nokia kullandıgı ses çipi

Sponsorlu Bağlantılar

kaptanedi

kaptanedi

Üye
    Konu Sahibi
nokia kullandıgı ses çipi
ben bu konuya takıntı yaptım bizim forumlarda bu konu üzerine hiç bahsedilmiyor bilgi veren bi başlıkta yok.. bilinmedigi içinmi, telden kulaklıkla müzik dinleyen yokmu, bildigim kadarıyla wolfson çip şu an en iyi ses çipi bunu samsung ve iphone kullanıyoda nokia neden en azından müzik tellerinde kullanmıyor.. kendi ses yongaları daha mi iddiali nokia nın x7 sinde böle bi çip olacakmı olmıcak mı.

Uruloki

Uruloki

Üye
N8 de wolfsom ses çipi var ve ayrıca birşey eklemek isterim X6 da da var ses çipi ayrıca o ses çipi eklenmiş samsung ve iphone nun ses kalitesini hiçbir teknoloji dergisi ve sitesi beğenmiyor direk kulaklık değiştiriyorlar

kaptanedi

kaptanedi

Üye
    Konu Sahibi
walla ingilterenin en iyi test sitesi testfreaks incelemelerinde en iyi ses veren tel olarak iphone yi gösteriyo o na dayanarak dedim ve o sitenin sonuçlarına güvenirim.. peki gsm arenada n8 ve c7 nin ses kalitesi hemen hemen aynı olarak degerlendiriliyor.. n8 wolfson oldugunu ilk kez duyuyosum kendi sitesindeki teknik özelliklerde neden yazmamışlar.. bir c7 kullanıcı olarak n8 de kulaklıkla dinlemedim ama wolfson warsa we gsm arena aynı kalite diyorsa o zaman wolfson nerde....:allalla:

Uruloki

Uruloki

Üye
kulaklık diyorsunda mesela ben orjinal iphone kulaklığını N8 e taktım açıkcası gerçekten berbat onlar başka kulaklıkla deniyor ben direk benim wh-701 e döndüm yani burda kulaklığın kaliteside önemli c7 de ne var bilmiyorum kulaklık olarak ama N8 de wh-701 ve hem basında hemde tizinde çok memnumum

kaptanedi

kaptanedi

Üye
    Konu Sahibi
senhayzır cx 200 street 2 var.. ben baslardan hiç memllun degilim mesela cok tiz ve sesde hiç doygunluk yok bu olayın kulaklıktan kaynaklandıgını sanmıyorum çünkü aynı kulaklıkla 5800 da kullanıyordum ve aynı parcada kulak içi kulaklık olmasına ragmen kulaklarını titreten ses veriyordu sesin yüksekligini kastetmiyorum tok ve kaliteli oluşu...

----------Eklendi @ 23:29:18 ---------- Yazıldı @ 23:27:34 ----------

walla nokia cı olamasam wawe ye gecicem doya doya flac dinlicem ama yapamıyorum işte:vur

KO9

KO9

Üye
Lcg nin music playerı flac dosyalarıda okuyor.. Cx200 bende de var bende bastan pek memnun deilim kulaklıktan bu kadar geliyor diye düşünmüştüm aynı mp3ü bi arkın 5800dada dinleyeyim bakalım ne dicek :)

IKHULAKU

IKHULAKU

Üye
nokia'da özellikle n8, 5800 xm gibi modellerde ses netliği çok iyi frekanslarda kayıp yok. bunu gsmarena'nın gayet profesyonelce yaptığı testlerde de görebiliriz. tek sorun kullanıcıların çok daha yüksek seviyede ses talep etmesi. çok uzun yıllar önce sony ericsson w800 aldığımda bunu özellikle telefon ederek se türkiye'den araştırmıştım. söyledikleri gerekçe bana gerçekçi geldi. gerekçeleri sokakta kulağında çok yüksek bir ses ile dış dünyadan tamamen koparak gezen bir kişinin çevresinde uyarı niteliği olacak korna, patlama, cam kırılması vs sesleri duyamayarak tehlike altında olabilme ihtimali. sonuçta hiç kimse de sony ericsson, nokia gibi firmaların yüksek ses veremeyecek bir cihaz yapmayı beceremeyeceğini düşünmüyordur, en uyduruk firmalar bile bunu yapabilir ama sonuçta uymaları gereken bazı standartlar var, bunlara da uymalarını gerektirecek bir takım kurallar koyan kurumlar var. bana göre samsung markası ses netliğinde apayrı bir konu, samsung diğer markaların en azından ekolayzer koyduğu yıllarda pek çok telefonunda sadece ses açıp kapayabilme özelliği ile yetinmesi ile müşterilerini ayarlanabilir bir netlikten mahrum bırakmıştır. illa ekolayzer istiyorsan pahalı telefon alacaksın diretmesi beni samsungdan en çok soğutan şeylerin başında gelir. yani koskoca samsung e250 gibi, corby gibi çok satan cihazlarına ekolayzer koyamaz mıydı elbette koyardı ama nasıl olsa satıyoruz, yetmeyen başka samsung daha alsın zihniyeti ile hareket etti. sonuç olarak söylemek istediğim nokia'nın ses çipi mi dersiniz, ses ayarları mı bilmem ama verdiği sesin frekansı olarak çok yeterli, sadece seviyesi bir mp3 çalara göre düşük, bunun da böyle olmasını gerektiren sebepler var.

