nokia c7 ye hard format atanlar üzülmeyin

Sponsorlu Bağlantılar

webgezgin

Üye
    Konu Sahibi
nokia c7 ye hard format atanlar üzülmeyin
slm öncelikle phoenix ile alakalı bir konu açılmış olabilir ama bu phoenix in en son sürümünün kullanımıdır nedense c7 sadece bu sürümle kurulabiliyor eski sürümlerde hata veriyor
gelelim yapılışına ne olursa olsun teldeki yüklü olan versiondan daha eskisini yüklemeye çalışmayın sonucu kötü olabilir
tel açık olacak ve ovi süite modunda bağla phoenix bu iş için bence en idealidir yalnız c7 için phoenix in en son sürümünü indirip kurmanız lazım
bu linkte mevcut (http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...-24-3-43250-2010-un-en-son-surumu-403969.html)

c7 için indirdiğin flash dosyalarını program files/nokia/phoenix/ Products/RM-675 klasörüne atınız yalnız dikkat edin flash dosyaları RM-675 klasörün içinde olmak zorunda eğer rm-675 adında bi klasör yoksa oluştur sonra aşağıdaki yolu izle programı çalıştırınca karşına bu pencere çıkacak no connection yazarsa yandaki sekmeye tıkla refresh de sonra ikinci resimdeki görüntü oluşursa gerisi kolay

evet telefonu gördükten sonra file sekmesine ordan scan product a tıkla sonra flashing sekmesinden frimware update de

enson açılan pencereden refurbish e tıkla birşey sorarsa evet de ve sakın kabloyu telefon pinkodunu sorana kadar çıkartma tel tamamen çökebilir.
ha olduki bu işi yaparken elektirik kesildi veya bağlantı koptu vs... tel tamamen çökerse genede paniklemeyin bu program yazılımı çökmüş teli yeniden kurabiliyor sadece izlenen yol biraz farklı.
ama tabi siz genede bağlantıyı koparmayın

not:bu yöntem bütün nokia modelleri için geçerlidir.

• Beğen
Tepkiler: güvenlik1960 ve TheORCUN

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Teşekkürler... Fakat N8 için anlatılmış bir konu var, tıpatıp aynı... C7 için 2 3 değişiklik var sadece, yorumlarda açıklandı onlar da ; fakat ayrı bir konu açman iyi olmuş, toparlanmış.. Eline sağlık

webgezgin

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler... Fakat N8 için anlatılmış bir konu var, tıpatıp aynı... C7 için 2 3 değişiklik var sadece, yorumlarda açıklandı onlar da ; fakat ayrı bir konu açman iyi olmuş, toparlanmış.. Eline sağlık

teşekkür ederim yeni cıhazlarda mutlaka sorunlar oluyor herkez bildiğini paylaşınca bende dahil bir çok arkadaşımızın sorunları çözülüyor o yüzden bu siteyi çok seviyorum benim cıhazımda sorun olsun veya olmasın mutlaka bu siteye her gün defalarca giriyorum ki belki bir arkadaşımızın benim halledebileceğim türden bir sorunu olurda yardım ederim düşüncesiyle.:oke:

fermanyk38

Üye
arkadaslar 1 hafta once c7 aldım
kendı kendıne kapanıyor ınternette donuyor vs. bu yontemle kurtulurmuyum aceba
hard format attım ovı felan sılındı hepsı
bunu yapsam sorunlarım cozulurmu yoksa servısemı goturmelyım

--------------- Ekleme ---------------

ustadım bırde c7 flash dosyalarını nerden bulacagız nerden ındırecegız :(

webgezgin

Üye
    Konu Sahibi
arkadaslar 1 hafta once c7 aldım
kendı kendıne kapanıyor ınternette donuyor vs. bu yontemle kurtulurmuyum aceba
hard format attım ovı felan sılındı hepsı
bunu yapsam sorunlarım cozulurmu yoksa servısemı goturmelyım

