Nokia E51 Firmware V400.34 Is Hacked [ Nokia E51 de Hacklendi - Hack Yapma ]

Sponsorlu Bağlantılar

Indiana Jones

Üye
    Konu Sahibi
Nokia E51 Firmware V400.34 Is Hacked [ Nokia E51 de Hacklendi - Hack Yapma ]
Aşama 1:
İlk önce güncelleştirme dosyalarını navifirm programı aracılığıyla bilgisayarınıza yükleyiniz ve tüm dosyaları aşağıdaki dizine taşıyınız:
"C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-244\"
Navifirm için aşağıdaki linki kullanınız.

Aşama 2:
Daha sonra bu dosyayı indiriniz ve "C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-244\"
dizinine kopyalayınız.Aynı dosya olduğu için Overwrite/Üzerine yaz (Vista için Kopyala ve Değiştir) seçeneğini seçiniz.

Aşama 3:
Burada Phoenix veya Jaf programlarından birini kullanınız.Ancak Phoenix önerilir.

Phoenix'i Kullanmak
Buradan indiriniz :

Resim ufaltılmıştır. Orjinal halini görmek için buraya tıklayın (Orjinali: 960x558 ve 45KB)
Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi Scan Productu seçiniz.
Resim ufaltılmıştır. Orjinal halini görmek için buraya tıklayın (Orjinali: 957x557 ve 69KB)
Program bağlı telefonları arayarak bulacaktır.

Resim ufaltılmıştır. Orjinal halini görmek için buraya tıklayın (Orjinali: 959x556 ve 61KB)
Aşağıdaki resimdeki gibi Firmware Updateyi seçiniz.
Resim ufaltılmıştır. Orjinal halini görmek için buraya tıklayın (Orjinali: 959x556 ve 81KB)
Refurbish seçeneğini seçiniz.

Resim ufaltılmıştır. Orjinal halini görmek için buraya tıklayın (Orjinali: 960x556 ve 102KB)

OK a tıklayınız.
Resim ufaltılmıştır. Orjinal halini görmek için buraya tıklayın (Orjinali: 960x556 ve 157KB)

JAF'ı Kullanmak
Buradan indiriniz. :
Çalıştırınız.

Ayarlar aşağıdaki gibidir.

Telefonunuzu listeden seçiniz.
Nokia E-51 RM-244

JAF dosyaları yükleyecek ve
dizinine kopyalayacaktır.
(Resimde RM-504 vardır ancak sizinki RM-244 olmalıdır!)

Eğer Jaf telefonunuzu bulmazsa af_nok4models.ini dosyasını jafın yüklü olduğu dizindeki attachment klasöründen telefonunuza yükleyiniz.
Jaf yükleme dizini örneği: C://Program Files/odeon/JAF

Şimdi telefonunuzu kapatınız!ve FLAŞ butonuna tıklayınız.Sonra açma düğmesine basınız.(basılı tutmayınız)ve Jaf flaşa başlayacaktır.

Flaş telefonunuzu yeniden başlatmayı bitirdiğinde bu dosyayı E:\Patches dizinine yükleyiniz ve RP+ programını tlefonunuzda çalıştırınız."Install Server RP+" ve "Open4All RP+" seçeneklerini uygulayınız.Telefonunuz hacklenmiştir! :)

• Beğen
Tepkiler: raşitabi, intikam1715, ITURKI ve 5 diğerleri

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
teşekkürler..

Indiana Jones

Üye
    Konu Sahibi
navifirm: öncelike bunu indirin

crazy_man_55

crazy_man_55

Üye
Türkçe Çevirisi de benden olsun.Belki hiç anlamayan arkadaşlar da vardır İngilizceden ;)

Aşama 1:
İlk önce güncelleştirme dosyalarını navifirm programı aracılığıyla bilgisayarınıza yükleyiniz ve tüm dosyaları aşağıdaki dizine taşıyınız:
Navifirm için aşağıdaki linki kullanınız.

Aşama 2:
Daha sonra bu dosyayı indiriniz ve "C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-244\"
dizinine kopyalayınız.Aynı dosya olduğu için Overwrite/Üzerine yaz (Vista için Kopyala ve Değiştir) seçeneğini seçiniz.

