Nokıa c5 de gps çalışmıyor.yardım edebılırmısınız

Sponsorlu Bağlantılar

ge.diddy

Üye
    Konu Sahibi
Nokıa c5 de gps çalışmıyor.yardım edebılırmısınız
Nokıa c5 de gps çalışmıyor.yardım edebılırmısınız.gps aranıyor dıyor şebekelerı de gosteriyor fakat konumum falan gozukmuyor yardım edersenız çok sevinirim..

--------------- Ekleme ---------------

yokmu yardım edecek??

ge.diddy

Üye
    Konu Sahibi
hmm tamam uydunun çektiği bir yere gitmem gerekiyormus.konu silinebilir.

konyarapp

Üye
arkadaşım açık alana çık ;) yapman gereken bir kaç ayar var seçenek ayarlardan ev konumunu ayarla felan var bağlanacagın hattı seç tıkır tıkır çalışıyor bende ?

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
ayarlarda "çevrimiçi" seçeneğini mutlaka "çevrimdışı" yap. yoksa ücretli kullanmış olursun. zaten ekranda kb gösterisi var. 0,0 kb yazar. çerimdışı kullanırsan ücretsiz kullanırsın.

kaan7878

kaan7878

Üye
QUOTE=maydinmaydin;2869144]ayarlarda "çevrimiçi" seçeneğini mutlaka "çevrimdışı" yap. yoksa ücretli kullanmış olursun. zaten ekranda kb gösterisi var. 0,0 kb yazar. çerimdışı kullanırsan ücretsiz kullanırsın.[/QUOTE]

:nono::nono: yanlışsın arkadaşım o sedece ovı istesine çevrim dışı giriş sağlar

parasız girmek istiyorsa Ayaralar- genel- konumlandırma - konumlandırma yöntemlerinden yardımlı gps ve tümleşik gps işaretli olması şebeke tabanlı yı kapatacaksınnnnnn LÜTFEN BİLMİYOSAK YANLIŞ BİLGİ VERMEYELİM vede gps sadece açık alande çeker evin içinde veya kapalın ortamlarda sinyal alamaz bide c5-00 ise haritalar yüklü dür ama farklı versyonunu bilemem :oke:

• Beğen
Tepkiler: efe1402
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Sen çok iyi biliyorsun arkadaş. Peki o halde nasıl oluyor da ben 4 aydır ücretsiz navigasyon kullanırken senin dediğin ayarları yaparak kullandığımda harita ekranında kB'ların aktığını görüyorum acaba?? Harita ayarlarından İnternet ayarını Çevrimdışı yapmadığının sürece Konumlama ayarlarından Şebeke tabanlı'yı ister aktif yap ister pasif yap bişey değişmez. Navigasyonu ücretsiz kullanmak istiyorsan Haritalar/Seçenekler/Ayarlar/İnternet=Çevrimdışı olmak zorunda. Şebeke tabanlı"yı aktif de yapsan pasif de yapsan söylediğim ayar Çevrimdışı değilse para ödersin. İstersen sen öyle yap. Ama insanları yanıltma. Belki senin telefonunda söylediğim ayar Çevrimdışı şeklinde ayarlıdır. Ama bir çok insan bu sorunun senin söylediğin yerden ayarlandığını düşünüp asıl yapılması gereken ayarı gözden kaçırabilir. O zaman o insanlar maddi bir sorunla karşılaştığında bunun vebalini ödeyemezsin. Ovi'ye çevrimdışı girmekten bahsetmişsin ayrıca. Hiçbir yere çevrimdışı giremezsin. Çevrimdışı demek internet kullanmamak demektir. Ovi de internet üzerinden hizmet veren bir sistem. Evdeki bilgisayara internet bağlı değilken Ovi'ye girebiliyorsan o zaman telefondan da girebilirsin. Böyle bişey mümkün değil. O yüzden yanlış bilgi verme. LÜTFEN BİLMİYORSAK YANLIŞ BİLGİ VERMEYELİM.