ustadım bırde c7 flash dosyalarını nerden bulacagız nerden ındırecegız :(

öncelikle benim c7 dede resetleme sorunu vardı hemde çok yapıyordu bu yöntemle çok az yapıyor tamamen kaybolmadı muhtemelen mevcut yazılımda bir sorun var mevcut yazılımın versionu 012.003 tür 012.004 çıkana kadar beklicez aslında 012.004 çıktı ama daha türkiye için çıkmadı muhtemelen bu 10 gün içersinde çıkar diye düşünüyorum bende servise bırakıcaktım ama sonuçta servisinde yapacağı şey bu boşuna 20 gün beklemiyim dedim böyle yapmak bana daha mantıklı geldi sonuçta cıhazı değiştirmiyecekler yeniden yazılım yükleyip geri yolluyacaklar genede seçim senin istersen servise götür cıhazı ama tavsiye etmem çünkü hard format attım demişsin hard format bu cıhazların garantisini bitiriyormuş diye duydum bu sitededeki bir iki c7 sahibine servisten öyle sölenmiş.:nono:

c7 nin flash dosyalarını ise navifirm adlı programla indiriyoruz bu linkte(http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...rami-ve-kullanimi-resimli-anlatim-342727.html)
mevcut bi bakıver ama unutma flash dosyalarını indirirken 012.003 versiyondan indir navifirm i açtığın zaman orda iki versiyon görüceksin diğeri ise 012.004 tür oraya hiç bakma henüz türkiye için mevcut değil o yüzden sen 012.003 versiyona bak ordan türkiye yazanı bul telefonun rengine uygun olanı seç ve indir

fermanyk38

Üye
ustad dedıklerını uyguladım fakat ındırdım dosyalarıda fakat phoneix ıle telefona atmaya calıstıgımda olmuyor uarı verıyor
son versıyonunu ındırdım programın aynı zamndada :S
anlamadım nolucak :S

üstad bu c7 nın yabancı versıyonunu ındırsek yapsak sorun olurmu

webgezgin

Üye
    Konu Sahibi
ustad dedıklerını uyguladım fakat ındırdım dosyalarıda fakat phoneix ıle telefona atmaya calıstıgımda olmuyor uarı verıyor
son versıyonunu ındırdım programın aynı zamndada :S
anlamadım nolucak :S

üstad bu c7 nın yabancı versıyonunu ındırsek yapsak sorun olurmu

neden yabancı versiyonu indirmek istiyorsun tel e listedeki flash ların hepsini yükleyebilirsin sonuçta c7 yazılımı.
ama sen farklı yazılım yükleyince telefon hem garanti dışı kalır hemde telefonun içeriği türkçe olmaz

uyarı veriyor derken nasıl bir uyarı tam olarak nerde uyarı veriyor eğer flash lıyacağın zaman refurbish butonuna basınca çıkıyorsa evet de

fermanyk38

Üye
üstadım suanda telefondakı versıyon 12.04 ama navifirm le buldugu 12.03 versıyon
bu ndenle olmuyor sanırım
telefon ıcerısındekı tum versıyonu sılsek 12.03 kursak olurmu aceba ama onuda bılmıyorum tel ıcerısındekı tum versıyonu nasıl sılıcez. ustada gercekten yardımına ıhtıyacım var :(
bana ulasırmısın lutfen

elektronikmüh

elektronikmüh

Üye
benim tele servis yükledi 012.004 türkçe

fermanyk38

Üye
evet ustad bende telefonu alalı 10 gun oldu suan 12.04 gorunuyor ıcerısınde..
bunu komple sılıp sıfırdan nasıl yukleyebılırız aceba

webgezgin

Üye
    Konu Sahibi
üstadım suanda telefondakı versıyon 12.04 ama navifirm le buldugu 12.03 versıyon
bu ndenle olmuyor sanırım
telefon ıcerısındekı tum versıyonu sılsek 12.03 kursak olurmu aceba ama onuda bılmıyorum tel ıcerısındekı tum versıyonu nasıl sılıcez. ustada gercekten yardımına ıhtıyacım var :(
bana ulasırmısın lutfen

slm arkadaş şimdi öncelikle üst versiyondan önceki versiyona dönmez diye biliyorum ama ben illa yapıcam dersen telefonu biraz riske atarsın bunu bil sonuçta karar senin kararın