ultrayer6

ultrayer6

Üye
yaw abi n8, iphone'dan daha kaliteli olsa nolur olmasa nolur aradaki o çok ince frekans farkını kulağın ayırt edebiliyo mu :D

IKHULAKU

IKHULAKU

Üye
ultrayer6 söylediğin konuyu kulaklığa bağlı olarak fark ediyorsun, sistem bas veya tiz vermedikçe ona takılı kulaklık dünyanın en iyisi de olsa bir işe yaramaz. kulaklık kötü oldukça da sistem en iyisi olsa en kayıpsız şekilde müziği kulaklığa gönderse yine işe yaramaz. n8'in iphone'dan daha iyi ses verdiğini düşünmüyorum ama ses netliği ona en çok yaklaşan telefonlardan biri bunun yanında iphone dahil tüm markalar telefonun kutu içeriğinde kaliteli bir kulaklığa da yer vermiyor. bunun tek istisnası sanırım eski walkman serisi sony ericssonlardı. bence şu anda n8 yanında verilen kulaklık iphone'nun kutusundan çıkandan çok daha iyi. tabi bir de ses netliğinde gözden kaçan husus telefona yüklenecek mp3lerin netliği. sonuçta hiç bir cihazda kendisine yüklenen netliği kötü bir mp3 ü net çalamaz. 320 kbps veya vbr bit değerindeki bir mp3 ile 128 kbps mp3 arasında dağlar kadar fark var. telefonun ses netliğini beğenmeyenlere nokia internet radio'dan "digitally imported" kanalını aramasını ve çıkan sonuçlardan trance veya vocal trance kanalını dinlemesini tavsiye ediyorum. ilaveten bir diğer gözden kaçan konu da kulak içi kulaklıklarda yanlış boyutta silikon tıkaç seçimi çok fazla ses kaybı yaratıyor. bu yüzden kulaklığından memnun olmayanların diğer boylardaki silikon tıkaçları da denemesini öneriyorum.

pRime.

pRime.

Üye
Şu kadarını söyleyeyim iphone 4'te ses n8'e göre daha tiz geliyor. Bas falan daha az. Sennheiser HD 218 kulaklığıyla ikisiyle de aynı müzikleri dinledim ve bas ve yoğunlukta nokia daha başarılı ama müzik dinlerken nokia daha çok şarj yiyor.

kaptanedi

kaptanedi

Üye
    Konu Sahibi
mesela nokia nın müzik telefonlarına neden daha fazla ve farklı ses codegi çalar hale getirmiyolar.. flac dinlemek istesen dinleyemiyoruz illa wma ya çevircez o zamanda bi parca 40-60 mb arası degişiyo... fazla tiz müzigi sevmiyorum bass ları gayet güçlü olmalı heralde bu acıdan nokia 3250 den daha iyi telefon üretmedi.. hala o telefonun sesini ararım...:ağlarım:

Uruloki

Uruloki

Üye
flac ı biraz zot destekler çok az müzik çalar ve apple ürünü bunu desteliyor yine kısıtlama amaçlı birşey

kaptanedi

kaptanedi

Üye
    Konu Sahibi
benim bildigim wave çalıyor iphone zaten flac degil kendi formatı olan alac formatını çalıyor .. bu kadar zor bişey olmasa gerek...

Uruloki

Uruloki

Üye
ipod destekliyor bildiğim kadarıyla ama millet flac ı o kadar aramadığı için vermezler

mcnpl4

mcnpl4

Üye
ya bi sorum var flac nasıl bir format biçimi??.. iphonen un kalite farkında orjinal albüm şarkılarının da katkısı olabilir. ses kalitesi felan derken ben bütün müziklerimi korsan olarak indiriyorum.. şarkının kalitesi her sitede farklı olabiliyor.. bnce n8 de iyi ses var ama bazen ses seviyesi yetersiz kalıo bana..

kaptanedi

kaptanedi

Üye
    Konu Sahibi
flac orjinal cd nin kayıpsız olarak daha küçük boyuta indirilerek oluşturulan formatdır.. özelligi kayıpsız kalite.. mp3 le falan kıyaslamaz çünkü kbps si cok yüksektir..

----------Eklendi @ 15:04:35 ---------- Yazıldı @ 15:04:20 ----------

en azından benim bildigim bu...

• Beğen
Tepkiler: mcnpl4
mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
wh-701 kulaklık kullanıyorum gayet kaliteli müzik deneyimi sunuyo

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
ya arkadaşlar yeri değil ama mesela sitedeki kullanıcılar hiç toplanma buluşma vs. yapmıyormu...

Uruloki

Uruloki

Üye
cruzer bizim online chat grubumuz var o yeter mi

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
yeter abi...