nokia e6 mı yoksa htc cha cha mı??

Sponsorlu Bağlantılar

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Çok teşekkürederim vaktini bana ayırdığın için.Beni bilgilendirdiğin için.Hakkını helal et.Beraat kandilin mübarek olsun.İyi akşamlar :bye2:
Seninde arkadasım,hayırlısı olsun insallah mutlu eder seni ki öyle görünüyor.
İyi aksamlar.

umut681

umut681

Üye
htc stabil çalışıyormu androidle?öbür türlü e6 öneririm.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Androidi iyi beslersen güzel çalısır.E6 olmasa bile ben chacha'yı önermem..
Ama klavyeli istiyor arkadas ve piyasadaki en iyi mini klavyeli telefon E6..

yasargs07

Üye
    Konu Sahibi
stabil çalışmak ne demek acaba?

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Yani hep aynı performansta bi hızlı bi yavas degil.Takılma olmadan çalısması demek oluyor.
E6'da böyle bir sorunla karsılasmassın süphen olmasın.Ama chacha 600 mhz ise eger onda stabilite diye birsey olmaz.Android çünkü çok agır bir sistem ve benim inceledigim 800 den asagı islemcisi olan telefonların hepsi çöptü.

yasargs07

Üye
    Konu Sahibi
<b>Yani hep aynı performansta bi hızlı bi yavas degil.Takılma olmadan çalısması demek oluyor.<br />
E6'da böyle bir sorunla karsılasmassın süphen olmasın.Ama chacha 600 mhz ise eger onda stabilite diye birsey olmaz.Android çünkü çok agır bir sistem ve benim inceledigim 800 den asagı islemcisi olan telefonların hepsi çöptü.<br />
</b>
Intermetten baya araştırmıştım piyasaya çıkış öncesi 800mhz'ye çıkarıldı diye.Neyse önemli değil artık karar verdim e6'da.
Bi sorum daha olacak.Internette telefonları karşılaştırdığımda söyle bi sonuç gördüm
Ram Rom
E6 256 mb 1 gb
Cha 512 mb 512 mb
Bunlar nedir acaba?

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Onlar ram ve rom degerleri.Ram telefon açıkken uygulamaları hafızadan okur ve kullanman için depolar.Ama telefonu kapatıp açtıgında ram deki bilgiler silinir.Rom ise telefonun sistemi gibi diyebiliriz sistemin yüklenmesini saglar yani depoladıgı bilgiler telefon kapanınca silinmez.Telefondan bir çok örnek verebiliriz buna.
Diyeceksinki E6'nın Romu yüksek ama Ram düsük.
E6'nın uygulamaları native yani agır uygulamalar degil fazla ram tüketimi yok.Android'de ise uygulamalar fazla donanım gerektirir.
İslemci olayıda aynı sekilde symbian uygulamalara en az %90 islemci ayırırken androidin maksimum degeri %70 falandır.
Rakama vurursak E6 610 küsür islemci ayırırken Chacha maksimum 600 mhz ayırıyor.
E6'da donanım hızlandırıcı mevcut bu sayede grafikler Cpu'dan okunmuyor ve cpu rahatlamıs oluyor.
Ama chacha da grafik hızlandırıcı yok ve onun içinde ayrıca cpu ayırmak durumunda ve 600'den çok çok asagılara düsüyor deger...

yasargs07

Üye
    Konu Sahibi
kusura bakma ama okudum baya ama anlamadım...s
Yani hangisi iyi oluyor?

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Tabiki E6 oluyor.
Yani kısaca Chacha (androidlerde) da islemci'nin %30 - %40'ı anca kendini doyuruyor :d:
Uygulamaları da agır rami fazla yiyor bu yüzden çok yüksek donanımlar gerekli android kurulacak bir telefona.

yasargs07

Üye
    Konu Sahibi
e6 her yönüyle üstün demek ki.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Elbette üstün :good:

bu_rakrak

bu_rakrak

Üye
kesinlikle e6 :oke:

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Arkadası dogru olana yönlendirdiysek ne mutlu

sphone

sphone

Üye
arkadaşım HTC nin en ölüsünü bile nokia ile kıyaslamam

umitturk18

Üye
dostum kendım kullanıyorum htc derım super pc de ne yapıyorsan herseyı yapablıyorsun nokıa yanından gecemez

meg1ddo

meg1ddo

Üye
dostum bencede bu iki telefon kıyaslanmaz tabiki e6 diyorum bende bi kere ekran kalitesi yeter 2.46 inc alana 307200 piksel sığdırmışlar sanırım bu çözünürlük şu ana kadar hiç bir telefonda Yok o ekranda Hd film izlediğini düşün ki kendi kamerası hd video kaydı yapıyor ve herhalde cha cha nın yapıpta e6 nin yapamadığı bir şey yoktur 1 ghz işlemci ve 512mb ram in altında olan bir android almam şahsen...

1fb7

1fb7

Üye
mrb slm kardesım tel ne aldın bılmıyorum ama bence htc chacha 800 Mhz zaten tel 600 yazan arkdslar var orada. telı alalı bı kac hafta oldu.cok memenunum bencede nokıa bıttı klasık nokıa ınternete gır cık bı yere kadr ama htc hergun yenı bırsey asla sıkılmasssın . kıbar hos tel bı o kdar da saglam. bugun gordum teknosada 760 tl . ıns yrdımcı olmustr ıyı gnler......

tunorno

tunorno

Üye
BU İKİ MODEL için tbi ki e6. Ayrıca bazı arkadaşlar illa HTC illa Andorid diye kasmışlar ama arkadaşın istediği özellikler zaten o tarzda bişey değil.Android iyidir lafını duyan adam buraya yorum yazıyo afedersiniz.Sen e6 al rahat et kardeşim. (telefonum HTC Sensation XE) (telefonu laf edecek arkadaş olursa diye yazdım :))

gfbemrah

Üye
htc türkiye de pek bilinmiyor.ama gerçekten çok üstün telefonlar yapıyor.Ayrıca nokia eski günlerini çok arıyor.rakibleri baya zorladı,symbiandan da vazgeçmiyor.Android symbian dan daha üstün.