Nokia C7 WLAN Bağlantı Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

buradil

Üye
    Konu Sahibi
Nokia C7 WLAN Bağlantı Sorunu
arkadaşlar evde eşimde ve bende c7 var yeni aldık...

evdeki modemden wirelles ile bağlanmak istiyoruz ama sıkıntı var.

arkadaşlar ben sorunu net olarak buldum sizlerden fikir bekliyorum... sanırım sorun modemden kaynaklanıyor...

sorun şu... modem wirellese şifre verdikten sonra, ilk hangi cihazla şifre ile bağlanırsa onla bağlanıyor ama diğeri ile bağlanmıyor.

mesela wirelese şifre verdim, pc ile hiç bağlanmadım, direk telefonla girdim o şifreyle direk bağlandı, ondan sonra pc ile giriş yaptım şifre girerk, yeniden telden bağlanmayı denediğimde girmiyor.

bizde 2 tane telefon var, mesele tellerden biri ile ilk girişi yaptığımdan diğer telle bağlanmaya çalışıncada girmiyor..

modemin güvenlik ayarlarını disable yaptım...

wireless şifre olarakta wpa-psk modunda 9 haneli bir şifre.

modemin markası 3com.

fikriniz varmı modemde ne gibi ayar yapmam gerekiyor.

TheORCUN

TheORCUN

Üye
MAC adreslerini kurcala; daha doğrusu MAC filtrelemesinin kapalı olduguna emin ol. ve Modemde aynı anda max. kullanıcı sayısı ayarları olabilir; bir bakın..

buradil

Üye
    Konu Sahibi
MAC adreslerini kurcala; daha doğrusu MAC filtrelemesinin kapalı olduguna emin ol. ve Modemde aynı anda max. kullanıcı sayısı ayarları olabilir; bir bakın..

arkadaşım baktım ya, mac adres filtresi kapalı... maximum kullanıcı ile ilgili bişey yok modemde...

yok mu arkadaşlar yardımcı olacak bana...???

pasha14

pasha14

Üye
Kardeş bence modemini değiştir. Ben airtires kullanıcısıyım. Laptop ile bağlanıyorum şu anda telefon oviden uygulama indiriyor babamda masaüstünden bağlanıyor ve hiç bir sıkıntı yok.

buradil

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş bence modemini değiştir. Ben airtires kullanıcısıyım. Laptop ile bağlanıyorum şu anda telefon oviden uygulama indiriyor babamda masaüstünden bağlanıyor ve hiç bir sıkıntı yok.

ya ben daha önce hem ps3 ten hemde pc den wirelees bağlantısı yapmıştım diye hatırlıyorum... telefon ayarları ile alakası yoktur bence... modemin neresinde sıkıntı var bulamadım.

--------------- Ekleme ---------------

şimdi ps3 ü bidaha bağladım... ps3 ve pc beraber wirelless bağlanıyor ancak telefonu bağlayamıyorum, hatta 2 tane telefonu wirelles ile aynı adan nete bağlayamıyorum???

chilekesh_mert

Üye
bende de benzer bi sorun vardı. aynı anda 4 tane laptop bağladığım modeme 1 laptop ve c7 yi bağladım. laptopta sıkıntı yok ama c7 de bağlandı demesine rağmen hiçbir sayfayı görüntülemeyi başaramadım.:hmmm modem zyxel p-660w-t1. eğer becerebilen varsa bu modemle bağlanmayı bana da yardımcı olun arkadaşlar :ağlarım:

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
modemim airties ona göre konuşabilcem:
kablosuz güvenlik ayarlarından WPA modunu seç onunda alt menüsünde WPA1/WPA2 ortak modu var onu seç. Modemin artık çin seddi gibi saldırılara karşı ultra güvenlikli olur hemde mac ayarı otomatikmen wpa moduna uyarlanır istediğin kadar wireless cihazı bağlayabilirsin aynı anda tabi bu ayarlar varsa..
Ama benden sana nacizane bir tavsiye başka modemlerle hiç çile çekmene değmez al bir tane AIRTIES RT-205 bak keyfine ;)

phradrel

phradrel

Üye
aynı sorunu bnde yaşıyorm bu sorunun n8 de de yaşandığını duymuştm genel s3 problemi diye düşünüyor bndede iki c7 var ikisnde de bu sorun yaşanıyo araştrdm ama malesef bi çözm bulamadm çok sinir bozucu nokiadan soğudm c7 aldktan sonra..

buradil

Üye
    Konu Sahibi
wpa şirresi veriyorum zaten, telefonda da aynı şifre bölümü var...

mesela modeme reset atıyorum, pc den wirelles i devre dışı bırakıyorum, modem e hat gelince ilk c7 ile girince wlan bağlanıyor... diğer yani 2. c7 ile bağlanmak istesem onunla bağlanmıyor. c7 ile bağlıyken pc den wirelles i etkinleştirince bağlantı kesilmiyor ama diğer c7 ile bağlanmaya izin veriyor...

çok tuhaf bir durum ...

