullanma fırsatı buldum hakkında çok konuşulduğu için merakımdan az bişey bi kurcaladım öncelikle tasarımı harika söylemeden geçemeyeceğim çok kaliteli bi görünüşü ve ele kaliteli gelen bi hissiyatı var tabiki fiyatına göre değerlendiriyorum ekranı parlıyor diyenler vardı ondan biraz ekranını inceledim tabiki bulunduğum yer mağazanın içiydi ve az ışık vardı gayet iyi geldi bana diğer koşullarda bilemem biraz kurcaladım menü geçişlerine mesajlara falan baktım gayet akıcıydı 512 mb ram beni bozmaz diyosan ve Kamera Flaşı, NFC, Ön kamera, Pusula benim için sorun olmaz diyorsan al 512 mb ram yüzünden bazı oyunları oynayamayacaksın bu can sıkabilecek bi sorun eğer oyun oynarım diyosan 820 ve ya 9xx modellerini tercih et 512 mb ram sorun olmaz oyun çok oynamam diyosan Kamera Flaşı, NFC, Ön kamera, Pusula olmaması sorun olur diyosan (ki pusulanın olmaması nedeniyle bilen gözü falan kullanamayacaksın,) üzerine biraz daha para koy 620 al.
620 inceledim fakat hiç kullanmadım kapalıydı cihaz açmama izin vermemişlerdi 520 yi de 1-2 dakika kadar kullandım yok yüzeysel oldu.
520 ve 620 kullanan arkadaşların fikirleri doğrultusunda kararını verirsin cihazların birbirlerine olan eksi ve artılarına göre hangisi ağır basarsa onu alırsın.

Churchil

Üye
Kardes ben 4 ay falan 620 kullandim ve cok memnun kalmistim sanada tavsiyem 100 lira daha ver 620 al ..

Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
    Konu Sahibi
620 nin tasarımı nı sevmiyorum :(

anilakbay

Üye
1 Hazirandan beri Lumia 520 kullanıyorum. Çok memnunum. Arkadaşlarında dediği gibi Kamera Flaşı, NFC, Ön kamera, Pusula gibi özelliklere çok ihtiyacın varsa 620 al. Ablam da 620 var Ekran olarak 3.8 inç elle tutunca 520'ye göre baya küçük geliyor. Klavyede yazı yazmak 520'de daha da kolay ekran 4 inç olduğu için. Bunları göz önüne alarak seçim yapın..

Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
    Konu Sahibi
520 alcam

_RYUK_

_RYUK_

Üye
3g den görüntülu görüşme olmadığı için almaktan vazgeçtim

Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
    Konu Sahibi
skype yokmu :D

COJR3

COJR3

Üye
Nokia c7 kullanıcısıyım. Hep 920 istedim ama olmadı, benim hayranlığımdan dolayı nişanlımda lumia demeye başlamıştı.. Bu nedenle kendi isteklerimden vazgeçip ona bir 520 aldım vodafone üzerinden.

Telefonu ilk olarak şubede gördüm ve açık olan bir paketi denedim. Kesinlikle 600TL lik değilde 800 900TL lik hissiyatı uyandırıyor. 4 inç ekran ve şık tasarımı ile çok gösterişli. Aktif ve hareketli arayüz ile insanın sürekli tuş kilidini açıp ana ekrana bakası geliyor :D

Hem ben hem nişanlım ilk kez Windows işletim sistemini kullanmış olduk. Çift çekirdek 1ghz sayesinde telefon son derece seri ve akıcı, hiç bir işlem için bizi bekletmiyor. Kamerasının makrosu başarılı,gündüz çekimi de öyle..
600TL ye telefon alacak olsam 520'ye rakip telefon bulamam...

Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
    Konu Sahibi
en geç 3 -4 güne alıcam :D yorumlar için teşekkürler :)

xımkansızx

Üye
arkadaşlar 520 de temple run2 filan açıyomu bilgilendirirmisiniz :)

Takipçi Satın Al

Üst Alt