Aşama 3:
Burada Phoenix veya Jaf programlarından birini kullanınız.Ancak Phoenix önerilir.

Phoenix'i Kullanmak
Buradan indiriniz :

Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi Scan Productu seçiniz.

Program bağlı telefonları arayarak bulacaktır.

Aşağıdaki resimdeki gibi Firmware Updateyi seçiniz.

Refurbish seçeneğini seçiniz.

OK a tıklayınız.

JAF'ı Kullanmak
Buradan indiriniz. :
Çalıştırınız.

Ayarlar aşağıdaki gibidir.

Telefonunuzu listeden seçiniz.
Nokia E-51 RM-244

JAF dosyaları yükleyecek ve
dizinine kopyalayacaktır.
(Resimde RM-504 vardır ancak sizinki RM-244 olmalıdır!)

Eğer Jaf telefonunuzu bulmazsa af_nok4models.ini dosyasını jafın yüklü olduğu dizindeki attachment klasöründen telefonunuza yükleyiniz.
Jaf yükleme dizini örneği: C://Program Files/odeon/JAF

Şimdi telefonunuzu kapatınız!ve FLAŞ butonuna tıklayınız.Sonra açma düğmesine basınız.(basılı tutmayınız)ve Jaf flaşa başlayacaktır.

Flaş telefonunuzu yeniden başlatmayı bitirdiğinde bu dosyayı E:\Patches dizinine yükleyiniz ve RP+ programını tlefonunuzda çalıştırınız."Install Server RP+" ve "Open4All RP+" seçeneklerini uygulayınız.Telefonunuz hacklenmiştir! :)

Bunu yazmaktaki amacım kesinlikle konunuzu çalmak değildir.Anlayamayan arkadaşlar için sadece yazılanları Türkçe'ye çevirdim.Konunuz güzel olmuş teşekkürler.

Saygılarımla.

Indiana Jones

Üye
    Konu Sahibi
Çok teşekkürler çeviri için

crazy_man_55

crazy_man_55

Üye
birşey değil görevim :)

theknoppix

Üye
2 phoenixte ve jaf ta 2 sinde de denedim malesef tel acılmıyor ama verdiği linkler sayesinde eski haline getirebildim fakay yinede hacklenmedi :S

-hasangun-

-hasangun-

Üye
tehlikeli bi süreç.v400 yerine v300 de durmakta fayda var.ben öyle yaptım güncellememde bi daha teli.
bence v400 sadece hack uygulamaları kaldırmak için yayınlandı

mobman

Üye
Arkadaşlar Selam,

Yukarıdaki ikinci adımdaki :

Aşama 2:
Daha sonra bu dosyayı indiriniz ve

bolumdeki link calısmıyor.Aşağdaki gibi bir sorunum var, forumda belirttiğniz phoenix ile işlemleri uygulayacagım.

Başka yapabileceğim herhangi bir durum varmıdır.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

-----------------------------

Arkadaşlar selam,

Bende Nokia E-51 de bir sorun yaşadım.

Telefonda virus vardı.Update yaptık fakat asagıdaki sorun oldu.

NSU (Nokia Software Updater) dan en son güncelleme ile güncellemeyi yaptık.Fakat dil seçeneklerindeki Türkçe bölümü gelmedi.Nemesis programı ile kodu ile 0553157 Nokia E51 Türkçe Dil Kodu:0553155 çevirdim.Fakat NSU da en son güncel sürümü yüklediğimiz için.Aynı sürümü bir daha cihaza kuramıyoruz.Bu konuda neler yapabiliriz.Hard format işe yararmı." 3+*+yes+ on off " yoksa bu komut sadece tüm bilgilerin silinmesinemi olanak sagliyor.Eski versiyona bununla donmek mantıklı gelmedı.Cihaz yanımda olmadığı için bakamadım.

Bu durumu düzeltmek için phonix çekip kurduk diyelim mevcut flashı cihaza cakmam mı gerekiyor.