şimdi üst versiyondan önceki versiyona nasıl geri döner bilmiyorum daha evvel hiç denemedim eğer böyle birey mümkünse sadece bir türlü olur telefonun mevcut yazılımını çökertip yani güncelleme sırasında kabloyu çekmek ve phoenix ile 12.003 ü yüklemeye çalışmak tabi sadece teorik ama ben olsam böyle bir şeyi sadece bedava bir telefonla denerdim yani ben c7 me kesinlikle böyle bir şey yapmazdım çünkü ne olacağını bilmiyorum

birşey sorucam sen telefonun üzerindeki yazılımın 12.004 olduğunu söylüyorsun şimdi biz 12.003 ten şikayetçiyken sen neden 12.003 ü yüklemek istiyorsun

fermanyk38

Üye
ustad telefonu alalı 10 gun oldu suanda ustundekı versıyon 12.04
kapanma problemı var artı nete ve navıgasyona gırdıgınde donuordu kapanıyordu reseetlıyordu kendını
bende bu yuzden hard format attm ama sorun hala gıtmedı sımdı dahada kotu oldu ama ustundekı versıyon hala 12.04 gornuyor. anlamadım gıttı ayrıca bu telefonda tek hoporlor mu var cıftmı bende tekkınden ses gelıyor.
yarın servıse goturecegım bakalım nolucak bu gıdısle allah korusun elımı kana bulucam
:S

webgezgin

Üye
    Konu Sahibi
Чσu Kиσω;3131051' Alıntı:
benim tele servis yükledi 012.004 türkçe

kardeş yazılımdan memnunmusun resetleme falan veya başka birşey varmı.?

fermanyk38

Üye
üstad hıc memnun degılım aldıgıma alacagıma pısman oldum
resetleme var kapanıp bı sure acılmıor acılıncada bazen hemen donuyor anlamadım gıttı :S
yarın servıse goturcegım bakalım nolucak ınsallah bı cozum bulunur :(

webgezgin

Üye
    Konu Sahibi
üstad hıc memnun degılım aldıgıma alacagıma pısman oldum
resetleme var kapanıp bı sure acılmıor acılıncada bazen hemen donuyor anlamadım gıttı :S
yarın servıse goturcegım bakalım nolucak ınsallah bı cozum bulunur :(

senin tel türkçemi 12.004 tü değilmi

fermanyk38

Üye
version 12.04 ve türkce
ama ne varkı sorun sorun sorun
3 gundur yabancı turk tum web sıtelerını arastırdım kapanma sorunu cozulmus degıl
turk ve yabancı kullanıcılardanda servıse gonderıp gerı alanlar var ama ne varkı servısten gelen urunlerde de sorun devam etmekte
ustad anlayacagın 900 tl gırdı kıcımıza :(
gercekten cok yazık

webgezgin

Üye
    Konu Sahibi
version 12.04 ve türkce
ama ne varkı sorun sorun sorun
3 gundur yabancı turk tum web sıtelerını arastırdım kapanma sorunu cozulmus degıl
turk ve yabancı kullanıcılardanda servıse gonderıp gerı alanlar var ama ne varkı servısten gelen urunlerde de sorun devam etmekte
ustad anlayacagın 900 tl gırdı kıcımıza :(
gercekten cok yazık

tek umudumuz 12.004 tü şimdi ne olacak allah bilir sen telefonuna *#0000# yapıp liste çıkacak orda ürün kodu yazar o kodu buraya yazabilirmisin o kodla yazılım bulmaya çalışayım bakalım böylelikle 12.003 e dönmen gerekmez
aslında bende servise gönderice teli ama bir sonuç çıkmıcak onu biliyorum benim yaptığım işlemi yapıp geri yollucaklar:angry:

fermanyk38

Üye
hocam tel acılmıyor :S artık anlamadım gıttı
ama 12.04 versıyon ınankı bak
bende ınternette cok aradım 12.04 ama yok
sanırım yabancı versıon yukleyıp sonra turkce dılıne cevırıyorlar
12.04 cıkıs tarıhı 29.10.2010 dıye yazıyordu

elektronikmüh

elektronikmüh

Üye

fermanyk38

Üye