nokia c5-03 görüşleri.

Sponsorlu Bağlantılar

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
O fiyata iyi bir alternatif ama biraz daha gezip o fiyata yakın 5800 alsan senin için daha iyi olur.C5-03'ün kamerası berbat denebilcek düzeyde.Ekran rezistif ve hafızası düsük gerçi 5800 'da rezistif ama hafıza ve kamera eksi puan almasında çok etkili.Ses şiddeti yüksek ama kalite biraz düşük.Boyutları çok makul eline yakısıyor insanın.Yine de tercih senin.Telefon çok çok hızlı ama stabilite düsük denebilir.Fazla uygulama açıldıgında kasmalar ve resetler oluyor.(Benim denedigim telefon 2GB tam dolu bir telefondu.)

Kefelon

Üye
bencede nokia son bir atılımla c5-03 ü çıkardı ama 5800dan daha ötü te iyi yanı birazdaha kullanışlı duması ama 5800 performans bakımından daha iyi...

Del Rey

Del Rey

Üye
Arkadaşım ben kullanıyorum. Gayette memnunum. Wi-Fi özelliği 5800'dan çok daha iyi, onu söyleyeyim. İnternet ve oyun performansı ile de 5800'dan daha iyi. Menü geçişleri, hız açısından zaten işlemci kendini belli ediyor :)

Kamerası berbat çekmiyor. Büyük boy bir televizyonda kaliteli bir düzeyde slayt gösterileri veya video izleyebilirsin. Bilgisayarda göründüğü gibi değil.

Firmware'i daha gelişmiş. Bunu kimse inkar edemez. Gelecek 12.0.03 güncellemesi ile GameApi ve Python 1.9.7'nin de bana geleceğini umuyorum. Herkeste yapmaz ama bazı telefonlarda Dahili Bileşen hatası verdiği için öyle diyor. 5800'da sık görülen bir durum. Kısaca kendini N8'e yaklaşmış bir s60v5 9.4 sürümüne sahip gibi hissedebilirsin.

Nokia N8 Overclock ile 2 GHz işlemci hızına kavuşuyor. Demek oluyor ki biz de rahat 1.5 GHz işlemciye kavuşabiliriz. 5230/5800'lar ise henüz 800 MHz'de kaldılar.

Nokia C5-03 çok incedir. 5800'ın kasası mezar gibidir.

Hediyelerle gelir. Sınırsız Ovi Maps + Sınırsız Shazam + %100 Kinetic Scrolling desteği ve Ofis Yazılımı ile birlikte gelir. Rezistif ekran fakat 5800'dan çok daha hassastır. Bu nedenle "Pena" veya "Kalem" gibi şeylere görüşürüz diyebilirsin.

40 MB telefon hafızası kötü yanı. Ama 16 GB'ya kadar arttırılabilen bir hafızaya da sahip. Ben 8 GB kullanıyorum ve çok memnunum :)

Forumda hacksiz 5800'ların en fazla 52 MB boş RAM'i gördüklerini gördüm. Bense hacksiz C5-03 ile 59 MB Ram yapabildim. Herşeyi silmem gerekti.

5800 desteği kesilmiş bir telefon. C5-03 ise Nokia'nın daha uzun zaman desteğini sürdürebileceği bir telefon. Çünkü Nokia'nın son zamanlardaki tek S60v5 telefonu. Ayrıca tutulan bir telefon. Nokia Shop'a her hafta 8 silikon kılıfı geliyor ama ben 2 aydır hafta sonları gittiğimde "bitti" yanıtını alıyorum.

Son C5-03 Ovi Maps güncellemesiyle çok daha hızlandı Ovi Maps.

Nokia Shop çalışanlarının da görüşlerini almıştım "Nokia'nın C7'den sonra çıkarttığı en ideal telefon" yanıtını aldım.

Sen karar ver.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
taklaa Evet çogu konuda haklısın.İnternet baglantı hızı 5800'a göre daha iyi.İşlemci hızı da kendini belli ediyor.Donanım iyi 5800'a göre.Ama ben telefonu bilgisayardan arastırmadım bizzat inceledim ve telefon sebebi bilinmeyen sekilde bazen kasıyor ve reset atıyor.Kamera konusunda çok ciddiyim 6630 kamerası bile daha iyidir.Ne flash ne otofokus ne kaliteli mercek nede makro falan hiçbirsey yok kamerada.

Takipçi Satın Al

Üst Alt