Nokia EOS'un özellikleri sızdırıldı

Sponsorlu Bağlantılar

alical33

alical33

Üye
pil artsa iyiydi :) boyutlarıda açıklanınca net fikir yürütülür

hasansen_83

hasansen_83

Üye
şu anki sistem 4 çekirdeyi desteklemiyo Blue güncellemesinden sonraki cihazlar 4 çekirdekli olucak daha buyuk ekran boyutları wsws

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
şu anki sistem 4 çekirdeyi desteklemiyo Blue güncellemesinden sonraki cihazlar 4 çekirdekli olucak daha buyuk ekran boyutları wsws

bu 4 cekirdegi desteklemiyor bilgisini nereden aldiniz bilmiyorum ama ben size dogrusunu söylüyeyim;
Windows phone8 kerneli 64bit yani 64 cekirdege kadar işlemci destekliyor:oke:

hasansen_83

hasansen_83

Üye
ya tmm 64 çekırdek desteyı ola bılır ama şu anda microsoft 2 çekırdek kullandırtırıyor yıl sonunda 4 desteyı verıcekmıs ole okudum ben

ecel54

ecel54

Üye
mağdem desteklese çokan cıhazlar neden 4 değil d e2 çıkıyor ? microsoft un izni olmada çıkaramıyorlar 4 çekırdeklı işlemcili tlfları yıl sonundakı guncellemeden sonra hem buyuk ekranlı lumia lar hemde 4 çekırdeklı tlf lar çıkıckamıs hem uzantı XAP tan APX olucak

ekranın ne alakası var açıklarmısın. 4 çekirdeğin çıkmamasının sebebi microsoftun istememesidir

hasansen_83

hasansen_83

Üye
sanırım şu anki sistemin daha buyuk ekran desteyı yok blue guncellemesınden sonra daha buyuk ekranlı 1080p destekli ekranla cıkıcakmıs

ecel54

ecel54

Üye
ThunderblastX

ThunderblastX

Üye
Batarya 5 saat gider artık :D
Sent from my RM-821_eu_turkey_343 using Board Express

-Kazuva-

Üye
:tşk: güzelş cihaz olacak inşallah

zorbaa

Üye
sirf FM trasmiter icin alabilirim bu cihazi ah ulan n8 ah

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
bazı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.cihaz iki model olarak planlanıyor iki ve dört çekirdekli iki model olma ihtimali varmış.ayrıca baarya konusunda çekinceleri olanlar boşuna üzülmasinler bu konu da düşünülmüş ama net bir bbilgi açıklanmadı.kamera konusunda net olan tek şey degişken lens açıklıgı olacagı.bu da insanın aklına optik zoomu getiriyor:aha:

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
bazı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.cihaz iki model olarak planlanıyor iki ve dört çekirdekli iki model olma ihtimali varmış.ayrıca baarya konusunda çekinceleri olanlar boşuna üzülmasinler bu konu da düşünülmüş ama net bir bbilgi açıklanmadı.kamera konusunda net olan tek şey degişken lens açıklıgı olacagı.bu da insanın aklına optik zoomu getiriyor:aha:

abi herşey iyi güzel de Nokia neden bu kadar kameraya yöneliyor? Tamam insanlar artık telefonlarıyla çok hatta sürekli fotoğraf çekiyorlar ama herşey de kamera değil sırf buna yoğunlaşılıyor gibi oluyor artık ki 808 de tutmadı bu olay,920 nin kamerası da performanslı olmasına rağmen gündüz o kadar verimli değil hala.. Batarya işi 920 de bence çözülmüş zaten kimsenin çekirdek vs ile de derdi olduğunu sanmıyorum ben kendi gördüğüm kadarıyla 920 de ki eksikleri sıralayayım ;

Polikarbonat kasa : Her ne kadar sağlamlık önemli olsa da polikarbon kasa çok çabuk ısınıyor ve çok ısınıyor rahatsız edici olabiliyor.
Çözünürlük: Ekran her ne kadar hd ekran olsa da bence cihazdaki görüntü kalitesi tam hd gibi değil bu da ppi değerinin düşüklüğünden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
Market bence çok eksik değil ama ordaki strateji çok yanlış,Nokia mağazaya bir oyunu 11 tl den 7 tl den koyuyorsa burada bir saçmalık kesinlikle var..
Cihaz genel anlamda iyi ama gerek Nokia dan gerekse microsofttan yana eksikleri var.. Tasarım biraz daha tek elle kullanılabilir bir cihaz yapmaya yönelik olabilir ilerki modellerde.. Benim en büyük sorunum işletim sistemiyle oldu,cihazı kullanırken sanki cihaz benim istediğimi yapmıyorda ben onun istediklerine uyum sağlıyorum gibi gelmeye başladı.. Mesaja yeni ses koyamıyorsun,sistem sesleri ile multimedya sesleri ayrılamıyor,bildirim merkezi yok ve bu gibi şeyler.. Başlarda herşey güzeldi ama microsofttan kasımdan bu yana herhangi bir ses çıkmaması üzerine,bir kaç aylık windows phone maceramı bugün noktaladım...

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Kameraya yönelmesinin sebebi Kamera ile ilgili bir firmayla anlaşma yapması olabilir mi :good:

Mesela Canon gibi.EOS(!) modelleri çok tuttu :hmmm

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Kameraya yönelmesinin sebebi Kamera ile ilgili bir firmayla anlaşma yapması olabilir mi :good:

Mesela Canon gibi.EOS(!) modelleri çok tuttu :hmmm

tamam da kaç kişinin bugün cihaz alırken önceliği kamera onu demek istiyorum ben

ardacumhur

ardacumhur

Üye

tamam da kaç kişinin bugün cihaz alırken önceliği kamera onu demek istiyorum ben

Anladım kardeş doğru çoğunluk kameraya bakmıyor ama bugüne kadar ve hala da çoğunluk Windows Phone'a bakmıyor.

Nokia hep sıradışı gidiyor bu aralar ;)

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici

Anladım kardeş doğru çoğunluk kameraya bakmıyor ama bugüne kadar ve hala da çoğunluk Windows Phone'a bakmıyor.

Nokia hep sıradışı gidiyor bu aralar ;)

zaten beni sıkan da işin Nokia kısmı değil Microsoft kısmı.. Bizi kısıtladığı gibi Nokia yı da kısıtlıyor saçmalık,adam sana sistemin lisans ücretini ödüyor zaten sen daha adama neden karışırsın ki yok donanım şu olacak bilmem ne diye..

ardacumhur

ardacumhur

Üye

zaten beni sıkan da işin Nokia kısmı değil Microsoft kısmı.. Bizi kısıtladığı gibi Nokia yı da kısıtlıyor saçmalık,adam sana sistemin lisans ücretini ödüyor zaten sen daha adama neden karışırsın ki yok donanım şu olacak bilmem ne diye..

Orada haklısın işte. :hmmm

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

Maalesef değiştim abi... Bir hafta kadar S3 kullanacağım en geç iki hafta içinde de S4 üm gelecek..

Hayırlı olsun kardeşim, s4 gelince şöyle güzel bir inceleme konusu yaparsın artık. Kim bilir belki yalnız bırakmam seni.:)

Üst Alt