Nokia C6-01 Nagivasyon ve Harita Kullanımı.

Sponsorlu Bağlantılar

warriorofislam

Üye
    Konu Sahibi
Nokia C6-01 Nagivasyon ve Harita Kullanımı.
Selamun Aleykum arkadaşlar.

Nokia'da ücretsiz nagivasyon ve harita hizmeti olduğunu biliyorum.Fakat neden internet istiyor.Haritada derinlere gittikçe internet bağlantısı gerekiyor. Bu durum normal mi yoksa sorun bende mi ?

Birde arkadaşlar 2 gündür aynı soruyu soruyorum fakat son bir kez daha sorayım.

Mesela Cnn video izlerken veya telefonun diğer kendi uygulamalarına girerken hangi internet bağlantısı yöntemini kullanacağımı sormuyor.Halbu ki webe girerken soruyor.Ayarlardan gerektiğinde sor yaptım. Bir arkadaş demişti eğer wlan ile bağlanırsan öncelik olarak wlanı kullanacaktır.Fakat ben yine de webe girerken ki gibi sormasını istiyorum. Saygılar...

Ramazan Bayramınız mübarek ola! (Geç oldu ama :))

SilentOne

SilentOne

Üye
sen ayarladan internteti çevrimdışı ve bütünleşik gps yap diyerlerini iptal et düzelir ama bunu yapman için oviden haritaları güncelle

warriorofislam

Üye
    Konu Sahibi
sen ayarladan internteti çevrimdışı ve bütünleşik gps yap diyerlerini iptal et düzelir ama bunu yapman için oviden haritaları güncelle

Hocam çevrimdışı yaptım ama bütünleşik gps nasıl yapacağım.Haritam güncel. Bir de 2. soruma cevap verebilir misin biliyorsan ??

SilentOne

SilentOne

Üye
bn sana ozmn detaylı anlatem gps den konumlamayı bul oradan konumlama yöntemleri yardımlı gps i kapat şebeke tabanlı kapat bluetooth gps i kapat wifi ağ kapat
oradan konumlama sunucusundan konumla sunucu kullan kapat erişim noktasını kapat
sonra telefonu hatsız moda al gps e gir ayarlar internet çevrim dışı yap bunu yaptıktan sonra genele geç sonra gps i aç açık alan da 5 yada 10 dk bekle gps yolunu bulur

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Hocam çevrimdışı yaptım ama bütünleşik gps nasıl yapacağım.Haritam güncel. Bir de 2. soruma cevap verebilir misin biliyorsan ??
Wi-fi bağlantısına öncelik vermek için hedeflerden ayarlayabilirsin. Seçenek> öncelik belirle ....

• Beğen
Tepkiler: warriorofislam

warriorofislam

Üye
    Konu Sahibi
bn sana ozmn detaylı anlatem gps den konumlamayı bul oradan konumlama yöntemleri yardımlı gps i kapat şebeke tabanlı kapat bluetooth gps i kapat wifi ağ kapat
oradan konumlama sunucusundan konumla sunucu kullan kapat erişim noktasını kapat
sonra telefonu hatsız moda al gps e gir ayarlar internet çevrim dışı yap bunu yaptıktan sonra genele geç sonra gps i aç açık alan da 5 yada 10 dk bekle gps yolunu bulur
Hocam telefonu yeni aldım kusra bakmayın da gps konumlama nerde :D

----------Eklendi @ 23:10:04 ---------- Yazıldı @ 23:05:47 ----------

Hocam güncelleme yokmuş bende.Halbu ki daha demin oviden güncelleme yaptım.

----------Eklendi @ 23:40:17 ---------- Yazıldı @ 23:10:04 ----------

Güncellemeyi yaptım şımdi. Fakat ayarlayamadım bir türlü :S

forbidden5

forbidden5

Üye
5 yada 10 dk mı oha :D maximum 2 dk ya buluyor beni açık alanda internetsiz bence senin haritalar uygulamanda sorun olabilir tekrar yükle derim hiç dk saymadım ama 3 dk yıda geçmez dostum tabi şehir farkı varmıdır onu bilemem

SilentOne

SilentOne

Üye
yha bn hep net üzerinde kullanıyom hiç hatsız kullanamdıqım için ole dedim

gfbslh

Üye
s.a cümleten hayırlı bayramlar.
nokia c6 01 model tel aldım haritayı güncelledikten sonra haritada gezerken telefon reset atıyor.
2. sorum arkadaşta n8 model var ve 3g yi seçtiginde ücretsiz internete giriyor.bende bu telefonumla ücretsiz internete girebilirmiyim?
bu sorularıma cevap verecek biri varmı :)