Kullanıcılara

Navigasyon kullanırken ekranda eğer veri kullandığınıza dair kb bilgisi varsa ( örneğin 230 Kb gibi) o zaman bilin ki navigasyonu cepten kullanıyorsunuz demektir. Siz aracı sürdükçe ekrandaki kb rakamı artacaktır. Hattınız üzerinde bir internet paketiniz yok ise dolayısıyla faturanız da artacaktır. Bu nedenle söylediğim ayarı mutlaka yapın. Yine aynı ayarlar bölümündeki Navigasyon ayarlarından "Trafik bilgisi güncelleme" kısmını da manuel yapın. Trafik güncellemesi yapmak demek şebeke üzerinden veri alışverişi yapmak demektir.

kaan7878

kaan7878

Üye
bendeki ayarlar böyle bal gibide değişiyo aynı ayarları 4 arkadaşımdada denedim ve hiç sorun yok bence sorun sende

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Bende sorun yok. Sorun yaşasaydım şöyle bir sorunum var deyip soru sorardım. Zaten aylardır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Haritalar/Seçenekler/İnternet ayarlarına gir bak. Mutlaka "Çevrimdışı" dır.

Konumlandırma ayarlarından Şebeke tabanlıyı seçip seçmemen hiç bir şey ifade etmez. Benim söylediğim ayarı "Çevrimdışı" yapmazsan navigasyonu şebeke üzerinden kullanırsın ve ücret ödersin.

kaan7878

kaan7878

Üye
senin dediğini bilmiyorum ama konumlandırma ayarını yapmadığında her gps e giridiğince 4 kuruş gidiyodu artık gitmiyor

c5alperen

Üye
bu kanumlandırma ayarları nereden giriliyo ayarlara girdim genel filan yazmıyo

buketcik

buketcik

Üye
hımm arkadaşlara katılıyorum öyle yapmalısın

• Beğen
Tepkiler: uçman çimen
kaan7878

kaan7878

Üye
ayarlar/ genel/ konumlandırma .. hemen görüsün

muhtarturk

Üye
MaydinMaydin Kardeş verdiğin bilgilere şimdiden teşekkür ederim.Benim telde harita çevrim dışı GPS şebeke işaretli değil ama odanın içinde apartmanda bulutlu ve kapalı alanda bile çekiyor çok güzel.Sizden bir fikir sorabilirmiyim.Benin C5-00 ımı kasıldığı için servisten yeniden yazılım yükledim ancak ses baya azaldı sonra ovi vasıtası ile Nokia sitesinden son yazılımı yükledim ses açıldı ve güzel ancak telefonumda coreplayer kullanıyordum o şimdi çalışmıyor.Tüm versiyonlarını indirdim tek tek kurdum ama nafile çalışmıyor cevap verirsen sevinirim saygılar

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
ben coreplayer hiç kullanmadım. o yüzden bilemiyorum sorunun neyden kaynaklandığını. smartmovie kullanıyorum. gayet kullanışlı bir video programı benim gözümde. coreplayer kullanamıyorsan smatmovie programını kullanabilirsin.

muhtarturk

Üye
Teşekkür ederim smatmovie var ancak video için mp3 için değil.Sorunum şöyle:Coreplayer ile istediğin sanatcıyı veya istediğin kadar şarkısını müstakilen seçebiliyorsun.Müzik kitablığına atma gibi birşey yok.Dosya yöneticisi ile yalnız bir şarkı seçme imkanı veriyor.Müzikplayer ise müzik kitablığına tüm şarkıları alabiliyor.Ancak şarkıları sanatcı-Şarkısı olarak düzeltilir ise sanatçının tüm şarkısını seçebiliyor.Saygılar.

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
benzer sorun bazen karşımıza çıkıyor. örneğin Nokia E72'de standart olan bulunan Multiscanner diye bir program var. kartvizitleri tarayıp rehbere kaydedebiliyosunuz. Yada bir belgeden metin tarayabiliyorsunuz bu programla. Forumlarda program paylaşılıyor. Ben programı telefona indirip kurdum. Kurulum başlarken "program telefonla uyumlu değil" şeklinde bir uyarı aldım ama program sorunsuz kuruluyor. Ama ne varki program telefonda çalışmıyor. Sanırım senin karşılaştığın sorun da aynı. Telefonun yazılım versiyonuyla program uyuşmuyor ve programı çalıştırmıyor. Bunun bir çözümü varmı bilmiyorum.

kaan7878

kaan7878

Üye
senin tel c5-03 ben dedi c5-00 o telefonu bilmişyorum ama kurcala biraz dediğim yeri bul ve şebeke destekliyi kapa

Üst Alt