Ayrıca surum dosyasını nerden bulucaz.

teo80

teo80

Üye
Arkadaşlar sonunda yaptımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm olduuu valla ama arkdaşın bir iki eksigi var direk kendi yaptığını anlatsaydı süper oldu ama sonunda yaptım e51 hacklııııııııııııııııı

mobman

Üye
Arkadaşlar sonunda yaptımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm olduuu valla ama arkdaşın bir iki eksigi var direk kendi yaptığını anlatsaydı süper oldu ama sonunda yaptım e51 hacklııııııııııııııııı

To80 kardeşim nasıl yaptıgını biraz ozetleyebilirmisin.

efets

Üye
arkadaslar once pcsuite in yuklu olması gerekiyormu hani "C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-244\"
su dosyanın olmusması icin biraz daha ayrıntılı analatabilirmisinz acaba.en acemi bi şekilde:)

teo80

teo80

Üye
arkadaşlar biraz sabır resimli ve cok net olarak anlatacam tabiki türkçe olacak baya forum gezdim ondan şundan topladım orjinalini iyice okudum oldu..valla olmaz diyordum ama oldu

efets

Üye
oleeey ! yuppie !! :aha:

mobman

Üye
Beyler Selam,

İşlemleri aynen belirttiğiniz gibi yapmaya calistim.Acaba nerde sorun var asagidaki gibi hata aliyorum.

--------------- Ekleme ---------------

arkadaslar once pcsuite in yuklu olması gerekiyormu hani "C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-244\"
su dosyanın olmusması icin biraz daha ayrıntılı analatabilirmisinz acaba.en acemi bi şekilde:)

Bahsettigin yol ve klasorleri kendim yarattım ve tools --> options --->product locations da ilk başlik

program files içindeki nokia phonix olarak ayarla

daha sonra C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-244\ kendin bu klasorun ıcıne dosyaları at.

Fakat bende dede yukarıdaki hatayı verdi bu sefer.

Size aşağıda bu konu ile ayrıntılı anlatım linklerini veriyorum.

Harfiyen yaptım ama gerek windows7 gerekese XP de aynı hataları aldım flashlama yaparken.

--------------

-------------

ITURKI

ITURKI

Üye
arkadaşım (rm244_40034011.01U) dosyasını dediginiz gibi yapıştırıyorum ama hata veriyor.

Revengeful

Emekli Yönetici
teşekkürler

efets

Üye
ya olmuo denemedigim yol kalmadı..yapanlar anlatamazmı cok mu zor ?

ITURKI

ITURKI

Üye
beyler selam,

işlemleri aynen belirttiğiniz gibi yapmaya calistim.acaba nerde sorun var asagidaki gibi hata aliyorum.

[ımg]http://lh3.ggpht.com/_wuzq5-rbwzy/s6hsrayvd2ı/aaaaaaaagfu/_tkı5lvyvku/s720/hata%20phone.jpg[/ımg]

--------------- [sıze=1]ekleme[/sıze] ---------------

bahsettigin yol ve klasorleri kendim yarattım ve tools --> options --->product locations da ilk başlik

program files içindeki nokia phonix olarak ayarla

daha sonra [sıze=3]c:\program files\common files\nokia\datapackage\products\rm-244\ kendin bu klasorun ıcıne dosyaları at.[/sıze]

[sıze=3]fakat bende dede yukarıdaki hatayı verdi bu sefer.[/sıze]

[sıze=3]size aşağıda bu konu ile ayrıntılı anlatım linklerini veriyorum.[/sıze]

[sıze=3]harfiyen yaptım ama gerek windows7 gerekese xp de aynı hataları aldım flashlama yaparken.[/sıze]

[sıze=3] [/sıze]

[sıze=3]--------------[/sıze]

[sıze=3] [/sıze]

[sıze=3]-------------[/sıze]

[sıze=3] [/sıze]
[sıze=4]aynı hata yı bende alıyorum daha açık anlatırmısınız option olayını olmuyor.[/sıze]

muratsim67

Üye
yükleme yarıda klıyor ne yapmam lazım.yardım edin cable driver yükle dediği zaman ben hayır diyorum çünkü var.acaba ondan mı yapıyor.

--------------- Ekleme ---------------

arkadaşlar ben jafı açarken aşağıdaki gibi bir hata mesajı alıyorum yani açamıyorum jafı.ve altta jafla beraber 2 tane masaüstü iconları geliyor.onlarada giremiyorum.usb error gibi hatalar alıyorum.acaba bu sorunları nasıl aşabilirim.

Üst Alt