SilentOne

SilentOne

Üye
3g net pakaetin varsa evet

SilentOne

SilentOne

Üye
ilgnç ne diyem ozmn arkadaşına sor kesin net paketi vardır

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
haritaların iyi bir güncelleme ye ihtiyacı var..Bugün ıstanbuldan antalya ya gittim yolda toplamda 3 4 defa i güzergah yeniden hesaplanıyor deyip rota çizdi.tabi yollar değişiyor sürekli bizde.hızımiza yetişemiyor adamlar :)

kadir1983

Üye
fehmi kardeş
bende yeni c6-01 aldım
fakat ücretsiz navigasyonu birtürlü aktif hale getiremedim
tarif ettiğin gps deki konumlama bolumunu bulamadım
zahmet olmazsa adım adım basamak basamak bi anlatırmısın.
şimdiden teşekkür eder ivedi cevabını bekliyorum,

kadir1983

Üye
kardeş hala senden foruma cevap vermeni bekliyorum.
insallah daha uzun sürmez

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
1)Haritaları kullanırken; Telefon ayarlarında "Konumlama Yöntemleri" bölümünde sadece "tümleşik GPS' seçili olur ve Haritalarda da "Çevrimdışı" kullan seçeneği seçilirse; Navigasyon "çalışmıyor" denecek kadar yavaş çalışır ve yönlendirme aşamasına geçmesi en az 10-15 dk'yı bulur. (Bulunduğunuz yerin uyduya açıklığı yada kapalılığına göre süre uzayıp kısalabilir.)

Peki Neden Bu Kadar Uzun Süre? Hemen söyleyelim: Türkiye, maalesef Avrupa ülkeleri gibi yaygın bir uydu iletişim ağına sahip değil. O yüzden Telefonlardaki "tümleşik GPS" ayarında şipşak yönlendirme beklemeyin.
Yani ücretsiz GPS kullanmanız çok zor ve zahmetli. Zaten 10-15 dk bekleme süresi içinde, çoğu zaman yönlendirmeye gerek kalmadan gideceğiniz yeri bulmuş ve varmış oluyorsunuz :)

2)Bu nedenle Konumlama Yöntemleri'nde tümleşik GPS'in yanı sıra "yardımlı GPS" de açık olmalıdır. Haritalarda ise arama ayarı Çevrimdışı olarak kalabilir. Yardımlı GPS sisteminde telefon, konumu bulurken yada rotayı hesaplarken şebeke sinyalinden yararlanır, bunun için çok küçük bir miktar ücret gider. (Korkulacak yada kıyılmayacak kadar değil, belki 3-5 kuruş ancak). Burada rota bulma ve hesaplama süresi 1-2 dakika'ya kadar düşer. (Ayrıca bağlantı noktası ayarlarında Şebeke GPRS v.s ayarları yapılı/yüklü olmalı.)

3)Tümleşik ve yardımlı GPS'in yanı sıra, Haritalarda çevrimiçi ayarı açık olursa; süre daha da kısalır (şebekeyi de engelleyecek kadar kapalı bir alan değilse) 30 saniyenin altına düşer. "Çevrimiçi" şeklinde ayarlıyken haritada çevrimdışı olarak bulamadığınız yerler dahi bulunabilir. (Çünkü burada gprs, wifi gibi -bağlantı ayarlarında hangisi öncelikliyse- etrafta mevcut internet bağlantısından da yararlanmaya çalışır)

Örneğin: Ankara'dasınız. Zonguldak-Kozlu'yu arattınız ama çıkmıyor. Çevrimiçi'ne alıp arattığınızda -kapalı ortamda değilseniz- şipşak çıkacaktır.
(Çünkü tümleşik+yardımlı+internet üçgenini kullanacaktır)

Belirttiğim gibi hiçbir telefonda ücretsiz GPS (yalnızca tümleşik GPS yoluyla bulma yöntemi) kullanamazsınız. (Ücretsiz kullanayım derken 15-20 dk beklemeye razıysanız o başka)
İlla ki yardımlı GPS'i açmak zorundasınız.

kadir1983

Üye
çok teşekkür ederim arkadaşım
yine takıldığım bir yer olursa sorarım burdan.

tugican96

Üye
yeni c6 aldım haritayı güncelledikten sonra haritalara bastığımda özellik desteklenmiyor diyor bu neden kaynaklanır acil yardım =_;?

sesaka

Üye
yeni c6 aldım haritayı güncelledikten sonra haritalara bastığımda özellik desteklenmiyor diyor bu neden kaynaklanır acil yardım =_;?

gelişmiş sürüş navigasyon güncellemesini yükledikten sonra
Aynı sorunu bende yaşıyorum. Noka destek birimine danıştım PC Suit ile güncel programları tekrar yüklememei istedi fakat sonuç yine olumsuz. banada ACİL destek lazım.