Haber Nokia Htc Ye Açtığı Patent Davasını Kazandı.

Sponsorlu Bağlantılar

Tmobile

Tmobile

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Htc Ye Açtığı Patent Davasını Kazandı.
Windows phone 8 ekosistemine geçmesiyle yükselişe geçen NOKİA HTC Ye Karşı Açtığı Patent davasını kazandı ancak mahkeme bununla kalmayıp android işletim sisteminde kullanılan android beam yani nfc nin sadece adının değiştirilmiş halini izinsiz kullanım olarak niteledi ve tüm android cihazların satışının yasaklanması veyatta büyük Nokia'ya Büyük tazminatlar ödenmesi gerekicek.
Dava sonucuna göre HTC'nin One modelinin Almanya'da satışı yasaklanabilecek.
Nokia'nın sahibi olduğu patent NFC ve Bluetooth üzerinden veri aktarımını organize eden bir protokole dair.
ayrıca htc bir başka patent davasını nokiaya karşı kaybedip htc one mini modelini ingilterede satıştan çekmek zorunda kalmıştı.Nokia Tekrardan Ayaklanıyor Gibi.

• Beğen
Tepkiler: pirenuri, kaygisiz43 ve -Börteçine-

Akhtoher

Akhtoher

Üye
HTC'ye bir darbe de Nokia'dan. Haber için :tşk:

• Beğen
Tepkiler: esmeran3 ve -Börteçine-
0MG90

0MG90

Üye
HTC olsam WP8S ve 8X üretimini iptal eder bir daha WP telefon çıkarmazdım. Kendi görüşüm.

• Beğen
Tepkiler: esmeran3, .caner. ve -Börteçine-
Tmobile

Tmobile

Üye
    Konu Sahibi
HTC olsam WP8S ve 8X üretimini iptal eder bir daha WP telefon çıkarmazdım. Kendi görüşüm.
etse bile nokia da onun cihazlarını yasaklatabilir hatta tüm android cihazları yasaklatabilir veyatta çok yüksek miktarlarda tazminant alabilir nokia için problem değil android telefon üreticileri düşünsün bunu :D

0MG90

0MG90

Üye
etse bile nokia da onun cihazlarını yasaklatabilir hatta tüm android cihazları yasaklatabilir veyatta çok yüksek miktarlarda tazminant alabilir nokia için problem değil android telefon üreticileri düşünsün bunu :D
keyfine göre yapamaz tabi ki bu tarz olay olması lazım

Tmobile

Tmobile

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: muhammettvurucu
OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Acıların Çocugu HTC :D

• Beğen
Tepkiler: muhammettvurucu
Akhtoher

Akhtoher

Üye
Acıların Çocugu HTC :D
Çalışanları soydu, işi bırakıp yeni telefon firması açtılar o paralar ile sonrasında cihaz üretiminde bir seri de kasa açıklığı sorunu oldu yeteri kadar satamadı şimdide bunlar hiç iyi görmüyorum sonunu. Microsoft belki satın alır.

• Beğen
Tepkiler: esmeran3 ve -Börteçine-
sekajmer

sekajmer

Üye
Nokia zaten ayakta :)

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine-
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Abi Nokıa dışında gerisi yalan patentlerini çekse her firma beyaz bayrağını çeker ama bunada izin vermezler :D

• Beğen
Tepkiler: PureFood ve -Börteçine-
sekajmer

sekajmer

Üye
1520 bomba olucak insanlar "Nokia" denilince akıllarına tuşlu eski telleri geliyor mesela bugün epeydir görüşmediğim arkadaşımla konuştum lumia kullandığımı söyledim" Dokunmatik mi?" dedi :)

• Beğen
Tepkiler: MaxipmaN ve -Börteçine-
dakamon

dakamon

Üye
Abi Nokıa dışında gerisi yalan patentlerini çekse her firma beyaz bayrağını çeker ama bunada izin vermezler :D
Rekabet kurulu diye bir şey var dünyada hiç kimse kimseye bir teknolojiyi hiçbir zaman vermem diyemiyor diye biliyorum. Siz eğer yeni bi teknoloji bulduysanız bunun temel halini belli bir telif hakkı talep ederek başkasına vermek zorundasınız eğer talep varsa. En temeli veriyorsunuz çünkü temelin üstüne kim daha çok kat çıkarsa o firma ipi göğüslüyor. Mesela amoled teknolojisini samsung buldu mesela ama her tv marakasında var kimisi daha iyi geliştiridği için görüntü kalitesi yüksek kimisi daha az geliştirebildiği için daha kötü ekran kalitesi var. Benim bildiğim bu. Nokia eğer htc den para alamaz ise yasaklattırabilir. Htc de şu sıralar durumlar kötü para verecek halleri yok. O zama bi yasaklama gelebilir.

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine-
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Rekabet kurulu diye bir şey var dünyada hiç kimse kimseye bir teknolojiyi hiçbir zaman vermem diyemiyor diye biliyorum. Siz eğer yeni bi teknoloji bulduysanız bunun temel halini belli bir telif hakkı talep ederek başkasına vermek zorundasınız eğer talep varsa. En temeli veriyorsunuz çünkü temelin üstüne kim daha çok kat çıkarsa o firma ipi göğüslüyor. Mesela amoled teknolojisini samsung buldu mesela ama her tv marakasında var kimisi daha iyi geliştiridği için görüntü kalitesi yüksek kimisi daha az geliştirebildiği için daha kötü ekran kalitesi var. Benim bildiğim bu. Nokia eğer htc den para alamaz ise yasaklattırabilir. Htc de şu sıralar durumlar kötü para verecek halleri yok. O zama bi yasaklama gelebilir.

Benim bildiğimde birşey bulup patentini alırsan eğer başkaları senden o teknolojiyi yada herneyse o yeni şeyi kullanmak için para teklif ederler..Ya patenti tamamen satın almak için yada yeni bulduğun şeyi ticaretini yapmaları için belli para teklif ederler sende bunu tamamen vermezsin belli bir ücret karşılığında kiralarsın gibi birşey o sana sürekli para aktarır(satın almadığı sürece) satın alırsa zaten o patent senden çıkar başkasının olur

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
haber için :tşk:

.caner.

.caner.

Üye
:bye2: HTC

MaxipmaN

Üye
1520 bomba olucak insanlar "Nokia" denilince akıllarına tuşlu eski telleri geliyor mesela bugün epeydir görüşmediğim arkadaşımla konuştum lumia kullandığımı söyledim" Dokunmatik mi?" dedi :)
:oha:

• Beğen
Tepkiler: sekajmer

Üst Alt