RizeOnline

Üye
Dostum büyük ihtimalle mac adreslerinizden kaynaklanıyor olabilir. Ayrıca iki telefon aynı olduğundan dolayı ve büyük ihtimal mac cakısmasından dolayı modem 2nci telefonuda birinci telefon olarak algılamaktadır. Sen bir C7 birde farklı bir telefon ile baglan bak sorun kalmayacaktır. Eğer sorun kalmamışsa dediğim gibi iki telefonu yapısal olarak aynı telefon olarak gordugunden dolayı cakısma verip ikinci telefonun modeme baglanmasını engelliyordur. Bu sekilde iki farklı telefonla deneyip burda bilgi verirsen sevinirim.

--------------- Ekleme ---------------

Birde madem boyle bir baslık acıldı arkadaşlar çakışmaları önlemek için bluetooth tan telefon ismini değiştirin. Bu konuda pek emin değilim ama bluetooth dan isim değiştiğimizde fiziksel olarak cihaz ismi tam anlamıyla değişiyor sanırım bu sekilde de wlan bağlantısı olduğunda modem bizim cihazımızı farklı bir cihazmış gibi algılayabilir. Bunu da bir denemeni istiyorum arkadaşım. Ben olaya pc mantığıyla yaklaştım biraz ama sanırım bu etkili olabilir.

buradil

Üye
    Konu Sahibi
dostum mac adreslerini not aldım... farklı... bt isimleride farklı.

çok ilginç bir durum,

sıralama olarak önce c7 sonra pc sonra diğer c7 bağlarsam 3 ü birden bağlanıyor.

ama önce pc yaparsam 2 telde bağlanmıyor.

önce c7 lerden birini bağlarsam diğer c7 bağlanmıyor.

wlan tarayıcısı 3com bulundu diyor, bağlan diyorum ... bağlanıyor yazıyor sonra wlan bulunamadı diyor.

RizeOnline

Üye
Acaba IP çakışması yapıyor olabilirmi dicem ama bu da mantıksız geliyor söylediğin olaya göre.bu durumu yani en azından pc olmasa bile iki teli baska bir wlan üzerinde denedinmi dostum ? Ama anlamadığım şey ise modem den kaynaklı bir soruna da benzemiyor ki sende her türlü sıralamayı denemiş ve gözlemlemişsin. Telefonlardan birini ovi suite ile ya da wlan üzerinden güncellermisin dostum. Yani biri 13xx sürüm diğeride son sürüm olan 14xx sürüm olsun bu şekilde denermisin dostum birde?

buradil

Üye
    Konu Sahibi
dostum 2. tellede pek alakası yok..

2.teli hiç düşünme, sadece 1 tel ve pc.

pcden girince telle girmiyor...

pcden kabloyla bağlanınca sıkıntı yok ama wirelles ile bağlanınca sıkıntı oluyor.

wirelless settingsten denemediğim kalmadı anlamadım gitti.

RizeOnline

Üye
Başka telefon ile aynı sorunu veriyormu bunu test ettinmi dostum? Son olarak birde pc ne sabit ip verirmisin bu sekilde dene birde.. Sanırım IP çakışması yaratıyor PC yi bağladığın için.

buradil

Üye
    Konu Sahibi
kardeş ip ile alakası olmaması lazım, sonuçta kablo ile bağlandığımda sorun olmuyor...

yani kablodan pc ile teli bağlayabiliyorum.. ama wlan ile pcden bağlanınca teller bağlanmıyor...

tellerden biri ile bağlanınca diğeride bağlanmıyor.

buradil

Üye
    Konu Sahibi
sorun hala devam ediyor...

dün wireless kanallarını değiştirmeyi denedim..

13 tane kanal var benim 3com modemde.

1 den 11 e kadar olanda bir şey değişmedi ancak..

12 ve 13. cü kanalları pc görmüyor, ama tel görüyor .. telle bağlanıyorum ama pc kablosuzu görmüyor.

mc_mfi

Üye
yok beni az çok biliyosundur (her yolu denedim) olmuyo modem kaynaklı sorun bende artık gizli ağ yapıyom önce teli sonra lap top bağlıyom işim bitince siliyom girerken aynı işlemi tekrar yapıyom
vede iş yerinde okadar telefon bilgisayar bağlanıyor hiç problem yok

buradil

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar yokmu bu işin çözümü ya...

modem değiştirmek dışında modemin hangi ayarında olabilir.

mobil cihaz bağlama sorunu...

wlan ile hem pc hem ps3 bağlanıyor ama cep tel bağlanmıyor...

blacklion2475

Üye
beyler benm de c7 ım var wlana bağlanıyor sürekli bağlantıyı kes dıyorum olmuyoo tekrar bağlanıyo ne yapmam lazım kapanması için . ilk aldığımdada böyledı sonra düzeltım tekrar kurcalayınca böyle oldu daha da düzelmıyo

curse.

Üye
Modem firmwaresini güncelle hocam varsa. O zaman paralel kullanım açılabilir sorununuz büyük ihtimalle paralel bağlantı sınırlamasındandır.

Tabi benimkiler tahminden ibaret.

Üst Alt