Özellikle genç ve orta yaşlı kitlenin büyük bir çoğunlunun ilk olarak apple'ye bakmalarının sebebi markaya olan düşkünlükleri...Iphone alıp telefonunda sadece 1-2 dandik oyun bulunduran ve buna rağmen ben marka düşkünüyüm bu işlerden çakmıyorum demek yerine oyun sayısının fazlalığından övünen kişiler var.IOS çoğu kişinin gözünde basit, pro olmayan kullanıcılar ve parası olanlar için iyi bir seçenek gibi gözükürken aslında bu işlerden anlamayanlar için tamamen boş kapalı bir kutu halinde iken bu işi anlayanlar için en az Android kadar eğlenceli ve güzel bir işletim sistemi...
Nokia konusuna gelirsek son dönemlerdeki düşüşleri yüzünden gerçekten bir çok kişinin ön yargılı davranmasını sağladı fakat hala bir çok insanın ilk baktığı telefon markası.Kalite malzemesi ve telefon tasarımı ve amiral gemilerindeki kameralar konusunda tartışmasız en iyiler...Tek eksikleri kullandıkları işletim sistemini geliştirmiyor ya da işletim sisteminin istedikleri gibi gelişemiyor olması.Hala teknoloji denilince ilk akla gelen isim olan Microsoft ile olan anlaşması Nokia'nın zor günlerini, Microsoft'unda telefon alemine girememesi sorununu yok edecek gibi gözüküyor.
Microsoft'un en az PS3 kadar iyi olan hatta bazı konularda ondan üstün olan XBox oyun konsolu var.Konsol dünyasına girdiğinde Sony'e karşı asla ayakta duramayacağını söylediler fakat XBOX şuan dünya genelinde en az PS3 kadar -belki de daha fazla- popüler.Wp'deki markete XBox Live adını vermesi ileride XBOX'ın ilk oyunlarını -daha düşük grafik seviyesindeki- biraz kırparak telefona getirebilme olayını akıllara getiriyor.Wp daha çok yeni bir işletim sistemi ve çok hızlı gelişiyor.Windows bu güne kadar telefonlara tek çekirdek sınırlaması koymuştu fakat artık bu sınırlama kalktı.İleride çok güzel telefonlar bizi bekliyor ve bu da rekabet kızışacak iyi özellikli telefonlar daha ucuza alınacak demek oluyor.
Çok uzun yazdım içimdekilerin bir kısmını açıkladım ama bayadır böyle uzun yorum yazmamıştım